Coop Lån & Privatlån (Coop MedMera Bank)

Coop lån omdöme (2024) – bäst i test

Coop MedMera Bank utmärker sig genom sitt engagemang för att erbjuda konkurrenskraftiga och anpassningsbara låneprodukter. Med enkel tillgång till privatlån, billån, renoveringslån och möjligheten att samla lån möter banken kundernas behov på ett effektivt sätt.

Dessutom bidrar räntegarantin för alla samt 1% ränterabatt för Coopmedlemmar till att göra bankens låneprodukter ännu mer attraktiva. Den smidiga ansökningsprocessen och möjligheten att få direkt besked om hur mycket man kan låna är ytterligare faktorer som uppskattas av kunderna.

Konsument.se anser att Coops privatlån är det bästa lånet just nu.

Ansök om lån hos Coop →

Exempel: Vid 7,95 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 8,25 % för ett annuitetslån på 165 000 kr med 10 års återbetalningstid med tot. 120 återbetalningar, uppläggningsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr med autogiro. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 240 112 kr och månadskostnaden 2 009 kr. Individuell ränta 5,20%–16,95% (effektiv ränta 5,33%–23,86%). Kreditgivare MedMera Bank (2023-09-27).

Coop MedMera Bank erbjuder ett brett utbud av låneprodukter designade för att möta olika finansiella behov. Från privatlån utan säkerhet till specifika lån för bilköp, renoveringar, eller för att samla befintliga lån och krediter, strävar banken efter att erbjuda lösningar som förenklar vardagen för sina kunder.

Som en del av Coop, en av Sveriges mest kända dagligvarukedjor, lägger MedMera Bank stor vikt vid att erbjuda förmånliga villkor för Coop-medlemmar, inklusive rabatter på räntor.


EgenskapBeskrivning
Lånebelopp15 000 kr – 600 000 kr
RäntaIndividuell ränta sätts baserat på kreditprövning
Effektiv räntaFrån 5,33 % till maximalt 23,86 % (Räntegaranti!)
Löptid2 – 15 år
ÅldersgränsMinst 20 år
BetalningsanmärkningAccepteras inte
KreditupplysningUC
SvarstidSvar direkt på skärmen med individuellt ränteerbjudande
UtbetalningstidNormalt inom 1-2 bankdagar från att lånet beviljats

Denna tabell ger en översikt över de grundläggande villkoren för privatlån hos Coop MedMera Bank. Det är viktigt att notera att räntan sätts individuellt och att den effektiva räntan inkluderar alla kostnader för lånet. De erbjuder även en räntegaranti, vilket innebär att de matchar räntan om du får ett bättre erbjudande från en annan bank, förutsatt att du uppfyller grundkriterierna.


Fördelar och nackdelar

Att välja Coop MedMera Bank för dina lånebehov kommer med en rad fördelar och vissa nackdelar som är viktiga att överväga.

Fördelar:

 • Konkurrenskraftiga räntor: Med individuellt satta räntor och en räntegaranti erbjuder Coop MedMera Bank konkurrenskraftiga villkor.
 • Inga uppläggningsavgifter: Att ansöka om lån hos banken innebär 0 kr i uppläggningsavgift, vilket kan minska de totala lånekostnaderna.
 • Förmåner för medlemmar: Coop-medlemmar får ytterligare fördelar, inklusive 1 % lägre ränta, vilket gör lånen ännu mer attraktiva.
 • Flexibilitet: Möjligheten att justera lånebelopp och återbetalningstid ger en hög grad av flexibilitet för låntagaren.
 • Snabb utbetalning: Med en normal utbetalningstid på 1-2 bankdagar efter att lånet beviljats, får låntagare snabb tillgång till sina medel.

Nackdelar:

 • Åldersgräns: Med en åldersgräns på minst 20 år kan yngre låntagare inte ansöka om lån hos MedMera Bank. (Om du är under 20 år gammal så rekommenderar vi istället t.ex. Lendo).
 • Ingen acceptans av betalningsanmärkningar: Personer med betalningsanmärkningar har inte möjlighet att få lån, vilket begränsar tillgängligheten för vissa kunder. (Se lån med betalningsanmärkning om det är relevant för dig).
 • Krav på fast inkomst: För att ansöka om lån krävs en fast inkomst på minst 20 000 kr/månad, vilket kan utesluta vissa potentiella låntagare.

Denna översikt över fördelar och nackdelar ger en balanserad bild av vad kunder kan förvänta sig när de väljer Coop MedMera Bank som sin långivare.


