Enklare

Enklare lån omdöme – Enklare.se (2024)

Enklare har etablerat sig som en pålitlig partner för svenska konsumenter som söker efter de mest fördelaktiga lånevillkoren. Genom att samarbeta med ett brett spektrum av långivare, erbjuder Enklare en tjänst som inte bara är snabb och lättanvänd, utan också anpassad för att möta individuella ekonomiska behov. Kunder uppskattar särskilt möjligheten att jämföra lån från upp till 39 olika långivare med bara en kreditupplysning, vilket effektiviserar processen samtidigt som det skyddar kreditvärdigheten.

Den direkta feedbacken och den snabba utbetalningstiden är ytterligare faktorer som bidrar till deras popularitet. Många användare rapporterar om betydande besparingar, inte bara i form av lägre räntor utan även genom minskade månadskostnader när de väljer att samla sina lån. Denna kombination av användarvänlighet, effektivitet och ekonomisk fördel gör Enklare till en bra tjänst för de flesta som vill optimera sina lån.

Konsument.se rekommenderar Enklare.

Ansök om lån via Enklare →

Exempel: Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% – 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Introduktion

Enklare är en låneförmedlingstjänst som erbjuder konsumenter möjligheten att jämföra och ansöka om lån upp till 600 000 kr från ett urval av 39 olika långivare. Med en stark betoning på enkelhet och effektivitet, strävar Enklare efter att göra processen att hitta lån med låg ränta så smidig som möjligt.

Genom att endast kräva en kreditupplysning (UC) och ge svar direkt, positionerar sig Enklare.se som en snabb och användarvänlig plattform för de som vill förbättra sina lånevillkor eller konsolidera befintliga lån.


Egenskaper

EgenskapBeskrivning
Lånebelopp5 000 kr – 600 000 kr
Ränta5,07% – 33,46%
Effektiv ränta5,07% – 33,46%
Löptid1-20 år
Åldersgräns18 år
BetalningsanmärkningOK
KreditupplysningUC
SvarstidSnabba svar, vanligtvis inom 24 timmar efter ansökan
UtbetalningstidSnabb utbetalning, ofta samma dag eller dagen efter godkänd ansökan

Fördelar och nackdelar

Att använda Enklare.se för att jämföra och ansöka om lån medför en rad fördelar och nackdelar som är viktiga att överväga för konsumenter.

Fördelar:

 • Omfattande jämförelser: Enklare gör det möjligt för användare att på ett effektivt sätt jämföra ett stort antal lån från olika långivare, vilket ökar chansen att hitta ett lån som passar just deras behov.
 • Effektivitetsvinster: Med tjänsten kan användarna spara både tid och ansträngning genom att snabbt få en överblick över de bästa tillgängliga lånealternativen baserat på en enda ansökan.
 • Ingen kostnad för användaren: Att använda jämförelsetjänsten är helt gratis, vilket innebär att det inte tillkommer några extra avgifter för att hitta och jämföra lån.
 • Minimal påverkan på kreditvärdigheten: Tack vare att Enklare endast gör en kreditupplysning som delas med flera långivare, minskas risken för negativ påverkan på användarens kreditvärdighet jämfört med flera separata förfrågningar.

Nackdelar:

 • Urval begränsat till partners: De lånealternativ som presenteras är begränsade till de långivare som Enklare har avtal med, vilket kan innebära att vissa potentiellt fördelaktiga erbjudanden utesluts.
 • Variation i erbjudanden: Trots att tjänsten ger en bred översikt, kan de faktiska lånevillkoren som erbjuds variera stort beroende på individuella ekonomiska omständigheter.
 • Behov av att noggrant granska villkoren: Det är viktigt för användare att noggrant granska och jämföra de olika låneerbjudandenas villkor, då Enklare endast förmedlar informationen.

Recension

Att välja rätt låneförmedlare kan vara avgörande för att hitta det mest fördelaktiga lånet, och här spelar denna tjänst en viktig roll på marknaden. Genom att erbjuda en tjänst där konsumenter snabbt och enkelt kan jämföra lån från ett stort antal långivare, bidrar plattformen till ökad transparens inom låneindustrin. Användare uppskattar särskilt hur enkelt det är att fylla i en ansökan och den snabba återkopplingen med låneerbjudanden som följer.

En av de mest framträdande fördelarna med denna tjänst är dess användarvänliga design, som gör det möjligt för även de som inte är tekniskt kunniga att navigera genom låneansökningsprocessen utan problem. Dessutom är den direkta jämförelsen mellan olika långivares erbjudanden en viktig resurs för de som vill säkerställa att de får det bästa möjliga avtalet.

Trots dess många fördelar finns det även tillkortakommanden. Begränsningen till företagets samarbetspartners kan innebära att användare missar erbjudanden från långivare som inte ingår i deras nätverk. Om man som konsument inte får något låneerbjudande via Enklare.se kan man därför även testa en annan låneförmedlare.

Sammanfattningsvis erbjuder denna låneförmedlare en värdefull tjänst för de som söker att jämföra och ansöka om lån. Med en stark fokus på kundnöjdhet och användarvänlighet, står företaget ut som en pålitlig resurs för konsumenter som vill hitta bästa möjliga lånevillkor.


