Låna 100000 kr

De bästa lånen på 100 000 kr
Lån utan UC (och även med)
Låna med låg ränta, utan säkerhet
Med betalningsanmärkningar eller utan

Bäst för att låna 100 000 kr (2024)

Lendo är det bästa alternativet om du behöver låna 100000 kr. Det tar bara ett par minuter att ansöka och du kan få besked direkt. Lendo hjälper dig att få den bästa möjliga individuella räntan genom att jämföra mängder av olika banker och andra långivare – helt kostnadsfritt.

Konsument.se rekommenderar Lendo för lån på 100 000 kr.

Ansök nu via Lendo →


Jämför och välj lån upp till 100000 kr

I vår jämförelselista ser du räntan och kraven hos de främsta långivarna just nu. Jämför, välj och klicka dig vidare för att ansöka om ett lån direkt online.

LångivareOmdömeLånebeloppLöptidRäntaAnmärkningNästa steg
Lendo
Lendo
10 000 kr – 600 000 kr1 – 15 år5,20% – 33,93% OKAnsök nu →
Likvidum
Likvidum
5 000 kr – 600 000 kr1 – 20 år4,95% – 25,95% OKAnsök nu →
Coop
Coop
15 000 kr – 600 000 kr1 – 15 år5,20% – 16,95% NejAnsök nu →
Compricer
Compricer
5 000 kr – 600 000 kr2 – 15 år4,70% – 33,75% OKAnsök nu →
Enklare
Enklare
5 000 kr – 600 000 kr1 – 20 år5,07% – 33,46% OKAnsök nu →
Bank Norwegian
Bank Norwegian
5 000 kr – 600 000 kr1 – 15 år8,61% – 29,07% NejAnsök nu →

I denna guide går vi noggrant igenom olika aspekter av att ta ett sådant lån. Vi kommer att bryta ned ämnet i detaljerade sektioner och lägga upp det så att det blir enklare att förstå och ta in. Läs vidare eller jämför i listan nedan för att välja den bästa långivaren med lägst ränta.

När du ska låna upp till 100 000 kronor är det viktigt att du väljer ett fördelaktigt lån som du har råd att betala tillbaka för att inte riskera påföljder och en försämrad ekonomisk situation. Läs på om villkoren och de olika möjligheterna så att du inte tar ett förhastat beslut.

Är det inköp av till exempel en bil som du vill låna är det något av ett mellanting mellan konsumtion och investering, eftersom att du kan vara tvungen att ha en bil för att ta dig till arbetet och det då kan ett lån vara ett alternativ. Bilen har ett visst värde men ett värde som kommer att sänkas med tiden. Oavsett vad du har tänkt att använda lånet till kan du hitta flera lånealternativ där bankerna ofta erbjuder blancolån/privatlån.


Vad som krävs för att låna 100 000 kr

För att säkert få möjlighet att låna 100 000 kr behöver du uppfylla specifika krav:

 • Ålder och medborgarskap: Du måste vara minst 18 (eller 20) år gammal och en svensk medborgare eller ha fast bostad i Sverige. Långivare kommer att verifiera detta som en del av ansökningsprocessen.
 • Inkomstkrav: Långivare kräver ofta en regelbunden inkomst. Detta kan komma från anställning, pension, eller andra källor. Din inkomst är avgörande för att bedöma din förmåga att återbetala lånet.
 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet är en kritisk faktor. De flesta långivare använder kreditupplysningsföretaget UC för att bedöma din kreditvärdighet. En god kreditvärdighet kan ge dig bättre lånevillkor och lägre ränta.
 • Skuldkvot: Många långivare kommer att titta på din skuldkvot för att bedöma din förmåga att hantera ytterligare skulder. Din skuldkvot är förhållandet mellan din totala skuld och din totala inkomst. Ju lägre skuldkvot, desto bättre.

Genom att vara medveten om dessa krav innan du börjar processen att låna 100000 kr så får du bättre förutsättningar för lånet.


Så gör du för att låna 100 000 kr

Innan du lånar 100000kr så finns det några saker att ha i åtanke. Nedan kikar vi på varje steg du bör ta innan du ansöker om lånet.

 1. Fastställ ditt syfte: Innan du ansöker om lånet bör du klargöra syftet med det. Är det t.ex. för en renovering, bilköp eller utbildning? Detta hjälper dig att välja rätt låneform och budget.
 2. Jämför långivare: Det är avgörande att jämföra olika låneerbjudanden. Du kan använda vår jämförelselista för att få snabb tillgång till information om bland annat ränta och krav. I övrigt bör du även jämföra avgifter, och villkor noggrant innan du bestämmer dig.
 3. Ansök om lån: När du har valt en lämplig långivare ovan så ska du följa ansökningsprocessen på deras hemsida. Var noga med att lämna korrekta uppgifter och dokumentation som krävs.
 4. Betyg på UC: De flesta långivare kommer att använda UC för att bedöma din kreditvärdighet. Detta genererar en kreditförfrågan som registreras på din kreditrapport.

