Mopedbilsförsäkring – Försäkra mopedbil

Hitta bästa mopedbilsförsäkringen 2024
Information om att försäkra en mopedbil
Jämför mopedbilsförsäkringar
Teckna en mopedbilsförsäkring online

Populärast mopedbilsförsäkring på Konsument.se

Den mest populära mopedbilsförsäkringen på Konsument.se är Folksam. De erbjuder en omfattande försäkring för mopedbil inklusive eventuella skador på föraren. Helförsäkringen täcker såväl stöld som skadegörelse. Du får även tillgång till deras skadejour, dygnet runt, året om.

Se ditt pris hos Folksam →

Se webbplatsen för mer information och aktuella försäkringsvillkor.


Jämför och hitta den bästa mopedbilsförsäkringen 2024

MopedbilsförsäkringEgenskaperNästa steg
Folksam Inkluderar skador på förare
Skadejour dygnet runt
Täcker stöld som skadegörelse
Se ditt pris →
Dina Försäkringar Förare under 18 år ingår
Ersätter skador på hjälm
Ersätter skadegörelse
Se ditt pris →
Trygg-Hansa Ersättning vid stulen moped
Få bärgning dygnet runt
Hjälp om föraren har skadats
Se ditt pris →
If Få assistans vid skada
Låg självrisk (0 kr trafikförsäkring)
Spårsändare = lägre självrisk
Se ditt pris →
Länsförsäkringar Räddning och assistans vid skada
Möjlighet att anpassa försäkring
Låg självrisk vid olycka
Se ditt pris →

Introduktion till mopedbilsförsäkringar

En mopedbil är en typ av fordon som har en motor men som räknas som en slags hybrid mellan en bil och en moped. Precis som med andra fordon är det viktigt att ha en försäkring på sin mopedbil för att skydda både dig och andra trafikanter. I denna artikel kommer vi att titta på de olika typerna av mopedbilsförsäkringar som finns tillgängliga, vad de täcker och vilka försäkringsbolag som erbjuder dem.


Därför ska du försäkra din mopedbil

Det är viktigt att försäkra din mopedbil eftersom det är ett lagkrav i Sverige. Om du kör utan försäkring kan du få böter och/eller bli av med ditt körkort. Dessutom kan en försäkring skydda dig om du orsakar en olycka eller skadar någon annans egendom.


Trafikförsäkring för mopedbil

Den mest grundläggande typen av försäkring för en mopedbil är en trafikförsäkring. Detta är det lägsta lagkravet och täcker skador som du orsakar på andra personer eller deras egendom. Om du orsakar en olycka där någon annan person blir skadad eller någons egendom skadas, täcker din trafikförsäkring kostnaderna för reparationskostnader eller ersättning till den skadade personen.

Halvförsäkring för mopedbil

En halvförsäkring täcker skador som orsakas av andra människor på din mopedbil. Detta inkluderar till exempel stöld, brand och glasreparationer. Om någon bryter sig in i din mopedbil och stjäl den, täcker din halvförsäkring kostnaderna för att reparera eller ersätta den.

Helförsäkring för mopedbil

En helförsäkring täcker allt som en halvförsäkring gör, samt olyckor där du själv är ansvarig. Detta inkluderar skador på din egen mopedbil och personskador du kan orsaka på dig själv eller andra passagerare i bilen. En helförsäkring kan vara särskilt viktig om du har en ny eller dyr mopedbil som skulle vara svår att ersätta om något skulle hända.


Vilka försäkringsbolag erbjuder mopedbilsförsäkringar?

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder mopedbilsförsäkringar. Några av de mest populära inkluderar If, Länsförsäkringar och Folksam. Det är viktigt att jämföra priser och täckning från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa försäkringen för din mopedbil.


Vanliga modeller

Några av de vanligaste modellerna av mopedbilar inkluderar Aixam, Microcar och Ligier. Dessa mopedbilar är vanliga i Sverige och kan vara ett bra alternativ för dem som vill ha ett mindre och mer bränslesnålt fordon. Men oavsett vilken modell av mopedbil du väljer, är det viktigt att ha en försäkring som täcker eventuella skador eller olyckor.


Viktigt att tänka på

När du väljer en försäkring för din mopedbil, är det viktigt att tänka på vilken typ av täckning du behöver. Om du bara använder din mopedbil för korta turer runt staden kan en trafikförsäkring vara tillräcklig. Men om du använder din mopedbil för längre resor eller har en dyrare modell, kan det vara viktigt att ha en helförsäkring.

Det är också viktigt att tänka på priset när du väljer en försäkring. Men det billigaste alternativet är inte alltid det bästa. Det kan vara viktigt att ha en försäkring som täcker alla dina behov och som ger dig tillräckligt med skydd om något skulle hända.


Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om mopedbilsförsäkringar:

Vilken typ av försäkring behöver jag för min mopedbil?

Det beror på dina behov och hur mycket skydd du vill ha. En trafikförsäkring är det lägsta lagkravet, men en halvförsäkring eller helförsäkring kan ge dig mer omfattande skydd.

Vilka försäkringsbolag erbjuder mopedbilsförsäkringar?

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder mopedbilsförsäkringar, inklusive If, Länsförsäkringar och Folksam.

Vad täcker en mopedbilsförsäkring?

Det beror på vilken typ av försäkring du har. En trafikförsäkring täcker skador som du orsakar på andra personer eller deras egendom. En halvförsäkring täcker skador som orsakas av andra människor på din mopedbil, medan en helförsäkring täcker allt det andra två försäkringarna täcker plus olyckor där du själv är ansvarig.

Vilken är den bästa mopedbilsförsäkringen 2024 (bäst i test)

Hitta den bästa mopedbilsförsäkringen för just dig och din mopedbil genom jämförelsetabellen högst upp på sidan.


Se även


Sidansvarig

Erik Gustafsson
Erik Gustafsson
Försäkringsexpert hos Konsument.se
Erik Gustafsson är ansvarig för försäkringsområdet på Konsument.se vilket innebär att han kontinuerligt granskar och uppdaterar information och uppgifter om olika försäkringstyper och bolag. Erik har mångårig erfarenhet från försäkringsbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-05-27 av Erik Gustafsson