ViaKredit

ViaKredit är ett varumärke under ViaConto Sweden AB som erbjuder snabblån utan säkerhet mellan 5 000 kronor och 20 000 kronor. ViaConto är ett konsumentkreditinstitut med tillstånd från Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditverksamhet. Företaget är också en del av den så kallade VIA SMS-gruppen som startades upp i Lettland 2008, som har dotterbolag i fler länder. Förutom Lettland har de bolag i Spanien, Litauen, Tjeckien och Polen.

ViaContos affärsverksamhet bygger på att de vill hjälpa kunderna att lösa utgifter som inte gått att förutse och även tillfälliga ekonomiska problem som kan uppstå i livet genom att förse konsumenter med kredit.

Företaget har etablerat sig snabbt på den svenska marknaden tack vare dagens moderna teknologi. Deras mål är att de finansiella tjänster som de erbjuder ska vara användarvänliga och uppfylla kundens behov. Det ska vara enkelt att ansöka om kredit hos ViaKredit med snabb handläggning och de anser att det är deras skyldighet som långivaren är att förstå kundernas behov och verkar för ett öppet och positivt samarbete. De har klassificerats som ett tryggmärkt bolag.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5,000-20,000
Löptid: 12 månader
Eff. ränta: 125.2%  
Startavgift: 490 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: ViaKredit
Bolag: ViaConto Sweden AB
Org. nr: 556819-6041
FI institutnummer: 44045

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

“Representativt exempel vid kontouttag om 10 000 kr i 12 månader: årsavgift 0 kr, uttagsavgift 0 kr, faktureringsavgift 0 kr, årsränta 84%, effektiv ränta 125,2%, dagsränta 0,23%, månadsbetalning 1259 kr, totalt belopp att betala 15108 kr, kreditkostnad 5108 kr. Minsta månadsbetalning 12% av kreditsaldo ( lägst 500kr) och återbetalas via autogiro.”


Omdöme

ViaKreditSedan 2015 har ViaConto Sweden AB, som driver ViaKredit, tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att ViaKredit är ett tryggt val av kontokredit.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Låna pengar hos ViaKredit

Snabblån

ViakreditHos ViaKredit kan du ansöka om snabblån utan säkerhet mellan 5 000 och 20 000 kronor. Den räntan du betalar är fast.
Om du till exempel lånar 10 000 kronor med en löptid på 12 månader blir den totala kostnaden 15 108 kronor med en månadskostnad på 1 259 kronor. Du har inga avgifter i kostnaden utan betalar bara ränta och en månadsavbetalning, lägst 500 kronor.

Ansök om lån

För att ansöka om kredit hos ViaKredit anger du hur mycket du vill låna och ser direkt hur hög räntekostnaden kommer bli per månad. Sedan fyller du dina personliga uppgifter och identifierar dig med hjälp av E-legitimation. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om kredit hos ViaKredit. Det enda du betalar är räntekostnaderna.
När du genomfört din ansökan utförs en kreditbedömning på dig. Du får svar direkt om du uppfyllt ViaKredits grundläggande krav. Din ansökan handläggs sedan mer utförligt och du får ett definitivt besked via SMS.

Krav för att låna hos ViaKredit

  • För att ViaKredit ska bevilja din ansökan om kredit måste du uppfylla de krav som bolaget ställer.
  • Du ska vara mellan 20 och 65 år gammal och vara folkbokförd i Sverige med en fast adress sedan minst 2 år tillbaka.
  • Din deklarerade årsinkomst ska vara på minst 120 000 kronor.
  • Du får vidare inte leva under skyddad identitet.
  • Du ska ha konto för privatbruk i en etablerad svensk bank.
  • Du ska inneha en egen mobiltelefon och inte haft några betalningsanmärkningar de 12 senaste månaderna. Utöver detta får du inte ha någon skuld eller pågående ärende hos Kronofogden.
  • Du får inte heller ha tidigare misskötta betalningar hos ViaKredit, ViaConto, eller någon annan kreditgivare.

