Skellefteå Kraft omdöme (2024)

På den här sidan hittar du följande om Skellefteå Kraft:

Erbjudanden och kampanjer
Aktuellt omdöme och recension
Information, frågor och svar
Vanliga frågor och svar

Teckna elavtal hos Skellefteå Kraft

ElbolagEgenskaperOmdömeNästa steg
Skellefteå Kraft 100% förnybar el till inköpspris
Prisbelönt kundservice
Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid
Se elpris →

Introduktion till Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft är ett av Sveriges största elbolag och har sitt ursprung i norra Sverige. Företaget grundades 1906 och har sedan dess varit en viktig aktör inom energisektorn. Med en stark inriktning på hållbarhet och innovation, har bolaget investerat i en rad olika energikällor, inklusive vattenkraft, vindkraft och solenergi. Elbolaget ägs av Skellefteå kommun och har som mål att vara en ledande aktör inom övergången till en mer hållbar energiproduktion.


Varför välja Skellefteå Kraft

Att välja en elleverantör är en viktig beslutspunkt för både hushåll och företag. Här är några anledningar till varför Skellefteå Kraft kan vara det rätta valet för dig:

Prisvärdhet

När det gäller kostnadseffektivitet, erbjuder Skellefteå Kraft en rad olika avtalsalternativ som är utformade för att passa olika ekonomiska förutsättningar. De har också transparenta prisstrukturer och inga dolda avgifter, vilket gör det enklare för konsumenter att förstå vad de betalar för.

Hållbarhet

Skellefteå Kraft har inte bara en stark inriktning på hållbar energiproduktion; de går ett steg längre genom att investera i forskning och utveckling av förnybara energikällor. De har också partnerskap med miljöorganisationer och deltar i initiativ som syftar till att minska koldioxidutsläpp och andra miljöskadliga effekter

Lokal närvaro

Företagets rötter i norra Sverige gör att de har en unik förståelse för de lokala förhållandena och behoven i regionen. Detta innebär att de kan erbjuda skräddarsydda lösningar och en mer personlig service jämfört med större, nationella aktörer.

Innovation

Skellefteå Kraft är inte bara en traditionell elleverantör; de är också en innovatör inom energisektorn. De har vunnit flera utmärkelser för sina teknologiska framsteg, inklusive smarta nät och energilagringssystem, vilket gör dem till en ledande aktör inom hållbar teknologi.

Tillförlitlighet

Med över 100 år i branschen har bolaget en gedigen erfarenhet och en pålitlig infrastruktur. De har robusta system för att hantera allt från energiproduktion till kundservice, vilket ger en hög nivå av tillförlitlighet och trygghet för deras kunder.


Skellefteå Kraft omdöme

Skellefteå Kraft har över tid byggt upp ett gott rykte som en pålitlig och kundorienterad elleverantör. En av de mest framträdande styrkorna som kunder ofta nämner är företagets kundservice. Med flera olika kommunikationskanaler, inklusive telefon och sociala medier, har de skapat en kundservice som är både tillgänglig och hjälpsam, vilket skapar en känsla av trygghet och tillit.

Dessutom får företagets hållbarhetsarbete mycket beröm. Skellefteå Kraft har inte bara engagerat sig i förnybar energiproduktion, utan har också vunnit utmärkelser för sitt arbete, vilket stärker deras position som en miljömedveten aktör i energibranschen.

När det gäller pris och avtal, är bolaget känt för sin flexibilitet och sina konkurrenskraftiga priser. De erbjuder en rad olika avtalsalternativ, vilket gör det enkelt för kunder att hitta en lösning som passar deras specifika behov och ekonomiska förutsättningar.

Men som med alla företag finns det alltid utrymme för förbättring. Vissa kunder har uttryckt en önskan om att se ännu mer innovation från bolaget, särskilt när det gäller övergången till förnybara energikällor.

Sammanfattningsvis har Skellefteå Kraft en stark ställning i marknaden, stödd av positiva kundomdömen som framhäver deras kundservice, hållbarhetsarbete, och prisvärdhet, även om det finns områden där de kan fortsätta att utvecklas och förbättras.


