Hopbakslån

Hitta bästa hopbakslån 2024
Så bakar du ihop lån och krediter
Vanliga krav för att ansöka
Möjligheter med dålig kreditvärdighet

Bästa hopbakslånet 2024

Det bästa hopbakslånet just nu hittar du enklast via låneförmedlaren Lendo. Genom att de samlar ett 40-tal olika långivare så kan du smidigt få flera olika erbjudanden med en enda snabb ansökning. Du förbinder dig inte till någonting när du ansöker för att se var du kan baka ihop dina befintliga lån.

Konsument.se rekommenderar Lendo.

Ansök nu via Lendo →

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.


Jämför bästa hopbakslån för att baka ihop lån och krediter

LångivareOmdömeLånebeloppLöptidRäntaAnmärkningNästa steg
Lendo
Lendo
10 000 kr - 600 000 kr1 - 15 år5,20% - 33,93% OKAnsök nu →
Compricer
Compricer
5 000 kr - 600 000 kr2 - 15 år4,70% - 33,75% OKAnsök nu →
Coop
Coop
15 000 kr - 600 000 kr1 - 15 år5,20% - 16,95% NejAnsök nu →
Likvidum
Likvidum
5 000 kr - 600 000 kr1 - 20 år4,95% - 25,95% OKAnsök nu →
Enklare
Enklare
5 000 kr - 600 000 kr1 - 20 år5,07% - 33,46% OKAnsök nu →
Bank Norwegian
Bank Norwegian
5 000 kr - 600 000 kr1 - 15 år8,61% - 29,07% NejAnsök nu →

Vad är hopbakslån?

Ett hopbakslån är en typ av lån som används för att kombinera flera mindre lån eller krediter till ett enda större lån. Syftet med detta är att förenkla hanteringen av skulder, sänka den totala räntekostnaden och/eller få en lägre månadskostnad. Det nya lånet används för att betala av de befintliga mindre lånen, vilket resulterar i en enda skuld istället för flera separata skulder. Detta kan underlätta budgethanteringen och möjligen sänka den totala månadskostnaden för låntagaren.

Hopbakslån kan vara en effektiv strategi för personer som har flera skulder med höga räntor, som kreditkortsskulder. Med ett sådant lån kan individer potentiellt sänka sin totala räntekostnad och förenkla sin ekonomiska situation. Detta gynnar både låntagaren och långivaren, då låntagaren får en mer hanterbar skuldsituation och långivaren får en minskad risk för att låntagaren misslyckas med att betala tillbaka.

Denna typ av lån kan vara säkrade eller osäkrade. Säkrade hopbakslån kräver någon form av säkerhet, som till exempel bostad eller fordon, medan osäkrade lån inte kräver någon säkerhet. Räntorna och villkoren kan variera beroende på långivare, låntagarens kreditvärdighet och om lånet är säkrat eller osäkrat.


Hopbakslån med låg ränta

Att söka efter hopbakslån med låg ränta är en klok strategi för att maximera fördelarna med att konsolidera skuld. Låg ränta kan översättas till lägre månadskostnader samt minskade totala räntekostnader över lånets löptid. Detta kan också öka hastigheten som du kan bli skuldfri genom att mer av din betalning går mot huvudskulden snarare än räntan.

Flera faktorer kan påverka räntesatsen du erbjuds av långivare:

 1. Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet är en av de mest signifikanta faktorerna. Individer med bättre kreditvärdighet tenderar att kvalificera sig för lägre räntor.
 2. Inkomst: Din inkomst och anställningsstatus kan också påverka räntan. Långivare ser gärna att du har en stabil inkomst och anställning.
 3. Säkerhet: Om du ansöker om ett säkrat hopbakslån och kan tillhandahålla säkerhet som en bostad eller bil, kan du vara berättigad till en lägre ränta jämfört med ett osäkrat lån.
 4. Lånebelopp och löptid: Lånebeloppets storlek och löptiden kan också påverka räntan. Ofta kan kortare löptider och lägre lånebelopp medföra lägre räntor.
 5. Långivare: Olika långivare har olika räntestrukturer. Det lönar sig att jämföra erbjudanden från flera olika långivare för att hitta det mest fördelaktiga lånet.

