Hedvig försäkring

Mest populära försäkringsbolaget på Konsument.se

Hedvig är det mest populära försäkringsbolaget på Konsument.se. De erbjuder generellt ett starkt och prisvärt försäkringsskydd för hem, bil, djur, olycksfall och studenter. Försäkringarna har ingen bindningstid och all hantering sker smidigt och enkelt via en modern app. Om du har befintliga försäkringar så hjälper de dig att jämföra pris och även att säga upp din gamla försäkring.

Se ditt pris hos Hedvig →

Hedvig är ett digitalt försäkringsbolaget som fokuserar en snabb och smidig upplevelse.

Teckna försäkring via Hedvig direkt online
Lär dig mer & se vad du kan förvänta dig
Testa Hedvig helt utan bindningstid
Läs expertens omdöme & svar på frågor

Om Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som erbjuder helt digitala försäkringar. Det betyder alltså att du sköter allt på nätet, specifikt via en app på telefonen. En modern lösning som passar både unga och äldre privatpersoner. Du kan kontakta kundtjänst, lägga till mer skydd och anmäla skador direkt i din telefon. Givetvis har Hedvig tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet i Sverige.

FöretagsnamnHedvig Försäkring AB
Organisationsnummer559245-5223
Institutnummer61340
Grundat2016
Antal användare100 000+
PrisFrån 49 kr/månad
KontaktApp, livechatt, email

Vilka försäkringar finns hos Hedvig?

Hedvig

Hos Hedvig kan du numera välja mellan vanlig hemförsäkring och bilförsäkring. Att teckna försäkring med Hedvig är både smidigt och enkelt, eftersom du sköter allt via deras mobilapp. Appen gör att de ligger före konkurrensen med att modernisera hur försäkringsbranschen fungerar och anpassa den efter hur svenskar lever idag.

Nedan går vi igenom vilken försäkring som Hedvig erbjuder och vad som ingår. Du kan få 20% rabatt genom att teckna både hemförsäkring och bilförsäkring.

Hedvig hemförsäkring

Du har möjlighet att teckna en skräddarsydd hemförsäkring via Hedvig beroende på vad du har för behov. Allt man förväntar sig ingår till ett förmånligt pris. Dessutom får du som student rabatt och har möjlighet att teckna en hemförsäkring från endast 49 kr i månaden.

Hedvig hemförsäkring passar dig som bor i bostadsrätt, hyresrätt (även andrahand) eller hus och villa. Bolaget har även gjort det mycket smidigt att byta hemförsäkring om du redan har en aktiv sådan.

Vad som ingårBostadsrättHyresrättStudent bostadsrättStudent hyresrättHus & villa
Eldsvåda
Vattenläcka
Oväder
Inbrott
Skadedjur
Ombyggnation
Stöld
Skadegörelse
Ansvarsskydd
Rättsskydd
Resetrubbel
Överfall
Sjuk på resa
Drulle
Vitvaror
Bostadsrättstillägg

Hedvig bilförsäkring

Om du ska försäkra bilen så är Hedvig bilförsäkring ett stabilt val. Precis som med deras vanliga hemförsäkring så sköts även din bilförsäkring direkt i appen. Det innebär bland annat att du kan rapportera en skadeanmälan på några minuter var du än är med din telefon.

Allt i tabellen nedan ingår beroende på vilken försäkring du väljer. Bärgningen utförs av Falck (dygnet runt), och reparationer sker på valfri verkstad. Om du redan har en aktiv bilförsäkring så hjälper Hedvig dig att byta så fort den löpt ut.

Vad som ingårHelförsäkringHalvförsäkringTrafikförsäkring
Trafikförsäkring personskador
Trafikförsäkring annans egendom
Stöld & inbrott
Brand
Glas
Räddningshjälp & bärgning
Maskinskydd
Rättsskydd
Kristerapi
Vagnskada

Hedvig djurförsäkring

Hedvig djurförsäkring


Hur fungerar det?

Något som är unikt med just Hedvig är deras affärsmodell, som består av en så kallad skadepool. Av den månadskostnaden du betalar så går endast 25% till Hedvig (där en andel används för att förbättra tjänsten och produkten), medan hela 75% går till skadepoolen. Det är en gemensam skadepool för alla medlemmar och pengarna som betalas ut för bl.a. skador används direkt från poolen.

Eventuella överskott vid årets slut doneras dessutom till Milkywire, en plattform som finns till för att hjälpa organisationer att rädda planeten via globala klimatförbättringar. Detta anser vi vara ett plus. Hedvigs ägare Lucas Carlsèn hade som mål att göra det enkelt och lönsamt för vanliga människor att kunna utnyttja sin försäkring, och det tycker vi att de har lyckats med.

Se ditt pris hos Hedvig


Fördelar och nackdelar

FördelarNackdelar
Förmånliga priserErbjuder inte analog försäkring
Bjud in vänner och familj för lägre prisInte för den som föredrar pappersarbete
Studentrabatt
Drulleförsäkring (allrisk) ingår
Individuella priser efter boendeförhållanden
Snabba skadeärenden och support via appen
Ingen bindningstid

Kundtjänst och support

När du ska kontakta Hedvig så finns det flera smidiga alternativ. Du kan som sagt välja att sköta allt via Hedvig-appen på telefonen, och det gäller även när du behöver kontakta bolaget. Detta gäller också när du ska göra en skadeanmälan, och är det absolut smidigaste alternativet. Skadehantering får du hjälp med fram till kl 20.00 alla dagar.

