Bästa kreditkortet 2024

Kreditkort bäst i test 2024
Jämför de bästa kreditkorten
Ansök och skaffa kreditkort
Jämförelse av alla fördelar

Kreditkort bäst i test (2024)

Remember Flex Kreditkort

Det bästa kreditkortet 2024 är Remember Flex. Kreditkortet har 0 kr i årsavgift och erbjuder upp till 56 dagar räntefri kredit. Du får rabatt i över 300 webbutiker och en kredit på upp till 120 000 kr. Dessutom ingår en reseförsäkring utan extra kostnad. Du kan enkelt koppla kortet till Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay för trygga och smidiga betalningar.

Konsument.se rekommenderar Remember Flex.

Läs mer och ansök →


Jämför kreditkort och ansök

Jämför kreditkorten som är bäst i test och skaffa det bästa kreditkortet för dig och dina behov.

KreditkortNamnEgenskaperBetygNästa steg
Remember Flex KreditkortRemember Flex Upp till 120 000 kr i kredit
0 kr i årsavgift
Rabatt i 300 butiker + Reseförsäkring
Upp till 56 dagar räntefritt
Sedan 9,74 - 28,24% ränta
Ansök nu →
Bank Norwegian KreditkortBank Norwegian Kreditkort Upp till 150 000 kr i kredit
0 kr i årsavgift
Reseförsäkring & CashPoints
Upp till 45 dagar räntefritt
Sedan 24,35% ränta
Ansök nu →
Coop MastercardCoop Mastercard Upp till 50 000 kr i kredit
Första året utan avgift (sen 295kr/år)
Poäng på allt du handlar - överallt!
Upp till 55 dagar räntefritt
Sedan 19,95% ränta
Ansök nu →
MoreGolf MasterCardMoreGolf MasterCard Upp till 50 000 kr i kredit
0 kr i årsavgift år 1 (sedan 295kr/år)
Bonusar och reseförsäkring
Upp till 55 dagar räntefritt
Sedan 19,64% ränta
Ansök nu →
Qred FöretagskortQred Företagskort Upp till 2mSEK i kredit (företag)
0 kr i årsavgift för företag
1% cashback på alla företagsinköp
Upp till 45 dagar räntefritt
Sedan 23,40% ränta
Ansök nu →

Notera att räntan, avgifterna och andra egenskaper hos de olika kreditkorten kan förändras. Läs alltid igenom de aktuella villkoren hos respektive kortutgivare innan du ansöker om ett kort eller tecknar ett avtal. 


Vad är ett kreditkort?

Kreditkort

Ett kreditkort är ett kort utgivet av en bank eller en finansiell institution, som ger kortinnehavaren möjlighet att låna pengar upp till en viss gräns för att köpa varor eller tjänster samt att ta ut kontanter. Kortet kommer med en förutbestämd kreditgräns som baseras på kortinnehavarens kreditvärdighet. Denna kreditgräns är den maximala mängd pengar som kortinnehavaren kan låna.

När du använder ett kreditkort, lånar du pengar från kortutgivaren, och du är skyldig att återbetala beloppet vid en senare tidpunkt. Om du inte betalar tillbaka hela beloppet vid fakturans förfallodag, kommer ränta att tillkomma på det återstående beloppet, och detta kan vara en betydande kostnad över tid.

Faktureringen sker oftast på månadsbasis, där kortinnehavaren får en faktura som sammanställer alla transaktioner som gjorts under föregående månadsperiod. Korten kan användas både inom och utomlands och är accepterade på de flesta platser där elektroniska betalningar accepteras.

Korten erbjuder också ofta en rad fördelar och skydd, såsom reseförsäkringar, cashback, bonuspoäng och bedrägeriskydd. Detta gör dem till ett flexibelt och säkert betalningsalternativ för många konsumenter.

Ett kreditkort skiljer sig från ett debetkort genom att pengarna inte dras direkt från kortinnehavarens bankkonto vid transaktionstidpunkten. Istället skjuts betalningen upp till faktureringstidpunkten, vilket ger kortinnehavaren flexibilitet i sin ekonomi.


Vilket kreditkort är bäst? Så väljer du rätt kort för dig

Valet av kreditkort kan vara en personlig process som beror på individens ekonomiska situation, konsumtionsvanor och de förmåner som söks. Här är några steg och aspekter att överväga för att välja rätt kort just för dig:

 1. Identifiera dina behov och prioriteringar: Det första steget är att identifiera vad du behöver och vill ha från ditt kreditkort. Är du intresserad av belöningssystem som cashback eller poäng? Behöver du en hög kreditgräns? Är en låg ränta viktig för dig?
 2. Undersök olika typer av kort: Det finns olika typer av kort som erbjuder olika förmåner och funktioner. Exempelvis kan belöningssystem, räntor och avgifter variera mellan olika kort.
 3. Jämför räntor och avgifter: Det är viktigt att vara medveten om de olika räntorna och avgifterna som kan tillkomma. Jämför dessa mellan olika kort för att hitta det mest fördelaktiga alternativet för dig.
 4. Kontrollera kreditgränsen: Olika kort kommer med olika kreditgränser. Det är viktigt att välja ett kort med en kreditgräns som passar din ekonomi och konsumtionsvanor.
 5. Överväg förmåner och belöningar: Många kreditkort erbjuder förmåner som reseförsäkringar, cashback, bonuspoäng och andra belöningar. Se till att välja ett kort som erbjuder förmåner som passar din livsstil.
 6. Läs det finstilta: Var noga med att läsa allt det finstilta innan du ansöker om ett kort. Detta inkluderar information om räntor, avgifter, och andra viktiga termer och villkor.
 7. Ha koll på din kreditvärdighet: Din kreditvärdighet kan påverka vilka kort du är kvalificerad för samt de räntor och kreditgränser som erbjuds. Om du t.ex. har en eller flera betalningsanmärkningar så kan det påverka din möjlighet att beviljas vissa kort.

Välj det bästa kreditkortet som passar dina behov och som hjälper dig att nå dina ekonomiska mål utan att orsaka onödig finansiell stress. Konsument.se har sammanställt en lista på rekommenderade kort högst upp på den här sidan.


Fördelar och nackdelar med kreditkort

Fördelar

 • Flexibilitet: Ger möjlighet till ytterligare finansiering när det behövs.
 • Belöningsprogram: Många kort erbjuder cashback, poängsystem eller andra belöningar.
 • Säkerhet: Skydd mot bedrägerier och obehöriga transaktioner.
 • Reseförsäkringar och andra förmåner: Vissa kort erbjuder inbyggda försäkringar och andra fördelar.
 • Förbättring av kreditvärdighet: Regelbunden användning och återbetalning kan hjälpa till att bygga en positiv kredithistorik.
 • Nödfall: Kan vara till hjälp i nödsituationer där omedelbar finansiering krävs.

Nackdelar

 • Räntekostnader: Om saldot inte betalas i tid kan höga räntekostnader uppstå.
 • Överskuld: Risk för att spendera mer än vad man har råd med, vilket kan leda till skulder.
 • Avgifter: Vissa kort har årsavgifter, sena avgifter och andra kostnader.
 • Potential för dålig kredit: Missade betalningar kan skada kreditvärdigheten.
 • Frestande till överspendering: Möjligheten att spendera nu och betala senare kan leda till impulsköp.

