Zmarta

Zmarta lån omdöme (2024)

Zmarta imponerar med sin förmåga att effektivt matcha konsumenters behov med många långivare och konkurrenskraftiga villkor. Genom att tillhandahålla en plattform där användarna enkelt kan jämföra olika erbjudanden, står Zmarta ut som en värdefull tjänst för dem som söker ekonomiskt fördelaktiga alternativ.

Användarvänligheten och den höga graden av transparens i processen betonar företagets åtagande att agera i kundens bästa intresse. Samarbetet med ett brett nätverk av banker och långivare möjliggör för Zmarta att presentera många alternativ, vilket säkerställer att varje kund kan hitta en lösning som passar just deras situation.

Konsument.se rekommenderar Zmarta.

Ansök nu via Zmarta →

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %

Vad är Zmarta?

Zmarta är en låneförmedlare som erbjuder en jämförelsetjänst för lån, elavtal och försäkringar. Med en enkel och transparent process hjälper Zmarta sina användare att navigera genom det omfattande utbudet av finansiella produkter för att hitta de mest fördelaktiga villkoren.

Genom att samarbeta med en mängd olika banker och långivare kan Zmarta erbjuda sina kunder skräddarsydda lösningar baserade på deras unika ekonomiska situation.


Egenskaper

EgenskapBeskrivning
Lånebelopp5 000 – 600 000 kr
Ränta2,95% – 29,95%, beroende på kundens kreditvärdighet och vald långivare
Effektiv räntaVarierar beroende på lånebelopp, löptid och individuell ränta
Löptid1 – 15 år, möjliggör flexibilitet för återbetalning
ÅldersgränsMinst 18 +år
BetalningsanmärkningOK
KreditupplysningUC
SvarstidOftast inom samma dag, med snabba preliminära låneerbjudanden
UtbetalningstidKan vara så snabbt som samma dag, beroende på långivare och tidpunkt för ansökan

Fördelar och nackdelar

När det gäller att välja en låneförmedlare är det viktigt att väga fördelarna mot nackdelarna för att göra ett välgrundat beslut. Zmarta erbjuder flera fördelar som gör tjänsten attraktiv för konsumenter, men det finns också vissa begränsningar att ta hänsyn till.

Fördelar:

 • Omfattande jämförelser: Zmarta jämför erbjudanden från ett stort antal banker och långivare, vilket ger användarna en god överblick över tillgängliga alternativ.
 • En enda kreditupplysning: Genom att använda tjänsten behöver endast en kreditupplysning göras, vilket skyddar användarens kreditvärdighet.
 • Snabb och enkel ansökningsprocess: Plattformen är utformad för att vara användarvänlig, vilket gör det snabbt och enkelt att ansöka om lån.
 • Personlig anpassning: Låneerbjudanden anpassas efter användarens ekonomiska situation, vilket ökar chansen att hitta ett lån med fördelaktiga villkor.

Nackdelar:

 • Begränsat urval av produkter: Även om företaget erbjuder jämförelser inom lån, försäkringar och elavtal, kan urvalet av produkter inom varje kategori vara begränsat jämfört med specialiserade jämförelsetjänster.
 • Beroende av samarbetspartners: De erbjudanden som presenteras är begränsade till Zmartas nätverk av samarbetspartners, vilket kan utesluta vissa långivare.
 • Variation i räntor och villkor: Eftersom räntor och villkor sätts individuellt kan det vara svårt att förutse exakt vilka villkor som erbjuds innan ansökan är gjord.

Zmarta recension

Zmarta har etablerat sig som en pålitlig partner för konsumenter som söker finansiella lösningar. Genom att erbjuda en plattform där användare kan jämföra lån, försäkringar och elavtal, möjliggör Zmarta för sina kunder att fatta informerade beslut baserade på deras individuella behov och ekonomiska förutsättningar.

Användarupplevelse

Användare uppskattar särskilt Zmartas användarvänliga gränssnitt som gör det enkelt att navigera tjänsten. Processen att ansöka om lån är både snabb och okomplicerad, vilket sparar tid och minskar stress för konsumenter. Den personliga anpassningen av låneerbjudanden, baserat på användarens ekonomiska profil, framhålls som en av de mest värdefulla funktionerna. Detta tillvägagångssätt säkerställer att erbjudandena inte bara är konkurrenskraftiga utan också relevanta.

