Samly

Samly lån omdöme (2024)

Samly är en kostnadsfri låneförmedlingstjänst som erbjuder låneansökningar upp till 600 000 kr via olika svenska långivare och banker. Tjänsten är ny på marknaden men jämför upp till 40 olika etablerade långivare som erbjuder marknadsmässiga räntor och villkor. De samarbetar dessutom med den seriösa låneförmedlaren Sambla.

Konsument.se rekommenderar Samly.

Ansök om lån hos Samly

Om Samly

Samly är ett svenskt företag som agerar som låneförmedlare på den finansiella marknaden. Deras tjänst är att erbjuda förmedling av privatlån och samlingslån med syftet att konsolidera och potentiellt minska kostnaderna för befintliga lån och krediter. Genom ett samarbete med Sambla och med en enda kreditupplysning via UC, strävar Samly efter att förenkla låneansökningsprocessen för sina kunder. De erbjuder lån upp till 600 000 SEK, där kunderna har möjlighet att välja det bästa erbjudandet från upp till 40 olika långivare och banker.

Samly marknadsför sig med förmåner som ingen uppläggningsavgift och snabba utbetalningar, vilket kan vara attraktivt för låntagare som söker flexibla lånemöjligheter. Som låneförmedlare agerar Samly som en mellanhand mellan låntagaren och långivaren, vilket kan leda till bättre lånevillkor tack vare konkurrensen mellan de olika långivarna.


Utökat omdöme

Efter att ha granskat den tillgängliga informationen om Samly, kan man konstatera att företaget erbjuder en användarvänlig tjänst som kan vara till stor hjälp för de som vill samla sina lån och minska månadskostnaderna. Samly förenklar ansökningsprocessen genom att använda en enda kreditupplysning, vilket kan vara mindre skadligt för kundens kreditvärdighet jämfört med flera kreditförfrågningar. Deras samarbete med en mängd olika banker och långivare kan också öka chanserna för låntagare att få ett konkurrenskraftigt lån.

Dock bör det noteras att det breda räntespannet, från 3,06% till 29,99%, antyder att inte alla kommer att erhålla de mest fördelaktiga räntorna. Denna variation i ränta är en viktig faktor att överväga, då den högsta räntan kan resultera i en avsevärt högre kostnad över tid. Dessutom, även om Samly tillåter låntagare med betalningsanmärkningar att ansöka, kan dessa låntagare ofta ställas inför högre räntor.

Samly tillämpar inga uppläggningsavgifter eller aviavgifter, vilket är en klar fördel jämfört med många andra långivare. Den totala transparensen med räkneexempel på deras webbplats ger även potentiella låntagare en god insikt i vad de kan förvänta sig i termer av återbetalning.

Ansök om lån hos Samly


Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 1. Enkelhet i ansökan: Samlys process är enkel, där en ansökan distribueras till flera långivare utan att behöva genomföra separata kreditkontroller för varje.
 2. Inga dolda avgifter: De tar inte ut någon uppläggningsavgift eller aviavgift, vilket kan göra lån genom dem mer ekonomiskt.
 3. Bredd: Med upp till 40 långivare att välja mellan, ökar möjligheten för låntagare att hitta en långivare som passar deras specifika behov.
 4. Stor lånekapacitet: De erbjuder lån från 5 000 till 600 000 SEK, vilket täcker ett brett spektrum av lånebehov.
 5. För betalningsanmärkningar: Möjligheten att ansöka även för de med betalningsanmärkningar (under vissa förutsättningar) utvidgar tillgängligheten för olika kreditprofiler.

Nackdelar:

 1. Variabel ränta: Räntespannet är brett och kan innebära att en låntagare med svagare kreditvärdighet kan få en betydligt högre ränta.
 2. För kreditvärdiga: De bästa räntorna är sannolikt reserverade för de med stark kreditvärdighet, vilket begränsar fördelen för låntagare med lägre kreditbetyg.
 3. Inga direktutbetalningar: Det finns ingen möjlighet till direktutbetalning, vilket kan vara en nackdel för de som behöver snabba medel.
 4. Kreditupplysning via UC: Användningen av UC för kreditupplysning kan vara en nackdel för de som redan har många förfrågningar registrerade, eftersom detta kan påverka kreditvärdigheten negativt.