Ansök och skaffa kreditkort – så gör du

 1. Jämför alternativ: Börja med att jämföra olika kreditkort här på Konsument.se baserat på dina behov och preferenser. Välj ett eller flera kort och läs mer på kortutgivarens webbplats.
 2. Fyll i ansökan: Fyll i ansökan online. Du kommer att behöva ange personlig och finansiell information så se till att ha koll på t.ex. dina inkomstuppgifter på förhand.
 3. Vänta på godkännande: Efter att ha skickat in din ansökan, vänta på besked från kortutgivaren. Detta kan ta allt från några minuter till några dagar.
 4. Granska villkoren: När du har blivit godkänd, se till att noggrant granska alla villkor innan du accepterar erbjudandet.
 5. Aktivera ditt kreditkort: Efter att du har mottagit ditt kort i posten, följ instruktionerna för att aktivera det.
 6. Skapa en onlineprofil: Skapa en onlineprofil hos kortutgivaren (om det inte redan har skett automatiskt) för att spåra dina utgifter, betala din fakturor, och hantera ditt konto.

Typer av kreditkort (och andra kort)

Bankkort

Bankkort är oftast debetkort som är direkt kopplade till din bankräkning, vilket möjliggör transaktioner upp till det belopp som finns tillgängligt på ditt konto. De erbjuder en enkel och direkt åtkomst till dina pengar för dagliga utgifter utan de komplexa villkoren som kan följa med kreditkort.

Bankkort är en typ av betalkort som direkt är kopplat till innehavarens bankkonto. När du använder ett bankkort, dras pengarna omedelbart från ditt konto för att täcka kostnaden för transaktionen. De är inte kreditkort, eftersom de inte tillåter dig att låna pengar eller betala tillbaka över tid. Bankkortens direkta natur gör dem till ett populärt och ansvarsfullt val för dem som föredrar att undvika skulder och hålla sig inom en budget.

Bankkorten kommer ofta med lägre avgifter jämfört med kreditkort, och de saknar räntekostnader eftersom ingen kredit tillhandahålls. De är användbara för dagliga inköp som matvaror, tankning, och andra mindre utgifter. Dessutom kan bankkort användas för att ta ut kontanter från bankomater, och de accepteras på de flesta platser där kreditkort accepteras.

En nackdel med bankkort är att de inte erbjuder de belöningsprogram eller försäkringsskydd som ofta följer med kreditkort. Dessutom, eftersom bankkort inte tillåter någon form av kredit, hjälper de inte till att bygga upp en kredithistorik, vilket kan vara viktigt för framtida finansiella möjligheter som att ansöka om lån eller hyra en bostad.

Bensinkort (Tankkort)

Bensinkort, även kallade tankkort, är specialiserade betalkort som är utformade för att användas vid bensinstationer för köp av bränsle och andra relaterade produkter. De erbjuder ofta rabatter eller poäng på varje liter bränsle som köps, vilket kan bidra till att sänka de totala bränslekostnaderna över tid. Dessa kort kan vara särskilt fördelaktiga för de som kör mycket, till exempel långpendlare, yrkeschaufförer eller företagsfordonsflottägare.

Förutom bränslerabatter kan vissa bensinkort också erbjuda belöningar eller rabatter på andra varor och tjänster som säljs vid bensinstationerna, såsom livsmedel, bilvårdsprodukter, eller carwash-tjänster. Det finns också bensinkort som har partnerskap med andra företag, vilket ger kortinnehavarna möjlighet att tjäna belöningar eller få rabatter på andra ställen som restauranger, hotell eller biluthyrningsföretag.

Bensinkort kommer i två huvudtyper: varumärkesbundna och obundna. Varumärkesbundna bensinkort är kopplade till specifika bränsleföretag och kan endast användas vid deras stationer. Obundna bensinkort är mer flexibla och kan användas vid olika bensinstationer, oavsett varumärke.

Trots förmånerna bör potentiella användare vara medvetna om att bensinkort ofta har högre räntor jämfört med andra typer av betalkort. Det är också viktigt att noga läsa igenom och förstå vilka villkor och avgifter som gäller för kortet, inklusive eventuella årsavgifter, transaktionsavgifter och räntekostnader.

Att ha ett bensinkort kan vara ett klokt ekonomiskt beslut om du spenderar en betydande summa på bränsle varje månad, och om du är disciplinerad nog att betala av saldot varje månad för att undvika räntekostnader.

Betalkort

Betalkort, till skillnad från traditionella kreditkort, kräver att innehavaren betalar hela saldot i slutet av varje faktureringscykel. De erbjuder ingen rullande kredit, vilket innebär att det inte finns någon möjlighet att överföra en balans från en månad till en annan, och därmed inga räntekostnader associerade med utestående saldo.

Betalkort kan vara fördelaktiga på flera sätt. De kan hjälpa användare att hålla sina utgifter inom kontroll och undvika skuldsättning, eftersom de inte tillåter långvariga skulder. De kan också komma med höga eller obegränsade utgiftsgränser, vilket kan vara särskilt användbart för dem som har stora eller oförutsägbara utgifter.

Många betalkort erbjuder också attraktiva belöningar och förmåner, såsom cashback, poäng, reseförsäkring, concierge-tjänster och mer. Detta kan göra dem till ett fördelaktigt val för de som har möjlighet att betala av sitt saldo i sin helhet varje månad och som värdesätter de extra förmånerna som kortet erbjuder.

En viktig aspekt att tänka på är att betalkort ofta har en årsavgift, som kan vara hög beroende på nivån av förmåner som kortet erbjuder. Det är viktigt att överväga om förmånerna och belöningarna uppväger eventuella avgifter innan man ansöker om ett betalkort.

Betalkort kan också hjälpa till att bygga en positiv kredithistorik, förutsatt att innehavaren betalar hela saldot i tid varje månad och hanterar kortet ansvarsfullt.

Betalkort är ett utmärkt verktyg för finansiell disciplin och kan vara en värdefull resurs för att optimera dina utgifter och dra nytta av belöningar och förmåner, medan du undviker skuldsättning.

Debetkort

Debetkort är betalkort som tillåter elektroniska överföringar av pengar direkt från kortinnehavarens bankkonto vid tidpunkten för transaktionen. De är kopplade direkt till ett bankkonto och fungerar som elektroniska checkar. Varje gång du använder debetkortet, dras pengarna direkt från ditt bankkonto.

Debetkort skiljer sig från kreditkort eftersom de inte tillåter dig att låna pengar eller betala över tid. De fungerar också olika jämfört med betalkort, där betalkort kräver att du betalar en sammanlagd summa vid slutet av varje faktureringscykel, medan debetkort drar pengar omedelbart vid varje transaktion.

Kreditkort för pensionärer

Kreditkort för pensionärer är utformade för att möta de speciella behoven hos individer i pension. De kan erbjuda lägre räntor och årsavgifter, vilket är en fördel för dem med fast inkomst. Dessutom kan dessa kort komma med belöningsprogram som fokuserar på rabatter och erbjudanden för varor och tjänster som är relevanta för pensionärer, till exempel rabatter på apotek, livsmedelsbutiker och hälsovårdsprodukter.