Kundservice

Zmartas kundservice får beröm för sin tillgänglighet och hjälpsamhet. Användare som har haft behov av att kontakta kundtjänst rapporterar om positiva erfarenheter, där deras frågor och funderingar hanterats på ett professionellt och tillfredsställande sätt. Denna support är avgörande, särskilt i situationer där konsumenter behöver vägledning eller har specifika frågor om finansiella produkter.

Transparens och Information

Transparensen i hur Zmarta presenterar information och villkor för olika finansiella produkter är en annan stark punkt. Användare känner sig välinformerade om de val de gör, vilket bidrar till en ökad känsla av trygghet och förtroende för tjänsten. Detta är särskilt viktigt i den finansiella sektorn, där komplexa villkor och finstilt text ofta kan vara svårtolkade.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis erbjuder Zmarta en värdefull tjänst för konsumenter som vill jämföra och hitta de bästa finansiella lösningarna för sina behov. Med en stark betoning på användarvänlighet, personlig anpassning och kundservice, står Zmarta ut som en föredragen plattform för jämförelser av lån och andra finansiella produkter. Trots vissa begränsningar, som ett beroende av samarbetspartners och variation i räntor och villkor, är den övergripande användarupplevelsen positiv.

Konsument.se rekommenderar Zmarta.


Tjänster

Genom att samarbeta med ett stort antal banker, långivare och tjänsteleverantörer, kan Zmarta erbjuda skräddarsydda lösningar som möter en mängd olika ekonomiska behov.

Lån

Zmartas kärntjänst innefattar jämförelse av flera typer av lån, inklusive:

 • Privatlån och blancolån: För konsumenter som behöver finansiera personliga projekt eller inköp utan krav på säkerhet.
 • Billån: Specifika lån för finansiering av fordon, där fordonet ofta används som säkerhet.
 • Samlingslån: En tjänst som möjliggör för låntagare att konsolidera befintliga skulder till ett enda lån, ofta med lägre ränta.
 • Omstartslån: Riktar sig till de som behöver omstrukturera sin ekonomi för att förbättra sin kreditvärdighet.
 • Bolån: Hjälp med att jämföra och hitta de bästa villkoren för bolån, antingen för köp av ny bostad eller refinansiering.

Försäkringar

Utöver lån erbjuder företaget jämförelser av ett brett spektrum av försäkringar för att ge kunderna möjlighet att hitta optimalt skydd:

 • Bilförsäkringar: Täcker allt från obligatorisk trafikförsäkring till heltäckande försäkringar.
 • Hemförsäkringar och Villaförsäkringar: Skydd för ditt hem och dina ägodelar.
 • Livförsäkringar: Ekonomiskt skydd för anhöriga i händelse av dödsfall.

Elavtal

För att ytterligare bredda sitt utbud, jämför de även elavtal. Denna tjänst är utformad för att hjälpa konsumenter att hitta det mest kostnadseffektiva elavtalet baserat på deras förbrukning och behov.

Kreditkort

Zmarta inkluderar även jämförelser av kreditkort, där konsumenter kan hitta kort som erbjuder fördelaktiga villkor, räntor och bonusar anpassade efter deras spenderingsvanor och ekonomiska situation.

Besök Zmarta och jämför nu →


Grundkrav

För att kunna ansöka om lån via Zmarta finns det vissa grundkrav som måste uppfyllas av ansökande. Dessa krav säkerställer att låntagaren har en stabil ekonomisk grund att stå på, vilket minskar risken för både långivaren och låneförmedlaren. Här är de grundläggande kraven för att ansöka om lån:

 • Åldersgräns: Du måste vara minst 18 år gammal för att kunna ansöka om lån.
 • Inkomst: En regelbunden inkomst krävs för att visa att du har möjlighet att återbetala lånet. Specifika inkomstkrav kan variera beroende på långivare.
 • Svenskt personnummer: Du behöver ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.
 • Bankkonto i Sverige: Ett svenskt bankkonto är nödvändigt för utbetalning av lånet.
 • Betalningsanmärkningar: Vissa långivare som Zmarta samarbetar med kan acceptera ansökningar trots betalningsanmärkningar, men detta kan påverka vilka lånerbjudanden som är tillgängliga och till vilken ränta.

Det är viktigt att notera att även om du uppfyller dessa grundkrav, görs en individuell bedömning av din ekonomiska situation. Denna bedömning inkluderar en kreditupplysning som påverkar vilka lånerbjudanden du kan få och till vilka villkor.


