Likvidum

Likvidum lån – omdöme (2024)

Likvidum gör det lättare för vanliga svenskar att jämföra lån från många olika banker och långivare på en och samma plats. Tjänsten kräver bara en kreditupplysning, vilket är bra för din kreditvärdighet, och hjälper dig att snabbt se vilka lån du kan få och till vilken ränta. Det bästa är att Likvidum är helt gratis att använda och deras webbplats är enkel att förstå sig på, vilket gör det smidigt för alla som vill hitta ett bättre lån.

Med Likvidum kan du enkelt se olika låneerbjudanden sida vid sida och välja det som passar dig bäst, vilket kan innebära lägre ränta och bättre villkor. Det är en praktisk tjänst för dig som vill ha en överblick över dina lånemöjligheter utan krångel.

Konsument.se rekommenderar Likvidum.

Ansök nu via Likvidum →

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr, 12 års återbetalningstid, nominell ränta 8,95 % och 495 kr i startavgift samt 0 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 9,43 %. Totalkostnad: 163 966 kr eller 1 135 kr/månad fördelat på 144 inbetalningar. Individuell ränta 4,95 %–25,95 % (effektiv ränta 5,07 %–31,45 %). Återbetalningstid 1–20 år.

Vad är Likvidum?

Likvidum AB är en låneförmedlare som erbjuder jämförelsetjänster för lån, där kunder kan söka och jämföra lån upp till 600 000 kr från olika banker och långivare. Med en process som är både enkel och transparent, hjälper Likvidum användarna att hitta lån med låg ränta som bäst passar deras ekonomiska förhållanden.


Allmän information

EgenskapBeskrivning
Lånebelopp5 000 kr – 600 000 kr
Ränta4,95 % – 29,95 %
Effektiv ränta5,07 % – 31,45 %
Löptid1 – 20 år
Åldersgräns18 år
BetalningsanmärkningJa
KreditupplysningUC
SvarstidSnabba svar, vanligtvis direkt eller inom 24 timmar efter ansökan
UtbetalningstidSnabb utbetalning, ofta samma dag eller dagen efter godkänd ansökan

Fördelar & nackdelar

Att använda Likvidum för att jämföra och ansöka om lån innebär både positiva och negativa aspekter. Här följer en översikt för att ge en mer nyanserad bild av tjänsten.

Fördelar:

 • Brett utbud: Tillgången på ett stort antal långivare och banker underlättar för användare att hitta och jämföra olika lån och villkor på ett ställe.
 • Enkel ansökningsprocess: Likvidum erbjuder en användarvänlig process som gör det enkelt och tidsbesparande att ansöka om lån.
 • Endast en kreditupplysning: Genom att endast utföra en kreditupplysning skyddas användarens kreditvärdighet, vilket är fördelaktigt jämfört med att ansöka hos flera långivare separat.
 • Kostnadsfri tjänst: Användningen av Likvidums jämförelseverktyg är gratis, vilket innebär att det inte tillkommer några extra avgifter för användaren.

Nackdelar:

 • Begränsat till samarbetande långivare: De låneerbjudanden som visas är endast från de långivare och banker som Likvidum har avtal med, vilket kan utesluta andra alternativ.
 • Individuella villkor: Räntor och villkor bestäms individuellt, vilket kan innebära variationer i den faktiska kostnaden för ett lån. Det lägsta priset är inte alltid garanterat.
 • Påverkan av kreditupplysning: Även om bara en kreditupplysning görs, kan denna ändå påverka användarens kreditvärdighet, särskilt om ansökan inte resulterar i ett lån.

Likvidum recension

Likvidum erbjuder en tjänst som är både praktisk och användarvänlig för den som vill ha överblick och kontroll över sina lånealternativ. Genom att samla erbjudanden från ett brett spektrum av långivare på en enda plattform, gör Likvidum det möjligt för användare att snabbt jämföra olika lån baserat på deras personliga ekonomiska situation. Detta kan innebära en betydande tidsbesparing, eftersom det eliminerar behovet av att besöka flera långivares webbplatser eller kontakta dem individuellt.

En av de största fördelarna med Likvidum är deras engagemang för transparens. Genom att tydligt visa villkor, räntor och eventuella avgifter för varje låneerbjudande, kan användare göra välgrundade beslut utan att oroa sig för dolda kostnader. Dessutom är tjänsten kostnadsfri, vilket innebär att användare kan utforska sina alternativ utan ekonomiskt åtagande.

