Fairlo

Fairlo lån omdöme (2024)

Fairlo positionerar sig som en transparent och rättvis aktör inom kreditmarknaden, med en tydlig ambition att erbjuda en mer ärlig och flexibel kreditlösning. Genom att erbjuda ett låneutrymme upp till 70 000 kr, möjliggör Fairlo för sina kunder att hantera oväntade ekonomiska situationer med en buffert som är tillgänglig när den behövs mest. Med en fast ränta för alla, oavsett kreditvärdighet, skiljer sig långivaren från många konkurrenter genom att erbjuda en mer förutsägbar och rättvis finansieringslösning.

Ansök hos Fairlo nu →

Exempel: Med ett månadsbelopp om 2 881 kr i 12 månader blir den effektiva räntan 30,6% och totalt att återbetala blir 34 566 kr.

Vad och vilka är Fairlo?

Fairlo är en innovativ finansiell tjänst som erbjuder flexibla kreditlösningar för att hjälpa människor att navigera genom livets ekonomiska utmaningar. Med en grundläggande tro på att finansiella tjänster ska vara rättvisa, transparenta och anpassningsbara, har företaget utvecklat en plattform som möjliggör för kunder att enkelt ansöka om och hantera en kredit som kan användas när det behövs.

Genom att erbjuda samma ränta för alla och möjligheten att justera återbetalningsplanen, sätter Fairlo kundens behov i centrum för sin verksamhet.


Information om egenskaper

Fairlo erbjuder en kontokredit som är utformad för att ge låntagare flexibilitet och kontroll över sin ekonomi. Här är en detaljerad översikt över deras lånevillkor och krav:

EgenskapBeskrivning
LånebeloppUpp till 70 000 kr
Löptid1 – 72 månader
RäntaFast ränta, effektiv ränta på 21,94 – 33,98 %
Effektiv ränta21,94 – 33,98 %
ÅldersgränsSvenskt personnummer och svensk folkbokföringsadress krävs
Minsta inkomstMinst 120 000 kr/år
BetalningsanmärkningInget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden, inga utmätningsförsök senaste tre åren, ingen skuldsanering
RäntesättningFast ränta för alla
LånetypKontokredit
KreditupplysningJa, genomförs vid ansökan
Lån utan UCJa, använder Bisnode
DirektutbetalningJa, till konton i 95 % av Sveriges banker
HelglånJa
Räntefritt lånNej
SkuldsaldoSe betalningsanmärkning
MedsökandeInformation ej tillgänglig
Betalningsfria månaderInformation ej tillgänglig
Ansök med BankIDJa, krävs för ansökan
Lån utan BankIDNej
Ansök med Freja eIDNej
AutogiroInformation ej tillgänglig
E-fakturaInformation ej tillgänglig
AmorteringFlexibel, med möjlighet att justera månadsbelopp
InkassobolagInformation ej tillgänglig
ÅngerrättJa, 14 dagar

Andra lån som Fairlo (kontokrediter)

LångivareBeloppNom. räntaLöptidAnmärkningUtan UCNästa steg

Fördelar och nackdelar med Fairlo

Att välja Fairlo för dina kreditbehov innebär att du får tillgång till en tjänst som prioriterar transparens och rättvisa. Här är en genomgång av de främsta fördelarna och nackdelarna:

Fördelar:

 • Transparens: Fairlo är öppna med sina villkor och strävar efter att hålla en hög nivå av transparens i alla sina tjänster.
 • Fast ränta: Alla kunder erbjuds samma fasta ränta, vilket ger en förutsägbar kostnad oavsett kreditvärdighet.
 • Flexibilitet: Med möjligheten att justera återbetalningsplanen erbjuder företaget en anpassningsbar lösning som kan möta individuella ekonomiska situationer.
 • Snabb process: Ansökningsprocessen är snabb och enkel, med möjlighet till direktutbetalning till de flesta svenska banker.

Nackdelar:

 • Kostnad: Trots en fast ränta kan den totala kostnaden för krediten bli hög, särskilt jämfört med traditionella banklån med lägre räntor.
 • Krav på inkomst: Med ett krav på minst 120 000 kr/år i inkomst kan vissa potentiella låntagare uteslutas.
 • Begränsningar vid betalningsanmärkningar: Även om de är flexibla, finns det restriktioner för de med betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden.

Fairlo erbjuder en modern och kundvänlig kreditlösning som kan vara ett utmärkt alternativ för de som värdesätter transparens och flexibilitet. Det är dock viktigt att noggrant överväga de totala kostnaderna och jämföra med andra finansieringsalternativ innan ett beslut fattas.


Recension av Fairlos låneprodukter

Fairlo erbjuder en flexibel kreditlösning som är utformad för att ge kunderna en “livet-händer-buffert” för både oväntade utgifter och möjligheter. Genom att fokusera på rättvisa, transparens och flexibilitet, skapar Fairlo en finansiell tjänst som skiljer sig något från traditionella snabblån och krediter.

En buffert

Fairlo ger sina kunder möjlighet att låna upp till 70 000 kr genom en kontokredit som kan anpassas efter individuella behov. Detta innebär att kunderna har tillgång till pengar när de behöver dem, utan att det kostar något att ha ett outnyttjat låneutrymme.

Transparens och rättvisa

En av de mest framträdande egenskaperna hos Fairlo är deras uttalade engagemang för transparens och rättvisa. Till skillnad från många andra kreditgivare som använder sig av individuell räntesättning, erbjuder företaget samma ränta för alla sina kunder. Detta bidrar till en mer förutsägbar och rättvis kostnadsstruktur för låntagaren.