ViaKredit har möjlighet att bevilja en lägre kreditgräns än den du ansökt efter en bedömning, för att bättre anpassa sig efter din återbetalningsförmåga och inte belasta din ekonomi mer än nödvändigt. ViaKredit kan även avslå din ansökan om det finns andra personer i hushållet som har ärenden hos Kronofogden.

Betalningsanmärkning

Du kan få lån trots betalningsanmärkningar. Minimikravet från ViaKredits sida är att dina betalningsanmärkningar ska vara minst 12 månader gamla.

Kreditprövning

Kreditbedömningen utförs av Creditsafe, vilket innebär att inga uppgifter om kreditbedömningen sparas i något register och inga andra bolag kan se att en kreditprövning gjorts på dig.

Utbetalning

Har du fått din kredit beviljad betalas pengarna ut direkt till ditt angivna bankkonto. Om din kredit beviljats före klockan 13.00 har du pengarna på kontot samma dag. Har du fått din kredit beviljad efter klockan 13.00 eller på helgen har du pengarna på kontot nästföljande vardag.

Återbetalning

ViaKredit använder sig av en återbetalningslösning där du kan välja mellan att betala tillbaka hela skulden, en valfri del av den, eller det minsta återbetalningsbeloppet som är 12 % av ditt utstående kreditsaldo. Gör du inget aktivt val dras det minsta återbetalningsbeloppet av från ditt konto via autogiro.

Övrigt

Om ViaKredit behöver få in kompletterande uppgifter om din ekonomi skickar man en inloggningslänk till dig som går till företaget Instantor. Den kan du sedan använda för att logga in som vanligt via din internetbank. Instantor är ett företag som erbjuder lösningar för förbättrad kreditanalys och kundidentifiering i kreditgivningssammanhang.

Samarbetet med Instantor ger ViaKredit förbättrade möjligheter för kreditbedömning av sina kunder. Instantor kan göra en sammanställning av dina inkomster för att se att de räcker till för ett beviljande av kredit. Vad du kan räkna som inkomst är lön, pension, sjukpension, olika ersättningar och bidrag, föräldrapenning och sjuklön samt kapitalinkomster. Dock får du inte tillgodoräkna dig studielån eller andra sorters lån som inkomst eller försörjningsstöd (socialbidrag).


Vanliga frågor

Hur fungerar krediten hos ViaKredit?

ViaKredit fungerar som ett löpande kontokredit. Det kan jämföras med ett kreditkort, med skillnaden att du inte har något kort. Hela kreditbeloppet betalas ut om du beviljats kredit. När du amorterat en viss del av kreditbeloppet kan du ansöka om mer kredit. Det finns även möjligheten att ansöka om en höjning av din kredit, utan extra kostnad.

Du måste ha betalat tillbaka minst 30 % av din tidigare kredit för att kunna ansöka om en höjd kreditgräns. Har du förfallna fakturor hos ViaKredit eller Viakonto är det dock inte möjligt att ansöka om mer kredit. Det är enkelt att ta ut pengar från din kredit hos ViaKredit, det är bara att logga in på din kundprofil och ansöka om ett uttag.

Vad kan jag ta ut som minst på krediten?

Minsta kreditbeloppet är 5 000 kronor vid första uttaget som måste betalas av helt eller delvis innan du kan ta ut på nytt. Nya uttag beviljas sen med minst 500 kronor åt gången.

Finns det några dolda kostnader?

Nej, du betalar enbart kreditränta. Det finns inga uppläggningsavgifter, faktureringsavgifter eller SMS-avgifter.

Hur kan jag ändra min kreditgräns?

För att kunna ändra din kreditgräns måste du logga in på den kundprofil du ha på ViaKredit. Om du vill höja din kredit måste du ha betalt av åtminstone 30 % av din nuvarande kredit.

Finns det möjlighet att få en avbetalningsplan?

Nej det är inte möjligt utan du måste alltid betala minsta godkända återbetalningsbelopp. Betalar du inte kan hela krediten sägas upp.

Gå vidare till webbplatsen


Relaterade sidor

  • ViaConto – Flexibla lån från samma företag

ViaKredit
Genomsnitt 4.7 (93.33%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)