Låna 600 000 kr

Låna 600000 kr med låg ränta
Ansök om lån upp till 600 000 här
Med betalningsanmärkning (eller utan)
Se vad det kostar att låna 600000 kr

Bäst för att låna 600 000 kr (2024)

Om du behöver låna 600000 kr så är Lendo bäst just nu. De jämför flest svenska långivare av alla låneförmedlare och kan på så sätt hjälpa dig att hitta den lägsta möjliga individuella räntan. Med en enda ansökning på bara 2 minuter så kan du få besked direkt.

Konsument.se rekommenderar Lendo för lån på 600 000 kr.

Ansök nu via Lendo →


Jämför alla lån på upp till 600000 kr

Här kan du jämföra ränta och grundläggande krav hos olika långivare. Läs mer på deras respektive webbplats där du även kan ansöka om att låna.

LångivareOmdömeLånebeloppLöptidRäntaAnmärkningNästa steg
Lendo
Lendo
10 000 kr – 600 000 kr1 – 15 år5,20% – 33,93% OKAnsök nu →
Likvidum
Likvidum
5 000 kr – 600 000 kr1 – 20 år4,95% – 25,95% OKAnsök nu →
Coop
Coop
15 000 kr – 600 000 kr1 – 15 år5,20% – 16,95% NejAnsök nu →
Compricer
Compricer
5 000 kr – 600 000 kr2 – 15 år4,70% – 33,75% OKAnsök nu →
Enklare
Enklare
5 000 kr – 600 000 kr1 – 20 år5,07% – 33,46% OKAnsök nu →
Bank Norwegian
Bank Norwegian
5 000 kr – 600 000 kr1 – 15 år8,61% – 29,07% NejAnsök nu →

Att låna 600 000 kr är ett betydande ekonomiskt beslut och det är viktigt att vara väl informerad innan man går vidare. Att förstå hur man kan uppnå låg ränta är avgörande för att minimera kostnaderna över lånetiden. Denna guide kommer att ge en omfattande översikt över processen, riskerna, och de bästa metoderna för att låna 600 000 kr med låg ränta.


Vad kan jag låna 600 000 kr till?

Att låna 600 000 kr kan vara en lösning för att finansiera olika typer av behov och mål. Här är en mer detaljerad titt på några av de vanligaste användningarna:

 • Samla lån och krediter: Om du har flera olika lån och krediter kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att samla dem till ett enda lån. Detta kan inte bara minska din månatliga betalning men också sänka den totala räntekostnaden, vilket kan leda till betydande besparingar över tid.
 • Bil: Att köpa en bil kan vara en stor utgift, och många människor väljer att finansiera köpet genom ett lån. Genom att jämföra olika lånealternativ kan du hitta det som bäst passar din budget och dina behov, och säkerställa att du får de bästa möjliga villkoren och räntan.
 • Renovering: Renoveringsprojekt kan vara kostsamma, men de kan också öka värdet på din bostad. Ett lån kan hjälpa dig att täcka kostnaderna för material och arbete, och möjliggöra förbättringar som annars kanske inte hade varit möjliga.
 • Utbildning: Utbildning är en investering i din framtid, och ett lån kan vara ett värdefullt verktyg för att finansiera denna investering. Oavsett om det är för att betala för studieavgifter, böcker, eller boende, kan rätt lån hjälpa dig att uppnå dina utbildningsmål utan att kompromissa med din ekonomiska stabilitet.
 • Investeringar: Om du har identifierat en investeringsmöjlighet med hög avkastning, kan ett lån hjälpa dig att dra nytta av den. Det är dock viktigt att noggrant överväga riskerna och att ha en klar och genomtänkt investeringsstrategi.

För varje ändamål är det viktigt att göra en grundlig forskning och övervägning för att säkerställa att lånet är det bästa alternativet för din situation, och att du förstår alla villkor och krav.


