Tre

Tre (Hi3G) lanserades år 2003 och den första butiken, belägen på Stureplan i Stockholm, slog upp portarna den 3 maj samma år. Företaget är en av de större operatörerna på marknaden och vänder sig till både privat- och företagskunder. Som kund hos Tre kan du beställa mobilabonnemang, bredbandsabonnemang, hemtelefoni, köpa kontantkort samt mobiler, surfplattor och tillbehör. Tre hade år 2006 utvecklat ett 3G-nät och kunde erbjuda sina kunder mobila bredband. Under år 2016 hade Tre 21 % av den totala datatrafiken i Sverige. Den operatör som hade högst mängd under samma period är Telenor med 28 %.


Tre Mobilabonnemang – Privat

#OperatörAbonnemangPrisSurfBindningSamtalSMS-MMSMobilnätNästa steg
1.Tre Mobilabonnemang3Fastpris 1 GB229 kr/mån1 GB/månIngenFriaFriaTreBesök
2.Tre Mobilabonnemang3Fastpris 3 GB279 kr/mån3 GB/månIngenFriaFriaTreBesök
3.Tre Mobilabonnemang3Fastpris 6 GB329 kr/mån6 GB/månIngenFriaFriaTreBesök
4.Tre Mobilabonnemang3Fastpris 15 GB399 kr/mån15 GB/månIngenFriaFriaTreBesök
5.Tre Mobilabonnemang3Fastpris 30 GB479 kr/mån30 GB/månIngenFriaFriaTreBesök
6.Tre Mobilabonnemang3Fastpris 60 GB579 kr/mån60 GB/månIngenFriaFriaTreBesök

Välj ett abonnemang från Tre ovan eller jämför mobilabonnemang med andra operatörer.

TreHos Tre kan du välja mellan flera alternativ när det gäller privatabonnemang. Alla abonnemang innehåller surfpaket med 1 GB/månad eller mer och det finns alternativ upp till 100 GB surf/månad. I alla abonnemang ingår fria samtal, fria SMS och MMS. Du kan också som regel nyttja hela din surfmängd inom EU. Om du köper ett abonnemang med en surfmängd på 60 eller 100 GB utgör surfmängden en så kallad softcap. Det innebär att om du överskrider den mängden data under en månad kan du fortsätta surfa men hastigheten begränsas. Du får också betala per överskriden MB (avgiften ligger på under en krona). På abonnemang med lägre surfmängd spärras istället alla datatrafik och du måste köpa till extra data för att kunna fortsätta surfa. De flesta abonnemang har tre månaders uppsägningstid och kreditkontroller tillämpas vid tecknande.

När du köper en telefon eller annan produkt i samband med att du tecknar ett abonnemang hos Tre gäller att de flesta produkter du köper är låsta till Tre:s nät. Vill du låsa upp din enhet kontaktar du kundtjänst som hjälper dig vidare. Har du inte längre användning för abonnemanget kan du överlåta det och du kan flytta med över ditt nummer till eller från en annan mobiloperatör.


Tre Mobilabonnemang – Företag

Förutom traditionella mobil- och bredbandsabonnemang erbjuder Tre sina företagskunder mobil växellösning genom 3FrontOffice som finns i tre olika varianter, anpassade till olika företagsformer: det lilla företaget, mellanstora företaget och det större företaget. En annan tjänst Tre erbjuder företag är Konferenstelefoni för distansmöten. Ytterligare tjänster de tillhandahåller är faktura- och inkassotjänst samt mobila betallösningar.


Tre Mobilt Bredband

#OperatörProduktPris/månDataHastighetStartBindningMobilnätNästa steg
1.Tre Mobilt Bredband3Bredband99 kr3 GB/mån64 Mbit/s 250 krIngenTreBesök
2.Tre Mobilt Bredband3Bredband199 kr15 GB/mån64 Mbit/s 250 krIngenTreBesök
3.Tre Mobilt Bredband3Bredband249 kr40 GB/mån64 Mbit/s 250 krIngenTreBesök
4.Tre Mobilt Bredband3Bredband349 kr60 GB/mån64 Mbit/s 250 krIngenTreBesök
5.Tre Mobilt Bredband3Bredband449 kr100 GB/mån64 Mbit/s 250 krIngenTreBesök
6.Tre Mobilt Bredband3Bredband649 kr200 GB/mån64 Mbit/s 250 krIngenTreBesök
7.Tre Mobilt Bredband3Bredband799 kr500 GB/mån64 Mbit/s 250 krIngenTreBesök

Välj ett abonnemang från Tre ovan eller jämför mobilt bredband med andra operatörer.