Likvidums användarvänliga gränssnitt och enkla ansökningsprocess bidrar ytterligare till en positiv användarupplevelse. Att endast behöva genomgå en kreditupplysning för att få tillgång till flera erbjudanden är också en betydande fördel, eftersom det minimerar påverkan på användarens kreditvärdighet.

Trots dessa fördelar finns det begränsningar att överväga. Eftersom Likvidum endast presenterar erbjudanden från sina samarbetspartners, kanske inte alla tillgängliga lånealternativ på marknaden visas. Detta kan innebära att vissa långivare med potentiellt lägre räntor eller bättre villkor inte inkluderas i jämförelsen.

Sammanfattningsvis är Likvidum en värdefull resurs för de som söker att jämföra och ansöka om lån på ett effektivt och användarvänligt sätt. Medan tjänsten erbjuder många fördelar, är det viktigt för användare att också vara medveten om dess begränsningar.


Jämförda tjänster

Likvidum erbjuder en jämförelsetjänst för ett brett utbud av lånetyper, vilket gör det möjligt för användare att hitta finansiella lösningar som passar en mängd olika behov och situationer. Här är en översikt över de huvudsakliga låntyperna som företaget hjälper sina kunder att jämföra:

 • Privatlån: Också kända som blancolån, dessa är lån utan säkerhet som kan användas för nästan vilket ändamål som helst, från renoveringar i hemmet till större inköp eller att konsolidera skulder.
 • Billån: Specifika lån för köp av fordon. Tjänsten kan hjälpa dig att hitta lån där fordonet fungerar som säkerhet eller alternativ utan säkerhet.
 • Samla lån och krediter: En tjänst för de som vill konsolidera flera smålån och krediter till ett enda lån för att potentiellt sänka sin månadskostnad och förenkla sin ekonomi.
 • Omstartslån: För de som behöver en ny start med sin ekonomi, erbjuder tjänsten möjligheten att konsolidera befintliga skulder under mer förmånliga villkor.
 • Lån för renovering: Specifika lån för dig som planerar att renovera ditt hem eller din fastighet och behöver finansiering för projektet.

Denna mångsidighet gör att tjänsten kan tillgodose behoven hos en bred användargrupp, oavsett om det handlar om att finansiera personliga projekt eller att hantera och förbättra sin ekonomiska situation. Genom att samarbeta med en rad olika långivare säkerställer företaget att användarna kan få tillgång till konkurrenskraftiga erbjudanden och villkor.


Grundkrav för att låna

För att kunna använda Likvidums tjänster och ansöka om lån genom plattformen måste vissa grundkrav uppfyllas. Dessa krav är till för att säkerställa att låntagare har en stabil ekonomisk grund och för att uppfylla långivarnas kriterier. Här är en översikt över de vanligaste grundkraven:

 • Åldersgräns: Du måste vara minst 18 år gammal för att ansöka om lån genom tjänsten. Vissa långivare kan ha högre ålderskrav.
 • Stabil inkomst: En regelbunden och verifierbar inkomst är ofta ett krav för att säkerställa att du har möjlighet att återbetala lånet.
 • Svenskt personnummer: Du behöver vanligtvis ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige för att kunna ansöka.
 • Bankkonto i Sverige: Ett svenskt bankkonto är nödvändigt för utbetalning av lånet.
 • Inga skulder hos Kronofogden: Att vara skuldfri hos Kronofogden är ett krav hos de flesta långivare. Vissa långivare kan dock tillåta ansökningar trots betalningsanmärkningar, beroende på deras policy.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa är generella krav och att specifika villkor kan variera mellan olika långivare. Likvidum hjälper till att filtrera erbjudanden baserat på din unika situation, men det är alltid bra att kontrollera de specifika kraven för varje långivare du är intresserad av.