Fördelar och nackdelar

Att låna 600 000 kr kan ha både positiva och negativa aspekter, och det är viktigt att väga dessa mot varandra innan man fattar ett beslut. Här är några av de potentiella fördelarna och nackdelarna:

Fördelar

 • Flexibilitet: Ett lån på 600 000 kr kan ge dig den finansiella flexibiliteten att göra stora inköp eller investeringar utan att tömma dina besparingar.
 • Möjlighet till investering: Med rätt lån kan du investera i möjligheter som annars kanske inte hade varit tillgängliga, som utbildning eller fastighetsköp.
 • Bättre ekonomisk hantering: Genom att konsolidera befintliga skulder kan du förenkla din ekonomiska hantering och potentiellt sänka dina månatliga betalningar och totala räntekostnader.

Nackdelar

 • Räntekostnader: Även om du kan få låg ränta, kommer du fortfarande att behöva betala ränta på lånet, vilket ökar den totala kostnaden.
 • Skuldsättning: Om du inte hanterar dina betalningar väl, kan du hamna i skuld, vilket kan leda till allvarliga ekonomiska problem.
 • Effekt på kreditvärdighet: Missade betalningar och överskridna kreditgränser kan negativt påverka din kreditvärdighet, vilket kan göra det svårare att få lån i framtiden.

Att förstå dessa fördelar och nackdelar är avgörande för att göra ett välgrundat beslut om huruvida att låna 600 000 kr är rätt val för dig.


Låna med eller utan säkerhet

När du lånar pengar, särskilt större belopp som 600 000 kr, är det viktigt att förstå skillnaden mellan lån med och utan säkerhet, samt hur dessa påverkar lånevillkoren och kraven.

Lån på upp till 600 000 kr med säkerhet

 • Lägre ränta: Eftersom långivaren har en form av säkerhet, är räntorna ofta lägre jämfört med lån utan säkerhet.
 • Större lånebelopp: Möjligheten att låna större belopp är ofta tillgänglig, beroende på värdet av den tillgång som används som säkerhet.
 • Risk för tillgångsförlust: Om du inte kan betala tillbaka lånet, riskerar du att förlora den tillgång du har använt som säkerhet, t.ex. ditt hem eller din bil.

Lån på upp till 600 000 kr utan säkerhet

 • Högre ränta: Eftersom långivaren inte har någon säkerhet, är räntorna ofta högre för att kompensera för den ökade risken.
 • Mindre strikta krav: Kraven för att få ett lån utan säkerhet är ofta mindre strikta, och du behöver inte riskera någon av dina tillgångar.
 • Snabbare process: Utan behovet av att värdera en tillgång som säkerhet, kan ansökningsprocessen vara snabbare och enklare.

Att välja mellan lån med och utan säkerhet beror på din individuella situation, dina behov, och din förmåga att hantera risker. Det är viktigt att noggrant överväga dina alternativ och att läsa lånevillkoren innan du fattar ett beslut.


Låna 600000 med betalningsanmärkning (eller utan)

Att ha en betalningsanmärkning kan vara en utmaning när man söker lån, men det finns alternativ tillgängliga. Här är en jämförelse mellan att låna med och utan betalningsanmärkning:

AspektMed betalningsanmärkningUtan betalningsanmärkning
RäntorOfta högre, då låntagare ses som högrisk.Generellt lägre, med bättre lånevillkor tillgängliga.
VillkorKan vara strängare med lägre lånebelopp.Mer fördelaktiga och flexibla villkor.
AlternativBegränsade, färre långivare är villiga att erbjuda lån.Bredare utbud av långivare och lånealternativ.
LånebeloppOfta lägre på grund av ökad risk.Möjlighet att låna större belopp med bättre villkor.

Tips för att låna med betalningsanmärkning

 • Sök hos specialiserade långivare: Det finns långivare som är specialiserade på kunder med betalningsanmärkningar.
 • Arbeta på din kreditvärdighet: Betala av skulder och håll dina betalningar i tid för att gradvis förbättra din kreditvärdighet.
 • Var noggrann med villkoren: Läs igenom alla villkor, räntor och avgifter noggrant för att undvika framtida problem.

