Lendsafe

Lendsafe lån omdöme (2024)

Lendsafe är en populär låneförmedlare som erbjuder privatlån och samlingslån upp till 600 000 kr. Det är en av de tjänster som jämför allra flest långivare i Sverige, upp till hela 40 stycken, och de kan därför hitta lånen med de lägsta räntorna och bästa villkoren. Som konsument behöver du bara göra en enda kostnadsfri ansökning (som inte är bindande) för att se alla lån.

Konsument.se rekommenderar Lendsafe.

Ansök nu via Lendsafe →


Om Lendsafe

Lendsafe är en ny låneförmedlare i samarbete med populära Sambla. Med Lendsafe ska man som privatperson inom ett par minuter kunna jämföra upp till 40 olika långivare, välja mellan flera erbjudanden och dessutom få svar samma dag. Vi har granskat Lendsafe för att se om man verkligen kan få bra villkor och låg ränta.

Lånebelopp5000 kr – 600 000 kr
Löptid1-20 år
Räntespann3,06-29,99%
Räntefritt1 månad
Ålderskrav18+ år
Inkomstkrav12 500 kr/månad
Omdöme★★★★★

Så fungerar Lendsafe

Lendsafe

Hos Lendsafe kan man få ett privatlån utan säkerhet genom att ansöka och jämföra flera långivare. Jämförelsen får du hjälp med av Lendsafe, som gör detta åt dig helt kostnadsfritt. Du fyller bara i din ansökan, vilket tar ungefär två minuter, så återkommer dem med flera låneerbjudanden samma dag, och så får du välja det lån som passar dina behov bäst.

Med Lendsafe kan du låna upp till 600 000 kr och enkelt se hur mycket det kommer att kosta dig, över hur lång tid. Räntespannet ligger just nu på 3,06-29,99%.


Grundkrav och villkor

När du väljer att låna via Lendsafe så sker en kreditupplysning, det går alltså inte att låna utan UC hos dem. Du behöver även uppfylla deras grundkrav som vi listar här nedan. Notera även att de olika långivarna som du blir erbjuden lån från har sina egna krav. Fördelen med detta är att du kan välja en långivare för dina behov, såsom lägre ränta, låna med betalningsanmärkning osv.

Här är grundkraven som ställs på den som vill ansöka om privatlån via Lendsafe:

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har en månadsinkomst på minst 12 500 kr
 • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Du har under senaste 6 månaderna inte haft något skuldsaldo hos Kronofogden

Ansökan du skickar in är inte på något sätt bindande, du får alltså i slutändan välja om du vill accpetera ett lån eller inte.


Kundservice

Har du frågor eller funderingar går det utmärkt att kontakta Lendsafe via email eller telefon. Det finns i skrivande stund ingen livechatt, vilket vi tycker hade varit smidigt. Här är all information du behöver för att kontakta Lendsafe:

 • Telefonnummer: 0770 22 01 80
 • E-post: info@lendsafe.se

Så ansöker du

Ansökan hos Lendsafe sker i tre enkla steg. Precis som man kanske är van vid från andra låneförmedlare går det särskilt smidigt när man ska låna på nätet. Så här går det till när du lånar via Lendsafe:

 1. Klicka dig vidare till Lendsafe.
 2. Välj lånebelopp, från 5000kr till 600 000 kr.
 3. Välj lånetid, från 1 år till 20 år, och se din månadskostnad.
 4. Bestäm om du ska låna eller samla lån.
 5. Fyll i mailadress och telefonnummer, godkänn och påbörja ansökan.
 6. Fyll i personunnummer, sysselsättning och inkomst före skatt (kr/mån).
 7. Välj om du vill lägga till medsökande och acceptera villkoren.
 8. Välj det bästa förslaget för dina behov och invänta utbetalning.

Lendsafe recension

Lendsafe lån är för dig som vill ta ett enkelt lån direkt online. Det finns områden de fortfarande kan förbättra, såsom sin kundtjänst. Ansökan är smidig, allt sker snabbt och är lätt att förstå. Villkoren är tydliga och i många fall rimliga.

Att du får upp till 40 olika långivare att välja mellan (i vissa fall) är också ett plus, eftersom det du har större möjlighet till lägre ränta och anpassade villkor. Räntan är potentiellt hög om man väljer att låna mycket, det är därför viktigt att inte låna mer än man behöver. Notera även att det alltid är 14 dagars ångerrätt när du ingår avtal online, och detta gäller även Lendsafe.

Fortsätt till Lendsafe


Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är utbildad ekonom med lång erfarenhet från finansbranschen. Anders är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare.

Senast uppdaterad: 2024-04-03 av Anders Larsson