Cheap Energy omdöme (2024)

Konsument.se rekommenderar Cheap Energy

Cheap Energy är ett svenskt elbolag som som har ambitionen att erbjuda riktigt låga elpriser. Bolaget är varken statligt eller kommunalt ägt och producerar inte energin de säljer. De kan som oberoende bolag därför vara prispressande på den svenska elmarknaden, vilket särskilt märks för rörliga elpriser.

Konsument.se rekommenderar Cheap Energy.

Se pris och teckna elavtal →


Om Cheap Energy

Cheap Energy är ett svenskt elbolag som har en etablerad närvaro på den svenska elmarknaden. Bolaget är inriktat på att erbjuda konkurrenskraftiga elpriser och en enklare upplevelse för sina kunder när det gäller hantering av elavtal.

Med en stark position på marknaden så har elbolaget blivit känt för sina erbjudanden och sitt mål att göra el mer prisvärt för konsumenter. Oavsett om du är intresserad av ett fast elprisavtal för stabilitet i din elkostnad eller ett rörligt elprisavtal som följer marknadens svängningar, strävar elbolaget efter att tillhandahålla alternativ som passar olika behov och preferenser.

Bolaget har även som ambition att sätta fokus på kundservice och enkelhet i sin affärsmodell. Att hantera elanvändning bör vara en smidig process, och de arbetar för att förenkla detta för sina kunder.


Varför välja Cheap Energy

Konkurrenskraftiga priser: Cheap Energy har byggt sitt rykte på att erbjuda el till priser som är svåra att slå. Genom att arbeta effektivt och hålla sina kostnader nere har bolaget kunnat erbjuda kunderna fördelaktiga elavtal.

Flexibilitet: Elbolaget erbjuder olika typer av elavtal, inklusive Fast elprisavtal och Rörligt elprisavtal. Detta ger dig flexibilitet att välja det avtal som bäst passar dina behov och din ekonomiska situation.

Enkelhet: Företaget efter att göra din elleverans så enkel som möjligt. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för krångliga fakturor eller komplicerade avtalsvillkor. Bolaget fokuserar på att erbjuda en okomplicerad och smidig upplevelse.

Miljöhänsyn: Om du är miljömedveten kan det vara värdefullt att veta att Cheap Energy arbetar för att minska sin påverkan på miljön. Bolaget erbjuder även gröna elavtal som möjliggör användning av förnybar energi.

Kundtjänst: Elbolaget har en kundtjänst som är redo att svara på dina frågor och hjälpa dig om du skulle stöta på några problem. De strävar efter att ge bra service till sina kunder.

Cheap Energy har etablerat sig som ett attraktivt alternativ för många svenskar. Det är viktigt att komma ihåg att det bästa elbolaget och avtalet kan variera beroende på dina personliga behov och omständigheter. Därför är det klokt att jämföra olika elbolag och avtal innan du fattar ditt beslut.


Erbjudande och kampanjer

Välkomstkampanjer

Som en strategi för att attrahera nya kunder, kan bolaget erbjuda välkomstkampanjer som inkluderar rabatterade priser, gåvor eller andra incitament. Detta kan vara en fördel för dem som överväger att byta till bolaget. Du hittar normalt alltid deras aktuella erbjudanden här på Konsument.se.


Teckna elavtal hos Cheap Energy

Att teckna ett elavtal hos Cheap Energy är en enkel och smidig process:

  1. Jämför alternativen: Först och främst bör du jämföra de olika elavtalen som Cheap Energy erbjuder. Du kan göra detta genom att besöka deras webbplats.
  2. Välj elavtal: När du har hittat det elavtal som bäst passar dina behov är det dags att välja det. Du kan välja mellan fasta eller rörliga elpriser beroende på din preferens.
  3. Ansök online: Cheap Energy erbjuder en enkel online-ansökningsprocess. Du kan fylla i nödvändig information och skicka in din ansökan direkt via deras webbplats.
  4. Godkännande: Efter att ha skickat in din ansökan kommer den att granskas av elbolaget. Det är normalt bara en formalitet och om din ansökan godkänns kommer du att få en bekräftelse på ditt elavtal.
  5. Starta elleverans: När ditt elavtal är bekräftat kommer bolaget att börja leverera el till din bostad eller företag enligt de avtalade villkoren.
  6. Följ upp och hantera ditt avtal: Det är viktigt att regelbundet följa upp och hantera ditt elavtal för att säkerställa att det fortfarande är det bästa alternativet för dig. Om dina behov ändras eller om du har frågor kan du alltid kontakta deras kundtjänst för support.