En del kreditkort för pensionärer inkluderar även extra försäkringsskydd som kan vara värdefullt, exempelvis reseförsäkring eller sjukvårdsförsäkring.

Denna typ av kreditkort kan också erbjuda fördelaktiga villkor som längre räntefria perioder eller lägre avgifter för kontantuttag, vilket kan vara fördelaktigt för äldre individer med specifika finansiella behov.

Kreditkort för studenter

Kreditkort för studenter är skräddarsydda för att stödja unga vuxna som tar sina första steg in i den finansiella världen. Dessa kort kommer ofta med lägre kreditkrav, vilket gör det lättare för studenter med begränsad eller ingen kredithistorik att få tillgång till kredit. En unik aspekt av studentkreditkort är att de ofta inkluderar utbildningsresurser som hjälper studenter att förstå grunderna i kredit och finansiell hantering.

Dessutom erbjuder vissa kreditkortsföretag belöningsprogram som är inriktade på studenter, till exempel rabatter på skolmaterial eller belöningar för goda betyg.

Dock tenderar dessa kort att ha lägre kreditgränser som en försiktighetsåtgärd för att hjälpa studenter att hålla sina utgifter under kontroll och undvika överdriven skuldsättning.

Betalkort för barn

Betalkort för barn, ofta refererade till som förbetalda kort eller debetkort, erbjuder en säker och bekväm metod för barn att hantera pengar under övervakning av en vuxen. Dessa kort är utformade för att hjälpa barn att lära sig grunderna i ekonomiskt ansvar och pengahantering från en ung ålder. Här är några distinkta egenskaper och fördelar med denna typ av kort:

 • Förbetalda funktioner: Många betalkort för barn är förbetalda, vilket innebär att de måste laddas med pengar i förväg innan de kan användas. Detta kan hjälpa till att undvika överdriven utgift och skuldsättning.
 • Övervakning och lontroll: Föräldrar eller vårdnadshavare kan övervaka och styra hur och var kortet används, vilket ger en säkerhetsnivå och möjlighet till vägledning.
 • Lärandemöjligheter: Genom att använda kortet kan barnen lära sig värdefulla lektioner om att spendera, spara och budgetera pengar, samt få en förståelse för digitala transaktioner och banktjänster.
 • Begränsningar och restriktioner: Det går ofta att ställa in utgiftsgränser och blockera vissa typer av inköp, vilket kan hjälpa till att hålla utgifterna under kontroll och säkerställa att kortet används på ett ansvarsfullt sätt.
 • App-integration: Många betalkort för barn har tillhörande appar som tillåter både barn och föräldrar att spåra utgifter, sätta upp spar- och budgetmål, samt lära sig om finansiell hantering genom spel och utbildningsmaterial.

Betalkort för barn kan vara ett effektivt verktyg för att introducera barn till världen av finansiell hantering på ett säkert och kontrollerat sätt, samtidigt som de får en känsla av självständighet och ansvar.

Företagskort

Företagskort är utformade för att möta de finansiella behoven hos företag och organisationer. De erbjuder en effektiv lösning för att hantera företagets utgifter och spåra finansiella transaktioner. Här är några av de unika fördelarna och övervägandena med företagskort:

Fördelar:

 • Utgiftshantering: Företagskort underlättar för företag att hantera och spåra utgifter, vilket är viktigt för budgetering och finansiell rapportering.
 • Kreditgränser: Dessa kreditkort kommer ofta med högre kreditgränser jämfört med personliga kreditkort, vilket kan vara fördelaktigt för företag med större utgiftsbehov.
 • Belöningsprogram: Företagskort kan erbjuda belöningsprogram som ger cashback, poäng eller rabatter på vanliga företagsutgifter som resor, kontorsmaterial och bränsle.
 • Försäkringar och Förmåner: Extra försäkringar och förmåner som reseförsäkring, biluthyrningsskydd, och inköpsskydd kan också ingå.

Överväganden:

 • Betalningsvillkor: Betalningsvillkoren kan vara strängare jämfört med personliga kreditkort, och det kan finnas högre avgifter för sena betalningar.
 • Ansvar: Ansvarsfrågor kring användningen av företagskort och vem som är ansvarig för saldot kan behöva klargöras, särskilt i större organisationer med flera kortinnehavare.

Företagskort är ett värdefullt verktyg för att effektivisera företagets finansiella hantering, samtidigt som de erbjuder möjligheter att dra nytta av belöningar och andra förmåner. Det är viktigt för företagsledare att noga överväga vilka villkor och förmåner som bäst uppfyller deras organisationers behov och att implementera tydliga riktlinjer för användningen av företagskort.

Kryptokort – kort med kryptovalutor

Kryptokort är en relativt ny typ av betalkort som möjliggör transaktioner med kryptovalutor. Genom att använda kryptokort kan innehavare spendera sina kryptovalutor direkt hos handlare som accepterar kortbetalningar. Här är några utmärkande funktioner och fördelar med kryptokort:

 • Direkt tillgång till kryptovalutor: Kryptokorten ger användarna möjlighet att spendera kryptovalutor direkt utan att behöva konvertera dem till fiatvalutor först.
 • Bred acceptans: Eftersom kryptokort fungerar likt traditionella debet- eller kreditkort, kan de användas hos en mängd handlare över hela världen.
 • Valutakonvertering: Vissa kryptokort erbjuder automatisk konvertering från kryptovalutor till lokal fiatvaluta vid tidpunkten för transaktionen, vilket underlättar användningen och acceptansen av kortet.
 • Cashback och belöningar: Några kryptokort erbjuder cashback och andra belöningar i kryptovalutor när du gör inköp med kortet.
 • Transparens och spårbarhet: Transaktioner gjorda med kryptokort registreras på en blockchain, vilket erbjuder hög nivå av transparens och spårbarhet.

Kryptokort kan vara ett attraktivt alternativ för kryptoentusiaster som vill använda sina kryptovalutor för vardagliga inköp samtidigt som de drar nytta av blockchain-teknologins fördelar. Däremot är det viktigt att vara medveten om de potentiella avgifter och skattekonsekvenser som kan vara förknippade med användning av kryptokort.

Matkort

Matkort är specialiserade kort som är avsedda för att användas vid inköp av matvaror och andra relaterade varor. De kan vara till stor hjälp för personer som vill hålla en strukturerad budget och spåra sina matutgifter. Här är några av de speciella funktionerna och fördelarna med matkort:

 • Rabatter och erbjudanden: Matkort kan erbjuda rabatter, cashback eller poäng när du köper matvaror, vilket kan hjälpa dig att spara pengar över tid.
 • Exklusiva erbjudanden: Dessa kort kan också ge tillgång till exklusiva erbjudanden och kampanjer hos vissa livsmedelsbutiker och restauranger.
 • Budgethantering: Genom att ha ett särskilt kort för matinköp kan du enkelt spåra och hantera din matbudget.
 • Bonusprogram: Vissa matkort har bonusprogram där du kan tjäna poäng på dina inköp som sedan kan lösas in mot rabatter eller gratis varor.

Matkort kan vara ett utmärkt sätt att optimera matutgifterna och dra nytta av rabatter och erbjudanden som är specifikt inriktade på livsmedelsinköp. Det kan också vara ett bra verktyg för att underlätta budgethantering och spara pengar över tid.

