Fortum omdöme (2024)

Fortum är bäst i test 2024

Fortum är det bästa och billigaste elbolaget för de flesta. De har flest elkunder i hela Sverige, strax under 1 miljon, och generellt det bästa fasta elpriset. De erbjuder just nu en rabatt på sina elavtal i ett helt år. Dessutom är deras el 100% fossilfri och du kan skräddarsy ditt avtal med hjälp av deras tilläggstjänster. Du byter enkelt till Fortum på ett par minuter – helt digitalt.

Fortum är årets elbolag 2024.

Se ditt elpris hos Fortum →

På den här sidan om Fortum hittar du följande:

Aktuella erbjudanden och kampanjer
Information om Fortum som elbolag
Företagsinformation och frågor
Vanliga frågor och svar

Om Fortum

Fortum är en ledande aktör inom energibranschen i Sverige och internationellt. Företaget grundades 1998 och har sedan dess etablerat sig som en pålitlig elleverantör med ett starkt engagemang för hållbar energi och innovativa lösningar.

Med fokus på att erbjuda kunderna prisvärda alternativ och enkelhet i sina tjänster har elbolaget vunnit förtroendet hos många hushåll och företag. Deras breda utbud av elavtal och flexibla prissättningsalternativ gör det möjligt för kunderna att anpassa sina avtal efter sina individuella behov och preferenser.

Genom att investera i förnybar energi och hållbara teknologier strävar Fortum efter att minska sin påverkan på miljön och bidra till en mer hållbar framtid. Deras engagemang för innovation och utveckling gör dem till en viktig aktör när det gäller att forma energibranschens framtid.


Varför välja Fortum?

När det kommer till att välja en elleverantör, är konkurrenskraftiga elpriser, attraktiva erbjudanden och kundnöjdhet ofta de avgörande faktorerna. Fortum sticker ut på dessa områden och erbjuder flera skäl till varför de kan vara det bästa valet.

Här är några av de främsta anledningarna att överväga Fortum som ditt nya elbolag:

 1. Konkurrenskraftiga elpriser: Fortum strävar efter att erbjuda sina kunder konkurrenskraftiga elpriser. Genom att välja dem som elbolag kan du få tillgång till prisvärda elavtal som hjälper dig att hålla elkostnaderna under kontroll.
 2. Attraktiva erbjudanden: De presenterar regelbundet attraktiva erbjudanden och kampanjer för sina kunder. Dessa erbjudanden kan innefatta förmånliga priser, bonusar eller andra förmåner som gör det mer lockande att välja bolaget som din elleverantör.
 3. Kundnöjdhet i fokus: Med en stark inriktning på kundnöjdhet strävar Fortum efter att leverera högkvalitativa tjänster och en positiv upplevelse för sina kunder. Deras bemötande och support gör det smidigt att hantera ditt elavtal och eventuella frågor som kan uppstå.
 4. Enkelhet och tillgänglighet: Fortum värdesätter enkelhet och tillgänglighet i alla sina processer. Du kan förvänta dig att ha enkel åtkomst till information om ditt elavtal och att kunna hantera dina ärenden utan krångel.
 5. Hållbarhetsengagemang: Utöver pris och förmåner har de ett starkt engagemang för hållbar energiproduktion och förnybar energi. Genom att välja Fortum kan du även vara en del av deras strävan mot en mer hållbar framtid.

Genom att prioritera konkurrenskraftiga elpriser, attraktiva erbjudanden och kundnöjdhet har de etablerat sig som en aktör som tar hand om sina kunder och deras behov på bästa sätt.

Se ditt elpris hos Fortum →


Fortum omdöme

När det gäller att bedöma en elleverantörs pålitlighet och kvalitet är kundomdömen och erfarenheter avgörande faktorer. Fortum har skapat ett positivt intryck bland sina kunder och har fått en delvis stark respons från dem som har valt dem som sin elleverantör.

Många kunder har uppskattat Fortums engagemang för att erbjuda konkurrenskraftiga priser och attraktiva erbjudanden. Deras fokus på enkelhet och tillgänglighet har också varit uppmärksammat, vilket har underlättat för kunderna att hantera sina elavtal och eventuella frågor.

Det är viktigt att nämna att vissa kunder kan ha haft olika erfarenheter baserat på individuella behov och förväntningar. Därför är det alltid rekommenderat att utföra din egen forskning och överväga dina specifika krav innan du fattar ett beslut.

Vi rekommenderar att du tar dig tid att läsa kundomdömen och recensioner för att bilda dig en balanserad uppfattning om Fortum som elleverantör. Genom att ta del av andras erfarenheter kan du få en klarare bild av vad du kan förvänta dig när du väljer dem som din leverantör.