Cheap Energy elpris idag

Cheap Energy erbjuder olika elprisalternativ för att passa olika kunders behov. De huvudtyperna är som tidigare nämnt:

Fast elpris

Med ett fast elpris kommer din elräkning att vara densamma varje månad under avtalstiden. Detta ger dig förutsägbarhet och stabilitet i dina utgifter och är särskilt bra om du vill undvika överraskningar på din räkning.

Rörligt elpris

Ett rörligt elpris kan variera över tid baserat på marknadens fluktuationer. Detta innebär att din elräkning kan gå upp eller ner under avtalstiden. Det rörliga priset kan vara lägre än det fasta priset under vissa perioder, men det kan också öka.


Företag

Cheap Energy erbjuder även elavtal för företag. De förstår att företag har unika behov när det gäller el, och de strävar efter att skräddarsy lösningar som passar varje företags specifika krav.

För företag som vill ha stabilitet i sina utgifter erbjuder Cheap Energy fasta elprisavtal. Dessa avtal ger förutsägbarhet och gör det enklare för företag att budgetera sina elkostnader.

För företag som är villiga att ta lite mer risk och potentiellt dra nytta av lägre priser under vissa perioder erbjuder dem även rörliga elprisavtal. Dessa avtal kan vara mer flexibla och anpassningsbara.


Företagsinformation

InformationDetaljer
FöretagsnamnCheap Energy AB
Grundat2020
HuvudkontorFurulund, Sverige
VerksamhetsområdenElproduktion, värme, elhandel
Antal kunderOkänt
Hemsidawww.cheapenergy.se
KontaktnummerKundtjänst: 010 – 405 41 80

Kontakt och kundtjänst

Om du vill komma i kontakt med bolaget finns det flera alternativ:

  • Telefon: Cheap Energys kundtjänst är tillgänglig via telefon för att svara på dina frågor och ge support. De har kundtjänstpersonal som är experter på elmarknaden och kan ge dig råd om de olika elavtalen och tjänsterna.
  • E-post: Du kan också kontakta dem via e-post om du föredrar det. De svarar vanligtvis inom kort tid och är redo att hjälpa till med alla dina elrelaterade frågor.
  • Kontaktformulär: Bolaget har även ett enkelt kontaktformulär på sin webbplats som du kan fylla i om du har frågor eller behöver support. De kommer att återkomma till dig så snart som möjligt.

Vanliga frågor och svar

1. Vad är Cheap Energy?

Cheap Energy är ett svenskt elbolag som erbjuder elavtal för både privatpersoner och företag. De fokuserar på att erbjuda konkurrenskraftiga priser och enkelhet i sina tjänster.

2. Kan jag byta till Cheap Energy som min elleverantör?

Ja, om du bor i Sverige och har en aktiv elanslutning kan du överväga att byta till Cheap Energy som din elleverantör. De erbjuder olika elavtal som kan passa olika behov.

3. Hur kan jag teckna ett elavtal med Cheap Energy?

Du kan enkelt teckna ett elavtal med dem genom att besöka deras webbplats och använda deras onlineverktyg för att välja det avtal som passar dig bäst. Det går också att kontakta deras kundtjänst för personlig assistans.

4. Vilka typer av elavtal kan jag teckna med dem?

De erbjuder både fasta och rörliga elprisavtal för privatpersoner och företag. De har olika alternativ så att du kan välja det som passar dina behov och preferenser bäst.

5. Vad gör bolaget för att främja hållbarhet?

Cheap Energy strävar efter att minimera sin påverkan på miljön och främja hållbarhet genom att erbjuda förnybar el. De investerar också i projekt för att minska koldioxidutsläppen och öka användningen av förnybar energi.


Teckna elavtal hos Cheap Energy

ElbolagEgenskaperOmdömeNästa steg
Cheap Energy Inga fasta avgifter!
100% naturlig energi
Utan (eller med) bindningstid
Se elpris →

Källor och vidare läsning


Sidansvarig

Karin Johansson
Karin Johansson
Elexpert hos Konsument.se
Karin Johansson är huvudansvarig för elområdet på Konsument.se och arbetar dagligen med frågor, information och jämförelser som berör elavtal, elbolag och elpriser. Karin har en lång och gedigen erfarenhet från elbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-04-03 av Karin Johansson