Kreditkort med Apple Pay

Kort som är kompatibla med Apple Pay teknologi möjliggör en smidig och säker betalupplevelse genom Apple-enheter. Här är några av de utmärkande funktionerna och fördelarna med dessa kort:

 • Kontaktlösa betalningar: Genom att koppla ditt kort till Apple Pay kan du utföra kontaktlösa betalningar snabbt och enkelt med din iPhone eller Apple Watch.
 • Säkerhet och sekretess: Apple Pay använder avancerade säkerhetsprotokoll som Face ID, Touch ID, och unika transaktionskoder för att säkerställa att dina betalningar är säkra och privata.
 • Bekväm användning: Att använda Apple Pay för dina transaktioner gör betalningsprocessen bekväm och snabb, vilket är fördelaktigt i många vardagssituationer.
 • Bred acceptans: Många handlare över hela världen accepterar nu Apple Pay, vilket gör det möjligt att använda denna betalningsmetod i en mängd olika inställningar.
 • Digital plånbok: Med Apple Pay kan du också organisera och förvara dina kort digitalt på din enhet, vilket minskar behovet av en fysisk plånbok.

Kort som är kompatibla med Apple Pay förenklar betalningsprocessen och ökar säkerheten genom att erbjuda moderna autentiseringsmetoder. Det är viktigt att kontrollera med din bank eller kortutgivare för att säkerställa att ditt kort är kompatibelt med Apple Pay.

Kreditkort med betalningsanmärkning

Att skaffa ett bra kreditkort med en betalningsanmärkning kan vara en utmaning, men det finns kort som är utformade för att hjälpa individer att bygga upp eller återställa sin kredithistorik. Här är några av de framträdande egenskaperna och fördelarna med dessa kort:

 • Kreditåteruppbyggnad: Dessa kort ger möjlighet att bygga upp eller förbättra kredithistoriken över tid genom regelbundna betalningar och ansvarsfull användning.
 • Godkännande med låg kreditvärdighet: Kort för individer med betalningsanmärkningar har ofta lägre kreditkrav, vilket gör det möjligt att bli godkänd även med en lägre kreditvärdighet.
 • Rapportering till kreditbyråer: Många av dessa kort rapporterar till de stora kreditbyråerna, vilket kan hjälpa till att förbättra din kreditvärdighet över tid.
 • Alternativ: Vissa kort kräver en säkerhetsinsättning som en form av säkerhet, vilket kan göra det lättare att få godkänt ett kort.
 • Utbildningsresurser: Kortutgivarna kan erbjuda utbildningsresurser för att hjälpa kortinnehavare att förstå kredit och hur man förbättrar sin kreditvärdighet.

Att ha en betalningsanmärkning kan begränsa dina alternativ när det gäller kreditkort, men det finns fortfarande möjligheter att få ett kort och arbeta mot att förbättra din finansiella situation. Det är viktigt att jämföra olika kort, läsa villkoren noggrant och förstå avgifterna och räntorna som är associerade med kortet.

Kreditkort med bonus

Kort med bonuserbjudanden är populära bland de som önskar extra värde från sina kreditkortstransaktioner. Några vanliga funktioner och fördelar med dessa kort är:

 • Bonuspoäng: Dessa kort ger bonuspoäng för varje krona som spenderas, som sedan kan lösas in för varor, tjänster, resebiljetter eller kontantback.
 • Välkomstbonus: Många kort med bonus erbjuder en välkomstbonus till nya kortinnehavare som uppfyller vissa spenderingskrav inom en initial period.
 • Kategoribonusar: Vissa kort erbjuder extra bonuspoäng för inköp inom specifika kategorier, som matvaror, bränsle eller resor.
 • Exklusiva erbjudanden: Kortinnehavare kan också få tillgång till exklusiva erbjudanden, rabatter och förmåner genom samarbeten mellan kortutgivaren och andra företag.
 • Ingen utgångsdatum: I vissa fall har bonuspoängen inget utgångsdatum, vilket ger flexibilitet att spara och använda poängen över tid.

Kort med bonus kan erbjuda betydande värde och belöningar baserat på dina konsumtionsvanor. Det är viktigt att vara medveten om eventuella årsavgifter och att se till att fördelarna med bonusprogrammet överstiger eventuella kostnader.

Kreditkort med bra kreditvärdighet

För individer med en stark kreditprofil finns det ett brett utbud av de bästa kreditkorten som erbjuder förmånliga villkor och premiumförmåner. Här är några av fördelarna:

 • Låga räntor: Med en bra kreditvärdighet kan du kvalificera dig för kort med låga räntor, vilket minskar kostnaderna för att bära en balans från månad till månad.
 • Hög kreditgräns: Kreditkortsföretag är mer benägna att erbjuda höga kreditgränser till individer med stark kredit, vilket ger större finansiell flexibilitet.
 • Premiumförmåner: Tillgång till exklusiva förmåner som cashback, reseförmåner, tillgång till flygplatslounger, concierge-tjänster och mycket mer.
 • Belöningsprogram: Generösa belöningsprogram där du kan tjäna poäng, miles eller cashback på dina utgifter.
 • Förlängda garantier och försäkringar: Många kort erbjuder extra skydd som förlängda garantier, reseförsäkring och köpskydd.
 • Ingen årlig avgift: Med en bra kreditvärdighet kan du kvalificera dig för kort som erbjuder alla dessa förmåner utan en årlig avgift.

Att ha en bra kreditvärdighet öppnar dörren till de mest förmånliga kreditkorten på marknaden. Det är viktigt att jämföra olika kort för att hitta det som bäst matchar dina behov och konsumtionsvanor.

Kreditkort med cashback

Cashback-kort belönar kortinnehavare med en procentandel av de pengar de spenderar tillbaka, vilket effektivt ger en rabatt på inköp. Typiska egenskaper kan t.ex. innefatta:

 • Cashback på inköp: En procentandel av pengarna du spenderar returneras till dig, vanligtvis månatligen eller årligen, vilket ger dig möjlighet att spara pengar på dina inköp.
 • Varierande cashback-kategorier: Många cashback-kort erbjuder högre återbäring på vissa kategorier av utgifter, som bensin, matvaror, eller restaurangbesök.
 • Ingen utgångsdatum: Cashback belöningar har oftast ingen utgångsdatum, vilket betyder att du kan spara dina belöningar och använda dem när du vill.
 • Automatisk återbäring: Vissa kort erbjuder automatisk återbäring som krediteras till ditt konto, vilket eliminerar behovet av att lösa in dina belöningar manuellt.
 • Extra förmåner: Utöver cashback kan dessa kort också erbjuda andra förmåner som försäkringar, nollansvars-skydd mot bedrägeri och tillgång till exklusiva erbjudanden.

Cashback-kort är utmärkta för dem som vill ha en enkel och direkt belöningsstruktur som ger pengar tillbaka på vardagliga inköp. Det är viktigt att vara medveten om eventuella årsavgifter och att se till att de belöningar du tjänar överstiger eventuella kostnader.

