Zmarta

Företaget som idag heter Zmarta bildades år 1983 i Manchester och nådde Sverige först år 1999, men då under namnet Bolåneservice. I nuvarande form har Zmarta aktiv arbetat på marknaden sedan år 2015 och erbjuder jämförelsetjänster gällande lån, kreditkort och försäkringar till både privatpersoner och företag.

Zmarta har kontor i Ängelholm, Stockholm, Helsingfors och München och har ca 200 anställda. Zmarta är en fristående finansiell tjänst och inte en bank eller långivare. Tjänsten bygger på att jämföra olika kreditinstitut och banker för att hitta den bästa lösningen för varje individuellt ärende och kund. I nuläget samarbetar Zmarta med ett flertal långivare, försäkringsbolag och banker.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5.000 – 600.000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Eff. ränta: 3,60% – 33,40%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Årsinkomst minst 100 000 kr
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Zmarta
Bolag: Zmarta Group / Freedom Finance Kreditservice AB
Org. nr: 556647-0737
FI institutnummer: 44020

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Zmarta:  Annuitetslån 14 år, 250 000:-, rörlig ränta 4,30 % (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 4.39%, tot. belopp 333 144:-, kostnad 1 983:-/ månad (168 avbet.). Räntor 170920. Individuell ränta, vanligtvis 3,54%-18,15% (effektiv ränta 3,60-19,74%).


Zmarta omdöme 2018

ZmartaZmarta har, via Freedom Finance Kreditservice AB, tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Zmarta är ett tryggt val av låneförmedlare.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Privatlån – Låna utan säkerhet

ZmartaZmarta erbjuder hjälp till privatlån, det vill säga ett lån som tecknas utan säkerhet eller en borgensman. Eftersom ingen säkerhet lämnas behöver du inte heller ange vad lånet ska användas till och användningen av privatlån blir därför enklare.

De villkor du måste uppfylla för att ansöka om Zmartas privatlån är att du är minst 18 år och har en grundinkomst på minst 100 000 kronor per år. Du ska också vara skuldfri hos kronofogden. Det går att ansöka om lån även om du har betalningsanmärkningar, men processen kan bli något svårare. I de här fallen rekommenderar Zmarta att du har en medsökande som kan dela på betalningsansvaret och förbättra lånevillkoren.

Att ansöka

En ansökan om Zmartas privatlån kan göras via formuläret på webben eller via telefon. När du har fyllt i en ansökan kontaktar Zmarta de långivare som de anser är relevanta i ditt aktuella fall. Valet av långivare baserar Zmarta på vilket typ av lån du ansöker om samt vilka låntagare de olika samarbetspartners vänder sig till.

När Zmarta har mottagit långivarnas förslag diskuteras dessa med dig och tillsammans kan ni välja det alternativ som passar bäst och skicka in ett undertecknat skuldebrev eller lånehandling. Pengarna sätts in på ditt konto 3–5 dagar efter att Zmarta mottagit lånehandlingarna från kunden. Pengarna kan också betalas ut på avi.

Lånebelopp

Zmarta erbjuder lånebelopp upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Detta gäller alla som uppfyller grundkraven. De som inte uppfyller alla grundkrav kan dock ansöka om ett lägre belopp eller tillsammans med en medsökande och därmed öka chanserna att få igenom ett högre belopp.

Månadskostnad och återbetalningstid

Den månatliga lånekostnaden varierar beroende på olika faktorer som ränta, återbetalningstid och hur stort det lånade beloppet är. Alla dessa faktorer är individuella för varje sökande och varje lån. Du får ett exakt besked om sin månadskostnad när du lämnat in din ansökan.

Varje lån har en individuellt uträknad amorteringstid på mellan 1 och 15 år. På Zmarta använder man sig även av fri amorteringstid. Det betyder att du kan betala tillbaka din skuld i en snabbare takt om du önskar och har möjlighet. Det går även att betala tillbaka hela beloppet vid ett tillfälle utan att det medför några extra kostnader.

Bolån (Bostadslån)

Zmarta är inte en bank och erbjuder därför inte traditionella bolån. Bolånet tas med bostaden som säkerhet, ett bottenlån. På Zmarta.se kan du via bolånekalkylatorn snabbt jämföra olika banker och kreditinstitut och deras villkor för ett bolån. Bolånekalkylatorn räknar ut lånekostnaden hos olika banker för det aktuella bostadsköpet. Hemsidan innehåller också en översikt av aktuella boräntor hos olika banker, som enkelt kan jämföras för att hitta det bästa alternativet.