Vi rekommenderar att följa dessa steg noggrant för att maximera dina chanser att få godkänt för lånet och få de bästa villkoren.


Kan man låna 100 000 utan UC?

När du vill låna 100 000 kr utan UC, med låg ränta eller utan säkerhet, finns det flera alternativ att överväga:

Låna utan UC: I dagsläget kan det vara svårt att hitta en långivare som inte genomför en kreditupplysning. Då och då kan det dyka upp en ny långivare som inte använder just UC för kreditupplysning. Detta kan vara fördelaktigt om du vill undvika att påverka din kreditvärdighet negativt.

Låg ränta: Att få låg ränta kräver vanligtvis en stark kreditvärdighet. Om din kredit är i god form kan du förhandla med långivaren för en bättre ränta, något som alltid är värt den lilla extra tiden det kan ta.

Lån utan säkerhet: Personliga lån är vanligtvis lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver pantsätta något som säkerhet för lånet. Detta gör dem mer tillgängliga för många konsumenter.

Det är viktigt att förstå att långivare som erbjuder dessa fördelar fortfarande kommer att utvärdera din kreditvärdighet och följa standarder för ansvarig utlåning.


Varför du bör jämföra innan du lånar

Att jämföra olika lånealternativ är en avgörande del av processen när du överväger att låna 100 000 kr. Genom att jämföra långivare kan du hitta det mest förmånliga räntesatsen, vilket sparar dig pengar över tid. En lägre ränta innebär lägre totala kostnader för lånet.

Olika långivare har olika villkor, som återbetalningstid och avgifter. Att göra flera ansökningar hos olika långivare kan påverka din kreditvärdighet negativt. Välj noga och gör enbart relevanta ansökningar för att minimera denna påverkan.

Genom att noggrant kolla flera lånealternativ kan du säkerställa att du tar det bästa beslutet som passar din ekonomiska situation och behov. Vi har valt att lista de främsta långivarna för att ge dig bra förutsättningar innan du lånar.


Så mycket kostar det att låna 100 000 kr

Att förstå de totala kostnaderna för ditt lån är avgörande. Här är vad du behöver tänka på:

 • Ränta: Låt oss ta ett exempel där räntan är cirka 5%. Om du lånar 100 000 kr till den räntan och har en återbetalningstid på 5 år (60 månader), blir din månatliga avbetalning ungefär 1 887 kr. Det totala beloppet som du kommer att betala tillbaka kommer att vara cirka 113 220 kr. Det kan även gå att få ett lån utan ränta om man väljer en kort återbetalningsperiod.
 • Avgifter: Utöver räntan, ta hänsyn till eventuella avgifter som långivaren kan ta ut. Det kan inkludera uppläggningsavgifter, aviavgifter eller andra administrativa kostnader.
 • Återbetalningstid: Längden på din återbetalningstid påverkar också kostnaden. Ju längre tiden du tar på dig, desto mer betalar du i ränta. Å andra sidan kan en kortare återbetalningstid innebära högre månatliga avbetalningar.

Kom alltid ihåg att överväga dessa faktorer tillsammans för att få en fullständig bild av kostnaderna för ditt lån.


Vanliga frågor och svar

Varför sjunker min kreditvärdighet när jag ansöker om lån?

Det finns nackdelar med att göra flera kreditupplysningar under kort tid. Som exempel kan vi ta att en person söker lån på 100 000 kronor hos fem olika banker under en vecka. Varje bank tar en kreditupplysning som registreras omgående. Men noteringar om beviljade lån tar ofta över en månad att registreras.

I exemplet ovan ser bank nummer fem att fyra banker tagit en upplysning, men bank nummer fem ser inte om det beviljats lån på alla de tidigare ansökningarna eller inte. Det här leder till att bank nummer fem sannolikt betraktar din ansökan med misstänksamhet. Många kreditansökningar kan tolkas att du får avslag och provar en ny bank, inte att du söker information.

Hur länge ligger en kreditansökan kvar hos UC?

Varje kreditansökan du gör ligger kvar i 12 månader, så ha det i åtanke när du ansöker om lån. Gör du många ansökningar kommer det att finnas många kreditprövningar, vilket är negativt.

Är det rörlig eller fast ränta på lån utan säkerhet?

Dessa lån har vanligtvis rörlig ränta som styrs av marknadsläget, vilket även gäller dig som ska låna 100000 kr.


Alla vanliga lånebelopp

Lån under 100 000 krLån över 100 000 krLån över 500 000 kr
Låna 10000 krLåna 100000 krLåna 500000 kr
Låna 20000 krLåna 150000 krLåna 600000 kr

Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare. Anders har lång erfarenhet från finansbranschen.

Senast uppdaterad: 2024-03-10 av Anders Larsson