Premiumkort med concierge-tjänster

Kort med concierge-service erbjuder en personlig assistenttjänst till kortinnehavare, vilket kan vara mycket fördelaktigt för dem som värderar bekvämlighet och exklusiv service. Här är några typiska egenskaper och fördelar:

 • Personlig assistent: Concierge-service fungerar som en personlig assistent som kan hjälpa till med en mängd olika tjänster, från att göra restaurangbokningar till att planera resor.
 • Tillgänglighet: Concierge-tjänsten är oftast tillgänglig dygnet runt, vilket ger flexibilitet och bekvämlighet för kortinnehavare med hektiska scheman.
 • Exklusiva erbjudanden: Kortinnehavare kan ha tillgång till exklusiva erbjudanden, upplevelser och evenemang som andra inte har tillgång till.
 • Reseplanering: Concierge-service kan erbjuda ovärderlig hjälp med reseplanering, inklusive bokning av flyg, hotell och transport, samt rekommendationer och bokningar för restauranger och underhållning.
 • Livsstilshantering: För dem med en hektisk livsstil kan concierge-service erbjuda support med allt från personlig shopping till arrangemang av hushållstjänster.

Kort med concierge-service är ideala för dem som föredrar en hög servicenivå och bekvämlighet i sitt dagliga liv och under resor. Det är viktigt att vara medveten om att denna typ av service oftast finns tillgänglig på premium- eller lyxkort som kan ha högre årsavgifter och krav på kreditvärdighet.

Kreditkort med fast track

Kort som erbjuder fast track-tjänster tillhandahåller prioriterad tillgång till vissa faciliteter eller tjänster, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för dem som reser ofta. Exempel på dessa förmåner kan inkludera:

 • Företräde vid säkerhetskontroller: Prioriterad tillgång till säkerhetskontroller på flygplatser, vilket kan spara tid och minska stress.
 • Snabbare incheckning: Möjligheten att använda snabb incheckning vid hotell och andra boenden.
 • Prioriterad ombordstigning: Företräde vid ombordstigning på flyg och andra transportmedel, vilket kan vara en stor fördel under högtrafikerade tider.
 • Exklusiv tillgång: Tillgång till exklusiva lounges eller områden som kanske inte är tillgängliga för allmänheten.
 • Prioriterad kundtjänst: Snabbare service när du behöver kontakta kundtjänst eller göra en reservation.

Fast track-tjänster kan erbjuda en betydande nivå av bekvämlighet och exklusivitet, vilket kan göra din resa eller vardag mer behaglig och effektiv. Dock bör du vara medveten om att kort som erbjuder dessa tjänster ofta har en högre årsavgift och kan kräva en god kreditvärdighet.

Kreditkort med flygpoäng

Kort som erbjuder flygpoäng som en del av ett belöningsprogram är särskilt attraktiva för frekventa resenärer. Här är några fördelar:

 • Poänginsamling: Tjäna poäng på dina vardagliga utgifter som sedan kan lösas in mot flygbiljetter, uppgraderingar, hotellvistelser och andra rese-relaterade förmåner.
 • Bonuspoäng: Få extra poäng när du handlar med kortets partnerföretag eller under kampanjperioder.
 • Exklusiva förmåner: Tillgång till flygplatslounger, prioriterad incheckning, extra bagage och andra förmåner som förbättrar din reseupplevelse.
 • Samarbeten med flygbolag: Många av dessa kort samarbetar med specifika flygbolag, vilket gör det möjligt att tjäna extra poäng och dra nytta av exklusiva erbjudanden.

Kort med flygpoäng kan hjälpa dig att maximera värdet av dina utgifter och göra dina resor mer bekväma och givande. Det är dock viktigt att vara medveten om eventuella årsavgifter och att se till att du väljer ett kort som samarbetar med flygbolag och hotellkedjor som du föredrar.

Kreditkort med försäkringar

Kreditkort som inkluderar försäkringar som en del av deras erbjudande ger en extra nivå av trygghet och skydd för kortinnehavare. Här är några försäkringstyper som kan inkluderas:

 • Reseförsäkring: Skyddar dig vid oförutsedda händelser under resor, som sjukdom, förseningar eller bagageförlust.
 • Köpskydd: Erbjuder ersättning eller reparation om en vara du köpt med kortet blir stulen eller skadad inom en viss tid efter köpet.
 • Förlängd garanti: Förlänger tillverkarens garanti på varor köpta med kortet.
 • Avbokningsskydd: Erbjuder ersättning om du behöver avboka en resa eller evenemang på grund av oförutsedda omständigheter.
 • Biluthyrningsförsäkring: Skyddar dig mot skador på en hyrbil.

Dessa försäkringar adderar betydande värde och trygghet, men det är viktigt att noggrant granska och förstå villkoren för varje försäkring. Olika kort erbjuder olika nivåer av skydd, så det är viktigt att välja ett kort som erbjuder de försäkringar som passar dina personliga behov och livsstil.

Kreditkort med hög kreditgräns

Kreditkort med höga kreditgränser erbjuder större finansiell flexibilitet och kan vara fördelaktiga för dem som har stora utgifter eller vill ha möjlighet att göra större inköp. Här är några fördelar:

 • Större köpkraft: Möjligheten att göra större inköp eller hantera oväntade utgifter utan att oroa sig för att maxa ut kortet.
 • Förbättrad kreditvärdighet: Med en hög kreditgräns och låg utnyttjandegrad kan din kreditvärdighet förbättras över tid.
 • Bättre belöningspotential: Högre utgiftsgränser kan också öka din potential att tjäna belöningspoäng, cashback eller andra förmåner som erbjuds av kortet.
 • Nödfallsskydd: En hög kreditgräns kan vara till hjälp vid nödsituationer, där tillgång till extra medel kan vara ovärderlig.
 • Möjlighet till balansöverföring: Höga kreditgränser kan underlätta balansöverföringar från andra kort med högre räntor, vilket kan hjälpa dig att spara pengar på räntekostnader.

Med höga kreditgränser kommer också ett större ansvar att hantera krediter klokt och undvika överdriven skuldsättning. Det är också viktigt att notera att kreditkort med höga kreditgränser ofta kräver en stark kreditvärdighet och en pålitlig inkomsthistorik.

Kreditkort med låg kreditvärdighet

För personer med låg kreditvärdighet finns det kort utformade för att hjälpa till att bygga eller återställa kredithistorik. Här är några egenskaper:

 • Godkännande med låg kreditvärdighet: Dessa kort har ofta lägre kreditkrav, vilket gör det möjligt att bli godkänd trots en lägre kreditvärdighet.
 • Kreditåteruppbyggnad: Genom att använda kortet ansvarsfullt och betala fakturor i tid, kan du förbättra din kreditvärdighet över tid.
 • Rapportering till kreditbyråer: Många av dessa kort rapporterar till de stora kreditbyråerna, vilket kan hjälpa till att förbättra din kreditvärdighet över tid.
 • Tillgänglighet: Denna typ av kort kan vara tillgänglig för personer som har haft finansiella svårigheter i det förflutna och behöver en chans att bygga upp sin kredit igen.
 • Utbildningsresurser: Kortutgivarna kan erbjuda utbildningsresurser för att hjälpa kortinnehavare att förstå kredit och hur man förbättrar sin kreditvärdighet.

Det är viktigt att vara medveten om att vissa av dessa kort kan ha högre räntor och avgifter, så det är viktigt att noggrant läsa igenom alla villkor innan du ansöker.