Tjänster hos Enklare.se

Enklare erbjuder en rad olika tjänster för att möta konsumenternas behov när det gäller finansiering och lån:

 • Samla lån: En tjänst som möjliggör för kunder att samla ihop sina befintliga lån, krediter och avbetalningar för att potentiellt sänka sina månadskostnader och förenkla sin ekonomiska hantering.
 • Jämför lån: Enklare tillhandahåller en jämförelsetjänst där kunder kan jämföra olika långivares erbjudanden för att hitta de mest fördelaktiga villkoren. Detta inkluderar en bred variation av räntor och villkor anpassade till olika kunders behov.
 • Privatlån: Kunder kan ansöka om ett privatlån med låg ränta genom Enklare. Tjänsten innebär att företaget förhandlar villkoren med upp till 39 långivare för att hitta det bästa möjliga lånet.
 • Billån: För de som behöver finansiera ett bilköp erbjuder de möjligheten att låna pengar utan att bilen används som säkerhet. Detta ger kunderna flexibilitet att finansiera hela eller delar av bilens kostnad.
 • Blancolån: Genom att ansöka om ett blancolån genom Enklare får kunder upp till 39 låneerbjudanden baserat på endast en kreditupplysning. Detta breddar urvalet och ökar chansen att hitta ett lån med fördelaktiga villkor.

Krav för att ansöka

För att ansöka om lån genom Enklare finns det vissa grundkrav som måste uppfyllas av ansökande. Dessa krav är standard inom låneindustrin och säkerställer att låntagare har en stabil ekonomisk grund. Här är en översikt över de vanligaste kraven:

 • Åldersgräns: Du måste vara minst 18 år gammal för att kunna ansöka om lån.
 • Stabil inkomst: En regelbunden och verifierbar inkomst är ofta ett krav för att visa att du har möjlighet att återbetala lånet.
 • Svenskt personnummer: Att ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige är vanligtvis nödvändigt för att kunna ansöka.
 • Bankkonto i Sverige: Ett svenskt bankkonto krävs för utbetalning av lånet.
 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet bedöms genom en kreditupplysning. Även om betalningsanmärkningar inte alltid är ett hinder, kan de påverka vilka lånerbjudanden som blir tillgängliga för dig. Enklare.se godtar sökande med betalningsanmärkningar.

Så ansöker du

Att ansöka om lån via Enklare är en process som är utformad för att vara så smidig och enkel som möjligt. Här är stegen för att komma igång och hitta det bästa lånet för din situation:

 1. Starta din ansökan: Besök Enklares webbplats och starta din ansökan genom att fylla i önskat lånebelopp och löptid. Du kommer också att behöva ange personlig information som krävs för att behandla din ansökan.
 2. Genomför kreditupplysning: Enklare genomför en kreditupplysning baserat på den information du tillhandahållit. Detta steg är viktigt för att kunna matcha dig med lämpliga lånerbjudanden från deras samarbetspartners.
 3. Jämför lånerbjudanden: Efter kreditupplysningen presenteras du med en lista över lånerbjudanden från olika långivare. Du kan jämföra dessa erbjudanden baserat på räntor, avgifter och andra villkor.
 4. Välj det bästa erbjudandet: När du har jämfört de olika erbjudandena och hittat det som passar dig bäst, kan du välja detta erbjudande och fortsätta med ansökningsprocessen.
 5. Slutför ansökan hos långivaren: Efter att du valt ett erbjudande kommer du att omdirigeras till långivarens webbplats för att slutföra ansökningsprocessen. Detta kan inkludera att tillhandahålla ytterligare information eller dokumentation.
 6. Motta ditt lån: När din ansökan har godkänts av långivaren, kommer lånet att betalas ut till ditt angivna bankkonto. Utbetalningstiden kan variera beroende på långivaren.

Bolagsfakta

InformationstypBeskrivning
BolagsnamnEnklare Ekonomi Sverige AB
Institutnummer hos FI44008
Organisationsnummer556975-4814
AdressVasagatan 7
111 20 Stockholm
Kundservice010 – 199 25 09
WebbplatsBesök Enklare

Alternativ till Enklare.se

LångivareOmdömeLånebeloppRäntaAnmärkningNästa steg
Lendo
Lendo
10 000 kr - 600 000 kr4,70% - 33,75% OKAnsök nu →
Likvidum
Likvidum
5 000 kr - 600 000 kr4,95% - 25,95% OKAnsök nu →
Zmarta
Zmarta
5 000 kr - 600 000 kr4,95% - 29,40% OKAnsök nu →
Enklare
Enklare
5 000 kr - 600 000 kr5,07% - 33,46% OKAnsök nu →

Vanligaste frågorna och svaren

Hur vet jag att Enklare är pålitligt?

Enklare är en etablerad låneförmedlare som samarbetar med flera kända banker och finansinstitut. Deras verksamhet regleras av svenska lagar och tillsyns av relevanta myndigheter, vilket bidrar till deras pålitlighet.

Kan Enklare hjälpa mig att sänka mina lånekostnader?

Genom att jämföra lån från ett stort antal långivare kan företaget potentiellt hjälpa dig att hitta ett lån med lägre ränta än ditt nuvarande lån, vilket kan leda till lägre månadskostnader.

Vad händer om jag har en betalningsanmärkning?

Även om en betalningsanmärkning kan begränsa dina lånealternativ, samarbetar Enklare med vissa långivare som är villiga att bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar under vissa förutsättningar.

Hur snabbt kan jag få ett lån genom Enklare?

Svarstiden och tiden det tar att få lånet utbetalt kan variera beroende på långivaren. Företaget strävar efter att ge snabba svar, ofta inom några minuter, och i många fall kan utbetalningen ske inom några dagar efter godkänd ansökan.

Finns det några avgifter för att använda tjänsten?

Nej, deras tjänst för lånejämförelse är kostnadsfri för användaren. De får istället provision från långivarna baserat på förmedlade lån.


Referenser

 • Enklare.se

Fortsätt till Enklare →