Recension av Coop MedMera Bank

Coop MedMera Bank har etablerat sig som en pålitlig och fördelaktig aktör på den svenska låne- och finansmarknaden. Genom att erbjuda en rad olika låneprodukter, från privatlån till specifika lån för bilköp och renoveringar, tillgodoser banken ett brett spektrum av kunders behov.

Mer än konkurrenskraftiga villkor

En av de mest framträdande aspekterna av Coop MedMera Banks tjänster är deras engagemang för att erbjuda konkurrenskraftiga räntor. Detta är särskilt fördelaktigt för Coop-medlemmar som åtnjuter ytterligare rabatter. Men det som verkligen gör Coop MedMera Bank unik är deras räntegaranti, som är tillgänglig för alla låntagare, oavsett medlemskap. Denna garanti säkerställer att kunder generellt får marknadens bästa låneerbjudande.

Användarvänlig process

Bankens användarvänliga webbplats och smidiga ansökningsprocess, där kunder snabbt kan få en överblick över sina lånealternativ och potentiella räntor, bidrar till en positiv kundupplevelse. Dessutom är bankens policy att inte ta ut några uppläggningsavgifter och att erbjuda snabba utbetalningstider ytterligare faktorer som stärker dess attraktionskraft.

Viktiga överväganden

Trots dessa fördelar är det viktigt för potentiella låntagare att noggrant överväga bankens krav, såsom åldersgränsen på minst 20 år och behovet av en fast inkomst, vilket kan begränsa tillgängligheten för vissa kunder. Dessutom bör de som har betalningsanmärkningar vara medvetna om att de inte kommer att kunna ansöka om lån hos MedMera Bank.

Sammanfattningsvis erbjuder Coop MedMera Bank en attraktiv låneprodukt för de som uppfyller kraven och söker efter förmånliga villkor. Med en stark kundorientering och fördelaktiga erbjudanden för sina medlemmar, står banken ut som ett utmärkt val för de som önskar att förbättra sin ekonomiska situation eller finansiera specifika projekt.


Låneprodukter

Coop erbjuder en mångsidig portfölj av låneprodukter för att tillgodose olika finansiella behov hos sina kunder. Här är en översikt över de huvudsakliga lånetyperna som banken tillhandahåller:

Privatlån

Ett blancolån som kan användas för en rad olika ändamål, från större inköp till renoveringar eller för att konsolidera befintliga skulder. MedMera Bank erbjuder privatlån upp till 600 000 kr utan krav på säkerhet.

Samla lån

Denna tjänst möjliggör för kunder att samla flera mindre lån och krediter till ett enda lån med möjlighet till lägre ränta och enklare hantering, vilket kan bidra till en bättre ekonomisk översikt och lägre månadskostnader.

Billån

För de som planerar att köpa ny eller begagnad bil erbjuder Coop billån med konkurrenskraftiga villkor, där bilen inte nödvändigtvis behöver användas som säkerhet för lånet.

Renoveringslån

Ett lån specifikt avsett för renoveringsprojekt i hemmet, vilket ger kunderna möjlighet att finansiera allt från mindre uppfräschningar till större ombyggnationer.

Energilån

För kunder som vill investera i hållbara energilösningar erbjuder banken energilån med en särskild hållbarhetsrabatt, vilket uppmuntrar till miljövänliga val.

Båtlån och MC-lån

Dessa lån ger möjlighet att finansiera köp av fritidsfordon som båtar och motorcyklar, med flexibla återbetalningsplaner och utan krav på säkerhet.

Genom detta breda utbud av låneprodukter strävar Coop efter att erbjuda finansiella lösningar som passar varje unik situation, allt från vardagliga behov till specifika drömmar och projekt.


Krav för att ansöka om lån hos Coop

För att ansöka om ett privatlån hos Coop MedMera Bank måste ansökande uppfylla vissa grundkrav. Dessa krav är utformade för att säkerställa att låntagare har en stabil ekonomisk situation som möjliggör återbetalning av lånet. Här är en sammanfattning av de grundläggande kraven:

 • Ålder: Samtliga sökande måste vara minst 20 år gamla.
 • Betalningsanmärkningar: Ingen av de sökande får ha betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
 • Fast inkomst: Minst en sökande måste ha en fast inkomst på lägst 20 000 kr per månad.
 • Anställningsform: Sökande ska antingen ha en tillsvidareanställning, ha varit egen företagare i minst två år, eller vara pensionär.
 • Folkbokföring: Minst en sökande ska ha varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren.

