Bästa lånet med låg ränta – låna pengar med lägst ränta här

Jämför alla bra lån med låg ränta
Se privatlån som har allra lägst ränta
Låna pengar med lägst ränta idag
Aktuell information och villkor

Lånet med lägst ränta (2024)

Det bästa lånet med låg ränta just nu hittar du hos Lendo. De hjälper dig att hitta ett privatlån utan säkerhet på mellan 5 000 och 600 000 kr. Den effektiva räntan sätts individuellt och många olika långivare tävlar om att erbjuda dig att låna pengar till så låg ränta som möjligt.

Konsument.se rekommenderar Lendo.

Ansök nu via Lendo →

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.


Jämför lån med låga räntor

LångivareOmdömeLånebeloppLöptidRäntaAnmärkningNästa steg
Lendo
Lendo
10 000 kr - 600 000 kr1 - 15 år5,20% - 33,93% OKAnsök nu →
Compricer
Compricer
5 000 kr - 600 000 kr2 - 15 år4,70% - 33,75% OKAnsök nu →
Coop
Coop
15 000 kr - 600 000 kr1 - 15 år5,20% - 16,95% NejAnsök nu →
Likvidum
Likvidum
5 000 kr - 600 000 kr1 - 20 år4,95% - 25,95% OKAnsök nu →
Enklare
Enklare
5 000 kr - 600 000 kr1 - 20 år5,07% - 33,46% OKAnsök nu →
Bank Norwegian
Bank Norwegian
5 000 kr - 600 000 kr1 - 15 år8,61% - 29,07% NejAnsök nu →

Vad innebär lån med låg ränta?

Lån med låg ränta innebär att kostnaden för att låna pengar är relativt låg jämfört med andra lån. Räntan, som är en procentandel av lånebeloppet, påverkar både de månatliga avbetalningarna och den totala summan som ska återbetalas. Låg ränta är särskilt eftertraktat eftersom det kan innebära lägre kostnader över lånets löptid.

När vi talar om lån med lägst ränta, är det viktigt att se till helheten. Detta inkluderar att ta hänsyn till eventuella avgifter och kostnader som kan tillkomma. Låg ränta kan förekomma i olika lånetyper, inklusive snabblån, där snabb åtkomst till finansiering erbjuds, ofta med högre räntor jämfört med traditionella banklån. Därför är det kritiskt att jämföra de totala kostnaderna för olika lån, inte bara räntesatsen.

En annan viktig faktor är kreditvärdighet. Låntagare med hög kreditvärdighet kan ofta få tillgång till lån med lägre räntor, eftersom de anses vara lägre risk för långivarna. Att ha en stabil ekonomi och god kredithistorik kan spela en avgörande roll i att säkra ett lån med förmånliga villkor.

Sammanfattningsvis, när du letar efter det bästa lånet med låg ränta, är det viktigt att noggrant undersöka och jämföra olika erbjudanden för att hitta det som passar din ekonomiska situation bäst.


Bra lån med låg ränta trots betalningsanmärkning – finns det?

Att finna bra lån med låg ränta kan vara svårt för personer med betalningsanmärkningar, men det är inte omöjligt. Här är några viktiga punkter att beakta när du ska låna pengar med låg ränta:

 1. Specialiserade långivare: Vissa långivare erbjuder lån till individer med betalningsanmärkningar, men detta kan innebära högre räntor.
 2. Borgenär eller medlåntagare: Att ha en borgenär eller medlåntagare med god kreditvärdighet kan förbättra chanserna att få lån med fördelaktiga villkor.
 3. Alternativa kreditupplysningsföretag: Inte alla långivare använder UC för kreditbedömning. Att söka hos långivare som använder andra kreditupplysningsföretag kan vara en fördel.
 4. Förbättra din kreditvärdighet: Att förbättra din ekonomiska situation och minska skulder kan hjälpa till långsiktigt.
 5. Rådgivning och stöd: Sök professionell rådgivning för att förstå dina alternativ och hitta den bästa vägen framåt.

I tabellen högre upp på sidan har vi samlat de långivare som kan erbjuda lån av pengar till låg ränta trots en eller flera betalningsanmärkningar.