Anpassningsbara återbetalningar

Fairlo säger sig förstå att ekonomiska situationer kan förändras, och erbjuder därför möjligheten att anpassa återbetalningstakten efter egna behov. Detta innebär att du som kund kan välja att amortera lite åt gången eller betala av hela skulden direkt, beroende på vad som passar din ekonomi bäst.

Kundomdömen och feedback

Fairlo har mottagit positiv feedback från sina kunder, med en TrustScore på 4.8 baserat på över 3700 omdömen på Trustpilot. Kunderna uppskattar särskilt den utmärkta servicen, den enkla ansökningsprocessen och den flexibla återbetalningsplanen.

Sammanfattningsvis erbjuder Fairlo en modern och kundcentrerad kreditlösning som står ut för sitt fokus på rättvisa och transparens. Med en enkel ansökningsprocess, snabba utbetalningar och möjligheten att anpassa återbetalningen efter egna behov, är Fairlo en utmärkt partner för att hantera ekonomiska utmaningar och möjligheter.


Grundkrav för att ansöka om kredit

Företaget har tydliga grundkrav för de som önskar ansöka om en kredit. Dessa krav är utformade för att säkerställa att låntagare har en stabil ekonomisk grund. Här är en sammanfattning av de viktigaste kraven:

 • Svenskt personnummer: Du måste ha ett giltigt svenskt personnummer.
 • Svensk folkbokföringsadress: Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Mobilt BankID: Du behöver ett Mobilt BankID för att kunna genomföra ansökan digitalt.
 • Årsinkomst: Din årsinkomst måste vara minst 120 000 kr.
 • Svenskt bankkontonummer: Du måste ha ett svenskt bankkontonummer för utbetalning av krediten.
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden: Du får inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Inga utmätningsförsök senaste tre åren: Du får inte ha haft några utmätningsförsök under de senaste tre åren.
 • Ingen skuldsanering: Du får inte vara under skuldsanering.

Dessa krav är en del av företagets åtagande att främja ansvarsfullt lånande och säkerställa att krediter ges ut på ett hållbart sätt. Genom att uppfylla dessa krav kan du ansöka om en kredit hos Fairlo och få tillgång till flexibel finansiering när du behöver det.


Ansökningsprocess – steg för steg

 1. Besök Fairlos webbplats: Gå till webbplatsen och välj den kreditprodukt du är intresserad av.
 2. Fyll i ansökningsformuläret: Ange hur mycket du vill låna och fyll i nödvändig personlig information.
 3. Genomför kreditupplysning: En kreditupplysning kommer att genomföras för att bedöma din ekonomiska situation.
 4. Signera med BankID: Om din ansökan godkänns, kommer du att behöva signera låneavtalet digitalt med ditt Mobila BankID.
 5. Mottagande av kredit: Efter att avtalet är signerat och allt är godkänt, kommer krediten att göras tillgänglig för dig.

Fairlo strävar efter att göra hela processen från ansökan till utbetalning så snabb och enkel som möjligt, med målet att du ska kunna hantera dina ekonomiska behov utan onödig väntetid eller komplikationer.


Bolagsinformation

InformationstypBeskrivning
BolagsnamnFairlo AB
Organisationsnummer559084-1101
Institutnummer hos FI44088
AdressKungsgatan 17
111 20 Stockholm
Sverige
Kundservicekundservice@fairlo.se
WebbplatsBesök Fairlo

Vanliga frågor och svar

Vad skiljer Fairlo från andra kreditgivare?

Fairlo utmärker sig genom sitt fokus på transparens och rättvisa. Till skillnad från många andra kreditgivare erbjuder de en fast ränta för alla sina kunder, oavsett kreditvärdighet. Detta gör det enklare för dig som konsument att förstå exakt vad krediten kommer att kosta.

Är det möjligt att justera återbetalningsplanen?

Ja, Fairlo erbjuder stor flexibilitet när det gäller återbetalning av din kredit. Du har möjlighet att justera månadsbeloppet för att passa din ekonomiska situation, vilket kan vara särskilt användbart om dina ekonomiska förhållanden förändras.

Hur snabbt kan jag få tillgång till min kredit efter godkänd ansökan?

Fairlo strävar efter att göra processen så snabb och smidig som möjligt. Efter att din ansökan har godkänts, kan du förvänta dig att pengarna överförs till ditt konto inom en bankdag, vilket gör tjänsten till ett bra alternativ för akuta finansiella behov.

Kan jag ansöka om kredit hos Fairlo trots betalningsanmärkningar?

Företaget bedömer varje ansökan individuellt och tar hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation snarare än ditt förflutna. Även om betalningsanmärkningar kan påverka din ansökan, är det inte automatiskt ett hinder för att få en kredit beviljad.

Finns det några dolda avgifter?

Fairlo säger sig värdesätta transparens i alla sina transaktioner. Alla kostnader och avgifter kommuniceras tydligt i låneavtalet innan du accepterar din kredit. Det finns inga dolda avgifter, så du kan känna dig trygg i att veta exakt vad krediten kommer att kosta dig.

Hur fungerar ångerrätten med Fairlo?

Som konsument har du alltid 14 dagars ångerrätt när du ingår ett kreditavtal. Om du väljer att utnyttja din ångerrätt inom denna period, behöver du bara betala tillbaka det belopp du lånat utan ränta eller andra avgifter.

Gå vidare till Fairlo →


Källor

 • Fairlo.se
 • FI.se


Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är utbildad ekonom med lång erfarenhet från finansbranschen. Anders är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare.

Senast uppdaterad: 2024-02-27 av Anders Larsson