Erbjudande och kampanjer

Elbolaget är särskilt aktivt när det kommer till att skapa attraktiva erbjudanden och kampanjer för sina kunder. Dessa specialerbjudanden är ofta tidsbegränsade och varierar beroende på säsong eller aktuella händelser. De kan omfatta en rad olika förmåner, vilket gör det möjligt för kunder att dra nytta av bolagets tjänster på ett mer kostnadseffektivt sätt.

Rabatter och prissänkningar

Periodvis lanserar elbolaget kampanjer som innebär rabatterade elpriser. Dessa är särskilt fördelaktiga för nya kunder som kanske är tveksamma till att binda sig på längre sikt. Det ger dem en möjlighet att prova på bolagets tjänster under en begränsad period till en lägre kostnad.

Expertis inom Energirådgivning

En annan fördel med att vara kund hos bolaget är deras erbjudande om gratis energirådgivning. Detta är en del av deras bredare hållbarhetsstrategi och syftar till att hjälpa kunderna att bli mer energieffektiva, vilket inte bara är bra för miljön utan också för plånboken.

Kombinationspaket

För kunder som är intresserade av att dra nytta av flera av bolagets tjänster, som el och bredband, finns det attraktiva paketerbjudanden. Dessa paket är utformade för att erbjuda en helhetslösning som kan göra det mer ekonomiskt fördelaktigt att vara kund hos elbolaget.

Belöningar för lojalitet

Långvariga kunder uppmärksammas också genom bolagets lojalitetsprogram. Dessa program kan inkludera allt från rabatter på månadsavgifter till extra tjänster som kostnadsfria servicekontroller.

För att hålla sig uppdaterad om de senaste kampanjerna och erbjudandena är det en god idé att besöka bolagets hemsida regelbundet eller att prenumerera på deras nyhetsbrev. Vi uppdaterar kontinuerligt den här sidan på Konsument.se med aktuella kampanjer.


Teckna elavtal hos Skellefteå Kraft

Att teckna ett elavtal med bolaget är en enkel och smidig process som med fördel görs online. Här är en steg-för-steg-guide för hur du går tillväga:

 1. Förbered information: Samla ihop nödvändig information som personnummer och adress. Om du redan har ett elavtal, ha gärna ditt nuvarande avtalsnummer till hands.
 2. Besök webbplatsen: Gå till Skellefteå Krafts hemsida eller ring deras kundservice för att påbörja processen.
 3. Välj elavtal: Bolaget erbjuder olika typer av elavtal, såsom fast pris, rörligt pris och blandade avtal. Välj det som passar dig bäst.
 4. Fyll i uppgifter: Ange den information som efterfrågas i formuläret online eller ge den till kundservice-representanten om du ringer in.
 5. Bekräftelse: Efter att du har fyllt i all nödvändig information och valt ditt avtal, kommer du att få en bekräftelse via e-post eller brev.
 6. Övergångsperiod: Om du byter från en annan leverantör, kommer det att finnas en övergångsperiod. Bolaget kommer att sköta allt det administrativa arbetet med att avsluta ditt gamla avtal.
 7. Start av avtal: Ditt nya elavtal med Skellefteå Kraft träder i kraft enligt det datum som anges i bekräftelsen.
 8. Första fakturan: Du kommer att få din första faktura antingen via e-post eller som ett brev, beroende på vilket alternativ du har valt.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt och smidigt teckna ett elavtal som passar just dina behov och förutsättningar.


Skellefteå Kraft elpris

Elpriset kan variera beroende på en rad olika faktorer, inklusive marknadsförhållanden och den typ av avtal du har. Här går vi igenom de två huvudtyperna av elavtal som Skellefteå Kraft erbjuder: fast elpris och rörligt elpris.

Fast Elpris

Ett fast elprisavtal innebär att du betalar samma pris för el under hela avtalsperioden, oavsett hur marknadspriserna förändras. Detta kan vara en bra lösning för dig som vill ha förutsägbarhet i din ekonomi.

Fördelar:

 • Förutsägbarhet: Du vet exakt vad du kommer att betala varje månad.
 • Skydd mot prisökningar: Du påverkas inte av eventuella prisökningar på elmarknaden.

Nackdelar:

 • Ingen nytta av prissänkningar: Om elpriset sjunker, kommer du inte att dra nytta av det.
 • Bindningstid: Ofta kommer dessa avtal med en bindningstid, vilket gör det mindre flexibelt.

