Ekomni

Ekomni lån omdöme (2024)

Ekomni är en modern och flexibel långivare med en tydlig inriktning på korttidslån. Med sitt erbjudande om snabblån utan UC och kreditupplysning från Creditsafe riktar de sig till en bred publik som söker snabba och enkla lösningar på temporära finansiella behov. De har en transparent prissättning och ett uttalat mål om att undvika dolda avgifter, vilket ger låntagaren en klar överblick över lånekostnaderna. Ekomni understryker vikten av att låna ansvarsfull och erbjuder stöd genom hänvisning till budget- och skuldrådgivning.

Ansök nu via Ekomni →

Representativt exempel: Beviljat belopp 2 900 kr, återbetalningstid 29 dagar, fast nominell årsränta 39,00%, uppläggningsavgift 199 kr, aviavgift 49 kr, effektiv ränta 305,05%, månadskostnad 2 993 kr, totalt att återbetala inklusive alla avgifter: 3 241 kr. Ekomni är en högkostnadskredit.


Vad är Ekomni?

Ekomni beskriver sig som en leverantör av “sunda krediter” som är anpassade för att möta kundernas individuella behov. Företaget erbjuder korttidslån som sträcker sig från 1 000 till 10 000 SEK, med en löptid på antingen 10 till 30 dagar eller 2 till 6 månader, beroende på kundens behov och ekonomiska situation.

Ekomni skiljer sig från många andra långivare genom att erbjuda en fast prissättning utan dolda avgifter, vilket säkerställer att låntagaren har full insyn i vad lånet kommer att kosta.

En viktig aspekt av deras tjänst är att de tillhandahåller lånen utan att använda UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysning, vilket kan vara fördelaktigt för kunder som vill undvika att deras kreditvärdighet påverkas negativt.


Överblick

AspektDetalj
Lånebelopp1 000 – 10 000 SEK
RäntaFast nominell årsränta 39,00%
Löptid10 till 30 dagar eller 2 till 6 månader
Ålder20+
BetalningsanmärkningarAccepteras under vissa förutsättningar
KreditupplysningGenomförs med Creditsafe (ej UC)

Fördelar och nackdelar med Ekomni

Att välja Ekomni som långivare kommer med sina egna uppsättningar av fördelar och nackdelar. Här är en sammanställning baserad på informationen från deras webbplats:

Fördelar:

 • Flexibla lånebelopp och löptider: Möjligheten att välja mellan kortare och längre löptider (10 dagar upp till 6 månader) samt lånebelopp mellan 1 000 och 10 000 SEK ger en hög grad av flexibilitet.
 • Inga dolda avgifter: Transparent prissättning med en fast nominell årsränta och specificerade avgifter ger låntagaren en tydlig bild av de totala kostnaderna.
 • Lån utan UC: Användning av Creditsafe för kreditupplysningar istället för UC kan vara fördelaktigt för de som önskar skydda sin kreditvärdighet.
 • Möjlighet att låna med betalningsanmärkningar: Detta breddar tillgängligheten för de som kanske inte beviljas lån från andra långivare.

Nackdelar:

 • Hög effektiv ränta: En effektiv ränta på över 300% kan uppfattas som mycket hög jämfört med andra finansieringsalternativ.
 • Korttidslånens natur: Korttidslån, även om de är flexibla, kan innebära en hög kostnad för låntagaren, särskilt om lånet inte betalas tillbaka i tid.

Ekomni recension

I denna del granskar vi Ekomni utifrån tillgänglig information och ger en djupgående bedömning av deras tjänster och hur de positionerar sig på marknaden för korttidslån.

Tjänstens natur och målgrupp

Ekomni riktar sig till individer i akut behov av finansiella medel, som inte nödvändigtvis har möjlighet att vända sig till traditionella banker på grund av lånebeloppets storlek, behovet av snabb utbetalning, eller kanske på grund av betalningsanmärkningar. Deras tjänster är utformade för att vara snabba, flexibla, och relativt enkla att förstå, vilket gör dem till ett lockande alternativ för snabba kreditbehov.

Prissättning och kostnader

Ekomni utmärker sig genom sin transparenta prissättning och avsaknaden av dolda avgifter. Den fasta nominella årsräntan på 39,00% och en effektiv ränta på över 300% kan dock uppfattas som hög. Det är viktigt för potentiella låntagare att noggrant överväga sin återbetalningsförmåga innan de ingår ett låneavtal, då kostnaderna för lånet kan bli betydande över tid.