Samla lån med lägst ränta och minska din månadskostnad

Att samla befintliga lån och krediter under ett lån med lägst ränta kan vara ett effektivt sätt att minska månadskostnaderna och få en bättre översikt över ekonomin. Här är några nyckelpunkter:

 1. Konsolidera skulder: Genom att samla alla smålån och krediter under ett större lån, ofta med lägre ränta, kan man minska den totala månadskostnaden.
 2. Enklare ekonomisk hantering: Ett enda lån med en ränta och ett förfallodatum underlättar budgeteringen och skapar en tydligare ekonomisk bild.
 3. Förhandla om räntan: När du ansöker om att samla lån, har du möjlighet att förhandla om en lägre ränta, särskilt om din kreditvärdighet är god.
 4. Kostnadseffektivitet: Även om den initiala räntan kan vara lägre, är det viktigt att ta hänsyn till eventuella avgifter och den totala kostnaden över tid.
 5. Rådgivning och jämförelse: Det är rekommenderat att rådfråga finansiella rådgivare eller använda jämförelsetjänster för att hitta det bästa erbjudandet.

Lån med låg ränta utan UC – vad är alternativen?

Det finns flera alternativa kreditupplysningsföretag till UC, såsom Bisnode och Creditsafe. Dessa företag erbjuder liknande tjänster men utan att registrera förfrågningarna på samma sätt som UC gör. Detta innebär att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas av dessa förfrågningar, vilket kan vara viktigt om du vill undvika negativ påverkan på din kreditvärdighet.

Vikten av att skydda kreditvärdigheten

Att behålla en god kreditvärdighet är avgörande, speciellt om du planerar större ekonomiska åtaganden i framtiden. Varje kreditupplysningsförfrågan via UC kan påverka din kreditvärdighet negativt, särskilt om det sker flera förfrågningar under en kort period. Därför kan lån utan UC vara ett alternativ för att skydda din kreditvärdighet.

Analysera räntor och villkor noggrant

Lån utan UC kan ha olika räntor och villkor jämfört med traditionella lån. Det är viktigt att noggrant jämföra dessa lån, inte bara räntan utan även andra avgifter och villkor som kan påverka den totala kostnaden. Läs igenom lånevillkoren och se till att du förstår alla avgifter och kostnader som är förknippade med lånet.

Förståelse för långivarens bedömningskriterier

Även om en långivare inte använder UC, kommer de att göra en egen kreditbedömning. Denna bedömning baseras på en rad olika faktorer, inklusive din inkomst, befintliga skulder och tidigare betalningshistorik. Det är viktigt att vara medveten om att varje långivare har sina egna kriterier och att en avslagen ansökan från en långivare inte nödvändigtvis innebär att alla långivare kommer att avslå din ansökan.

Ansvar och medvetenhet vid låntagande

Att ta lån med låg ränta utan UC kräver en hög grad av ansvar och medvetenhet om din ekonomiska situation. Det är viktigt att inte se lån utan UC som en enkel utväg eller att använda dem för att undvika att hantera befintliga ekonomiska problem. Se till att du realistiskt kan hantera återbetalningen av lånet och att det passar in i din långsiktiga ekonomiska planering.

Tips: Konsument.se har samlat alla lån utan UC inklusive aktuella räntor.


Lån med lägst ränta – direkt utbetalning

Ett lån med direkt utbetalning och låg ränta är attraktivt för de som snabbt behöver tillgång till pengar. Här är några viktiga aspekter att tänka på:

Direkt utbetalning – vad innebär det?

Lån med direkt utbetalning innebär att pengarna överförs till låntagarens konto kort efter att låneansökan godkänts. Denna snabbhet är särskilt användbar i akuta situationer där omedelbar finansiering krävs.

Kombinationen av låg ränta och snabbhet

Att hitta lån med både lägst ränta och direkt utbetalning kan vara en utmaning. Ofta kan snabbare lån ha något högre räntor på grund av den ökade risken och administrationen som är involverad. Det är viktigt att jämföra olika erbjudanden för att hitta en balans mellan rimlig ränta och snabbhet.

Vikten av att jämföra erbjudanden

Att noggrant jämföra olika långivares erbjudanden är avgörande. Detta inkluderar att se över räntor, eventuella avgifter, och återbetalningstid. Användning av jämförelsetjänster som den här på Konsument.se kan vara till stor hjälp för att hitta de mest fördelaktiga villkoren.