Kreditkort med låg ränta

Kreditkort med låg ränta kan vara en fördelaktig lösning för de som planerar att bära en balans från månad till månad. Några av fördelarna inkluderar:

 • Lägre finansieringskostnader: Om du bär en balans från månad till månad, kan en lägre ränta minska de totala finansieringskostnaderna.
 • Bättre hantering av skulder: Lägre räntor kan göra det lättare att hantera skulder och betala av dem snabbare.
 • Balansöverföringar: Många lågräntekort erbjuder balansöverföringsfunktioner med låg eller ingen ränta under en introduktionsperiod, vilket kan vara fördelaktigt om du har höga räntor på andra kort.
 • Mindre ekonomisk stress: Lägre räntor kan minska den ekonomiska belastningen och göra det lättare att budgetera och spara pengar.

Det är viktigt att komma ihåg att även om ett kort har en låg ränta, kan andra avgifter och kostnader tillkomma. Det är också viktigt att vara medveten om att räntesatser kan vara variabla och kan ändras över tid baserat på marknadsvillkor eller din kreditvärdighet.

Kreditkort med lounge access

Kort som erbjuder lounge-access tillhandahåller en oas av komfort och bekvämlighet för resenärer, särskilt under långa mellanlandningar eller förseningar. Här är några fördelar:

 • Komfort och bekvämlighet: Lounger erbjuder en bekväm plats att vila, arbeta eller äta i en lugn miljö bort från flygplatsens rörelse.
 • Gratis mat och dryck: Tillgång till kostnadsfri mat och dryck, och i vissa fall även alkoholhaltiga drycker.
 • Dusch och spa-tjänster: Möjlighet att fräscha upp sig med duschfaciliteter eller till och med spa-tjänster i vissa lounger.
 • Gratis wi-fi och arbetsstationer: Tillgång till gratis Wi-Fi och arbetsstationer för att hålla sig uppkopplad och produktiv.
 • Extra gäster: Möjligheten att ta med gäster kan också vara tillgänglig, även om det kan vara begränsat till ett visst antal gäster eller mot en extra avgift.

Trots dessa förmåner är det viktigt att notera att tillgången till lounger kan vara begränsad baserat på kortnivå, reseklass eller medlemskapsstatus i olika flygbolagsprogram. Dessutom kan vissa kort ha en högre årsavgift som ett resultat av dessa och andra premiumförmåner.

Kreditkort med Priority Pass

Kreditkort som inkluderar ett Priority Pass-medlemskap erbjuder tillgång till ett omfattande nätverk av flygplatslounger och andra förmåner som förbättrar reseupplevelsen. Här är några punkter att notera:

 • Brett utbud av lounger: Med ett Priority Pass kan du få tillgång till över 1 300 flygplatslounger världen över, oavsett flygbolag eller biljettklass.
 • Gästtillgång: Många Priority Pass-medlemskap tillåter dig att ta med gäster till loungerna, antingen kostnadsfritt eller mot en reducerad avgift.
 • Rabatter och erbjudanden: Medlemskapet kan också inkludera rabatter på flygplatsrestauranger, spa, butiker och andra tjänster.
 • Avkopplande miljö: Flygplatslounger erbjuder en lugn och avkopplande miljö där du kan vila, äta och arbeta innan ditt flyg.
 • Kompletterande förmåner: Vissa kort erbjuder ytterligare förmåner som gratis Wi-Fi, duschfaciliteter, och till och med sovrum eller spa-tjänster i utvalda lounger.

Det är viktigt att vara medveten om att även om tillgången till Priority Pass är en värdefull förmån, kan kort som erbjuder detta medlemskap ha högre årsavgifter. Det är också klokt att överväga hur ofta du reser och om du kommer att kunna utnyttja dessa förmåner till fullo.

Kreditkort med reseförsäkring

Att ha ett kreditkort med inkluderad reseförsäkring kan erbjuda ett extra lager av skydd när du är på resande fot. Här är några av fördelarna:

 • Olika skydd: Reseförsäkringen kan inkludera skydd för avbokning, avbrott, förseningar, förlorat eller försenat bagage, medicinsk nödsituation, och mycket mer.
 • Sparade kostnader: Att ha en reseförsäkring genom ditt kreditkort kan spara dig pengar jämfört med att köpa separat försäkring för varje resa.
 • Automatiskt skydd: Försäkringen är ofta automatisk när du bokar din resa med kortet, vilket gör processen bekväm och enkel.
 • Global täckning: De flesta reseförsäkringar som följer med kreditkort erbjuder global täckning, vilket ger dig sinnesro oavsett var du reser.
 • Nödhjälpsservice: Vissa kort erbjuder även tillgång till nödhjälpsservice 24/7 när du är på resande fot.

Det är viktigt att noggrant granska försäkringens villkor och begränsningar för att säkerställa att den uppfyller dina behov. Dessutom bör du vara medveten om att kort som erbjuder omfattande reseförsäkringar kan ha högre årsavgifter.

Kreditkort med Samsung Pay

Kort som är kompatibla med Samsung Pay erbjuder en sömlös och säker betalningsupplevelse för användare av Samsung-enheter. Här är några plus:

 • Kontaktlösa betalningar: Möjligheten att genomföra betalningar snabbt och enkelt genom att blippa din Samsung-enhet vid betalterminalen.
 • Hög säkerhet: Samsung Pay använder flera säkerhetsnivåer, inklusive biometrisk autentisering och tokenisering, för att skydda din information vid varje transaktion.
 • Bekvämlighet: Ha alltid ditt kort till hands utan att behöva bära runt på en fysisk plånbok.
 • Belöningsprogram: Vissa kortutgivare erbjuder extra belöningar eller förmåner när du använder Samsung Pay för dina köp.
 • Bred acceptans: Samsung Pay är accepterat på många platser och fungerar med de flesta befintliga magnetremsa-, EMV- och NFC-terminaler.

Genom att välja ett kreditkort som stöder Samsung Pay, kan du dra nytta av både bekvämligheten och säkerheten som denna mobila betalningsplattform erbjuder, samtidigt som du kan dra nytta av eventuella extra belöningar eller förmåner som erbjuds av din kortutgivare.

Kreditkort med sparränta

Kreditkort med sparränta ger möjlighet att tjäna ränta på de belopp du sätter in på kortet. Här är några av de utmärkande saker med dem:

 • Ränta på onsättningar: Få ränta på dina insättningar, vilket kan hjälpa dina pengar att växa över tid.
 • Incitament att spara: Kortet uppmuntrar till sparande genom att erbjuda en attraktiv ränta på de belopp du sätter in.
 • Säkert sparande: Dina insättningar är ofta försäkrade upp till en viss summa, vilket ger en säker plats att förvara dina pengar.
 • Förbättrat kassaflöde: Genom att tjäna ränta på dina insättningar kan du förbättra ditt kassaflöde och ekonomiska situation.
 • Automatisk sparfunktion: Vissa kort erbjuder automatiska sparprogram där en procentandel av dina köp avrundas och sparas.

Kort med sparränta kan vara ett bra val för dem som vill ha en enkel och bekväm metod att spara pengar samtidigt som de gör vardagliga inköp. Det är viktigt att vara medveten om de specifika villkoren och eventuella begränsningar som gäller för ränta på insättningar.