Erbjudande och kampanjer

Fortum har gjort sig känt för att erbjuda sina kunder lockande erbjudanden och kampanjer, vilket gör det ännu mer förmånligt att välja dem som din elleverantör. Deras mål är tydligt: att skapa mervärde för sina kunder genom prisvärda alternativ och förmåner som gynnar både hushåll och företag.

Deras erbjudanden och kampanjer är utformade för att möta olika kunders behov och preferenser. Det kan innefatta allt från introduktionspriser för nya kunder till särskilda bonusar för befintliga kunder. Dessa kampanjer syftar till att ge extra incitament för att välja Fortum som ditt elbolag.

Genom att ta del av Fortums aktuella kampanjer på Konsument.se kan du optimera din elkostnad och dra nytta av förmånliga avtal.

Se aktuellt erbjudande hos Fortum →


Teckna elavtal hos Fortum

Att teckna ett elavtal hos Fortum är en enkel och smidig process som ger dig möjlighet att dra nytta av deras förmånliga erbjudanden och konkurrenskraftiga elpriser. Här är stegen du behöver följa för att teckna ett elavtal:

 1. Utforska alternativen: Besök Fortums webbplats för att få en överblick över deras olika elavtal. Du kan välja mellan olika avtalstyper, såsom fast eller rörligt elpris, beroende på dina behov och preferenser.
 2. Välj ditt avtal: När du har identifierat det elavtal som passar bäst för dig kan du enkelt välja det och gå vidare till nästa steg.
 3. Fyll i uppgifter: Du kommer att bli ombedd att fylla i nödvändiga uppgifter, såsom ditt namn, adress och kontaktinformation.
 4. Bekräfta och signera: Innan du slutför processen kommer du att få en översikt över ditt valda avtal och dess villkor. När du är nöjd med informationen kan du bekräfta och signera avtalet elektroniskt.
 5. Bekräftelse: Efter att du har bekräftat ditt valda elavtal kommer du att få en bekräftelse på att avtalet har ingåtts. Du kan förvänta dig en tydlig sammanställning av avtalets detaljer.
 6. Starta din elleverans: När avtalet är tecknat kommer Fortum att börja leverera el till din bostad eller företag enligt de villkor som anges i avtalet.

Det är viktigt att noggrant läsa igenom avtalet och dess villkor innan du bekräftar och signerar. Om du har några frågor eller behöver ytterligare information kan du alltid kontakta deras kundtjänst för hjälp.

Fortsätt till Fortum →


Fortum elpris idag

Att förstå elpriserna är avgörande när du väljer en elleverantör. Fortum erbjuder två huvudsakliga typer av elprisavtal: fast elpris och rörligt elpris. Här är en översikt över dessa två alternativ:

Fast elpris

Med ett fast elprisavtal kan du ha stabila elkostnader över en bestämd tidsperiod. Det innebär att elpriset är låst och förblir oförändrat under avtalstiden. Det ger förutsägbarhet och skydd mot eventuella prishöjningar på elmarknaden. Det är ett bra alternativ för dem som vill undvika variationer i elkostnaderna och ha en konstant budget.

Rörligt elpris

Ett rörligt elprisavtal innebär att elpriset följer marknadens variationer. Det kan ändras månadsvis eller kvartalsvis beroende på hur elmarknaden utvecklas. Detta alternativ ger möjlighet till lägre kostnader när elpriserna är låga, men kan innebära ökade kostnader om priserna stiger. Det passar dem som är villiga att ta en viss risk i utbyte mot potentiellt lägre elkostnader.

Att välja mellan dessa två alternativ beror på din risktolerans och din preferens när det gäller budgetplanering. Att förstå de specifika villkoren för varje elprisavtal är avgörande för att fatta det bästa beslutet för dina behov.


Fortum för företag

För företagare är valet av rätt elleverantör en strategisk beslut som kan påverka företagets ekonomi och verksamhet. Fortum erbjuder skräddarsydda lösningar för företag som sträcker sig över olika branscher och storlekar. Här är några sätt hur Fortum kan vara en fördelaktig elleverantör för företag:

 1. Konkurrenskraftiga Priser: Bolaget strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser som passar företagens budget och behov.
 2. Energieffektivitet: Fortum fokuserar på hållbar energi och kan erbjuda lösningar för att optimera energianvändningen och minska kostnader.
 3. Skräddarsydda Avtal: Beroende på företagets energibehov kan bolaget skapa anpassade elavtal som uppfyller specifika krav.
 4. Kundsupport: Fortum har en dedikerad kundsupport för företagskunder, vilket är avgörande för att säkerställa smidiga transaktioner och hantering av frågor.
 5. Hållbarhet: För företag som prioriterar hållbarhet erbjuder de lösningar som inkluderar förnybar energi och minskad klimatpåverkan.