Recension

Utifrån den information som finns tillgänglig ger Samly ett intryck av att vara en ansvarsfull och transparent låneförmedlare. De erbjuder en tjänst som inte bara är kostnadsfri utan också tillgänglig för en bred grupp av låntagare, inklusive de med betalningsanmärkningar. Det är värt att betona att Samly gör det möjligt för låntagare att ansöka om lån utan att nödvändigtvis påverka deras kreditvärdighet negativt genom multipla kreditupplysningar.

Samly är en relativt ny aktör vilket kan vara både en fördel och nackdel. Som ny på marknaden kan de erbjuda moderna lösningar och konkurrenskraftiga villkor, men det kan också finnas en viss osäkerhet kring företagets långsiktiga stabilitet och kapacitet att hantera en stor kundbas.

De erbjuder en användarvänlig hemsida med tydliga instruktioner och information om lånevillkor. Samly framställer ett räkneexempel på sin webbplats som ger en indikation på potentiella kostnader för ett lån vilket är positivt för transparens och låntagarens förståelse för låneupplägget.

Vidare har Samly ett tydligt angivet inkomstkrav och en process som verkar rättfram och enkel. Genom användning av BankID för legitimering och signering av låneavtal, tillgodoser de en säker och modern ansökningsprocess.


Överblick

För att ge en klar och överskådlig presentation av Samlys lånevillkor och tjänster, här är en tabell som sammanfattar den viktigaste informationen:

KategoriInformation
Lånebelopp5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid1 – 20 år
Räntespann3,06% – 29,99%
Uppläggningsavgift0 kr
Utbetalningstid1 – 3 dagar
Antal långivareUpp till 40
ÅldersgränsMinst 18 år
Inkomstkrav100 000 kr/år
Godtar betalningsanmärkningarJa
KreditupplysningUC
Tillåter medsökandeJa
LåneskyddJa

Denna tabell ger en snabb och lättillgänglig översikt över vad kunder kan förvänta sig när de ansöker om lån via Samly. Det framhäver också företagets villighet att tillmötesgå olika låntagares behov, från de som söker små belopp till de som behöver större summor för större investeringar eller konsolidering av skulder.


Grundkrav

För att vara berättigad till ett lån via Samly, måste ansökande uppfylla vissa grundkrav. Dessa kriterier är en viktig del av deras riskbedömning och bidrar till att säkerställa att låntagare har förmågan att återbetala sina lån. Nedan listas de grundläggande kraven som Samly ställer:

 • Åldersgräns: Måste vara minst 18 år gammal.
 • Inkomstkrav: En månadsinkomst på minst 8 400 SEK krävs.
 • Folkbokföring: Ansökande måste ha varit folkbokförda i Sverige i åtminstone ett år.
 • Skulder hos Kronofogden: Ingen aktiv skuld hos Kronofogden får ha förekommit under de senaste sex månaderna.
 • Betalningsanmärkningar: Ansökande får ha högst tio betalningsanmärkningar.

Dessa krav är satta för att försäkra att lånetjänsten används ansvarsfullt och inom ramen för en hållbar ekonomisk plan för låntagaren. Genom att fastställa dessa grunder hjälper Samly till att förebygga överskuldsättning och bidrar till en sundare kreditmarknad.


Tips innan du ansöker

Att ansöka om ett lån är ett viktigt finansiellt beslut och det finns flera aspekter att överväga innan man binder sig till en låneavtal. Här är några tips som kan vara till hjälp för de som överväger att använda Samlys tjänster:

