Låna 500 000 kr

Låna 500000 kr med låg ränta
Jämför lån på 500 000 kr här
Låna med eller utan säkerhet
Se vad det kostar att låna 500000 kr

Bäst om du vill låna 500 000 kr

Om du vill låna 500000 kr så är Lendo det bästa alternativet. De erbjuder möjligheten att enkelt jämföra upp till 40 olika låneerbjudanden från olika svenska banker och långivare för att på så sätt få den lägsta räntan. Det är helt kostnadsfritt att ansöka och du förbinder dig inte till någonting.

Konsument.se rekommenderar Lendo för lån på 500 000 kr.

Ansök nu via Lendo →

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.


Jämför lån på 500000 kr

LångivareOmdömeLånebeloppLöptidRäntaAnmärkningNästa steg
Lendo
Lendo
10 000 kr - 600 000 kr1 - 15 år5,20% - 33,93% OKAnsök nu →
Likvidum
Likvidum
5 000 kr - 600 000 kr1 - 20 år4,95% - 25,95% OKAnsök nu →
Coop
Coop
15 000 kr - 600 000 kr1 - 15 år5,20% - 16,95% NejAnsök nu →
Compricer
Compricer
5 000 kr - 600 000 kr2 - 15 år4,70% - 33,75% OKAnsök nu →
Enklare
Enklare
5 000 kr - 600 000 kr1 - 20 år5,07% - 33,46% OKAnsök nu →
Bank Norwegian
Bank Norwegian
5 000 kr - 600 000 kr1 - 15 år8,61% - 29,07% NejAnsök nu →

Varför det är viktigt att jämföra innan du lånar 500 000 kr

Att ta ett lån på 500 000 kr är inte bara ett stort ekonomiskt åtagande, det är också en beslutsprocess som bör involvera noggrann forskning och jämförelse. Här är några utökade anledningar till varför det är kritiskt att jämföra olika lånealternativ innan du skriver på något avtal:

Ränteskillnader och dess påverkan

Räntan är en av de mest framträdande faktorerna som påverkar kostnaden för ditt lån. En liten skillnad i ränta, till exempel från 4% till 5%, kan resultera i tusentals kronor i extra kostnader över lånets löptid. Det är därför viktigt att inte bara titta på den nominella räntan utan också på den effektiva räntan, som inkluderar alla avgifter och kostnader.

Villkor, avgifter och dolda kostnader

Förutom räntan finns det andra villkor och avgifter som kan göra ditt lån på 500 000 kr dyrare än du först trott. Detta inkluderar uppläggningsavgifter, aviavgifter och eventuella straffavgifter för förtida återbetalning. Genom att jämföra dessa villkor noggrant kan du undvika obehagliga överraskningar i framtiden.

Flexibilitet i återbetalningsplanen

Livet är oförutsägbart, och din ekonomiska situation kan förändras. Vissa långivare erbjuder flexibilitet i återbetalningsplanen, som möjligheten att frysa betalningar eller ändra återbetalningstiden. Denna typ av flexibilitet kan vara mycket värdefull om du stöter på ekonomiska svårigheter.

Kreditvärdighet och lånealternativ

Din kreditvärdighet spelar en stor roll i vilka lån du är berättigad till. Vissa långivare specialiserar sig på personer med lägre kreditvärdighet men kan ta ut högre räntor som kompensation. Genom att jämföra olika långivare kan du hitta den som bäst matchar din kreditprofil.

Kundservice och support

En ofta förbisedd aspekt av att ta ett lån är kvaliteten på kundservicen. Om du har frågor eller problem med ditt lån, vill du kunna nå din långivare snabbt och enkelt. Kundrecensioner och betyg kan ge dig en indikation på hur bra en långivares kundservice är.

Genom att ta dig tid att jämföra olika lånealternativ kan du göra ett mer informerat val, spara pengar och undvika potentiella problem längre fram.


Vanliga användningsområden

Att ta ett lån på 500 000 kr är ett betydande ekonomiskt beslut, och det är viktigt att ha en klar bild av vad pengarna ska användas till. Olika låneändamål har olika ekonomiska konsekvenser och kräver olika typer av planering och budgetering. Här går vi igenom några av de vanligaste användningsområdena för ett lån i den storleken, för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Lån till bilköp

Ett lån på 500 000 kr kan vara en utmärkt finansieringslösning för att köpa en bil. Med en sådan budget kan du investera i en ny eller nästan ny bil av hög kvalitet. Det är dock viktigt att inte bara titta på inköpspriset utan också att beakta andra kostnader som försäkring, skatt och underhåll. Jämför olika finansieringsalternativ och se till att du har råd med de månatliga betalningarna.