Rörligt Elpris

Ett avtal med rörligt elpris innebär att priset du betalar för el kan förändras från månad till månad beroende på marknadspriserna.

Fördelar:

 • Möjlighet till lägre pris: Om marknadspriserna sjunker, kommer du att dra nytta av det.
 • Ingen bindningstid: Dessa avtal är oftast mer flexibla och kommer utan bindningstid.

Nackdelar:

 • Oförutsägbarhet: Ditt elpris kan variera, vilket gör det svårare att budgetera.
 • Risk för höga kostnader: Om elpriset skjuter i höjden, kommer din faktura att göra detsamma.

Valet mellan fast och rörligt elpris beror på dina personliga preferenser och hur mycket risk du är villig att ta.


Skellefteå Kraft för företag

När det kommer till energilösningar anpassade för företagssektorn, har Skellefteå Kraft ett brett utbud av tjänster och avtalsalternativ. Dessa är designade för att passa företagens unika behov och förutsättningar. Här är några av de aspekter som gör bolaget till en attraktiv partner för företag:

Skräddarsydda avtal

Bolaget erbjuder möjligheten att skapa avtal som är anpassade efter varje företags specifika behov. Detta kan inkludera flexibla betalningsalternativ och specialerbjudanden för företag som har en hög energiförbrukning.

Expertis inom energioptimering

För företag som är måna om att minska sin energianvändning erbjuder Skellefteå Kraft konsulttjänster inom energioptimering. Detta kan vara allt från genomförande av energianalyser till konkreta åtgärdsförslag för att förbättra energieffektiviteten.

Hållbarhetsrådgivning

I enlighet med sitt fokus på hållbar utveckling, erbjuder bolaget även rådgivningstjänster för företag som önskar minska sin miljöpåverkan. Detta kan inkludera allt från att identifiera förnybara energikällor till att implementera hållbara arbetsmetoder.

Stabil och tillförlitlig energiförsörjning

Med sin långa erfarenhet och välutvecklade infrastruktur kan Skellefteå Kraft erbjuda en pålitlig energiförsörjning, något som är av yttersta vikt för många företags dagliga verksamhet.

Specialiserad kundservice för företag

Företagskunder har tillgång till en dedikerad kundtjänst som är specialiserad på att hantera frågor och utmaningar som är specifika för företagskunder.

Genom dessa tjänster och förmåner strävar bolaget efter att vara en helhetslösning för företag som söker en pålitlig och kompetent energipartner.


Företagsinformation

InformationDetaljer
FöretagsnamnSkellefteå Kraft
Grundat1906
ÄgareSkellefteå kommun
HuvudkontorSkellefteå, Sverige
VerksamhetsområdenElproduktion, energiförsäljning, energioptimering
Antal kunderOkänt
Hemsidawww.skellefteakraft.se
Kontaktnummer0910-77 25 50

Kontakt och kundtjänst

När det gäller att få support eller svar på frågor, erbjuder Skellefteå Kraft flera olika kanaler för att kommunicera med sina kunder. Här är några av de mest använda:

Telefon

För de som föredrar personlig kontakt kan man ringa till bolagets kundtjänst. Detta är ett bra alternativ för mer komplexa frågor eller när man behöver omedelbar hjälp.

E-post

För mindre brådskande ärenden kan e-post vara ett effektivt sätt att få svar. Det ger också möjlighet att bifoga dokument eller andra filer som kan vara relevanta för ärendet.

Webbplats och kundportal

På Skellefteå Krafts hemsida finns en kundportal där man kan logga in för att hantera sitt konto, se fakturor och ändra avtalsdetaljer.

Sociala medier

Bolaget är också aktivt på sociala medier som Facebook och Twitter, där de ofta svarar på kundfrågor och delar viktig information.

Chatt

Vissa tider på dygnet finns det även möjlighet att chatta direkt med kundtjänst via bolagets hemsida.


Källor och läs mer


Sidansvarig

Karin Johansson
Karin Johansson
Elexpert hos Konsument.se
Karin Johansson är huvudansvarig för elområdet på Konsument.se och arbetar dagligen med frågor, information och jämförelser som berör elavtal, elbolag och elpriser. Karin har en lång och gedigen erfarenhet från elbranschen.

Senast uppdaterad: 2023-12-22 av Karin Johansson