Så ansöker du om lån via Likvidum

Att ansöka om lån genom Likvidum är enkelt och rakt på sak. Här är stegen för att hitta och ansöka om det bästa lånet för dig:

 1. Besök Likvidums webbplats: Börja med att navigera till Likvidums officiella webbplats för att få tillgång till deras tjänster.
 2. Välj lånetyp: Identifiera vilken typ av lån du är intresserad av. Likvidum tillhandahåller information och jämförelser för olika lån, som privatlån, billån och alternativ för att samla lån.
 3. Fyll i information: Ange nödvändig information som lånebelopp och önskad löptid, samt personliga och ekonomiska uppgifter, för att Likvidum ska kunna matcha dig med passande lånerbjudanden.
 4. Genomför kreditupplysning: Likvidum utför en kreditupplysning baserat på den information du angivit för att säkerställa att de erbjudanden som presenteras är anpassade efter din ekonomiska situation.
 5. Jämför erbjudanden: Efter kreditupplysningen får du en lista över lånerbjudanden från olika långivare. Du kan jämföra dessa baserat på räntor, villkor och andra viktiga faktorer.
 6. Välj låneerbjudande: När du har jämfört och valt det bästa låneerbjudandet för dig, kan du fortsätta med ansökningsprocessen hos den valda långivaren.
 7. Signera avtalet: För att slutföra ansökan behöver du signera låneavtalet, vilket ofta görs digitalt med BankID för en snabb och säker process.
 8. Motta pengarna: När låneavtalet är signerat och lånet godkänts, överförs pengarna till ditt angivna bankkonto. Tiden det tar innan du har pengarna kan variera beroende på långivaren.

Fakta om Likvidum

InformationstypBeskrivning
BolagsnamnLikvidum AB
Institutnummer hos FI44011
Organisationsnummer556949-5772
AdressArenavägen 27
121 77 Johanneshov
Kundservice08-121 314 71
WebbplatsBesök Likvidum

Vanliga frågor och svar

Kan jag ansöka om lån hos Likvidum med betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att ansöka om lån genom Likvidum även om du har betalningsanmärkningar. Dock kan detta påverka vilka låneerbjudanden som är tillgängliga för dig och till vilka villkor.

Hur snabbt kan jag få mitt lån utbetalt efter godkänd ansökan?

Utbetalningstiden för ett lån kan variera beroende på långivaren. I många fall kan pengarna utbetalas till ditt bankkonto samma dag som lånet godkänns, förutsatt att alla nödvändiga villkor är uppfyllda.

Påverkar en ansökan genom Likvidum min kreditvärdighet?

När du ansöker om lån genom Likvidum görs en kreditupplysning, vilket är standardförfarandet vid låneansökningar. Likvidum strävar efter att endast göra en kreditupplysning som sedan delas med flera långivare, vilket minimerar påverkan på din kreditvärdighet jämfört med att ansöka hos flera långivare individuellt.

Kan jag jämföra lån utan att binda mig?

Ja, du kan jämföra lån och få erbjudanden genom Likvidum utan att förbinda dig till något. Det är först när du aktivt väljer att acceptera ett låneerbjudande och signerar låneavtalet som du binder dig.

Är Likvidums tjänst verkligen kostnadsfri?

Ja, Likvidums tjänst för att jämföra lån är kostnadsfri för användaren. Likvidum erhåller istället provision från de banker och långivare som de förmedlar lån till.

Vilka banker och långivare samarbetar Likvidum med?

Likvidum samarbetar med ett brett spektrum av banker och långivare för att kunna erbjuda sina användare ett omfattande urval av låneerbjudanden. Det exakta antalet och namnen på dessa samarbetspartners kan variera över tid.

Är Likvidum en bluff?

Nej, Likvidum är inte en bluff. Det är en legitim tjänst som erbjuder låneförmedling, vilket innebär att de hjälper konsumenter att jämföra och ansöka om lån från ett brett urval av banker och långivare. Som en låneförmedlare fungerar Likvidum som en mellanhand mellan låntagare och finansiella institutioner, med målet att underlätta processen att hitta lån med fördelaktiga villkor.

Varför ringer Likvidum?

Likvidum kan ringa av flera anledningar, oftast relaterade till den tjänst de erbjuder för låneförmedling. De kan t.ex. följa upp en låneansökan, vilja komplettera information eller besvara en kundtjänstförfrågan.


Alternativa låneförmedlare

LångivareOmdömeLånebeloppRäntaAnmärkningNästa steg
Lendo
Lendo
10 000 kr - 600 000 kr4,70% - 33,75% OKAnsök nu →
Likvidum
Likvidum
5 000 kr - 600 000 kr4,95% - 25,95% OKAnsök nu →
Zmarta
Zmarta
5 000 kr - 600 000 kr4,95% - 29,40% OKAnsök nu →
Enklare
Enklare
5 000 kr - 600 000 kr5,07% - 33,46% OKAnsök nu →

Referenser

 • Likvidum.se

Fortsätt till Likvidum →