Det är viktigt att notera att även om en låg ränta kan vara lockande, bör du också överväga andra faktorer som lånets löptid, eventuella avgifter, och långivarens rykte och kundservice. Att jämföra olika lån och långivare är en viktig del av processen för att säkerställa att du får det bästa möjliga avtalet.


Baka ihop lån trots många förfrågningar hos UC

Att ha många förfrågningar registrerade hos Upplysningscentralen (UC) kan vara en nackdel när du ansöker om nya lån eller krediter, eftersom långivarna kan se detta som en indikation på hög kreditrisk. Detta kan resultera i högre räntor eller till och med avslag på låneansökningar. Trots detta, finns det möjligheter att baka ihop lån även om du har många förfrågningar hos UC.

Här är några strategier:

 • Sök efter långivare som inte använder UC: Det finns långivare som använder andra kreditupplysningsföretag än UC, vilket kan vara till fördel om du har många förfrågningar registrerade hos UC. Vi har samlat dessa här på Konsument.se.
 • Förklara din situation: Om du har giltiga skäl till dina många UC-förfrågningar, som till exempel att du nyligen har bytt jobb eller adress, kan det vara värt att förklara detta för långivarna. Vissa långivare kan vara villiga att överväga din ansökan trots de många förfrågningarna.
 • Försök att förbättra din kreditvärdighet: Genom att arbeta med att förbättra din värdighet kan du eventuellt få tillgång till bättre lånalternativ i framtiden. Detta kan inkludera att betala ned befintliga skulder, undvika nya kreditförfrågningar och kontrollera din kreditrapport för fel.
 • Använd en medlåntagare: Om möjligt, överväg att använda en medlåntagare med bättre kredit för att öka chanserna att få godkänt lån med fördelaktiga villkor.

Genom att undersöka alla dina alternativ och arbeta med att förbättra din kreditvärdighet kan du öka dina chanser att baka ihop lån trots många UC-förfrågningar.


Hopbakslån trots skulder hos Kronofogden

Att ha skulder registrerade hos Kronofogden kan göra det svårare att få godkänt för lån, inklusive hopbakslån, eftersom det signalerar en högre risk för långivare. Trots detta, finns det vissa långivare som kan vara villiga att överväga din ansökan om hopbakslån även om du har skulder hos Kronofogden. Här är några steg och överväganden om du befinner dig i denna situation:

 1. Hitta specialiserade långivare: Vissa långivare specialiserar sig på att erbjuda lån till individer med skulder eller negativ kredit historia. Dessa långivare kan vara mer flexibla med sina lånevillkor, men det är viktigt att notera att räntorna kan vara högre. Högst upp på den här sidan har vi samlat långivare som dessa.
 2. Förklara din ekonomiska situation: Var beredd att förklara din nuvarande ekonomiska situation för långivare. Detta kan inkludera att redogöra för hur du har hamnat i din nuvarande skuldsituation och vilka steg du har tagit för att förbättra din ekonomi.
 3. Visa på förbättringar i din ekonomiska situation: Om du har haft en förbättring i din ekonomiska situation eller har börjat betala av dina skulder, kan detta öka dina chanser att bli godkänd för ett hopbakslån.
 4. Överväg en medlåntagare: Om möjligt, överväg att ha en medlåntagare med starkare kreditvärdighet för att öka dina chanser att bli godkänd och eventuellt få en lägre ränta.
 5. Var beredd på högre räntor: Om du blir godkänd för ett hopbakslån trots skulder hos Kronofogden, bör du vara beredd på att räntorna kan vara högre på grund av den ökade risken för långivaren.
 6. Sök rådgivning: Innan du ansöker om ett hopbakslån, överväg att ta råd från en skuldrådgivare eller finansiell rådgivare för att förstå alla dina alternativ och konsekvenserna av att ta ut ett nytt lån.

Att hitta ett hopbakslån trots skulder hos Kronofogden kan vara utmanande, men genom att utforska alla dina alternativ och arbeta med att förbättra din ekonomiska situation kan det vara möjligt.


