Lendella

Lendella lån omdöme (2024)

Lendella är en svensk låneförmedlare som erbjuder möjligheten att låna upp till 600 000 kr genom att jämföra många olika långivare. Tjänsten är helt kostnadsfri och använda. Lendella är en relativt ny tjänst men samarbetar med alla de stora, etablerade långivarna som har marknadsmässiga räntor och villkor. På så sätt kan du vara trygg som konsument med att du får bra lånevillkor.

Konsument.se rekommenderar Lendella.

Ansök nu via Lendella →


Om Lendella

Lendella är en relativt ny aktör på den svenska lånemarknaden som förmedlar lån mellan låntagare och långivare. Med sin enkla online-plattform syftar tjänsten till att förenkla processen för både privatpersoner och företag att hitta det mest fördelaktiga lånet baserat på individuella behov och ekonomiska situation. Tjänsten jämför lån från flera olika banker och finansinstitut för att presentera de bästa alternativen för sina användare.


Fördelar och nackdelar

Att förstå både positiva och negativa aspekter av Lendella kan hjälpa potentiella låntagare att fatta ett välgrundat beslut.

Fördelar:

 • Mångsidig jämförelsetjänst: Lendella jämför lån från flera olika långivare, vilket ökar chanserna för låntagare att hitta ett lån som passar deras behov och ekonomiska situation.
 • Enkel ansökningsprocess: Den online-baserade ansökningsprocessen är enkel och snabb, vilket gör det möjligt för användare att ansöka om lån med bara några klick.
 • Ingen extra kostnad för låntagare: Tjänsten är gratis för låntagare, vilket är en betydande fördel jämfört med andra låneförmedlare som kan ta ut en avgift.

Nackdelar:

 • Inga kända hittills

Lendella recension

Webbplats och användarvänlighet

Lendella har en välstrukturerad och modern webbplats som möjliggör enkel navigering. Detta underlättar för användare att finna nödvändig information och gå igenom låneansökningsprocessen. Designen är ren och intuitiv, vilket bidrar till en positiv användarupplevelse.

Kundservice

När det kommer till kundservice, kan tjänsten potentiellt förbättra den personliga servicen. Plattformen är i huvudsak automatiserad vilket kan vara en nackdel för de som föredrar personlig interaktion och skräddarsydda råd.

Lånemöjligheter

Lendella erbjuder en jämförelsetjänst som täcker ett brett spektrum av lånemöjligheter genom att samarbeta med olika långivare. Detta bidrar till att öka chanserna för låntagare att finna lån som passar deras specifika behov och omständigheter.


Överblick av Lendella

Lendella fungerar som en bro mellan potentiella låntagare och ett nätverk av långivare, där den centrala idén är att förenkla och effektivisera låneprocessen. Genom en digital plattform strävar de efter att minska den tid och ansträngning som traditionellt krävs för att söka och jämföra lån. Dessutom utlovar företaget en chans att få tillgång till bättre lånevillkor genom att matcha låntagare med de mest passande långivarna baserat på deras ekonomiska profil och behov.

KategoriInformation
Lånebelopp5 000 kr – 600 000 kr
Ränta3,06% – 29,99%
Löptid1 – 20 år
ÅlderMinst 18 år
BetalningsanmärkningarOkänt
KreditupplysningUC

Grundkrav

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal för att ansöka om ett lån via Lendella​​.
 • Månadsinkomst: En månadsinkomst på minst 8400 kr krävs​.
 • Folkbokföring: Du bör ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år​.
 • Skuldsaldo hos Kronofogden: Det bör inte finnas något skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna​.

Tips innan du ansöker

 • Förstå ditt behov: Det är viktigt att ha en klar förståelse för hur mycket pengar du behöver låna, och vad du ska använda pengarna till.
 • Kontrollera din kreditvärdighet: Innan du ansöker om ett lån, bör du kontrollera din kreditvärdighet för att säkerställa att du är i en god finansiell position.
 • Jämför olika långivare: Använd Lendella eller andra jämförelsetjänster för att jämföra olika långivares erbjudanden och hitta det lån som har de bästa villkoren för din situation.
 • Läs det finstilta: Var noga med att läsa och förstå alla villkor och avgifter som är associerade med lånet innan du accepterar ett erbjudande.
 • Planera för återbetalning: Sätt upp en realistisk budget och en återbetalningsplan för att säkerställa att du kan återbetala lånet i tid.

Så ansöker du om lån hos Lendella

 • Besök webbplatsen: Gå till deras officiella webbplats och klicka på “Gå vidare” eller knapp för att påbörja din ansökan.
 • Fyll i uppgifter: Fyll i de begärda uppgifterna inklusive personliga och finansiella detaljer för att slutföra din ansökan.
 • Jämför erbjudanden: Efter att din ansökan har behandlats kommer du att presenteras med en lista över lånerbjudanden från olika långivare.
 • Välj lån: Välj det lån som passar bäst för din situation och klicka på “Välj detta lån” eller en liknande knapp.
 • Följ instruktionerna: Följ de ytterligare instruktioner som tillhandahålls för att slutföra låneavtalet med den valda långivaren.

Banker och samarbetspartners

Lendella fungerar som en låneförmedlare och har ett samarbete med “över 40 banker” och långivare genom Sambla​​. Det exakta antalet och namnen på dessa banker och långivare har inte specificerats, men detta samarbete möjliggör för dem att erbjuda ett brett spektrum av lånemöjligheter till sina användare.

Plattformen tillåter potentiella låntagare att fylla i en ansökan, varefter de presenteras med en lista över lånerbjudanden från olika långivare. Detta system hjälper låntagarna att jämföra och välja de låneerbjudanden som passar deras behov och ekonomiska situation bäst.

Genom detta samarbete med Sambla och dess nätverk av banker och långivare, strävar Lendella efter att tillhandahålla ett enkelt, snabbt och effektivt sätt för individer att jämföra och ansöka om lån online.


Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna genom Lendella?

Du kan låna upp till 600 000 kr, beroende på din individuella kreditvärdighet och betalningsförmåga​.

Vilka är grundkraven för att ansöka om lån?

Du måste vara minst 18 år, ha en månadsinkomst på minst 8400 kr, vara folkbokförd i Sverige i minst 1 år, och inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna​

Hur lång tid tar det att få ett lånebesked?

Det är individuellt och vi har för närvarande inte någon genomsnittlig tid.

Vilken typ av kreditupplysning genomförs av Lendella?

De genomför en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen)​.

Accepterar Lendella ansökningar från personer med betalningsanmärkningar?

Ja, det går bra att ansöka med betalningsanmärkningar som är äldre än 6 månader​

Vilka typer av lån erbjuder Lendella?

De erbjuder privatlån och samlingslån​.


Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare. Anders har lång erfarenhet från finansbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-04-03 av Anders Larsson