Personförsäkring

Vanligaste typerna av personförsäkring
Bästa personförsäkringarna 2024
Allt du behöver veta innan du tecknar
Vi hjälper dig välja rätt personförsäkring

Bästa personförsäkringarna – bäst i test 2024

Bästa livförsäkringen 2024

LivförsäkringEgenskaperBetygNästa steg
Just in Case - Livförsäkring Bästa livförsäkringen 2024
Upp till 6 miljoner kronor i försäkring utan läkarbesök
Teckna försäkring direkt online med BankID
Se ditt pris →
Konsumentförsäkring - Livförsäkring Mycket bra livförsäkring 2024
Upp till 500 000 kr i försäkring
Teckna försäkring direkt online med BankID
Se ditt pris →

Bästa olycksfallsförsäkringen 2024

OlycksfallsförsäkringEgenskaperBetygNästa steg
ICA Försäkring - Olycksfallsförsäkring Bästa olycksfallsförsäkringen enligt Konsument.se
Skydd dygnet runt och utomlands
Ingen självrisk vid skada
Se ditt pris →
Hedvig - Olycksfallsförsäkring Olycksfallsförsäkring som tillägg till hemförsäkring
Omfattande skadeskydd för hela familjen
Populärt alternativ på Konsument.se
Se ditt pris →
Konsumentförsäkring - Olycksfallsförsäkring Olycksfallsförsäkring för singel, par och familj
Upp till 1 000 000 kr per person
Låg månadskostnad
Se ditt pris →

Bästa sjukvårdsförsäkringen 2024

SjukvårdsförsäkringEgenskaperBetygNästa steg
Konsumentförsäkring - Sjukvårdsförsäkring Den bästa sjukvårdsförsäkringen 2024
Vårdgaranti - kortare väntetider
Snabb rådgivning på telefon
Se ditt pris →
Sensor Försäkring - Sjukvårdsförsäkring Slipp långa väntetider
Få ersättning för kostnader
Få hjälp att boka behandlingar
Se ditt pris →

Vad är personförsäkring?

Personförsäkringar utgör en viktig del av ekonomisk planering och trygghet för dig och din familj. Dessa försäkringar syftar till att erbjuda ekonomiskt skydd och stöd i händelse av det oförutsedda, och situationer som kan påverka din hälsa, livssituation eller förmåga att arbeta. Genom att teckna en personförsäkring tar du ett viktigt steg mot att säkerställa din och din familjs framtid.

Är det viktigt att ha en personförsäkring?

Att ha en personförsäkring kan vara en viktig strategi för att trygga din ekonomiska situation och skydda din familj mot oväntade utgifter. Livet är fullt av osäkerheter, och det är svårt att förutse när olyckor eller sjukdomar kan inträffa. En personförsäkring ger dig och dina närstående ett säkerhetsnät som kan hjälpa till att täcka kostnader som kan uppstå vid sjukdom, skada eller bortgång.


Olika typer av personförsäkringar

Om du redan börjat kika på den här sortens försäkring så har du säkert märkt att det finns fler än en typ av personförsäkring som du kan överväga baserat på dina individuella behov och livssituation. Nedan går vi igenom några av de vanligaste typerna och vad de innebär.

Barnförsäkring

Att försäkra ditt barn är ett sätt att skydda deras framtid. En barnförsäkring kan ge ekonomiskt stöd om ditt barn skulle drabbas av en allvarlig sjukdom eller olycka. Detta kan inkludera ersättning för sjukvårdskostnader, rehabilitering och eventuella förlorade inkomster för dig som vårdnadshavare om du behöver ta ledigt från arbetet för att vårda ditt sjuka barn.

Gravidförsäkring

En gravidförsäkring kan vara till stor hjälp för att täcka kostnader som är förknippade med graviditeten och förlossningen. Detta kan inkludera sjukvårdskostnader, ultraljud, förlossningskostnader och andra eventuella komplikationer som kan uppstå under graviditeten.

Livförsäkring

Livförsäkring är en form av ekonomisk trygghet för dina nära och kära om du skulle avlida. Den ger en utbetalning till dina efterlevande, vilket kan hjälpa dem att hantera ekonomiska förpliktelser såsom skulder, boendekostnader och levnadskostnader. Detta kan vara särskilt viktigt om du är huvudförsörjare för din familj.

Olycksfallsförsäkring

En olycksfallsförsäkring ger ekonomiskt skydd om du skulle råka ut för en olycka som resulterar i skada eller funktionsnedsättning. Denna typ av försäkring kan hjälpa till att täcka medicinska kostnader, rehabilitering och andra utgifter som kan uppstå i samband med olyckan.

Sjukvårdsförsäkring

Sjukvårdsförsäkringen ger dig möjlighet att få tillgång till privat sjukvård och snabbare vård, vilket kan vara särskilt värdefullt om du behöver behandling för en akut sjukdom eller skada. Denna typ av försäkring kan även minska väntetider och ge dig större kontroll över din vård.


Vad kostar en personförsäkring?

Kostnaden för en personförsäkring varierar beroende på olika faktorer. Detta inkluderar bland annat ålder, hälsa, livsstil och vilken typ av försäkring du väljer. Generellt sett kan premier för personförsäkringar variera från några hundralappar till flera tusen kronor per år. Hos oss på Konsument kan du alltid enkelt jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden för att hitta en försäkring som passar dina behov och din budget bäst.

Betalar jag självrisk?

Vissa personförsäkringar kan inkludera en självrisk, men det gäller inte alla. Självriskens storlek varierar beroende på vilken typ av försäkring du har och vilka villkor som gäller. Det är viktigt att noggrant granska försäkringsvillkoren för att förstå hur självrisksystemet fungerar och hur det kan påverka din ekonomi vid eventuella anspråk.


Sidansvarig

Erik Gustafsson
Erik Gustafsson
Försäkringsexpert hos Konsument.se
Erik Gustafsson är utbildad försäkringsrådgivare med mångårig erfarenhet från försäkringsbranschen. Erik är ansvarig för försäkringsområdet på Konsument.se vilket innebär att han kontinuerligt granskar och uppdaterar information och uppgifter om olika försäkringstyper och bolag.

Senast uppdaterad: 2023-12-22 av Erik Gustafsson