Vanliga krav för att ansöka

När du ansöker om ett hopbakslån finns det några grundläggande krav som långivare oftast vill se uppfyllda för att överväga din ansökan. Dessa krav kan variera mellan olika långivare, men här är några av de vanligaste:

 • Ålderskrav: De flesta långivare har ett minimiålderskrav, oftast 18 eller 20 år.
 • Inkomstkrav: Det är vanligt med ett minimikrav på inkomst för att säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.
 • Anställningsstatus: Fast anställning eller en stabil inkomst ses ofta som positivt av långivare.
 • God kreditvärdighet: Medan det finns långivare som erbjuder lån till personer med låg kreditvärdighet, kan en bättre kreditvärdighet ge dig tillgång till bättre räntor och villkor.
 • Säkerhet: För säkrade hopbakslån krävs någon form av säkerhet, som en bostad eller ett fordon.
 • Svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd: Ofta krävs det att du antingen är svensk medborgare eller har uppehållstillstånd i Sverige.
 • Bankkonto: Ett svenskt bankkonto kan krävas för att kunna överföra lånebeloppet och hantera återbetalningar.

Det är viktigt att läsa igenom och förstå alla krav och villkor innan du ansöker om ett hopbakslån. Om du inte uppfyller alla krav kan det vara värt att vänta och arbeta med att förbättra din situation, eller att söka efter andra typer av lån eller långivare som kan vara mer flexibla med sina krav.


Baka ihop lån utan UC

Att samla lån och krediter utan att en kreditupplysning tas hos Upplysningscentralen (UC) kan vara fördelaktigt för att skydda din kreditvärdighet. Många förfrågningar hos UC under en kort period kan nämligen sänka din kreditvärdighet och påverka din förmåga att få lån i framtiden. Här är några sätt att gå tillväga:

 1. Leta efter långivare som inte använder UC: Det finns långivare som använder andra kreditupplysningsföretag än UC. Dessa långivare kan vara ett alternativ om du vill undvika ytterligare förfrågningar hos UC. Se listan högst upp på dem här sidan.
 2. Använd en låneförmedlare: Låneförmedlare kan hjälpa dig att jämföra erbjudanden från flera olika långivare med endast en kreditupplysning. Detta kan hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet utan att påverka din kreditvärdighet negativt.
 3. Var öppen med din situation: Informera långivaren om din önskan att undvika en kreditupplysning hos UC och varför. Vissa långivare kan vara flexibla och använda alternativa metoder för att bedöma din kreditvärdighet.
 4. Förstå risken: Lån utan UC-kontroll kan ha högre räntor och mindre fördelaktiga villkor på grund av den ökade risken för långivaren. Det är viktigt att vara medveten om dessa risker och noggrant överväga om fördelarna överväger nackdelarna.

Att samla lån utan UC kan vara en lösning för att skydda din kreditvärdighet, men det är viktigt att noggrant överväga alla dina alternativ och förstå konsekvenserna av ditt beslut innan du går vidare.


Fördelar och nackdelar med hopbakslån

Att samla sina lån genom ett hopbakslån kan ha både fördelar och nackdelar, och det är viktigt att överväga dessa innan man beslutar sig för att gå vidare med en sådan finansiell lösning.

Fördelar:

 1. Enklare hantering: Genom att samla alla dina lån och krediter under ett enda lån kan du förenkla din ekonomiska hantering och ha bättre översikt över din skuld.
 2. Lägre månadskostnad: Hopbakslån kan möjliggöra lägre månadsbetalningar genom att sprida ut återbetalningen över en längre period.
 3. Lägre räntekostnad: I bästa fall kan du få en lägre ränta jämfört med de högre räntorna på dina befintliga smålån och kreditkortsskulder.
 4. Förbättrad kreditvärdighet: Genom att betala av andra lån och hålla en god betalningshistorik på ditt nya hopbakslån kan du potentiellt förbättra din kreditvärdighet över tid.

Nackdelar:

 1. Längre återbetalningstid: Ett hopbakslån kan förlänga din återbetalningstid, vilket innebär att du står i skuld under en längre period.
 2. Högre totalkostnad: Även om månadskostnaden kan vara lägre, kan den totala kostnaden över lånets löptid vara högre om återbetalningstiden förlängs.
 3. Förlorade förmåner: Om dina nuvarande lån har speciella förmåner eller rabatter, kan du förlora dessa när du konsoliderar.
 4. Lockelse att skuldsätta sig ytterligare: Med lägre månadskostnader och färre konton att hålla reda på, kan vissa individer frestas att skuldsätta sig ytterligare.

