Svealands Elbolag omdöme (2024)

Här hittar du följande om Svealands Elbolag:

Erbjudanden, kampanjer och rabatter
Aktuellt omdöme och recension
Information om elbolaget
De vanligaste frågorna och svaren

Teckna elavtal hos Svealands Elbolag

ElbolagEgenskaperOmdömeNästa steg
Svealands Elbolag Fastprisgaranti på ditt elavtal
Prismatchning med extra rabatt
Välj elursprung själv
Se elpris →

Introduktion till Svealands Elbolag

Svealands Elbolag är en aktör på den svenska energimarknaden som har fokus på att leverera pålitlig och hållbar energi till sina kunder. Med en stark lokal närvaro och en kundcentrerad affärsmodell, strävar bolaget efter att erbjuda en högkvalitativ service som uppfyller de moderna kraven på effektivitet och miljövänlighet. De erbjuder en rad olika elavtal och tjänster, allt från fast till rörligt pris, samt specialerbjudanden för både privatpersoner och företag.


Varför välja Svealands Elbolag

Om du funderar på att byta elbolag eller teckna ett nytt avtal, finns det flera anledningar till varför Svealands Elbolag kan vara ett utmärkt val för dig.

1. Prisvärdhet

Bolaget strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten på tjänsterna. Detta gör dem till ett prisvärt alternativ på marknaden.

2. Kundservice

Med en dedikerad och kunnig kundtjänst är det enkelt att få svar på frågor och hjälp med eventuella problem. De erbjuder flera olika kontaktmöjligheter, inklusive chatt och telefon.

3. Flexibla avtal

Oavsett om du är en privatperson eller representerar ett företag, erbjuder Svealands Elbolag en rad olika avtalstyper som kan anpassas efter dina specifika behov och förutsättningar.

4. Hållbarhetsfokus

Bolaget har en stark inriktning på hållbarhet och investerar kontinuerligt i förnybara energikällor. Detta gör det möjligt för kunder att göra ett mer miljövänligt val.

5. Lokal närvaro

Med en stark lokal förankring har bolaget en god kännedom om de specifika behov och förutsättningar som kan finnas i olika delar av Sverige.

Genom att kombinera dessa faktorer erbjuder Svealands Elbolag en omfattande och attraktiv tjänst som kan passa en bred kundkrets.


Svealands Elbolag omdöme

När man dyker ner i kundomdömen om Svealands Elbolag, blir det snabbt tydligt att bolaget har lyckats bygga en stark relation till sina kunder. En av de mest framträdande faktorerna som kunderna lyfter fram är tillförlitligheten i energileveransen. Detta är särskilt viktigt i Sverige, där en pålitlig energikälla kan vara avgörande, inte minst under de kalla vintermånaderna.

Men det är inte bara den pålitliga energileveransen som får beröm. Kundservicen är en annan höjdpunkt i kundomdömena. Bolaget har en snabb och effektiv kundtjänst som verkligen tar sig tid att lösa kundernas problem och svara på deras frågor. Detta skapar en känsla av trygghet och förtroende, vilket är ovärderligt i en bransch där saker kan gå fel.

Prisstrukturen hos Svealands Elbolag är också något som kunderna uppskattar. Transparenta priser och inga dolda avgifter gör det enkelt för kunderna att förstå vad de betalar för. Detta är särskilt viktigt i en tid då många är kritiska till komplicerade avtal och oväntade kostnader.

Slutligen är det värt att nämna bolagets fokus på hållbarhet, som har blivit en allt viktigare fråga för konsumenterna. Svealands Elbolag får ofta beröm för sina initiativ inom förnybar energi och deras ansträngningar att minska sin miljöpåverkan, vilket gör dem till ett attraktivt val för den allt mer miljömedvetna konsumenten.

Trots de många positiva aspekterna finns det också områden där Svealands Elbolag har utrymme för förbättring. En av de vanligaste kritikpunkterna handlar om deras digitala plattformar. Även om webbplatsen generellt sett får goda omdömen, har vissa kunder uttryckt att mobilappen kunde vara mer användarvänlig och erbjuda fler funktioner.