Att välja rätt elleverantör för ditt företag är en viktig process. Det rekommenderas att noggrant utvärdera dina krav och företagets mål innan du fattar beslutet. Genom att kontakta dem och diskutera dina specifika behov kan du få en tydligare bild av hur deras lösningar kan gynna din verksamhet.


Fortum för studenter

För studenter kan elkostnader vara en betydande del av månadskostnaderna. Att hitta en pålitlig elleverantör med förmånliga priser och flexibla alternativ är därför viktigt. De har tagit detta i beaktande och erbjuder särskilda alternativ för studenter som kan hjälpa till att balansera ekonomin under studietiden.

Här är några sätt Fortum kan vara fördelaktigt för studenter:

 1. Studentrabatter: Företaget kan erbjuda studentrabatter eller särskilda priser som är anpassade för studenters budget.
 2. Flexibla Avtal: Bolaget har alternativ som kan vara flexibla och anpassningsbara till studenternas behov och levnadssituation.
 3. Digitala Tjänster: Som student kan du dra nytta av deras digitala tjänster och fakturor för en enklare och smidigare hantering av din elförbrukning.
 4. Energitips: Fortum erbjuder energitips och råd som kan hjälpa studenter att hantera sin energikonsumtion mer effektivt och därmed minska kostnaderna.

Att vara smart med sina utgifter är viktigt som student. Genom att välja dem som ditt elbolag kan du dra nytta av deras särskilda erbjudanden och förmåner som är utformade för att passa studenters ekonomi.


Fortum för seniorer

För seniorer är valet av elleverantör en viktig aspekt för att säkerställa en trygg och bekväm vardag. Företaget förstår de unika behoven hos seniorer och har utformat lösningar som är anpassade för deras livsstil och preferenser.

Här är några sätt bolaget kan vara fördelaktigt för seniorer:

 1. Trygghet och Säkerhet: Bolaget erbjuder pålitlig elkraft och har erfarenhet av att tillgodose seniorers behov av kontinuerlig och stabil elförsörjning.
 2. Enkelhet: Bolaget har en användarvänlig plattform och digitala tjänster som kan vara enkla för seniorer att hantera och förstå.
 3. Personlig Service: Fortum har en dedikerad kundtjänst som är tillgänglig för att svara på frågor och lösa eventuella problem.
 4. Anpassade Avtal: Beroende på seniorers boendesituation och preferenser kan Fortum skapa avtal som är anpassade efter deras behov.
 5. Energitips: Fortum kan erbjuda energisparande tips och råd som kan hjälpa seniorer att hantera sina elkostnader.

Att välja en pålitlig och anpassningsbar elleverantör kan göra vardagen mer bekväm för seniorer. Genom att överväga deras lösningar kan seniorer säkerställa att de får den elkvalitet och service som de förtjänar.


Tilläggstjänster

Utöver att erbjuda konkurrenskraftiga elpriser och pålitlig elförsörjning, erbjuder Fortum även ett antal tilläggstjänster som kan förbättra din kundupplevelse och göra din vardag enklare. Här är några av de tilläggstjänster som de kan erbjuda:

 1. Faktura och Betalning: Genom deras digitala plattform kan du enkelt hantera dina fakturor och betalningar online. Detta sparar tid och minskar pappersarbetet.
 2. Energitips och Rådgivning: Fortum kan erbjuda rådgivning och tips för att hjälpa dig att optimera din energianvändning och därmed minska dina elkostnader.
 3. Kundtjänst och Support: Företagets kundtjänst är tillgänglig för att besvara dina frågor och lösa eventuella problem som kan uppstå.
 4. Miljövänliga Alternativ: För dem som är intresserade av hållbarhet kan Fortum erbjuda förnybar energi som ett alternativ.
 5. Automatiserad Hantering: Företag kan erbjuda smarta lösningar för att övervaka och hantera din energianvändning på distans.
 6. Appar och Digitala Tjänster: Fortum har appar och digitala verktyg som kan hjälpa dig att hålla koll på din elkostnad och energiförbrukning.

Tilläggstjänsterna kan variera beroende på ditt valda elavtal och din plats. Genom att utforska deras erbjudanden kan du hitta de tilläggstjänster som bäst passar dina behov och önskemål.