Premiumkort

Premium-kreditkort representerar toppen av lyx och bekvämlighet och är ofta ansedda som de bästa kreditkorten. De kommer ofta med en rad exklusiva förmåner och högklassig service. Här är några aspekter:

 • Exklusiva förmåner: Tillgång till VIP-evenemang, privat shopping, exklusiva erbjudanden och rabatter hos utvalda partners.
 • Personlig concierge-service: Tillgänglig dygnet runt för att hjälpa med reseplanering, bokningar, och andra tjänster.
 • Hög kreditgräns: Ofta erbjuds en hög kreditgräns som ger stor finansiell flexibilitet.
 • Tillgång till lounger: Fri tillgång till flygplatslounger världen över, ofta genom medlemskap i program som Priority Pass.
 • Generösa belöningsprogram: Höga poäng eller cashback-räntor, samt möjligheten att tjäna bonuspoäng på utvalda kategorier och hos partners.
 • Omfattande försäkringsskydd: Inklusive reseförsäkring, köpskydd och mer.

Premiumkort kräver ofta en utmärkt kreditvärdighet och har högre årsavgifter. Det är viktigt att väga förmånerna mot kostnaderna och se till att de exklusiva förmånerna och tjänsterna som erbjuds matchar din livsstil och behov.

Resekort

Resekort är utformade med resenären i åtanke och erbjuder förmåner som kan förbättra din reseupplevelse och spara pengar. Här är några av fördelarna:

 • Reserabatter och erbjudanden: Få rabatter på flyg, hotell, biluthyrning och andra rese-relaterade utgifter genom kortets partnerskap och erbjudanden.
 • Poäng eller miles: Tjäna poäng eller miles på dina utgifter som kan lösas in mot flygbiljetter, hotellvistelser, uppgraderingar och mer.
 • Ingen valutapåslag: Många resekort erbjuder inga valutapåslag på internationella köp, vilket sparar pengar när du reser utomlands.
 • Reseförsäkring: Omfattande reseförsäkringsskydd inklusive avbokning, bagageförsening, reseavbrott och mer.
 • Tillgång till flygplatslounger: Få tillgång till flygplatslounger för att göra din resa mer bekväm och avkopplande.
 • Global acceptans: Resekort från stora nätverk som Visa eller Mastercard har bred acceptans internationellt, vilket underlättar resande.

För dem som reser ofta, kan resekort erbjuda värdefulla förmåner och tjänster som förbättrar resandet. Dock kan vissa resekreditkort ha högre årsavgifter, så det är viktigt att utvärdera förmånerna i förhållande till de årliga kostnaderna.

Shoppingkort

Shoppingkort är inriktade på de som tycker om att shoppa, vare sig det är online eller i fysiska butiker. De erbjuder förmåner och rabatter som kan göra shoppingupplevelsen mer givande. Här är några av fördelarna:

 • Cashback och poäng: Tjäna cashback eller poäng på dina köp, som sedan kan lösas in mot presentkort, rabatter eller andra belöningar.
 • Exklusiva rabatter: Tillgång till exklusiva rabatter och erbjudanden hos utvalda detaljhandelspartners.
 • Förlängd garanti och köpskydd: Extra skydd för dina köp, inklusive förlängd garanti och skydd mot skada eller stöld.
 • Specialerbjudanden och försäljningar: Förhandsåtkomst till reor, specialerbjudanden och andra shoppingevenemang.
 • Inga årliga avgifter: Många shoppingkort erbjuder inga årliga avgifter, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt sätt att få extra belöningar och sparande vid shopping.

För de som spenderar mycket på shopping, kan dessa kreditkort erbjuda betydande besparingar och fördelar. Det är dock viktigt att hålla koll på utgifterna och se till att inte överskrida din budget.

Kreditkort utan avgift (gratis)

Gratis kreditkort, som inte har några årliga eller månatliga avgifter, erbjuder en kostnadseffektiv lösning för de som söker en enkel kreditlösning. Här är några fördelar:

 • Inga årliga avgifter: Huvudfördelen med dessa kort är att de inte har några årliga avgifter, vilket sparar pengar över tid.
 • Enkelhet: Gratis kreditkort tenderar att vara enkla och raka på sak, vilket gör dem till ett bra val för de som föredrar en no-nonsense kreditlösning.
 • Låg tröskel för godkännande: Ofta har en lägre tröskel för godkännande jämfört med premiumkort, vilket gör dem mer tillgängliga.
 • Grundläggande belöningar eller förmåner: Trots avsaknaden av årsavgift kan vissa gratis kreditkort fortfarande erbjuda grundläggande belöningsprogram eller andra förmåner.
 • Ingen bindningstid: Eftersom det inte finns någon årsavgift, finns det ingen finansiell bindningstid som kan uppmuntra kortinnehavare att behålla kortet även om de inte använder det regelbundet.

Gratis kreditkort kan vara ett utmärkt val för de som är nya med kredit eller de som söker en budgetvänlig kreditlösning. Det är dock viktigt att vara medveten om andra potentiella avgifter, som räntor och avgifter för sena betalningar.

Kreditkort utan inkomst

För personer utan fast inkomst finns det fortfarande möjligheter att få ett kreditkort, även om det kan vara mer begränsat. Här är några aspekter att överväga:

 • Förbetalda kort: Förbetalda kort fungerar genom att du laddar dem med pengar i förväg och sedan använder dem som ett vanligt kreditkort, utan att behöva en kreditkontroll.
 • Säkerhetskort: Vissa kreditkort kräver en säkerhetsinsättning som fungerar som din kreditgräns, vilket kan vara ett alternativ om du saknar fast inkomst.
 • Studentkort: Om du är student kan vissa kortutgivare vara mer flexibla med inkomstkraven.
 • Medsäkande: Att ha en medsökande eller borgenär med tillräcklig inkomst kan också vara ett alternativ för att få ett kreditkort.
 • Alternativa inkomstkällor: Vissa kreditkortsföretag kan överväga andra typer av inkomst eller besparingar som kvalificerande faktorer.

Att ha ett kreditkort kan vara en hjälp för att hantera utgifter, men det är viktigt att du inte tappar kontrollen. Att förstå de olika typerna av kort som finns tillgängliga och de krav som gäller kan hjälpa dig att hitta ett kort som passar din situation.

Kreditkort utan UC

Kreditkort utan UC-kontroll kan vara tilltalande för de som försöker undvika en kreditkontroll genom Upplysningscentralen (UC), antingen på grund av oro över sin kreditpoäng eller för att minimera antalet UC-förfrågningar. Här är några punkter att överväga:

 • Alternativa kreditupplysningar: Kortutgivare som inte använder UC kan istället använda andra kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Decidas Info för att bedöma din kreditvärdighet.
 • Minska UC-förfrågningar: Att ha för många UC-förfrågningar under en kort period kan påverka din kreditpoäng negativt. Att ansöka om kort som inte använder UC kan hjälpa till att undvika detta.
 • Möjlighet att bygga kredit: För de med låg kreditvärdighet eller ingen kredit historik, kan ett kreditkort utan UC-kontroll vara ett steg mot att bygga eller återuppbygga kredit.
 • Potentiellt högre räntor och avgifter: Kreditkort utan UC-kontroll kan ha högre räntor och avgifter, eftersom utgivaren tar en större risk.
 • Mindre flexibilitet: Dessa kort kan komma med lägre kreditgränser och färre förmåner jämfört med kort som kräver UC-kontroll.

