Tryggkredit

Tryggkredit är en svensk privatägd kreditgivare som med tillstånd av Finansinspektionen förmedlar snabblån och kontokrediter, helt utan säkerhet. Tjänsten ägs av S&A Sverige AB, med huvudkontor i Stockholm, men all låneförmedling sker via internet. Tryggkredit är en del av Svenska Konsument-kreditföretagen EF, som arbetar för att upprätthålla bra kredittjänster och bra villkor för låntagare.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 25,000-40,000 kr
Löptid: 360 dagar
Eff. ränta: 28.0% 
Startavgift: 395 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Tryggkredit
Bolag: Tryggkredit är en del av S & A Sverige AB
Org. nr: 556678-2677
FI institutnummer: 44007

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten 25000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 28,0 % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. 25,0 %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir 28513 kr. Ingen uppläggningsavgift eller andra avgifter eller kostnader tillkommer. Minsta belopp att betala per månad är 12505,0″


Omdöme

TryggkreditS & A Sverige AB, som driver Tryggkredit, har sedan 2014 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Tryggkredit är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Snabblån

Ett snabblån hos Tryggkredit är samma sak som ett privatlån. Du kan låna pengar till vad som helst, till exempel en bil, renovering eller för att betala en annan skuld. Lånet kan beviljas utan säkerhet, vilket betyder att du inte behöver ange vad du ska använda pengarna till och inget kan tas i borgen. Hos Tryggkredit kan du låna mellan 1 000–25 000 kronor och din avbetalning sker under en tidsperiod från 61 till 360 dagar, med en betalning varje månad via faktura. Under den längsta låneperioden delas ditt lån alltså upp i tolv omgångar och sedan tillkommer uppläggningsavgift på 395 kronor plus ränta. Den årliga räntan för ett snabblån ligger som högst på 28 %, men är effektiv och kan komma att ändras. Om du till exempel lånar 25 000 kronor och väljer att göra lika stor avbetalning varje månad kommer den kostnaden bli 2 376 kronor och totala beloppet du betalar tillbaka under året 28 510 kronor. I tabellen här kan du se vad dina kostnader skulle bli beroende på vilket belopp du vill låna. Du som redan är befintlig kund och har den högsta lånesumman beviljad kan höja ditt lån till som mest 40 000 kronor.

Du kan när som helst under avbetalningen göra extra inbetalningar eller betala av hela lånet på en gång, utan extra kostnader och du kontaktar en handläggare på Tryggkredit för att få hjälp med det. En låneansökan är kostnadsfri och görs via Tryggkredits hemsida. För att ansöka behöver du fylla i ditt personnummer, mobiltelefonnummer, hur mycket du vill låna, hur lång avbetalningstid du vill ha och du som är ny kund behöver sedan svara på ytterligare några frågor. En kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen och du signerar din ansökan direkt via inloggning hos din bank eller via en kod du får postad hem till dig. Om du blir beviljad betalas pengarna ut till dig så snabbt ditt konto blivit godkänt.

För att bli beviljad ett lån hos Tryggkredit behöver du uppfylla några villkor. Du måste vara minst 20 år, ha en årlig inkomst på minst 150 000 kronor, en folkbokföringsadress i Sverige, ett mobiltelefonabonnemang och du får inte ha några liggande betalningsanmärkningar hos Kronofogden. Sedan kollas även dina nuvarande förutsättningar att kunna betala tillbaka din skuld. När du gör din ansökan försäkrar du att du uppfyller alla krav och villkor som ställs på dig som framtida låntagare. Du har också fullt ansvar för alla fakturor och att alla betalningar sker innan förfallodatum. Om din betalning uteblir tillkommer en avgift på 95 kronor och dröjsmålsränta som månadsvis ligger på 3 %. Du får en påminnelse hemskickad med tillhörande avgift på 60 kronor. Om betalningen fortfarande uteblir går ärendet vidare till inkasso och senare Kronofogden, vilket innebär fler avgifter och i värsta fall en betalningsanmärkning som ligger kvar i minst tre år och försvårar dina möjligheter att få fler krediter.

Kontokredit

Tryggkredit erbjuder tjänsten kontokredit, som är mer flexibel variant av ett privatlån. Syftet är att ge dig som kund tillgängliga pengar om olyckan skulle vara framme eller om du akut behöver pengar till något. Det beviljade lånet finns alltid redo för dig och du betalar bara ränta på de pengar du faktiskt använder. Du kan alltså ha en ekonomisk buffert liggandes tills du behöver använda den, utan några kostnader.

Att ansöka om kontokredit är gratis och görs via Tryggkredits hemsida. Du väljer hur stor kredit du önskar på ditt konto, fyller i dina personuppgifter och ditt personnummer och verifierar dig via inloggning hos din bank. En kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen och om din ekonomiska situation ger dig möjlighet att kunna betala tillbaka din kredit, beviljas du ditt lån. Du får då ett mail med inloggningsuppgifter till Mina sidor hos Tryggkredit. Där kan du sedan se alla dina uppgifter, hur stor kredit du är beviljad, om det är möjligt att höja krediten, se dina fakturor samt sköta dina utbetalningar. Varje gång du vill ta del av dina beviljade pengar loggar du in och väljer ett belopp som sedan betalas ut till ditt konto. Först när du använder pengarna påbörjas en skuld som du sedan betalar av månadsvis.

Du kan ansöka om upp till 25 000 kronor och varje månad får du hem en faktura med den lägsta summan du behöver betala på skulden. Om du önskar göra större inbetalningar är det givetvis också en möjlighet. Du kan när som helst göra dig skuldfri om du till exempel gjort en större utbetalning en månad som du vill betala av på en gång. Ränta tillkommer bara på de använda pengarna och det finns inga andra dolda avgifter. Den effektiva krediträntan på en kontokredit är i nuläget 25 % men den är rörlig och kan komma att ändras. Om du till exempel lånar högsta möjliga kreditbeloppet och gör lika stora avbetalningar varje månad under ett års tid är den effektiva räntan 28 % och krediträntan per år 25 %. Totalt för dig att betala tillbaka under året blir 28 513 kronor och minsta belopp varje månad 1 250 kronor. I tabellen här kan du se vad din månadsavgift skulle kunna bli beroende på vilken kreditgräns du önskar.

Du som låntagare har fullt ansvar för att du uppfyller alla villkor som ställs hos Tryggkredit samt att alla dina betalningar sker innan utsatt förfallodatum. Om din betalning uteblir har Tryggkredit rätt att lämna vidare ärendet till inkasso och sedan Kronofogden, samt att vid en längre överträdelse av regler stänga av dig som låntagare vilket gör att du tvingas betala av hela din kredit på en gång.

Personuppgifter och säkerhet

Alla låneansökningar som görs hos Tryggkredit är krypterade och inga personuppgifter lämnas någonsin ut till obehörig part. Du loggar säkert in på Mina sidor med en kod som skickas till dig via sms och om du har några frågor är Tryggkredits handläggare redo att hjälpa dig. Bolaget arbetar för att förmedla ansvarsfulla lån genom att hjälpa sina kunder att inte låna mer än vad de kan betala tillbaka. Du har alltid tillgång till hjälp och rådgivning om du är osäker på vilket lån som är bäst för dig eller om du undrar vilka möjligheter du har att bli beviljad de olika låneformerna.

Gå vidare till webbplatsen


Tryggkredit
Genomsnitt 4.5 (90.91%) baserat på 11 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)