Att förstå konsekvenserna

Det är viktigt att förstå konsekvenserna av att ta ett snabbt lån. Se till att du kan uppfylla återbetalningskraven och att lånet passar in i din långsiktiga ekonomiska plan.

Kontrollera långivarens villkor

Läs noggrant igenom långivarens villkor innan du ansöker. Det är viktigt att vara medveten om alla krav och regler som gäller för lånet, särskilt med avseende på återbetalning och eventuella förseningsavgifter.


SMS-lån och snabblån med låg ränta

 • Definition: SMS-lån och snabblån är typer av kredit som erbjuder snabb tillgång till pengar, vanligtvis för små belopp och med kort återbetalningstid. Dessa lån kännetecknas ofta av högre räntor jämfört med traditionella lån.
 • Möjligheter till låg ränta: Även om dessa lån generellt har högre räntor, finns det situationer där långivare erbjuder kampanjer eller specialerbjudanden med lägre räntor. Det kräver noggrann jämförelse och undersökning.
 • Användningsområden: Dessa lån bör endast övervägas för akuta, kortsiktiga finansiella behov. På grund av deras höga kostnader är de inte lämpliga för långsiktig eller frekvent användning.
 • Alternativ till SMS-lån och snabblån: Innan man tar ett SMS-lån eller snabblån, är det viktigt att överväga andra finansieringsalternativ. Det kan inkludera personliga lån från banker eller kreditkort med lägre räntor.
 • Risken med missade betalningar: Om man misslyckas med att återbetala ett SMS-lån eller snabblån i tid, kan det leda till avsevärt höga förseningsavgifter och negativ påverkan på kreditvärdigheten.
 • Jämföra och välja lån: Det är viktigt att jämföra olika långivare och deras erbjudanden noggrant. Titta inte bara på räntan utan även på andra avgifter och villkor för att förstå det totala kostnaden för lånet.

Här på Konsument.se hittar du en utförlig guide till SMS lån och snabblån inklusive aktuella räntor.


Privatlån med låg ränta

Privatlån, eller blancolån, erbjuder en unik flexibilitet och har blivit ett populärt finansieringsalternativ för många. De kräver ingen säkerhet och kan användas för en mängd olika ändamål, från skuldkonsolidering till större personliga inköp. När det gäller räntan på dessa lån är det avgörande att förstå hur den påverkar den totala lånekostnaden.

En låg ränta på ett privatlån innebär att den totala kostnaden för lånet blir lägre jämfört med lån med högre räntor. Detta gynnar låntagaren genom att minska den månatliga betalningsbördan och totala återbetalningen över tid. Det är dock viktigt att inte enbart fokusera på räntan. Det är avgörande att noggrant granska alla villkor och avgifter som är kopplade till lånet.

Din kreditvärdighet spelar en betydande roll när det kommer till att säkra ett privatlån med lägst ränta. Långivare använder ofta din kreditvärdighet som en indikator på din återbetalningsförmåga. En hög kreditvärdighet kan leda till bättre lånevillkor och lägre räntor. Om du stöter på höga räntor, överväg att ta steg för att förbättra din kreditvärdighet eller utforska alternativa säkerhetslösningar.

Konsument.se rekommenderar privatlån snarare än snabblån för att få så låg ränta som möjligt.


Ansök om lån med låg ränta – så söker du

Att ansöka om ett lån med låg ränta är en snabb och enkel process som ofta kan göras helt online. Här är en översikt över hur det normalt går till:

 1. Välja långivare: Högre upp på den här sidan presenteras rekommenderade långivare. Som konsument börjar du med att välja en av dessa.
 2. Besök långivarens (eller låneförmedlarens) webbplats: När du har valt en långivare, besök deras webbplats för att få mer information och påbörja ansökningsprocessen.
 3. Fyll i uppgifter: På långivarens webbplats fyller du i dina personliga och ekonomiska uppgifter samt önskat lånebelopp.
 4. Ansök: Efter att ha fyllt i dina uppgifter skickar du in din ansökan. Processen är ofta mycket snabb, och du förbinder dig inte till något genom att enbart ansöka.
 5. Direkt besked och (oftast) snabb utbetalning: Många långivare ger besked direkt online. Om du blir godkänd, kan pengarna ofta överföras snabbt till ditt konto efter undertecknat låneavtal.