Användarvänlighet och ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Ekomni är utformad för att vara så smidig och snabb som möjligt, med hjälp av digital teknik för att minimera den administrativa bördan för låntagaren. Användningen av Creditsafe istället för UC och möjligheten att genomföra en transaktionsanalys för att verifiera den ekonomiska informationen är både moderna och kundvänliga tillvägagångssätt.

Sammanfattande bedömning

Ekomni erbjuder en värdefull tjänst för de som behöver tillgång till snabba pengar och som kanske inte kan, eller vill, använda traditionella banktjänster. De har en stark fokus på transparens och flexibilitet, men det är viktigt för låntagare att förstå de totala kostnaderna för lånet och att noggrant överväga sin förmåga att återbetala lånet i tid för att undvika ytterligare ekonomisk stress.


Grundkrav

När man överväger att ansöka om ett lån hos Ekomni är det viktigt att vara medveten om de specifika grundkrav som företaget ställer på sina låntagare. Dessa krav är utformade för att främja ansvarsfull låntagning och säkerställa en sund ekonomisk praxis både för låntagaren och långivaren.

Vem kan ansöka?

Ekomni riktar sig till privatpersoner som agerar för egen räkning och som uppfyller följande kriterier:

 • Åldersgräns: Måste vara minst 20 år gammal för att ansöka.
 • Inkomstkrav: En månatlig nettoinkomst på minst 10 000 SEK krävs, oavsett om det är från lön, näringsverksamhet, a-kassa, eller pension.
 • Svensk folkbokföring: Ansökande måste vara folkbokförda i Sverige och ha ett svenskt personnummer sedan minst 3 månader tillbaka.
 • Bankkonto och BankID: Ett svenskt bankkonto registrerat i eget namn och tillgång till BankID är nödvändigt för att kunna genomföra låneansökan och den digitala legitimeringsprocessen.
 • Betalningsanmärkningar: Det är möjligt att beviljas ett lån även med en betalningsanmärkning, under förutsättning att den är äldre än tre månader och att ansökande inte har fler än en anmärkning.

Andra viktiga överväganden

 • Budgetkalkyl: Ekomni rekommenderar att en budgetkalkyl genomförs på “Hallå Konsument” för att låntagaren ska få en överblick över sin ekonomiska situation innan låneansökan.
 • Inga skulder hos Kronofogden: Ansökande får inte ha något pågående ärende hos Kronofogden eller ett skuldsaldo där.
 • Inga tidigare skuldsaneringar: Den som varit föremål för skuldsanering eller genomgått en sådan process är inte berättigad till att ansöka.
 • Säkerhetskontroller: Ansökande får inte stå under förvaltarskap, ha skyddad identitet eller finnas med på EU:s sanktionslista.

Kreditprövningens helhetsbedömning

Det är viktigt att notera att även om de grundläggande kraven uppfylls, innebär det inte automatiskt att ett lån beviljas. Ekomni genomför en helhetsbedömning i sin kreditprövning, där de ser till återbetalningsförmågan och identifierar potentiella risker för överskuldsättning. Denna process inkluderar en transaktionsanalys för att få en klar bild av låntagarens ekonomiska vanor och förmåga att hantera återbetalningen av lånet.

Dessa grundkrav och den omfattande kreditprövningen är avgörande steg för att säkerställa ansvarsfull långivning och skydda både låntagaren och långivaren från ekonomisk risk.


Så ansöker du om lån

Att ansöka om ett lån hos Ekomni är en process som är utformad för att vara både enkel och snabb, med en digital ansökningsväg som gör det möjligt för låntagare att smidigt hantera sin ansökan. Här är stegen som beskriver hur man går tillväga:

Steg 1: Förberedelse

Innan du påbörjar din ansökan är det viktigt att du har gjort en budgetkalkyl och ser till att du uppfyller alla grundkrav som Ekomni ställer. Detta inkluderar att ha en stabil inkomst, vara minst 20 år gammal, och ha tillgång till BankID för digital legitimering.