En annan punkt som ibland nämns är att bolaget kunde vara bättre på att informera om prisändringar i förväg. Vissa kunder har upplevt att de inte fått tillräckligt med tid att anpassa sig till nya priser, vilket kan skapa en känsla av osäkerhet.

Det är också värt att notera att även om bolaget får höga betyg för sin kundservice, har det förekommit enstaka fall där kunder har upplevt långa svarstider under högtrafikperioder.

Sammanfattningsvis har Svealands Elbolag många styrkor, men som med alla företag finns det alltid utrymme för förbättring. Det är dessa små detaljer som, om de åtgärdas, kan lyfta bolaget till ännu högre höjder i kundens ögon.


Erbjudanden och kampanjer

Svealands Elbolag är inte bara kända för sin pålitliga service och kundfokus, utan också för sina attraktiva erbjudanden och kampanjer. Dessa specialerbjudanden är ofta säsongsbundna och kan inkludera allt från rabatter på elavtal till förmånliga paketlösningar som kombinerar el och bredband.

Välkomsterbjudanden

För nya kunder har bolaget ofta välkomsterbjudanden som kan inkludera en rabatt på de första månadernas elräkning eller en gratis månad av någon tilläggstjänst, som till exempel deras hemförsäkring.

Lojalitetsprogram

För de som har varit kunder under en längre tid finns det lojalitetsprogram som kan ge tillgång till exklusiva erbjudanden eller förmåner som gratis energirådgivning.

Säsongsrabatter

Under vissa perioder av året, som till exempel sommaren eller vintern, erbjuder bolaget säsongsrabatter. Dessa kan vara särskilt fördelaktiga för kunder som har högre energiförbrukning under dessa tider.

Paketlösningar

Svealands Elbolag erbjuder också paketlösningar där du kan kombinera olika tjänster, som el och bredband, till ett lägre pris än om du skulle teckna separata avtal.

Genom att hålla ett öga på bolagets aktuella erbjudanden och kampanjer kan du som kund dra nytta av flera förmåner och göra din elanvändning mer kostnadseffektiv.


Så tecknar du elavtal hos Svealands Elbolag

Att teckna ett elavtal med Svealands Elbolag är en relativt enkel och smidig process. Här är stegen du behöver följa:

  1. Förberedelser: Samla information om din nuvarande energiförbrukning och fundera över vilken typ av avtal du är intresserad av.
  2. Besök webbplatsen: Gå till bolagets officiella webbplats för att utforska de olika elavtalen och se aktuella priser.
  3. Välj avtal: Välj det avtal som bäst matchar dina behov och risktolerans, det kan vara ett fastprisavtal eller ett avtal med rörligt pris.
  4. Fyll i uppgifter: Ange dina personliga uppgifter som namn, adress och personnummer för att fortsätta med avtalet.
  5. Bekräftelse: Efter att du har godkänt avtalet, kommer du att få en bekräftelse via e-post eller SMS.
  6. Avsluta gamla avtalet: Om du byter från en annan elleverantör, kommer Svealands Elbolag oftast att hantera uppsägningen av ditt gamla avtal.
  7. Starta tjänsten: Ditt nya elavtal kommer att aktiveras enligt det startdatum som anges i avtalet.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt och effektivt teckna ett elavtal som passar dina behov.


Elpriser hos Svealands Elbolag

När det gäller elpriser, erbjuder Svealands Elbolag två huvudsakliga typer av avtal: Fast elpris och Rörligt elpris. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, och valet mellan dem beror på dina personliga preferenser och behov.

Fast elpris

Om du föredrar förutsägbarhet i dina månadskostnader kan ett fastprisavtal vara det bästa valet för dig. Med detta avtal låser du in ett fast pris per kWh för en bestämd period, vanligtvis ett eller flera år. Detta ger dig skydd mot plötsliga prisökningar men kan också innebära att du missar potentiella besparingar om marknadspriset sjunker.

Rörligt elpris

För de som är villiga att ta en viss risk och potentiellt dra nytta av lägre priser, kan ett rörligt prisavtal vara mer lämpligt. Priset du betalar varierar i detta fall med marknadspriset, vilket kan leda till både högre och lägre kostnader beroende på energimarknadens svängningar.