Som medlem får du tillgång till en livechatt som är tillgänglig 08-22 på vardagar och 10-22 på helger. Givetvis går det också att kontakta dem via email (om du inte är medlem t.ex.) och telefon. Det senare alternativet är öppet måndag-fredag 09-16. Via e-post svarar de vanligtvis inom 24 timmar.

 • Email: hedvig@hedvig.com
 • Skadeanmälan: claims@hedvig.com
 • Telefonnummer: 010 45 99 200
 • Telefonnummer utomlands: +45 38 48 94 61

Utöver deras kundservice finns det även en utförlig sida med vanliga frågor och svar angående allt du kan tänka dig. Den är tydlig och ger dig en bra överblick – där kan du säkert hitta svar på alla allmänna frågor du har innan du behöver kontakta bolaget.


Så tecknar du försäkring hos Hedvig

Hedvig har gjort det smidigt att teckna försäkring, oavsett om du inte har någon sedan tidigare eller om du vill byta försäkringsbolag. Att få ett prisförslag går snabbt, direkt via deras hemsida. Om du redan har en hemförsäkring eller bilförsäkring så hjälper de dig oftast att säga upp den, och så får du välja ett startdatum för din nya försäkring. Hos Hedvig har du ingen bindningstid. Betalningar sker via digitalt autogiro.

 1. Klicka dig vidare till Hedvig Försäkring via vår länk. Länken kan inkludera eventuella rabatter och avdrag.
 2. Välj vilken typ av försäkring du vill ha. Du får initialt välja mellan hemförsäkring eller bilförsäkring, och om du ska teckna nytt eller byta bolag.
 3. Välj hur omfattande skydd du vill ha. Om du ska byta försäkringsbolag får du jämföra först. Därefter väljer du vilken typ av boende du har just nu.
 4. Fortsätt svara på frågorna tills du får ett prisförslag. Jämför bland annat med ditt gamla försäkringsbolag för att se prisskillnaden.
 5. Acceptera prisförslaget och bli medlem. Om du byter försäkringsbolag så får du välja ett startdatum för Hedvig Försäkring. Nu är du medlem!

Hedvig Försäkring omdöme & recension 2024

Vad tycker vi på Konsument.se om Hedvig? Kort sagt så är vi glatt överraskade. Det är ett nytänkande försäkringsbolag som anpassat sig efter den moderna, digitaliserade världen där allt fungerar både snabbare och smidigare.

De lyckas hålla priserna nere, erbjuder alternativ för de flesta privatpersoner, har både studentrabatt och rabattprogram, och som bonus donerar de pengar till miljöorganisationer. Det är inte många försäkringsbolag som gör vad Hedvig gör, och vi uppskattar deras innovationer och idéer.

Med Hedvigs försäkringar slipper du bindningstid och får rekordsnabb skadereglering (ja, de har tagit tid). Försäkringsbolaget har en unik tilltro på sina kunder och ett synsätt på marknaden som är uppfriskande. Klicka dig vidare nedan för att få ett prisförslag, oavsett om du behöver teckna ny försäkring eller är intresserad av att byta försäkringsbolag.

Se ditt pris hos Hedvig


Vanliga frågor och svar

Är Hedvig försäkring ett bra val?

Ja, vi tycker att Hedvig Försäkring är ett bra val för dig som är ung eller helt enkelt föredrar att använda telefonen framför dator eller papper. De har tillstånd av Finansinspektionen och i skrivande stund över 100 000 nöjda medlemmar.

Erbjuder Hedvig rabatt för studenter?

Det stämmer. Som student kan du få 25% rabatt på din hemförsäkring hos Hedvig. För att vara berättigad studentrabatt kräver de att du studerar på minst 50% och är 18-30 år gammal. När du slutat studera så slutar rabatten att gälla.

Vilken typ av försäkring finns det?

Du kan välja hemförsäkring för bostadsrätt, hyresrätt, hus eller villa. De erbjuder även bilförsäkring med de vanliga alternativen; trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Finns det Hedvig rabattkod?

Ja, här har Hedvig utformat ett unikt system, en rabatt de kallar för Hedvig Forever. För varje person du bjuder in med din personliga rabattkod betalar du 10 kr mindre i månaden på din egen försäkring. Du kan alltså komma ner till 0 kr och därmed få gratis hemförsäkring.

Vad kostar Hedvig hemförsäkring?

Ditt pris sätts individuellt. Kostnaden för din premie hos Hedvig baseras på en rad olika faktorer. Bland annat kollar de på:

 • Antal personer i hushållet
 • Din ålder
 • Var du bor
 • Storlek på bostaden
 • Eventuella betalningsanmärkningar

Sidansvarig

Erik Gustafsson
Erik Gustafsson
Försäkringsexpert hos Konsument.se
Erik Gustafsson är ansvarig för försäkringsområdet på Konsument.se vilket innebär att han kontinuerligt granskar och uppdaterar information och uppgifter om olika försäkringstyper och bolag. Erik har mångårig erfarenhet från försäkringsbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-05-27 av Erik Gustafsson