Så jämför du och lånar upp till 600 000 kr

När du överväger att låna upp till 600 000 kr, är det viktigt att jämföra olika lånealternativ för att hitta det som bäst passar dina behov och ekonomiska situation. Här är några steg att följa när du jämför lån:

 1. Jämför räntor: Se till att jämföra räntor från olika långivare. Leta efter den effektiva räntan, som inkluderar alla avgifter och kostnader, för att få en korrekt bild av lånets totala kostnad.
 2. Undersök villkoren: Läs igenom lånevillkoren noggrant. Var uppmärksam på återbetalningstiden, eventuella avgifter, och vad som händer om du missar en betalning.
 3. Kontrollera krav: Var medveten om långivarens krav. Vissa långivare har strängare krav gällande inkomst, anställning och kreditvärdighet.
 4. Överväg lånetyp: Beroende på ditt behov, kan olika typer av lån vara mer lämpliga. Överväg om ett lån med eller utan säkerhet, eller ett specifikt bil- eller renoveringslån, är bäst för dig.
 5. Använd lånekalkylatorer: Många långivare erbjuder onlinekalkylatorer som hjälper dig att räkna ut månadskostnaden för lånet baserat på ränta, lånebelopp och löptid.
 6. Kontrollera återbetalningsplanen: Se till att du är bekväm med återbetalningsplanen och att du har råd med de månatliga betalningarna utan att det påverkar din ekonomi negativt.

Genom att noggrant jämföra olika lånealternativ kan du säkerställa att du får det mest fördelaktiga lånet för din situation.


Räkneexempel – vad kostar det att låna 600 000 kr?

För att illustrera kostnaden för att låna 600 000 kr, här är ett hypotetiskt exempel. Observera att detta bara är ett exempel, och den faktiska kostnaden kan variera beroende på ränta, löptid, och andra villkor.

Exempel:

 • Lånebelopp: 600 000 kr
 • Ränta: 5% per år
 • Löptid: 10 år
 • Månadskostnad: Cirka 6 374 kr
 • Total kostnad för lånet: Cirka 764 880 kr

I detta exempel skulle den totala kostnaden för lånet, inklusive räntor, uppgå till 764 880 kr över en 10-årsperiod, vilket innebär att du skulle betala tillbaka 164 880 kr mer än det ursprungliga lånebeloppet.

Att tänka på:

 • Varierande räntor: Räntan kan variera stort mellan olika långivare, så det är viktigt att jämföra erbjudanden.
 • Återbetalningstid: En längre återbetalningstid kan leda till lägre månadskostnader, men den totala kostnaden för lånet blir högre.
 • Extra avgifter: Var uppmärksam på eventuella extra avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift, som kan påverka den totala kostnaden.

Det är viktigt att använda räkneexempel som en guide och att noggrant granska det faktiska låneavtalet för att förstå de exakta kostnaderna och villkoren.


Vanliga krav för att få låna – så ökar du dina chanser

För att kvalificera sig för ett lån, särskilt ett större belopp som 600 000 kr, måste man uppfylla vissa krav som ställs av långivaren. Här är några vanliga krav och tips på hur du kan öka dina chanser att få lånet beviljat:

Vanliga krav:

 • Stabil inkomst: Långivare vill se bevis på stabil inkomst för att vara säkra på att du kan betala tillbaka lånet.
 • God kreditvärdighet: En hög kreditvärdighet indikerar att du är en pålitlig låntagare, vilket ökar dina chanser att få lånet beviljat.
 • Låg skuldsättningsgrad: Långivare föredrar låntagare med låg skuldsättning i förhållande till inkomst.
 • Inga betalningsanmärkningar: Många långivare är ovilliga att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar.