Steg 2: Fyll i ansökningsformuläret

Gå till Ekomnis webbplats och använd deras priskalkyl för att välja önskat lånebelopp och löptid. När du har gjort detta kommer du att guidas till ett digitalt ansökningsformulär där du behöver fylla i personlig och ekonomisk information.

Steg 3: Kreditupplysning och transaktionsanalys

När du har skickat in din ansökan kommer Ekomni att genomföra en kreditupplysning via Creditsafe för att bedöma din ekonomiska situation. En transaktionsanalys kan också göras för att ytterligare säkerställa din återbetalningsförmåga. Denna process är snabb och påverkar inte din kreditvärdighet negativt.

Steg 4: Granskning och beslut

Efter att din ansökan och alla nödvändiga kontroller har genomförts kommer Ekomni att göra en helhetsbedömning av din ansökan. Om allt är i ordning kommer du att få ett krediterbjudande som du kan välja att acceptera. Om du accepterar erbjudandet går du vidare till nästa steg.

Steg 5: Signering och utbetalning

Det sista steget innebär att du signerar låneavtalet digitalt med ditt BankID. Efter att avtalet är signerat kommer lånet att betalas ut till ditt angivna bankkonto, vanligtvis samma dag eller nästa vardag.

Det är viktigt att komma ihåg att läsa igenom alla villkor noggrant innan du accepterar ett låneerbjudande för att säkerställa att du förstår åtagandena och kostnaderna associerade med lånet.


Fakta

För att ge en översiktlig bild av Ekomni som långivare har jag sammanställt viktig information i form av en tabell. Detta ger en snabb inblick i företagets bakgrund och de kontaktuppgifter som kan vara relevanta för potentiella låntagare eller personer som söker mer information.

AspektInformation
BolagsnamnEkomni AB
Institutnummer hos Finansinspektionen68790
Organisationsnummer559373-1515
AdressOkänd
Kundservice[Kundservice e-post] och telefonnummer 08-36 78 78
Webbplatsekomni.se

Alternativ till Ekomni

LångivareBeloppNom. räntaLöptidAnmärkningUtan UCNästa steg
Nstart30.000 - 500.000 kr17,80 - 27,95%2 - 15 årAccepteras-Ansök nu
Ferratum1 000 kr - 50 000 kr43,99%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →
Flexkontot3 000 kr - 30 000 kr43,98%3 mån - 8 år Ja JaAnsök nu →
Brixo3 000 kr - 50 000 kr28,95%6 mån - 4 år Ja JaAnsök nu →
Credifi2 000 kr - 50 000 kr43,50%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →
Saldo1 000 kr - 20 000 kr19,50 - 39,50%3 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
DayPay1 000 kr - 20 000 kr39,00%1 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
Klara Lån5 000 kr - 500 000 kr6,48 - 39,50%1 - 8 år OK JaAnsök nu →
ViaConto1 000 kr - 30 000 kr43,50%3 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
Fairlo10 000 kr - 70 000 kr20,00 - 29,00%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →

Vanliga frågor och svar

Kan jag ha flera lån hos Ekomni samtidigt?

Nej, Ekomni tillåter inte att låntagare har flera lån hos dem samtidigt. Innan du kan ansöka om ett nytt lån måste ditt tidigare lån vara återbetalt i sin helhet.

Vad händer om jag inte kan betala tillbaka lånet i tid?

Ekomni uppmanar sina kunder att kontakta dem om de stöter på problem med återbetalningen. Företaget strävar efter att hjälpa sina kunder att undvika ytterligare skuldsättning och ekonomiska bekymmer genom att erbjuda lösningar som kan underlätta situationen.

Kan jag få ett lån trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att få ett lån hos Ekomni även om du har betalningsanmärkningar, under förutsättning att du inte har mer än en anmärkning och att den är äldre än tre månader. Dessutom får du inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.

Använder Ekomni UC för kreditupplysningar?

Nej, Ekomni använder sig endast av Creditsafe när de utför kreditupplysningar för kreditansökningar. Detta kan vara en fördel för de som är oroliga över hur en kreditupplysning kan påverka deras kreditvärdighet.

Hur snabbt kan jag få pengarna efter att mitt lån har beviljats?

Beviljade lån betalas ut under Ekomnis öppettider och är vanligtvis tillgängliga på låntagarens konto samma dag eller nästa bankdag.


Källor

 • ekomni.se
 • fi.se