Lendo

Lendo har funnits i Sverige sedan 2007 och var från början inriktade på att förmedla bolån. Tidigt gick man dock över till att jämföra privatlån och idag samarbetar Lendo med 30 svenska långivare som vänder sig mot privatkunder. Hos Lendo kan du förutom privatlån/blancolån även ansöka om billån och att samla mindre lån och krediter. Tjänsten är kostnadsfri för dig som kund då Lendo får betalt av långivaren för låneförmedlingen. År 2012 utökades verksamheten ytterligare då Lendo öppnade i Norge och 2015 gick man även in på den finska marknaden.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 10.000 – 500.000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Eff. ränta: 2.95 – 29.95
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Folkbokförd i Sverige minst ett år
Fast inkomst
Årsinkomst på minst 100 000 kr

Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Bolagsuppgifter

Varumärke: Lendo
Bolag: Lendo AB
Org. nr: 556515-1627

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Lendo: “Räkneexempel: Annuitetslån 15 år. Effektiv årsränta 6.23 %. Ett lån på 500 000 kr kostar då 4 236 kr/månad (180 avbetalningar), dvs totalt 762 337 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.06 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).”


Lendo omdöme 2018 – “bra eller dåligt?”

LendoLendo har tillstånd av Finansinspektionen att verka som konsumentkreditförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Lendo är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån på distans (t.ex. via internet).

Läs mer och ansök på webbplatsen


Lendo Lån

Lendo Lån

Hos Lendo kan du jämföra olika långivare och erbjudanden för att hitta ett lån som passar dig och din situation.

Lendo samarbetar i dagsläget med följande långivare: Avida Finans, Balanzia, Bigbank, Collector Bank, Credento, Euroloan, Forex Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lån & Spar bank, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo, Nordax, PayEx, Resurs Bank, re:member, Santander, SEB, SevenDay, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken och Wasa Kredit.

Privatlån – Blancolån

Lendo inriktar sig på privatlån och blancolån. Här kan du jämföra och ansöka om lån från 10 000 kronor upp till 500 000 kronor. Genom de 30 långivare Lendo samarbetar med får du direkt upp förslag så att du själv kan se vilket lån som har lägst ränta eller bäst villkor för dig. För Lendos samarbetspartners beror räntan du får på villkor och återbetalningstid, där du kan välja mellan 1 till15 år.

Blancolånet och privatlånet har samma upplägg, med betoning på att det kan lånas utan säkerhet, vilket generellt innebär högre ränta men att du kan använda pengarna hur du vill. På båda lånen amorterar du en summa varje summa utöver den ränta som tillkommer.

Grundkraven för lån över 30 000 kronor är att du måste vara 18 år, varit skriven i Sverige minst ett år, ha ett fast arbete eller pension och en årsinkomst på minst 110 000 kronor. Viktigt är också att du inte har haft några skulder hos Kronofogden de senaste sex månaderna.

Om du arbetar extra, har ett vikariat eller är provanställd kan du ta ett lån under 30 000 kronor men du måste kunna visa att du har sex månader kvar av anställningstiden.

Även med betalningsanmärkningar kan du ansöka om ett lån hos Lendo upp till 150 000 kronor. Dock måste du fortfarande vara skuldfri hos Kronofogden, det vill säga inte ha en aktiv skuld, ha en årsinkomst på 120 000 kronor och ha fyllt 18 år.

Efter att du gjort en låneansökan kommer UC (upplysningscentralen) göra en kreditupplysning, därefter får du låneofferter från Lendos samarbetspartners.

Billån

Hos Lendo kan du ansöka om ett billån där du har bilen som säkerhet. Du får då upp låneförslag upp till 500 000 kronor som gäller om du ska köpa bilen från både privatperson och bilhandlare. Ett billån som har bilen som säkerhet är skräddarsytt för dig som privatkund och täcker 80 % av köpet. Behöver du även låna till kontantinsats på 20 % finns Lendos privatlån där du kan låna 100 % då du inte har bilen som säkerhet. Du kan välja en återbetalningstid på upp till tio år.

Räntan på det billån du tar kan påverkas av olika faktorer, som till exempel din anställningsform. Är du fast anställd är chansen större att få lägre ränta. Som företagare måste du haft företaget i mer än två år för att kunna ansöka om billån. Du kan också erbjudas lägre ränta om du söker ihop med en annan person som har god ekonomi, då banken därmed kan sprida ut sina risker. Ytterligare en faktor som påverkar är om du är gift, då du förväntas ha en bättre ekonomi än ensamstående och därmed kan få en lägre ränta.

Samla lån och krediter

Samlingslån – Att ha flera lån utspridda kan bli en dyr historia då du förutom ränta även betalar aviavgifter och andra småkostnader för lånen. Lendo erbjuder genom sitt privatlån en chans till en lägre månadskostnad och bättre överblick över skulder och ekonomi. Du ansöker om ett lån motsvarande det totalbelopp du betalar för dina andra lån och krediter och får offerter från de olika låneaktörerna.

För att kunna samla dina lån gäller samma villkor som privatlån, vilket innebär att du måste vara över 18 år, vara folkbokförd i Sverige, tjäna minst 120 000 per år och inte ha ärenden hos Kronofogden. Du kan också ansöka om samlingslån upp till 100 000 kronor om du jobbar som timanställd, provanställd eller vikarie. Skulle du ha en betalningsanmärkning kan du ändå skicka in en låneansökan för belopp upp till 350 000 kronor.

Bolån

Något specifikt bolån finns inte att ansöka om hos Lendo, du kan däremot ansöka om ett privatlån som går att använda till en kontantinsats för en bostad då den summan alltid ligger på 15 % av slutpriset. Detta lån kan du även använda som handpenning eller överbryggningslån då du hos Lendo kan låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet.

Båtlån

Lendo erbjuder inga specifika båtlån, men ska du köpa en båt kan du alltid ansöka om Lendos privat/blancolån utan säkerhet och få upp offerter för ett lån som passar dig.

Övrigt

Notera att Lendo inte erbjuder SMS-lån, så kallade snabblån eller mikrolån, samt att Lendo heller inte erbjuder lån utan kreditupplysning.


Sparkonto

Lendo erbjuder i dagsläget endast tjänster inom lånesektorn.


Trygghetsförsäkring

Lendo erbjuder en trygghetsförsäkring som kan tecknas av personer som är mantalsskrivna i Sverige och är mellan 18–59 år. Du måste arbeta som tillsvidareanställd och får inte vara sjukskriven under försäkringsperioden. Försäkringen tecknas för ett år i taget och gäller därefter i tolv månader. Under denna period kan du försäkra upp till 10 000 kronor varje månad. Den här försäkring är till för att täcka kostnader som uppstår när du inte kan jobba om du till exempel blivit arbetslös, har blivit uppsagd eller lider av ohälsa. Villkoren för att teckna en trygghetsförsäkring är desamma som vid ett privatlån. Efter beviljad ansökan får du hem försäkringsbeviset från Lendo med posten.

För att teckna en trygghetsförsäkring kontaktar du Lendos kundtjänst.

Fortsätt till webbplatsen


Lendo
Genomsnitt 4.1 (82.86%) baserat på 7 betyg

Senast uppdaterad: 2019-01-22 av Lars Jonsson (Konsument.se)