Det är viktigt att noga överväga de potentiella kostnaderna och begränsningarna med kreditkort utan UC-kontroll. Att förstå ditt eget kreditbehov och hur olika kort påverkar din kreditpoäng är centralt för att göra ett informerat beslut.

Kreditkort utan valutapåslag

För de som reser ofta eller gör internationella köp, kan kreditkort utan valutapåslag vara ett kostnadseffektivt val. Här är några fördelar:

 • Inget valutapåslag: Ingen extra kostnad när du gör köp i en annan valuta, vilket kan spara dig pengar under utlandsresor eller online-shopping från utländska webbplatser.
 • Förmånliga växelkurser: Ofta får du en förmånlig växelkurs som är nära marknadskursen när du använder ett kort utan valutapåslag.
 • Global användbarhet: Lättare att använda kortet globalt utan att behöva oroa sig för extra kostnader för valutaväxling.
 • Ökad transparens: Lättare att spåra och förstå dina utgifter när du inte behöver räkna med extra avgifter för valutaväxling.
 • Potentiella reseförmåner: Vissa kort utan valutapåslag erbjuder också andra reseförmåner som reseförsäkring eller tillgång till flygplatslounger.

Kreditkort utan valutapåslag kan vara särskilt värdefulla för frekventa resenärer eller de som ofta handlar internationellt. Det är viktigt att jämföra andra avgifter och förmåner när du väljer ett kort, för att säkerställa att det passar dina behov.

Virtuellt kreditkort

Virtuella kreditkort är digitala versioner av traditionella plastkort och erbjuder ökad säkerhet och flexibilitet. Här är några av fördelarna:

 • Engångsnummer: Många virtuella kort ger engångsnummer som kan användas för en enstaka transaktion, vilket minskar risken för bedrägerier och obehörig åtkomst.
 • Anpassade gränser: Möjligheten att ställa in anpassade spenderingsgränser för varje virtuellt kortnummer, vilket hjälper till att kontrollera utgifterna och ökar säkerheten.
 • Säkra onlineköp: Eftersom virtuella kortnummer inte kan kopplas till ditt faktiska kontonummer, är de ett säkrare alternativ för online-shopping.
 • Snabb åtkomst: Virtuella kort kan ofta skapas och användas omedelbart via en mobilapp eller online-plattform, vilket ger snabb och bekväm åtkomst.
 • Bekvämlighet: Inga fysiska kort att bära med sig eller förlora, och inget behov av att vänta på ett ersättningskort vid förlust eller stöld.

Virtuella kreditkort kan vara ett utmärkt val för den digitala konsumenten, och erbjuder en modern, säker och bekväm lösning för att hantera online-köp och prenumerationer.


Vanliga svenska kort och kortutgivare

 • American Express
 • Bank Norwegian
 • British Airways
 • Bunq
 • Collector
 • Coop
 • Danske Bank
 • Ecster
 • Eurocard
 • Forex
 • Forex
 • Handelsbanken
 • ICA
 • Ikano
 • IKEA
 • Klarna
 • Kommunal
 • Länsförsäkringar
 • Lunar
 • Marginalen Bank
 • Mastercard
 • Mynt
 • N26
 • Nordea
 • OKQ8
 • Preem
 • Refunder
 • Remember
 • Resurs Bank
 • Revolut
 • Rocker
 • SAS
 • SEB
 • Shell
 • Swedbank
 • VISA

Säkerhet och bedrägerier

Att skydda ditt kreditkort från obehörig användning och bedrägerier är avgörande för att säkerställa din finansiella säkerhet. Här är några tips för att skydda ditt kreditkort:

 • Övervakning: Övervaka ditt kontoutdrag regelbundet för att identifiera och rapportera misstänkta transaktioner snabbt.
 • Säkra ditt kort: Förvara ditt kreditkort på en säker plats och dela aldrig din PIN-kod med någon.
 • Var försiktig online: Var försiktig med var du delar ditt kortnummer online och se till att du endast handlar från betrodda webbplatser med säkra anslutningar.
 • Använd autentisering: Använd tvåfaktorsautentisering där det är möjligt för att lägga till en extra säkerhetsnivå vid tillgång till ditt konto eller genomförande av transaktioner.
 • Rapportera förlust snabbt: Om ditt kort förloras eller stjäls, rapportera det omedelbart till din kortutgivare för att frysa kontot och förhindra obehörig användning.

Vanliga frågor och svar

Varför ska man skaffa kreditkort?

Att skaffa ett kreditkort kan erbjuda flera fördelar. Det ger finansiell flexibilitet, möjlighet att bygga upp en kreditvärdighet, tillgång till belöningar och rabatter, samt praktiska och säkra betalningsalternativ, särskilt när du reser eller handlar online.

Kan man föra över pengar från kreditkort?

Ja, det är ofta möjligt att föra över pengar från ett kreditkort till ett bankkonto, men detta kan medföra avgifter och/eller höga räntekostnader. Det är viktigt att kontrollera villkoren med din kortutgivare innan du genomför en överföring.

Vilket kreditkort är billigast?

Det finns ingen enkel svar på vilket som är det bästa kreditkortet eftersom det beror på individens vanor och behov. Det är bäst att jämföra årsavgifter, räntor, och andra avgifter samt att överväga eventuella belöningar eller rabatter som erbjuds av olika kort.

Hur många kreditkort kan man ha?

Antalet kort en person kan ha varierar. Det finns ingen fastställd gräns, men att ha för många kreditkort kan göra det svårt att hantera dina finanser och kan påverka din kreditvärdighet negativt. Det är viktigt att endast ha så många kort som du kan hantera ansvarsfullt.

Hur påverkar ett kreditkort min kreditvärdighet?

Användningen av ett kreditkort kan ha både positiv och negativ inverkan på din kreditvärdighet. Regelbundna betalningar och låg kreditanvändning kan förbättra din kreditvärdighet, medan missade betalningar och hög kreditanvändning kan skada den.

Vad händer om mitt kreditkort går förlorat eller stjäls?

Om ditt kort går förlorat eller stjäls bör du omedelbart rapportera det till din kortutgivare. De kommer att spärra kortet och förhindra obehörig användning. Det kan också vara klokt att övervaka ditt kontoutdrag för misstänkta transaktioner.

Hur fungerar räntan på kreditkort?

Räntan beräknas oftast dagligen men debiteras månadsvis. Om du betalar hela saldot varje månad innan förfallodagen undviker du räntekostnader. Annars kommer räntan att tillämpas på det utestående saldot.

Kan jag få ett kreditkort trots dålig kreditvärdighet?

Ja, det finns kort som är utformade för personer med dålig eller ingen kreditvärdighet. Dessa kort kan ha högre räntor och lägre kreditgränser, men kan hjälpa dig att bygga upp din kreditvärdighet över tid om de hanteras ansvarsfullt.


Referenser

 1. “Konsumentkreditlag (2010:1846)”. Riksdagen.

Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är utbildad ekonom med lång erfarenhet från finansbranschen. Anders är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare.

Senast uppdaterad: 2024-04-10 av Anders Larsson