 1. Jämför räntor: Innan du ansöker, jämför räntor från olika långivare för att säkerställa att du får det bästa möjliga erbjudandet.
 2. Förstå villkoren: Läs igenom lånevillkoren noggrant. Det är viktigt att förstå återbetalningstiden, räntan och eventuella avgifter som är förknippade med lånet.
 3. Betalningsförmåga: Gör en budget och bedöm din betalningsförmåga. Det är viktigt att du kan hantera den månatliga betalningen utan att det påverkar din ekonomiska stabilitet.
 4. Totala kostnaden för lånet: Titta inte bara på den månatliga betalningen. Beräkna den totala kostnaden för lånet över hela löptiden.
 5. Tidigare skulder: Om du redan har befintliga skulder, överväg hur ett nytt lån påverkar din totala skuldbörda.
 6. Kreditupplysning: Kom ihåg att en kreditupplysning kommer att registreras hos UC, vilket kan påverka din kreditvärdighet.
 7. Nödvändighet: Fråga dig själv om lånet verkligen är nödvändigt, eller om det finns andra sätt att finansiera det du behöver pengarna till.

Så ansöker du om lån hos Samly

Ansökningsprocessen för ett lån via Samly är utformad för att vara så smidig och användarvänlig som möjligt:

 1. Onlineansökan: Gå till Samlys webbplats och fyll i låneansökningsformuläret. Här får du ange önskat lånebelopp och löptid samt personliga uppgifter.
 2. Identifikation med BankID: Du kommer att behöva identifiera dig med BankID, vilket är en säker och standardiserad digital identifikationsmetod i Sverige.
 3. Kreditupplysning: Samly kommer att genomföra en kreditupplysning via UC för att bedöma din kreditvärdighet, vilket är en standardprocess för låneansökningar.
 4. Låneerbjudanden: Efter att din ansökan har behandlats kommer du att få olika låneerbjudanden från de långivare som är anslutna till Samlys nätverk.
 5. Välj erbjudande: Granska de mottagna erbjudandena och välj det som bäst motsvarar dina behov och ekonomiska situation.
 6. Undertecknande av låneavtal: När du har valt ett erbjudande kommer du att få underteckna låneavtalet, återigen använder du BankID för detta steg.
 7. Utbetalning: När avtalet är undertecknat kommer pengarna att betalas ut till ditt bankkonto, vanligtvis inom några dagar.

Banker och samarbetspartners

Samly samarbetar med ett brett urval av banker och finansiella institutioner. Denna mångfald av samarbetspartners innebär att låntagare har tillgång till en stor variation av lånealternativ och kan jämföra olika erbjudanden för att hitta det som passar dem bäst. Samly har inte offentliggjort en fullständig lista över sina samarbetspartners på sin webbplats, men de indikerar att de samarbetar med upp till 40 olika långivare.

Dessa partners inkluderar både större banker och mindre kreditinstitut, vilket ger en bred marknadsöversikt och möjliggör för Samly att erbjuda skräddarsydda lösningar för en rad olika kundbehov. Detta urval ger också kunderna möjlighet att få lånerbjudanden som kan ha svårt att finnas tillgängliga på den öppna marknaden.


Vanliga frågor och svar

Hur påverkar en ansökan min kreditvärdighet?

En ansökan hos Samly resulterar i en kreditupplysning via UC, men eftersom de endast gör en förfrågan – oavsett antalet långivare – påverkas kreditvärdigheten minimalt jämfört med flera förfrågningar.

Vad är det högsta lånebeloppet jag kan ansöka om?

Samly förmedlar lån upp till 600 000 SEK.

Kan jag ansöka om lån med betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att ansöka om lån hos Samly även om du har betalningsanmärkningar, så länge du inte har något skuldsaldo hos Kronofogden.

Hur snabbt kan jag få lånet utbetalt?

Efter godkänd ansökan och undertecknat låneavtal kan utbetalningen ske inom några bankdagar.

Kan jag lösa lånet i förtid?

Ja, låntagare har ofta möjligheten att lösa sina lån i förtid utan extra kostnad, men det är viktigt att detta bekräftas med den specifika långivaren.

Hur väljer jag det bästa låneerbjudandet?

Det är viktigt att jämföra räntor, avgifter och villkor för de olika erbjudandena för att hitta det som är mest fördelaktigt för din situation.

Fortsätt till Samly


Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare. Anders har lång erfarenhet från finansbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-04-03 av Anders Larsson