Renoveringar

Om du äger en bostad och planerar att genomföra större renoveringar, kan 500000 kr vara en betydande summa som kan täcka kostnaderna för material och arbete. Renoveringar kan inte bara förbättra din livskvalitet utan också öka värdet på din fastighet. Men det är viktigt att göra en noggrann budget och att jämföra olika lånealternativ för att finansiera projektet.

Företagslån utan säkerhet

För små och medelstora företag kan ett lån på 500 000 kr vara en viktig källa till finansiering. Pengarna kan användas för att expandera verksamheten, investera i ny teknik eller för marknadsföring. Eftersom det är ett lån utan säkerhet, behöver du inte riskera företagets tillgångar, men det kan medföra en högre ränta.

Kontantinsats till bostad

En kontantinsats på 500 000 kr kan vara en betydande del av finansieringen när du köper en ny bostad. Det kan också hjälpa dig att kvalificera dig för ett bostadslån med bättre ränta och villkor. Det är dock viktigt att ha en stabil ekonomi och att vara förberedd på de löpande kostnaderna som kommer med att äga en bostad.

Samla befintliga lån och krediter

Om du redan har flera smålån eller kreditkortsskulder, kan ett lån på 500 000 kr vara en strategisk lösning för att konsolidera dessa skulder. Genom att samla allt under ett och samma lån kan du potentiellt sänka din månatliga betalning och totala räntekostnad, samt göra det enklare att hantera din ekonomi.


Så går det till att låna 500000 kr

Steg-för-steg-processen på Konsument.se

Om du befinner dig på Konsument.se, har du redan tagit ett viktigt steg i rätt riktning för att jämföra olika långivare och deras räntor och villkor. Men hur går det till att faktiskt ta ett lån på 500 000 kr? Här är en översikt över processen, med fokus på hur du kan använda Konsument.se för att göra det så smidigt som möjligt:

 1. Förberedelse: Innan du börjar jämföra långivare på Konsument.se, se till att du har en klar bild av din ekonomiska situation. Detta inkluderar att veta din kreditvärdighet och att ha alla nödvändiga dokument till hands.
 2. Använd Konsument.se för jämförelse: Nu när du är förberedd, använd Konsument.se för att jämföra olika långivares räntor, avgifter och villkor. Här kan du enkelt se vilka alternativ som är mest fördelaktiga för dig.
 3. Ansökan via Konsument.se: När du har valt en eller flera långivare som passar dina behov, kan du gå till långivaren och fortsätta ansökningsprocessen. Detta sparar tid och säkerställer att du ansöker hos en pålitlig långivare.
 4. Bedömning: Efter att du har skickat in din ansökan, kommer långivaren att genomföra en kreditbedömning. Detta kan inkludera att kontrollera din inkomst, dina utgifter och din kreditvärdighet.
 5. Godkännande och utbetalning: Om du blir godkänd, kommer du att få ett låneavtal. Läs igenom detta noggrant innan du undertecknar. De 500 000 kr kommer sedan att överföras till ditt angivna bankkonto.
 6. Återbetalning: Slutligen är det dags för återbetalning.

Genom att använda Konsument.se som din guide genom låneprocessen kan du försäkra dig om att du får det mest fördelaktiga lånet på 500000 kr för din situation.


Typiska krav från långivarna

Vad långivare vanligtvis letar efter

När du ansöker om ett lån på 500 000 kr hos en långivare du hittat via Konsument.se, kommer du att stöta på en rad krav som långivare vanligtvis ställer. Dessa krav är inte bara för att skydda långivaren, utan också för att säkerställa att du som låntagare har förmågan att återbetala lånet. Här är några av de mest typiska kraven:

 1. Ålder: De flesta långivare har en åldersgräns, vanligtvis minst 18 eller 20 år.
 2. Inkomst: En stabil inkomst är ofta ett krav för att säkerställa att du kan göra de månatliga betalningarna. Inkomstkraven kan variera, men det är vanligt med en minimigräns.
 3. Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet kommer att granskas för att bedöma din ekonomiska pålitlighet. En hög kreditvärdighet kan leda till bättre räntor och villkor.
 4. Anställningsform: Vissa långivare kan kräva att du har en fast anställning, medan andra kan vara mer flexibla.
 5. Svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd: De flesta långivare kräver att du är svensk medborgare eller har ett giltigt uppehållstillstånd.
 6. Inga betalningsanmärkningar: Många långivare vill inte låna ut till personer med betalningsanmärkningar, även om det finns undantag. Se listan högst upp på den här sidan
 7. Bankkonto: Ett svenskt bankkonto är oftast nödvändigt för att lånet ska kunna utbetalas och för att de månatliga betalningarna ska kunna dras.

Genom att förstå dessa krav innan du börjar ansökningsprocessen kan du förbättra dina chanser att få ditt lån på 500000 kr godkänt.