Så ansöker du hos Zmarta

Att ansöka om lån genom Zmarta är en rättfram process designad för att vara så smidig och användarvänlig som möjligt. Här följer en steg-för-steg guide för hur du går tillväga:

 1. Besök Zmartas webbplats: Starta processen genom att gå till deras officiella webbplats.
 2. Välj lånetyp: Bestäm vilken typ av lån du är intresserad av. Tjänsten erbjuder jämförelser för en rad olika lån, inklusive privatlån, bolån och lån med särskilda villkor.
 3. Ange lånebelopp och löptid: Fyll i hur mycket du vill låna samt önskad återbetalningstid. Detta hjälper Zmarta att anpassa låneerbjudanden efter dina behov.
 4. Fyll i ansökningsformuläret: Ange personlig och ekonomisk information som krävs för att företaget ska kunna genomföra en kreditbedömning. Detta inkluderar uppgifter som inkomst, anställningsform och eventuella betalningsanmärkningar.
 5. Genomför kreditupplysning: Zmarta använder informationen du tillhandahållit för att genomföra en kreditupplysning, vilket är nödvändigt för att kunna erbjuda relevanta låneerbjudanden.
 6. Jämför erbjudanden: Efter att kreditupplysningen är genomförd presenteras du med en lista över låneerbjudanden från olika långivare. Dessa erbjudanden är anpassade efter din ekonomiska profil och de villkor du angivit.
 7. Välj låneerbjudande: Granska de olika erbjudandena och välj det som bäst motsvarar dina behov och förutsättningar. Var noga med att läsa igenom villkoren för lånet innan du accepterar.
 8. Signera avtalet: När du valt ett erbjudande kommer du att få möjlighet att signera låneavtalet digitalt, oftast med BankID.
 9. Mottag utbetalningen: Efter att låneavtalet är signerat och all nödvändig dokumentation är godkänd av långivaren, sker utbetalningen av lånet till ditt bankkonto enligt överenskommen tid.

Fakta om företaget

InformationstypBeskrivning
BolagsnamnZmarta AB
Institutnummer hos FI44020
Organisationsnummer556647-0737
AdressBox 1068
262 21 Ängelholm
Sverige
Kundservice0771-474849
WebbplatsBesök Zmarta

Alternativ till Zmarta

LångivareOmdömeLånebeloppRäntaAnmärkningNästa steg
Lendo
Lendo
10 000 kr - 600 000 kr4,70% - 33,75% OKAnsök nu →
Likvidum
Likvidum
5 000 kr - 600 000 kr4,95% - 25,95% OKAnsök nu →
Zmarta
Zmarta
5 000 kr - 600 000 kr4,95% - 29,40% OKAnsök nu →
Enklare
Enklare
5 000 kr - 600 000 kr5,07% - 33,46% OKAnsök nu →

Vanliga frågor och svar

Vad är Zmarta?

Zmarta är en låneförmedlare som erbjuder en jämförelsetjänst för lån, försäkringar och elavtal. Genom att samla erbjudanden från flera banker och finansiella institut på en och samma plattform, hjälper de användare att hitta de mest fördelaktiga villkoren för deras ekonomiska behov.

Hur fungerar Zmarta?

Användare fyller i en ansökan på deras webbplats, där de anger önskat lånebelopp, löptid och annan relevant information. Företaget genomför sedan en kreditupplysning och matchar användarens profil med erbjudanden från sina samarbetspartners. Användaren får därefter jämföra olika erbjudanden och välja det som bäst passar deras behov.

Kan man ansöka med betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att ansöka om lån genom Zmarta även om du har betalningsanmärkningar. Dock kan detta begränsa antalet långivare som är villiga att erbjuda lån och kan påverka de villkor som erbjuds.

Hur snabbt får man pengarna?

Utbetalningstiden för ett lån kan variera beroende på långivaren. I många fall kan pengarna utbetalas till ditt bankkonto samma dag som lånet godkänns, förutsatt att ansökan görs inom långivarens öppettider och alla villkor är uppfyllda.

Vilka banker samarbetar Zmarta med?

Företaget samarbetar med ett brett spektrum av banker och finansiella institut. Exakta namn på samarbetspartners kan variera över tid, men syftet är att inkludera ett brett urval för att täcka olika typer av finansiella behov och förutsättningar.

Hur tjänar Zmarta pengar?

Företaget tjänar pengar genom provisioner från de banker och långivare som de förmedlar lån till. När en användare accepterar ett låneerbjudande och ett lån etableras, får företaget en provision från den långivaren.


Källor

 • Zmarta.se

Fortsätt till Zmarta →


Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är utbildad ekonom med lång erfarenhet från finansbranschen. Anders är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare.

Senast uppdaterad: 2024-02-25 av Anders Larsson