ViaSpar

ViaSpar Finans AB är ett inlåningsföretag som erbjuder olika typer av sparkonton där både privatpersoner och företag kan få ut en fördelaktig sparränta. ViaSpar Finans AB är dotterbolag till ViaConto AB och är registrerat hos Finansinspektionen enligt Lagen om inlåningsverksamhet. Alla pengar som sätts in till ViaSpar används för att kunna genomföra utökning av ViaConto AB:s verksamhet. Hos ViaSpar kan du välja mellan flera versioner av högavkastande kapitalkonton och flexibla sparkonton.

Öppna sparkonto direkt – helt kostnadsfritt


ViaSpar omdöme 2018

ViaSparViaSpar Finans AB har sedan 2016 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med inlåning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs. ViaSpar omfattas dock inte av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att om företaget skulle gå i konkurs så kan du inte räkna med att få ersättning av staten.

Det innebär att ViaSpar är ett relativt tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och öppnat ett sparkonto via Internet.

Läs mer och öppna sparkonto


Alternativ för privat sparande

Hos ViaSpar kan du som både privatperson och som företag placera kapital i ett sparkonto eller ett kapitalkonto, eller båda. Välj mellan fritt eller bundet sparande från tre månader upp till tre år. Med ViaSpar tillkommer inga uttagsavgifter eller kontoavgifter, räntan kommer beräknas efter 365 dagar och i enlighet med svensk lag kommer ViaSpar redovisa avdragen skatt till Skatteverket.

ViaSPAR

Med ett sparkonto hos ViaSpar får du en aktuell ränta som är rörlig och ligger på 4,5 % årligen, detsamma gäller den effektiva räntan som även den ligger på 4,5 %. Med ett sparkonto behöver du inte binda dina pengar utan har tillgång till fria uttag men kan ändå njuta av fördelen med en hög ränta som tillkommer med ditt sparande. När du skapat ett sparkonto ska den första insättningen du gör ligga på 5 000 kronor, därefter är den maximala insättningen 50 000 kronor och minst insättning ligger på en summa av 500 kronor. Allteftersom kan du fylla på sparkontot med 500 kronor i taget, så länge maxsumman på kontot inte övergår 50 000 kronor. Du gör insättningar till ditt sparkonto genom att betala in det önskade beloppet till ViaSpars bankgironummer. Insättningar tas hand om så fort som möjligt, oftast inom en eller två bankdagar.

För dig som vill låsa dina pengar en lite längre tid med en högra ränta, är ett kapitalkonto ett fördelaktigt val. Med en bindningstid som sträcker sig från minst tre månader, upp till tre år och en ränta som ligger på högst 8% årligen, kan du få ut ett förmånligt alternativ på dina sparade medel. Alternativen på kapitalkonton som ViaSpar erbjuder är följande; Kapitalkonto på tre månader – årsränta 5,10 %, kapitalkonto sex månader – årsränta 5,60 %, kapitalkonto ett år – årsränta 6,0 %, kapitalkonto två år – årsränta 7,10 % och kapitalkonto där du låser dina pengar under tre år och får ut en årsränta på 8 %. När du öppnar ett kapitalkonto väljer du bindningstid och beloppet du vill sätta in, maxinsättning är 50 000 kronor och minsta insättning är 5 000 kronor. Du kan inte fylla på eller ta ut pengar från ett kapitalkonto när du väl har låst pengarna. Med ett kapitalkonto låser du dina pengar under den bindningstid som du väljer och kan alltså inte röra dessa medel förrän bindningstiden har utgått. När tidperioden du har valt har gått ut kommer ditt kapitalkonto att avslutas och summan du satte in plus intjänad ränta kommer överföras till ditt sparkonto. Med dessa medel kan du nu välja om du vill binda pengarna igen eller ta ut dina intjänade pengar.

Du kan även öppna ytterligare ett konto hos ViaSpar, utöver ditt redan existerande kapitalkonto, om du vill sätta in mer kapital. På detta kapitalkonto har du samma valfriheter gällande bindningstid och insättningssumma. Om du absolut måste ta ut pengar från ditt kapitalkonto under tidsperioden då dina pengar är låsta kommer ViaSpar att fakturera en avgift på 3 % av det uttagna beloppet.


Alternativ för företagssparande

För dig som har ett företag erbjuder ViaSpar även fördelaktiga sparformer som är anpassade för svenska handelsbolag, aktiebolag och kommanditbolag. Välj mellan ett sparkonto med fria uttag eller ett kapitalkonto med där ni binder en del av företages kapital för att få en högre ränta på sparandet. De tillgängliga alternativen är; Sparkonto med en årsränta på 6 %, Kapitalkonto på ett år med årsränta på 7,50 %, kapitalkonto på två år med en årsränta på 8,50 % eller kapitalkonto på tre år med en årsränta på 9,50 %.

Väljer du att öppna ett sparkonto hos ViaSpar för ditt företag ligger den första insättningen på 10 000 kronor. Vill du fylla på kontot allteftersom måste varje insättning ligga på minst 1 000 kronor. Som maximal summa kan du sätta in två miljoner kronor på ditt sparkonto. Samma villkor gäller för ett kapitalkonto, minsta tillåten insättning ligger på 10 000 kronor. På kapitalkontot för företag finns ingen maxgräns gällande insättningar.
Skapa ett konto

När du vill skapa ett konto hos ViaSpar sker hela processen via internet, du kan ansöka om ett sparkonto eller ett kapitalkonto (eller båda) med hjälp av din e-legitimation. Hela processen är gratis och tar inte längre än några minuter. Så fort ditt konto är registrerat kan du sätta in medel och påbörja ditt sparande. Din första insättning måste ligga på minst 5 000 kronor. Via Mina Sidor på ViaSpar kan du dessutom övervaka dina insättningar och uttag, ditt saldo samt hantera inställningar på ditt konto.
Vill du öppna ett konto till ditt företag kommer ett avtal och kundformulär skickas till din mejl, där du fyller i uppgifter som rör ditt företag samt måste signera med din e-legitimation. När din information har behandlats får du ett bekräftelsemejl och kan logga in till Mina Sidor och sätta in pengar. Hela processen är helt kostnadsfri.
Insättningar och uttag

När du vill göra en insättning till ditt spar- eller kapitalkonto sker detta via ViaSpars bankgironummer; 893-3160. Som OCR-nummer ska du ange ditt kontonummer hos ViaSpar, detta hittar du under fliken Mina Sidor på ViaSpars hemsida. Insättningar kommer bokföras på ditt konto så snart som möjligt och behandlas inom en eller två dagar. När du vill göra ett uttag från ditt sparkonto – eller kapitalkonto om du absolut måste, begär du detta från Mina Sidor. För att kunna göra ett uttag ska du först anmäla ett uttagskonto där dina uttagna medel kommer sättas in. Detta konto måste tillhöra dig och finnas på en bank i Sverige. Detta konto kommer registreras på Mina Sidor och efter ett begärt uttag överföringsprocessen tar cirka två till tre bankdagar.

Gå vidare till webbplatsen


Bolagsuppgifter

  • Bolagsnamn: ViaSpar Finans AB
  • Org. nr: 559010-8816
  • Postadress: Holländargatan 27. 113 59 STOCKHOLM

Relaterade länkar


Relaterade sidor

  • ViaConto – Flexibla lån upp till 15 000 kr

ViaSpar
Genomsnitt 4.7 (93.33%) baserat på 12 betyg

Senast uppdaterad: 2018-12-03 av Lars Jonsson (Konsument.se)