Lån på 500000 kr med dålig kreditvärdighet och skulder

Möjligheter och risker

Om du har en låg kreditvärdighet eller befinner dig i en skuldsituation, kan det vara svårare men inte omöjligt att få ett lån på 500 000 kr. Här på Konsument.se kan du jämföra långivare som specialiserar sig på lån till personer med mindre än perfekt kreditvärdighet. Men det är viktigt att vara medveten om både möjligheterna och riskerna:

 1. Högre räntor: Långivare tar en större risk när de lånar ut till någon med dålig kreditvärdighet, vilket ofta resulterar i högre räntor.
 2. Strängare villkor: Du kan också stöta på strängare återbetalningsvillkor och högre avgifter, vilket kan göra lånet dyrare på lång sikt.
 3. Kreditupplysning: Varje låneansökan innebär en kreditupplysning, och flera upplysningar kan sänka din kreditvärdighet ytterligare. Använd Konsument.se för att jämföra långivare som gör en mjuk kreditupplysning om möjligt.
 4. Skuldsanering som alternativ: Om du redan har betydande skulder, bör du överväga andra alternativ som skuldsanering innan du tar ett nytt stort lån.
 5. Juridiska konsekvenser: Misslyckas du med att betala tillbaka lånet kan det leda till allvarliga juridiska konsekvenser, inklusive indrivning och ytterligare skulder.

Om du befinner dig i en situation med dålig kreditvärdighet eller skulder, är det extra viktigt att noggrant läsa igenom alla villkor och att förstå de långsiktiga konsekvenserna innan du tar ett lån på 500000 kr.


Fördelen med att använda en låneförmedlare

Att använda en låneförmedlare kan erbjuda många fördelar när du funderar på att ta ett lån på 500 000 kr. En av de största fördelarna är att du får en bred översikt över marknaden. Detta kan vara särskilt användbart om du är osäker på vilken långivare du ska välja, eftersom en låneförmedlare kan hjälpa dig att hitta långivare som du kanske inte skulle ha hittat på egen hand.

Tidsbesparing och enkelhet

En annan fördel är tidsbesparingen. Att jämföra varje enskild långivare kan vara tidskrävande och komplicerat. Med en låneförmedlares hjälp får du en snabb och enkel jämförelse av de bästa alternativen, vilket sparar dig både tid och energi.

Skydda din kreditvärdighet

När det kommer till din kreditvärdighet är en av de stora fördelarna med att använda en låneförmedlare att det oftast bara görs en kreditupplysning. Detta är fördelaktigt eftersom flera kreditupplysningar kan ha en negativ inverkan på din kreditvärdighet.

Få tillgång till bättre villkor

Låneförmedlare har ofta förhandlingskraft och goda relationer med flera långivare, vilket kan leda till bättre räntor och villkor för dig som låntagare. Detta är särskilt värdefullt när det handlar om större lån som 500000 kr.

Kostnadsfritt och expertis

Slutligen är tjänsten vanligtvis kostnadsfri för dig som låntagare. Låneförmedlaren får istället betalt av långivaren, vilket gör att du kan dra nytta av deras expertis och rådgivning utan extra kostnad.

Genom att använda en låneförmedlare som du hittat via Konsument.se kan du alltså göra låneprocessen enklare, snabbare och potentiellt mer fördelaktig.


Så mycket kostar ett lån på 500 000 kr med olika amorteringstider

Förstå kostnaden för ditt lån

När du funderar på att ta ett lån på 500 000 kr är det viktigt att förstå de totala kostnaderna, inklusive räntor och avgifter. En av de faktorer som mest påverkar kostnaden är amorteringstiden, det vill säga den tid du har på dig att betala tillbaka lånet.

Kort amorteringstid

Om du väljer en kort amorteringstid, till exempel 5 år, kommer dina månatliga betalningar att vara högre, men den totala räntekostnaden kommer att vara lägre. Detta kan vara ett bra alternativ om du har en stabil inkomst och vill bli skuldfri snabbt.

Lång amorteringstid

Å andra sidan, om du väljer en längre amorteringstid, som 10 eller 15 år, kommer dina månatliga betalningar att vara lägre, men den totala räntekostnaden kommer att vara högre. Detta kan vara mer hanterbart på kort sikt, men du bör vara medveten om att det kommer att kosta dig mer i längden.

Exempel

För att ge dig en bättre uppfattning, låt oss säga att räntan är 5%. Med en 5-årig amorteringstid skulle den totala räntekostnaden vara cirka 68 000 kr. Med en 10-årig amorteringstid skulle den totala räntekostnaden stiga till cirka 140 000 kr.

Högst upp på den här sidan jämföra olika långivares räntor och amorteringstider, vilket hjälper dig att förstå de totala kostnaderna för ett lån på 500000 kr.