Viktigt att tänka på

Att navigera i beslutsprocessen för hopbakslån kräver en välstrukturerad plan. Här är en steg-för-steg genomgång för att säkerställa att du gör ett informerat val:

A: Jämförelse av långivare

 • Mål: Hitta den bästa dealen som passar din ekonomiska situation.
 • Åtgärder: Jämför räntor, avgifter, löptider och andra villkor från olika långivare.

B: Kostnadsbedömning

 • Mål: Full förståelse för de totala kostnaderna.
 • Åtgärder: Räkna ut totala räntekostnader, avgifter och eventuella straff för tidig återbetalning.

C: Budgetgranskning

 • Mål: Säkerställ att de nya månadsbetalningarna passar in i din budget.
 • Åtgärder: Upprätta en budget, överväg din inkomst och utgifter, och se till att du kan hantera de nya betalningarna.

D: Konsekvensanalyser

 • Mål: Var medveten om möjliga konsekvenser.
 • Åtgärder: Förstå riskerna med att misslyckas med att betala tillbaka hopbakslånet och hur det kan påverka din kreditvärdighet och din ekonomiska framtid.

E: Utforska alternativen

 • Mål: Hitta den bästa lösningen för din skuldsituation.
 • Åtgärder: Undersök andra skuldhanteringsalternativ som skuldrådgivning eller förhandling med dina nuvarande långivare.

Så ansöker du om ett hopbakslån

Att ansöka om ett hopbakslån behöver inte vara krångligt. Här är en förenklad guide för att komma igång:

Steg 1: Välj en långivare

 • Högst upp på den här sidan du hittar en sammanställning av olika långivare som erbjuder hopbakslån. Välj den som passar din ekonomiska situation och behov bäst.

Steg 2: Samla din information

 • Ha en översikt över dina nuvarande lån, inkomst och personlig information som kan behövas i ansökan.

Steg 3: Fyll i ansökan

 • Besök långivarens eller låneförmedlarens webbplats och fyll i den onlineansökan som tillhandahålls. Du kommer att behöva ange grundläggande information och detaljer om dina nuvarande lån.

Steg 4: Granska och godkänn avtalsförslaget eller förslagen

 • När du har blivit godkänd, ta en titt på låneavtalet. Se till att du förstår villkoren innan du godkänner.

Steg 5: Betala av dina gamla lån

 • När du har ditt nya hopbakslån, använd det för att betala av dina gamla lån och krediter. Nu har du en enklare och mer överskådlig betalningsplan att följa.

Frågor och svar

Vad händer med mina gamla lån när jag bakar ihop lån?

När du tar ett hopbakslån används pengarna från det nya lånet för att betala av dina gamla lån och krediter. Dina gamla lån stängs sedan, och du börjar betala av det nya hopbakslånet enligt de villkor som du har avtalat med din nya långivare.

Kan jag betala av mitt ihopbokade lån tidigare?

Ja, det är oftast möjligt att betala av ditt hopbakslån tidigare, men det kan finnas avgifter för tidig återbetalning. Se till att kontrollera villkoren i ditt låneavtal eller prata med din långivare för att förstå eventuella avgifter och processen för tidig återbetalning.

Hur påverkar ett hopbakslån min kreditvärdighet?

Ett hopbakslån kan påverka din kreditvärdighet på olika sätt. Att betala av gamla lån och hålla sig till den nya betalningsplanen kan ha en positiv effekt. Men om du missar betalningar på ditt nya hopbakslån, kan din kreditvärdighet skadas.

Vad är skillnaden mellan ett säkrat och ett osäkrat hopbakslån?

Ett säkrat hopbakslån kräver en form av säkerhet, som en bostad eller bil, medan ett osäkrat hopbakslån inte gör det. Säkrade lån tenderar att ha lägre räntor eftersom långivaren har mindre risk, men de innebär också en risk för dig om du inte kan betala tillbaka lånet.


Se även


Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare. Anders har lång erfarenhet från finansbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-06-18 av Anders Larsson