Bästa lånet med lägst ränta – så gör du för att jämföra

Att jämföra lån för att hitta det bästa alternativet med lägst ränta är en viktig process. Här är en utförlig guide om hur du kan göra denna jämförelse effektivt:

 1. Använd jämförelseverktyg som Konsument.se: Det finns många onlineverktyg och webbplatser som tillhandahåller jämförelser av olika lån. Dessa verktyg ger dig en överblick över räntor, avgifter och andra villkor.
 2. Förstå räntetyper: Lär dig skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta. Effektiv ränta inkluderar alla avgifter och kostnader och ger en mer exakt bild av lånets totala kostnad.
 3. Lånevillkor: Titta inte bara på räntan, utan även på andra villkor som återbetalningstid, möjlighet till amorteringsfrihet och eventuella förseningsavgifter.
 4. Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet spelar en stor roll i vilken ränta du kan få. Överväg att förbättra din kreditvärdighet för att få tillgång till privatlån med låg ränta.
 5. Specialerbjudanden och kampanjer: Var uppmärksam på eventuella kampanjer eller specialerbjudanden som kan ge lägre räntor under vissa perioder.
 6. Läs omdömen: Kolla gärna in omdömen och recensioner av de långivare du överväger. Kunders erfarenheter kan ge värdefull insikt. Utöver Konsument.se finns t.ex. Konsumenternas samt Trustpilot.

Erbjuder storbankerna banklån med låg ränta?

När vi utforskar lånealternativen från Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank, ser vi att varje bank har sina egna specifika erbjudanden och räntor. Dessa storbanker erbjuder privatlån med varierande räntor och villkor, anpassade till olika behov och ekonomiska situationer.

 • Handelsbanken erbjuder privatlån där räntan och villkoren bestäms individuellt baserat på en kreditbedömning.
 • Nordea tillhandahåller privatlån med flexibla villkor, där räntan sätts individuellt.
 • Swedbank fokuserar på blancolån utan säkerhet med konkurrenskraftiga räntor, även dessa anpassade individuellt.
 • SEB har Enkla lånet som är ett blancolån med en räntespann baserat på kundens ekonomiska profil.

För mer detaljerad information om varje banks erbjudanden, besök deras webbsidor.

Alternativ till storbankerna

När det gäller att hitta det bästa lånet med låg ränta, framstår t.ex. Coop MedMera Bank som ett konkurrenskraftigt alternativ till de traditionella storbankerna. Coop MedMera Bank erbjuder en lägre ränta och en räntegaranti som lovar att matcha alla konkurrenters räntor. Detta gör dem till ett lockande val för konsumenter som söker ekonomiskt fördelaktiga lånealternativ.

Även låneförmedlare som t.ex. Lendo, som samarbetar med ett 40-tal svenska banker och långivare, kan ofta erbjuda bättre villkor.


Effektiv ränta – vad innebär det?

Effektiv ränta är en nyckelterm när det gäller att förstå och jämföra privatlån med låg ränta. Den ger en mer heltäckande bild av lånekostnaden än den nominella räntan:

 1. Inkluderar alla kostnader: Effektiv ränta tar hänsyn till alla avgifter och kostnader som är förknippade med lånet, inte bara den nominella räntan.
 2. Jämförelseverktyg: Genom att använda effektiv ränta som jämförelseverktyg kan du få en mer realistisk uppfattning om det totala priset på olika lån.
 3. Konsumentinformation: Effektiv ränta är ett viktigt verktyg för konsumenter för att göra informerade beslut om lån.
 4. Beräkning: Effektiv ränta beräknas genom att ta hänsyn till lånebelopp, återbetalningstid, ränta, avgifter och när dessa avgifter betalas.

Denna term är central för att förstå den verkliga kostnaden för ett lån och är ett viktigt verktyg för konsumenter för att jämföra olika låneerbjudanden.


Fast ränta – är det ett alternativ?

Fast ränta är ett annat viktigt begrepp att förstå när man överväger olika lånealternativ:

 1. Stabilitet över tid: Fast ränta innebär att räntesatsen förblir densamma under en bestämd period av lånet. Det ger en förutsägbarhet i månadskostnaden.
 2. Planering och budgetering: Med en fast ränta blir det lättare att planera och budgetera eftersom lånekostnaderna inte förändras över tiden.
 3. Marknadsräntans inverkan: Valet mellan fast och rörlig ränta bör göras med hänsyn till nuvarande och förväntade framtida marknadsräntor.
 4. Risk och trygghet: En fast ränta kan ses som ett säkrare alternativ i en osäker ekonomisk miljö, men kan också innebära missade möjligheter till lägre kostnader vid räntenedgång.
 5. Långsiktigt perspektiv: Valet av fast ränta bör vägas mot din ekonomiska situation och dina långsiktiga planer.