Dessa krav är standard för många långivare och syftar till att minimera risken för både långivaren och låntagaren. Coop MedMera Bank erbjuder dessutom en räntegaranti, vilket innebär att om du som låntagare hittar ett bättre ränteerbjudande hos en annan bank, kommer Coop att matcha denna ränta, förutsatt att du uppfyller grundkriterierna.


Så ansöker du om lån hos Coop MedMera Bank

Att ansöka om ett privatlån hos Coop MedMera Bank är en rakt på sak process som är utformad för att vara både snabb och enkel. Här är stegen du behöver följa för att ansöka om ett privatlån:

1. Ansök

Börja med att fylla i låneansökan på Coop MedMera Banks webbplats. Du kommer att behöva ange hur mycket du vill låna samt andra relevanta uppgifter. Efter att du har skickat in din ansökan får du svar direkt på skärmen med ditt individuella ränteerbjudande.

2. Signera

Nästa steg är att identifiera dig med BankID, slutföra ansökan och sedan signera låneavtalet digitalt med ditt BankID. Detta steg bekräftar din ansökan och de villkor som du har accepterat.

3. Klar!

Efter att din ansökan har godkänts och lånet har signerats, betalas pengarna ut till ditt konto. Normalt sker utbetalningen inom 1-2 bankdagar från att lånet har beviljats, vilket innebär att du snabbt får tillgång till dina lånade medel.

Coop MedMera Bank erbjuder även ytterligare flexibilitet genom sin kundportal, där du som låntagare kan justera ditt lån utifrån dina behov. Detta inkluderar möjligheten att höja lånebeloppet, ändra din månadskostnad genom att justera återbetalningstiden, eller välja amorteringsfritt under perioder med högre utgifter.

Räntegaranti

En unik fördel med att låna av Coop MedMera Bank är som sagt deras räntegaranti. Om du hittar ett bättre ränteerbjudande hos en annan bank, kommer Coop MedMera Bank att matcha denna ränta, förutsatt att du uppfyller grundkriterierna. Detta ger dig som kund trygghet i att du får en av marknadens bästa räntor på ditt privatlån.


Fakta

InformationstypBeskrivning
BolagsnamnMedMera Bank Aktiebolag
Organisationsnummer556091-5018
Institutnummer hos FI41528
Adress171 88 Solna
Sverige
Kundservice077-117 17 17
WebbplatsBesök Coop MedMera Bank

Jämför alternativ till Coop MedMera Bank

LångivareOmdömeLånebeloppRäntaAnmärkningNästa steg
Lendo
Lendo
10 000 kr – 600 000 kr4,70% – 33,75% OKAnsök nu →
Likvidum
Likvidum
5 000 kr – 600 000 kr4,95% – 25,95% OKAnsök nu →
Coop
Coop
15 000 kr – 600 000 kr5,20% – 16,95% NejAnsök nu →
Zmarta
Zmarta
5 000 kr – 600 000 kr4,95% – 29,40% OKAnsök nu →
Enklare
Enklare
5 000 kr – 600 000 kr5,07% – 33,46% OKAnsök nu →

De vanligaste frågorna och svaren

Hur snabbt kan jag få mitt lån utbetalt från Coop MedMera Bank?

Normalt sett sker utbetalningen av lån inom 1-2 bankdagar efter att låneavtalet har signerats och lånet har beviljats. Detta gör att du snabbt kan få tillgång till de lånade pengarna.

Kan jag ansöka om lån hos Coop MedMera Bank med en betalningsanmärkning?

Nej, de accepterar inte låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar.

Erbjuder Coop MedMera Bank räntegaranti?

Ja, de erbjuder en räntegaranti på sina lån. Det innebär att om du hittar ett lån med lägre ränta hos en annan långivare, kommer Coop att matcha denna ränta, förutsatt att vissa villkor uppfylls.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Ja, du har möjlighet att förtidslösa ditt lån hos Coop. Det kan vara bra att kontakta banken direkt för att diskutera villkoren för förtidslösning.

Behöver jag vara medlem i Coop för att ansöka om lån?

Medan Coop-medlemmar kan få tillgång till särskilda förmåner och rabatter, är det inte ett krav att vara medlem för att ansöka om lån hos Coop MedMera Bank.


Källor

 • Coop.se

Fortsätt till Coop →