Det är viktigt att notera att oavsett vilken typ av avtal du väljer, kommer det att finnas en viss administrativ avgift samt eventuella andra tillägg som kan påverka den totala månadskostnaden.


Elavtal för företag

För företagskunder har Svealands Elbolag en särskild avdelning som fokuserar på att erbjuda skräddarsydda lösningar. Dessa lösningar är utformade för att möta de unika behoven och utmaningarna som företag står inför när det gäller energiförbrukning och kostnadseffektivitet.

Energirådgivning

Ett av de mest värdefulla erbjudandena för företag är deras energirådgivningstjänst. Genom denna tjänst kan företag få en djupare insikt i sin energianvändning och få rekommendationer om hur de kan förbättra sin effektivitet.

Flexibla avtalsstrukturer

Svealands Elbolag erbjuder också en rad olika avtalsstrukturer som kan anpassas efter företagets specifika behov. Detta inkluderar allt från fastprisavtal till mer komplexa lösningar som tar hänsyn till företagets verksamhetscykler.

Hållbarhetsinitiativ

För företag som är särskilt intresserade av hållbarhet, erbjuder bolaget gröna elavtal som enbart använder förnybar energi. Detta kan vara en viktig del i företagets övergripande hållbarhetsstrategi.

Kundsupport

Liksom för privatkunder, erbjuder Svealands Elbolag en högkvalitativ kundservice för sina företagskunder. Detta inkluderar en dedikerad företagskundtjänst som kan hjälpa till med allt från avtalsfrågor till teknisk support.

Genom att erbjuda dessa olika tjänster och stöd, strävar Svealands Elbolag efter att vara en pålitlig partner för företag i alla storlekar.


Allmän företagsinformation

InformationDetaljer
FöretagsnamnSvealands Elbolag
Grundat2019
ÄgarePrivatägt
HuvudkontorLöddeköpinge
VerksamhetsområdenElproduktion, elhandel, energirådgivning
Antal kunderOkänt
Hemsidawww.svealandselbolag.se
Kontaktnummer010 – 212 10 90

Kundtjänst och kontakt

När det kommer till kundservice, gör Svealands Elbolag det enkelt för sina kunder att komma i kontakt med dem. De erbjuder flera olika kanaler för kommunikation, vilket gör det möjligt för kunderna att välja den metod som passar dem bäst.

Telefon

För de som föredrar personlig kontakt, finns det möjlighet att ringa till bolagets kundtjänst. De har generösa öppettider och strävar efter att minimera väntetiden.

E-post

Om du har en fråga som inte kräver omedelbart svar, kan du skicka ett e-postmeddelande. Bolaget siktar på att svara inom 24 timmar.

Chatt

För snabba frågor finns det en chattfunktion på bolagets webbplats. Detta är ett effektivt sätt att få snabba svar på enklare frågor.

Sociala Medier

Svealands Elbolag är också aktiva på sociala medier som Facebook och Twitter, där de regelbundet uppdaterar med nyheter och svarar på kundfrågor.


Vanligaste frågorna och svaren

Hur fungerar övergången om jag byter till Svealands Elbolag från en annan leverantör?

Övergången sköts i de flesta fall av Svealands Elbolag själva, vilket inkluderar uppsägning av ditt tidigare avtal. Detta gör bytet smidigt och enkelt för dig som kund.

Vad händer om jag flyttar?

Om du flyttar inom Svealands Elbolags verksamhetsområde kan du enkelt flytta med ditt nuvarande avtal. Kontakta kundtjänst för att arrangera detta.

Hur miljövänlig är energin jag köper?

Bolaget har ett starkt fokus på hållbarhet och erbjuder gröna elavtal som enbart använder förnybar energi.

Hur får jag teknisk support?

Teknisk support erbjuds via flera kanaler, inklusive telefon och e-post. Det finns även en onlineportal för enklare självbetjäning.


Läs mer


Sidansvarig

Karin Johansson
Karin Johansson
Elexpert hos Konsument.se
Karin Johansson är huvudansvarig för elområdet på Konsument.se och arbetar dagligen med frågor, information och jämförelser som berör elavtal, elbolag och elpriser. Karin har en lång och gedigen erfarenhet från elbranschen.

Senast uppdaterad: 2023-12-22 av Karin Johansson