Fördelar och nackdelar med ett privatlån utan säkerhet

Vad är ett privatlån utan säkerhet?

Ett privatlån, även kallat blancolån, är ett lån där du inte behöver ställa någon form av säkerhet, som en bostad eller bil, för att få lånet beviljat. Detta är en av de vanligaste formerna av lån när det kommer till att låna 500 000 kr, och det finns både fördelar och nackdelar med denna typ av lån.

Fördelar

 1. Flexibilitet: Eftersom lånet inte kräver någon säkerhet, har du större frihet att använda pengarna som du vill.
 2. Snabb process: Ansökningsprocessen är oftast snabbare jämfört med lån som kräver säkerhet, vilket kan vara fördelaktigt om du behöver pengarna snabbt.
 3. Ingen risk för egendom: Eftersom lånet är osäkrat, riskerar du inte att förlora någon specifik egendom om du inte kan betala tillbaka lånet.

Nackdelar

 1. Högre ränta: Privatlån utan säkerhet har oftast högre räntor jämfört med lån med säkerhet.
 2. Strängare kreditkrav: Eftersom långivaren tar en högre risk, kan kreditkraven vara strängare.
 3. Potentiell skuldfälla: Om du inte är försiktig med återbetalningen, kan höga räntor och avgifter snabbt göra lånet till en skuldfälla.

Tänk på det här innan du ansöker

Förberedelse är nyckeln

Innan du skickar in din ansökan om ett lån på 500 000 kr, finns det flera saker du bör tänka på för att säkerställa att du gör ett välgrundat beslut. Här är några viktiga punkter att överväga:

 1. Budget: Gör en detaljerad budget för att se hur lånet kommer att passa in i din ekonomi. Kan du verkligen hantera de månatliga betalningarna?
 2. Kreditupplysning: Känn till din kreditvärdighet och hur den kan påverka din låneansökan. En hög kreditvärdighet kan ge dig bättre räntor och villkor.
 3. Totala kostnader: Var medveten om de totala kostnaderna för lånet, inklusive räntor och eventuella avgifter. Använd Konsument.se för att jämföra dessa.
 4. Amorteringstid: Välj en amorteringstid som passar din ekonomiska situation. Kom ihåg att en längre amorteringstid kan leda till högre totala kostnader.
 5. Försäkring: Överväg att ta en låneförsäkring som kan täcka dina betalningar i händelse av arbetslöshet, sjukdom eller annan oförutsedd händelse.
 6. Läs villkoren: Läs igenom låneavtalet noggrant och se till att du förstår alla villkor och krav innan du undertecknar.
 7. Rådgivning: Om du är osäker, överväg att konsultera en ekonomisk rådgivare. Detta kan vara särskilt viktigt för större lån som 500000 kr.

De vanligaste frågorna och svaren

När det kommer till att låna 500 000 kr, är det naturligt att ha en del frågor och funderingar. Här är några av de vanligaste frågorna vi får här på Konsument.se, tillsammans med våra svar:

Hur snabbt kan jag få lånet på 500 000?

Det varierar mellan olika långivare, men med ett privatlån utan säkerhet kan du ofta få pengarna utbetalda inom några dagar.

Vad händer om jag missar en betalning?

Missade betalningar kan leda till extra avgifter och en negativ påverkan på din kreditvärdighet. I värsta fall kan det leda till indrivning.

Kan jag betala tillbaka ett lån på 500 000 kr i förtid?

De flesta långivare tillåter förtida återbetalning, men det kan ibland medföra extra avgifter. Kontrollera detta i ditt låneavtal.

Är det möjligt att låna 500 000 med betalningsanmärkning?

Det är svårare men inte omöjligt. Vissa långivare specialiserar sig på lån till personer med betalningsanmärkningar, men räntan är ofta högre.

Hur påverkar amorteringstiden mina månatliga betalningar?

En längre amorteringstid resulterar i lägre månatliga betalningar, men högre totala räntekostnader. En kortare amorteringstid har det omvända effekten.

Kan jag ändra amorteringstiden efter att lånet är beviljat?

Detta varierar mellan långivare. Vissa tillåter det, men det kan medföra ändringsavgifter.

Vad är en låneförmedlare och hur kan det hjälpa mig?

En låneförmedlare som Konsument.se hjälper dig att jämföra olika långivares erbjudanden, vilket kan spara dig tid och pengar.


Läs mer om andra vanliga lånebelopp

Lån under 100 000 krLån över 100 000 krLån över 500 000 kr
Låna 10000 krLåna 100000 krLåna 500000 kr
Låna 20000 krLåna 150000 krLåna 600000 kr

Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare. Anders har lång erfarenhet från finansbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-06-18 av Anders Larsson