Jämförelse och alternativ till Fortum

När du överväger att välja en elleverantör är det viktigt att göra en noggrann jämförelse av olika alternativ för att hitta det som bäst passar dina behov och preferenser. Att välja rätt elleverantör kan påverka din ekonomi och din vardag på lång sikt. Här är några faktorer att överväga när du jämför och letar efter alternativ till Fortum:

 1. Elpriser: Jämför elpriserna hos olika elleverantörer för att se vilka som erbjuder de mest konkurrenskraftiga priserna. Kom ihåg att priserna kan variera beroende på ditt geografiska område och vilket typ av avtal du väljer.
 2. Avtalsvillkor: Läs noggrant igenom avtalsvillkoren för varje elleverantör. Se till att du förstår längden på avtalet, möjliga prishöjningar och eventuella avgifter.
 3. Service och Support: Undersök vilken typ av kundservice och support som erbjuds av olika företag. Det är viktigt att välja en elleverantör som är tillgänglig för att svara på dina frågor och lösa eventuella problem.
 4. Tilläggstjänster: Kolla om elleverantörerna erbjuder några tilläggstjänster som kan förbättra din kundupplevelse, som fakturahantering, energirådgivning eller digitala verktyg.
 5. Hållbarhet: Om hållbarhet är viktigt för dig, undersök om elleverantörerna erbjuder förnybar energi eller andra miljövänliga alternativ.
 6. Kundrecensioner: Läs kundrecensioner och omdömen om olika elleverantörer för att få en uppfattning om deras rykte och kundnöjdhet.

Att göra en grundlig jämförelse kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut när det gäller att välja en elleverantör. På Konsument.se kan du hitta en lista med aktuella erbjudanden från olika elleverantörer för att underlätta din jämförelseprocess.


Företagsinformation

InformationDetaljer
FöretagsnamnFortum AB
Grundat1998
HuvudkontorStockholm, Sverige
VerksamhetsområdenElproduktion, värme, elhandel
Antal kunderÖver 2 miljoner
Hemsidawww.fortum.se
KontaktnummerKundtjänst: 020-44 11 00

Kontakt och kundtjänst

Att kunna komma i kontakt med sin elleverantör när man har frågor eller behöver hjälp är viktigt. Här är några sätt att komma i kontakt med Fortums kundtjänst:

 • Telefon: Du kan ringa deras kundtjänst på 020-44 11 00 för att få svar på dina frågor eller lösa eventuella problem.
 • E-post: Om du föredrar att kommunicera via e-post kan du skicka dina frågor eller förfrågningar till kundtjanst@fortum.com.
 • Hemsida: Besök deras hemsida för att hitta mer information om deras tjänster, erbjudanden och kontaktuppgifter.
 • Sociala Medier: De är ofta närvarande på sociala medier plattformar som Facebook och Twitter, där du kan skicka meddelanden eller få uppdateringar om deras tjänster.
 • Kundportal: Många elleverantörer, inklusive Fortum, har en kundportal där du kan hantera dina tjänster, fakturor och kontoinformation online.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för bolagets tjänster och erbjudanden:

Vad erbjuder Fortum för elavtal?

De erbjuder både fasta och rörliga elprisavtal. Du kan välja det som passar dina preferenser och behov bäst.

Vilka tilläggstjänster erbjuder Fortum?

Företaget erbjuder tilläggstjänster som fakturahantering, energirådgivning och digitala verktyg för att förenkla din kundupplevelse.

Hur kan jag jämföra Fortum med andra elleverantörer?

Här på Konsument.se kan du jämföra deras erbjudanden med andra elleverantörer för att se vilket som passar dig bäst. Du kan även jämföra priser, avtalsvillkor och annat.

Kan jag teckna elavtal hos Fortum online?

Ja, du kan enkelt teckna elavtal hos dem via deras hemsida. Processen är smidig och tar bara några minuter.

Vad ska jag göra om jag har problem med min elförsörjning?

Om du upplever problem med din elförsörjning, kontakta deras kundtjänst på 020-44 11 00 för assistans.

Kan jag få fakturan digitalt istället för på papper?

Ja, de erbjuder digital fakturering som ett alternativ. Du kan hantera dina fakturor och betalningar online.

Har Fortum några erbjudanden för seniorer eller studenter?

Ja, de har särskilda erbjudanden och lösningar anpassade för både seniorer och studenter.


Bästa aktuella erbjudande från Fortum

ElbolagEgenskaperOmdömeNästa steg
Fortum Rabatt på elavtalet i 1 helt år
Skräddarsy ditt elavtal
100% fossilfri el
Se elpris →

Källor och referenser


Sidansvarig

Karin Johansson
Karin Johansson
Elexpert hos Konsument.se
Karin Johansson är huvudansvarig för elområdet på Konsument.se och arbetar dagligen med frågor, information och jämförelser som berör elavtal, elbolag och elpriser. Karin har en lång och gedigen erfarenhet från elbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-01-25 av Karin Johansson