Zmartas privatlån kan användas till kontantinsatsen på bostaden, topplån eller eventuella kostnader i samband med bostadsköp eller renovering.

Billån – låna pengar till att köpa bil

För dig som ska köpa bil finns en del tips på Zmarta.se att läsa innan du tecknar ett billån hos bilhandlare eller låneinstitut. Det finns ofta begränsningar i lånealternativen och administrationskostnaderna kan bli höga, Zmarta råder alla bilköpare att göra en egen budget med alla kostnader som ingår i att köpa, köra och äga en bil.

För bilköp upp till 600 000 kronor kan Zmartas privatlån användas, precis som till vilket annat köp. Bilen behöver då inte sättas som säkerhet och kan ha vilken ålder som helst vid återbetalningstidens slut. Zmarta hjälper till att leta upp det mest förmånliga lånet för det aktuella bilköpet och privatlånet kan användas vid bilköp både privat och hos bilhandlare.

Båtlån – låna pengar till en båt

Zmartas tjänster innehåller även hjälp inför båtköp. För att undvika att lämna båten som säkerhet rekommenderar Zmarta att du tar ett privatlån. Då kan du undvika att betala kontantinsatsen, som ofta ligger på runt 20 %, och kan ta ett lån till hela båten. Båtlån finns för upp till 600 000 kronor för den som uppfyller grundkraven.

Även den som har betalningsanmärkningar kan få hjälp med båtköpet, eftersom en del av Zmartas långivare beviljar lån trots betalningsanmärkningar, om den aktuella ekonomin i dagsläget ser god ut.

Samla lån och krediter

Har du samlat på sig många olika lån och krediter under årens lopp är Zmartas råd att samla alla mindre lån till ett enda stort lån. I ett samlingslån ka du baka ihop de flesta typer av lån, som billån, resor, krediter eller konsumentprodukter. Varje lån har ofta en administrativ kostnad, olika räntor och olika villkor. Genom att samla alla lån på ett ställe får du en bättre översikt och en enklare betalningsprocess. Andra fördelar med samlingslån, enligt Zmarta, är att du kan korta ner betalningstiden och förhoppningsvis spara lite pengar på att slippa administrationskostnader och på så vis öka sin kreditvärdighet.

Företagslån

Zmarta erbjuder även lån till företagare. Ansökningsprocessen liknar den för privatlån, du vänder sig till långivare för företag. Lånen kan vara för att starta upp företaget eller för att kunna genomföra nödvändiga investeringar som gör att företaget kan växa. Lånet kan även fungera som ett stöd under de tider då företaget går med eventuell förlust. Företagslån finns att ta upp till 600 000 kronor.

Övrig låneinformation

Zmarta erbjuder inte snabblån eller SMS-lån. Syftet med Zmartas låneerbjudanden är att ekonomin ska bli mer planerad och samlad. Vid alla låneansökningar via Zmarta görs en kreditupplysning. Denna kreditupplysning ligger sedan som underlag för samtliga långivare som erbjuds att lämna anbud på din förfrågan. Vid varje ny ansökan görs dock en ny kreditupplysning.

Alla Zmartas tjänster är kostnadsfria, den låntagande kunden betalar inte till Zmarta. Zmarta har istället avtal med långivarna och driver sina tjänster med betalning från sina olika samarbetspartners.

Zmarta Försäkringstjänster

På samma sätt som vid lånefrågor erbjuder Zmarta även en hjälp vid tecknande av försäkringar. Med utgångspunkt i att alla egendomar behöver olika typer av försäkringar finns Zmartas jämförelsetjänst, de gäller för bil- hem- och hem&villaförsäkring.

Via ett formulär fyller du i dina uppgifter och därefter kontaktar Zmarta flera olika försäkringsbolag. Ett antal offerter skickas över till kunden, som kan jämföra vilken som passar bäst. Försäkringen för den gällande offerten tecknas sedan via Zmartas hemsida.

Fortsätt till webbplatsen


Zmarta
Genomsnitt 5 (100%) baserat på 3 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-02 av Lars Jonsson (Konsument.se)