Bredbandsabonnemang hos Tre är möjligt att beställa både med och utan hårdvara. Det finns ett par modeller av modem och routrar att välja mellan. Tre erbjuder ett flertal surfpotter att välja på varav den minsta är på 5 GB/månad och den största är på 500 GB/månad. Abonnemangen 5 GB och 15 GB kan också användas inom EU.


Wifi-samtal

Har du problem med mobiltäckning i den miljö du vistas i kan du uppleva att det ofta blir problem när du behöver ringa. I de fall du befinner sig i en byggnad med tjocka väggar, källarlokal eller i verkstadsmiljö kan du behöva säkra upp med möjligheten att ringa så kallade Wifi-samtal. I Tre:s röstabonnemang ingår denna tjänst för de som stödjer 4G och är kompatibel med mobilen i fråga. Ett Wifi-samtal innebär att du använder en trådlös internetuppkoppling för att ringa röstsamtal. Du ringer som vanligt från din mobil och är fullt nåbar via trådlöst internet.


Täckning

Normalhastigheten i Hi3G:s 3G-nät är 3–17 Mbit/s och i 4G-nätet är den 7–34 Mbit/s. Hastigheten kan dock variera på grund av olika faktorer.

Gällande täckning kan du söka i Tre:s täckningskarta genom att ange kommun, ort, gata eller postnummer. Informationen som ges angående täckning är endast vägledande och du ska ha i åtanke att olika faktorer såsom geografiska förhållanden eller byggnaders konstruktioner kan försämra täckningen. Exempelvis kan både berg, dalar och skog hindra mottagning och är du inomhus kan tjocka väggar, fönster och rum under jord försämra täckningsstyrkan. Du ska också vara medveten om att själva enheten du använder har betydelse för täckningsförmåga och hastighet. Använder du exempelvis en mobiltelefon med sladd-hörlurar kan kvaliteten förbättras vid samtal. Likaså om du låter telefonen ligga fritt istället för att hålla den i handen.


Kundservice

Tre har en kundservice som vänder sig till både privatpersoner och företag. För sina privatkunder har de kundservicen öppen på vardagar mellan klockan 08.00 och 20.00 och på helger mellan klockan 10.00 och 19.00. Du kan både ringa och skicka mejl till kundtjänst. Som företagskund kan du ringa eller mejla på vardagar mellan klockan 08.00 och 18.00. Det finns också en kundservicesida med olika rubriker som alternativ. Här hittar du även täckningskarta, en mobilguide med beskrivning över de vanligaste tjänsterna som till exempel inspelning och hantering av mobilsvar eller inställning av mejl i mobilen.

Under rubriken ”Driftinfo” finns aktuell information gällande störningar och planerade arbeten som kan påverka mottagning och täckning. Under rubriken ”Kontakta Oss” finns även möjlighet att få hjälp av ett Kundombud. I det fall att du upplever att du inte fått hjälpen du behöver eller om något missförstånd uppstått kan Kundombudet kika på ärendet ur ett annat perspektiv.


Ringa och surfa i utlandet med Tre

Med Tre ringer och skickar du SMS/MMS samt surfar med svensk lokaltaxa inom EU/EES. Surfmängden inom EU/EES motsvaras av den faktiska surfmängden du har även i Sverige. När potten tar slut så stängs surfen av och du måste därefter köpa till extra eller vänta på att en ny surfperiod påbörjas. Det är dock viktigt att du kontrollerar vad som gäller för sitt abonnemang innan. Det gör du enklast under rubriken ”Mitt Tre”. På hemsidan kan du även gå in och välja vilket land det gäller för att få fram aktuella priser för samtal till, från och inom landet.

Ringer du från Sverige så debiteras det inte för öppningsavgift. Däremot om du ringer från exempelvis USA till Sverige tillkommer en öppningsavgift. Sedan tillkommer avgift för själva samtalet. Som regel är det oftast billigare att ringa från Sverige till utlandet än till Sverige. Därför är det en fördel att be om att få bli uppringd istället för att initiera samtal själv.

Det vanligaste är att det inom EU/EES sker med lokaltaxa, det vill säga kostnadsfritt. Gäller det länder utanför EU kollar du upp det enklast via den tidigare nämnda, sökbara prislistan.


Relaterade sidor


Tre
Genomsnitt 4.5 (90%) baserat på 8 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Eva Nilsson (Konsument.se)