Denna räntetyp erbjuder en stabil och förutsägbar betalningsplan men kan även innebära högre totalkostnad i slutänden än de privatlån som har lägst ränta.


Våra kriterier för att rekommendera dig var du ska låna pengar med låg ränta

Kreditbedömning

Sättet en aktör genomför kreditkontroller är central för vår utvärdering. Jämförelsetjänster som Lendo genomför endast en kreditkontroll via UC, vilket möjliggör att flera långivare kan erbjuda lån. Andra aktörer använder sig av Creditsafe eller Bisnode istället för UC, vilket är fördelaktigt för dig som undviker flera UC-förfrågningar.

Betalningsanmärkningar

Vi inkluderar långivare i vår lista som accepterar ansökningar trots betalningsanmärkningar, vilket kan vara ditt enda alternativ till att få ett bra lån med låg ränta om du tidigare missat betalningar.

Kostnader

Primärt fokuserar vi på lånens räntor, eftersom det är en avgörande faktor för de flesta som lånar. Vi beaktar även eventuella ytterligare avgifter som kan uppkomma och inkluderar detta i vår jämförelse.

Kundomdömen

Långivares rykte baserat på kundrecensioner och betyg är ett effektivt sätt att bedöma deras tjänster. Positiva kundomdömen stärker vårt förtroende för en bank eller en låneförmedlare. Vi undersöker även deras tillgänglighet online, genom appar och deras kundtjänsts öppettider.

Transparens

Det är av stor vikt att långivarna är klara och tydliga i sin kommunikation. Vi ser till att det är tydligt vilka eventuella extra avgifter som kan uppstå, hur man kontaktar dem vid problem och om de har några samarbetspartners. Vi värdesätter även klarhet i låneprocessen, där en enkel ansökningsprocess ses som positiv.

Ovan kriterier är viktiga för oss då vi vill att du ska kunna låna pengar med låg ränta så problemfritt som möjligt.


Vanliga frågor och svar

Vad är den största fördelen med bra lån med låg ränta?

Den största fördelen är minskade kostnader över lånetidens gång. Detta innebär lägre månadskostnader och totalt sett en billigare kredit.

Påverkar min kreditvärdighet mina chanser att få lån med låg ränta?

Ja, en stark kreditvärdighet ökar chansen att få lån med lägre räntor, eftersom långivare ser dig som en mindre risk.

Hur kan jag jämföra olika lån?

Använd jämförelsetjänster som Konsument.se för att jämföra räntor, avgifter och villkor från olika långivare. Titta på effektiv ränta för en helhetsbild av lånekostnaden.

Hur snabbt kan jag få mitt lån utbetalt?

Det varierar mellan olika långivare. Vissa erbjuder snabba processer med direktbesked och utbetalning inom några dagar.

Kan jag förhandla om räntan på mitt lån?

Ja, det är ofta möjligt att förhandla om räntan på ett privatlån, särskilt om du har en god kreditvärdighet eller är en befintlig kund hos banken eller långivaren. Det skadar aldrig att fråga om det finns utrymme för förhandling om lånets villkor.

Påverkar räntehöjningar mitt befintliga lån med låg ränta?

Det beror på om ditt privatlån har en fast eller rörlig ränta. Ett lån med fast ränta påverkas inte av räntehöjningar under låneperioden, medan ett lån med rörlig ränta kan påverkas av förändringar i marknadsräntorna.

Finns det några nackdelar med ett lån med lägst ränta?

En potentiell nackdel är att vissa lån med låg ränta kan komma med strikta villkor, som tidiga återbetalningsavgifter eller långa bindningstider. Det är viktigt att noggrant läsa igenom låneavtalet och förstå alla villkor innan du accepterar ett lån med låg ränta.

Vilket är det bästa lånet med låg ränta idag?

Högst upp på den här sidan hittar du det allra bästa lånet med låg ränta just nu.


Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare. Anders har lång erfarenhet från finansbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-06-18 av Anders Larsson