Drulleförsäkring

Letar du drulleförsäkring? Våra experter har jämfört de bästa. Här hittar du:

Den bästa drulleförsäkringen 2024
Mer information om bl.a. vad som ingår
Vanliga frågor och svar om drulleförsäkringar

Bästa drulleförsäkringen 2024 (bäst i test)

Den bästa och billigaste drulleförsäkringen (för de flesta) tecknar du via Hedvig. Försäkringen ingår i deras hemförsäkring i form av en så kallad allriskförsäkring. Den täcker upp till 50 000 kr per pryl och är mycket prisvärd.

Konsument.se rekommenderar Hedvig.

Se ditt pris hos Hedvig →


Jämför drulleförsäkring

Här hittar du drulleförsäkringarna som är bäst i test 2024. Se först ditt pris och teckna sedan en försäkring direkt online.

DrulleförsäkringEgenskaperOmdömeNästa steg
Hedvig - Hemförsäkring Bäst drulleförsäkring 2024 (och billigast för de flesta)
Täcker upp till 50 000 kr per pryl
Drulle ingår i deras hemförsäkring som allriskskydd
Se ditt pris →
Gofido Hemförsäkring Ytterligare en bra drulleförsäkring
Täcker upp till 50 000 kr per tillfälle
Drulle väljs som tillägg i deras hemförsäkring
Se ditt pris →

Vad betyder drulleförsäkring och allriskförsäkring?

Drulleförsäkring, eller allriskförsäkring, är en försäkring som ger skydd mot skador på elektroniska enheter eller andra tillhörigheter. En drulleförsäkring är oftast avsedd för att täcka skador på exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och laptops. Målet med dessa försäkringar är att ge konsumenter extra trygghet och möjligheten att få ersättning om deras enhet skulle råka ut för en skada, såsom om den tappas och går sönder eller blir stulen.

Vad ingår?

Innehållet i en drulleförsäkring varierar beroende på vilket försäkringsbolag man väljer och vilken enhet försäkringen gäller för. Vanliga områden som kan ingå är ersättning för reparationer, ersättning för skadade eller förlorade enheter, stöd vid förlust av data och hjälp med att få tillbaka stulna enheter. Det är viktigt att läsa igenom villkoren noga för att förstå vad som ingår i den drulleförsäkring man överväger att teckna.


Drulleförsäkring mobil

En drulleförsäkring för mobiltelefon är en försäkring som ger skydd mot skador på mobiltelefoner. Dessa skador kan vara t.ex. om mobiltelefonen tappas och går sönder men gäller även om den blir stulen. En drulleförsäkring för mobiltelefon kan ofta tecknas tillsammans med ett mobilabonnemang och är ett bra alternativ för personer som är oroliga för att deras mobiltelefon ska bli stulen, få sprickor eller gå sönder helt och hållet.


När får man inte ersättning av drulleförsäkring?

Det finns vissa omständigheter då man inte kan få ersättning genom sin drulleförsäkring. Dessa varierar mellan olika försäkringsbolag, men kan t.ex. inkludera skador som uppstått genom missbruk, skador som orsakats av naturkatastrofer eller skador som uppstått genom att enheten har varit inblandad i en olycka. Det är viktigt att läsa igenom villkoren noga för att förstå under vilka omständigheter man kan få ersättning genom sin drulleförsäkring.


Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Erbjuder skydd mot skador på elektroniska produkter och andra tillhörigheter
  • Kan ge ersättning för reparationer eller ersättning för skadade eller förlorade enheter
  • Kan innefatta stöd vid förlust av data eller hjälp med att få tillbaka stulna enheter

Nackdelar:

  • Kan ha begränsade villkor för ersättning, till exempel om skadan orsakats av missbruk
  • Kan inte alltid täcka alla typer av skador eller omständigheter
  • Kan finnas en begränsad tidsperiod för när man kan teckna försäkringen

Hur mycket kostar drulleförsäkring?

Priset för drulleförsäkring kan variera kraftigt mellan olika försäkringsbolag och kan också variera beroende på vilken enhet försäkringen gäller för. En drulleförsäkring för en mobiltelefon kan till exempel vara billigare än en försäkring för en dator eller surfplatta. Dessutom kan priset påverkas av vilka tjänster och områden som ingår i försäkringen, till exempel om den inkluderar ersättning för reparationer eller stöd vid förlust av data.

Det är viktigt att jämföra olika allriskförsäkringar och läsa igenom villkoren noga innan man väljer en försäkring för att få en uppfattning om hur mycket den kommer att kosta. Konsuments experter har granskat varje försäkringsgivare för att hitta den bästa drulleförsäkringen. Resultat kan du se i våra topplistor som alltid är uppdaterade för relevans.

Vad är självrisken?

Självrisken för en drulleförsäkring är den summa pengar som du som försäkringstagare måste betala själv vid en skada på din enhet som är täckt av försäkringen. Den är ofta högre för vissa typer av skador, som t.ex. skador som orsakats av vårdslöshet. Vanligtvis ligger en självrisk på ca 750 kr till 1500 kr, men som vanligt beror det helt på vilket försäkringsbolag du har.


Vanliga frågor och svar

Vad är drulleförsäkring?

Drulleförsäkring ger ersättning för skador på tillhörigheter, som t.ex. din mobiltelefon, dator eller glasögon. Med drulleförsäkringen får du en ökad trygghet och potentiell ersättning om något skulle hända.

Varför får jag ingen ersättning?

Om din enhet har gått sönder på grund av missbruk eller oaktsamhet, eller om du själv tappat bort den, så minskar chansen att få en ersättning markant.

Vad kostar drulleförsäkring?

Priset kan som sagt variera, men generellt bör det inte kosta mer än 50kr i månaden om du har det som tillägg. Det beror främst på vilket försäkringsbolag du väljer och vad just din försäkring täcker.


Sidansvarig

Erik Gustafsson
Erik Gustafsson
Försäkringsexpert hos Konsument.se
Erik Gustafsson är ansvarig för försäkringsområdet på Konsument.se vilket innebär att han kontinuerligt granskar och uppdaterar information och uppgifter om olika försäkringstyper och bolag. Erik har mångårig erfarenhet från försäkringsbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-04-03 av Erik Gustafsson