Så ökar du dina chanser:

 • Förbättra din kreditvärdighet: Betala dina räkningar i tid och undvik att ta på dig för mycket skuld.
 • Stabilisera din ekonomi: Ha en stabil inkomst och undvik att byta jobb ofta.
 • Minska skulder: Betala av befintliga skulder och undvik att ta på dig nya.
 • Ha en medlåntagare: En medlåntagare med god kreditvärdighet kan öka dina chanser att få lånet beviljat.

Genom att uppfylla långivarens krav och förbättra din finansiella situation kan du öka dina chanser att få lånet du behöver.


Alternativ till att låna 600 000 kr

Innan du bestämmer dig för att låna 600 000 kr, är det viktigt att överväga andra alternativ som kan vara mer ekonomiskt fördelaktiga eller lämpliga för din situation. Här är några alternativ:

Sparande och investeringar

 • Spara pengar: Om ditt behov inte är akut, kan du överväga att spara pengar över tid för att finansiera ditt mål utan att behöva ta ett lån.
 • Investera: Om du har några besparingar, kan du överväga att investera dem för att öka ditt kapital över tid.

Stöd och bidrag

 • Statliga stöd: Beroende på ditt behov och situation, kan det finnas statliga stöd eller bidrag som du kan ansöka om.
 • Familj och vänner: Om möjligt, kan du överväga att låna pengar från familj eller vänner, vilket ofta är mindre formellt och kan ha bättre villkor.

Sälja tillgångar

 • Sälja egendom: Om du har värdefulla tillgångar, som en bil eller smycken, kan du överväga att sälja dem för att få de pengar du behöver.
 • Omvärdera din bostad: Om du äger din bostad, kan du överväga att omvärdera den och frigöra några av dina inbyggda värden.

Andra låneformer

 • Mindre lån eller krediter: Om 600 000 kr är mer än vad du faktiskt behöver, kan ett mindre lån eller en kredit vara ett bättre alternativ.
 • Leasing eller hyra: Beroende på vad du behöver pengarna till, kan leasing eller hyra vara ett mer kostnadseffektivt alternativ.

Genom att överväga dessa alternativ kan du hitta en lösning som bäst passar dina behov och ekonomiska situation, utan att behöva ta på dig onödig skuld.


Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar det att betala tillbaka ett lån på 600 000 kr?

Återbetalningstiden varierar beroende på lånevillkoren, men det kan vara mellan 1 och 30 år. En kortare löptid innebär högre månatliga betalningar, men lägre totala räntekostnader.

Kan jag låna 600 000 kr med en betalningsanmärkning?

Det kan vara svårt, men det finns långivare som specialiserar sig på lån till personer med betalningsanmärkningar. Var beredd på högre räntor och strängare villkor.

Vad är den genomsnittliga räntan på ett lån på 600 000 kr?

Räntan varierar beroende på långivare, din kreditvärdighet, och andra faktorer, men kan ligga mellan 3% och 20%.

Kan jag betala tillbaka lånet i förtid?

Många långivare tillåter förtida återbetalning, men det kan finnas avgifter involverade. Kontrollera lånevillkoren noggrant.

Vad händer om jag missar en betalning?

Missade betalningar kan leda till extra avgifter, högre räntor, och negativ påverkan på din kreditvärdighet. Kontakta omedelbart din långivare om du tror att du kommer att missa en betalning.

Behöver jag ha en medlåntagare för att låna 600 000 kr?

Det beror på din ekonomiska situation och långivarens krav. En medlåntagare kan öka dina chanser att få lånet beviljat och kan hjälpa dig att få bättre villkor.


Fler lånebelopp

Lån under 100 000 krLån över 100 000 krLån över 500 000 kr
Låna 10000 krLåna 100000 krLåna 500000 kr
Låna 20000 krLåna 150000 krLåna 600000 kr

Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare. Anders har lång erfarenhet från finansbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-03-10 av Anders Larsson