Telge Energi omdöme (2024)

På den här sidan om Telge Energi finner du följande:

Omdöme om Telge Energi som elbolag
Nya erbjudanden och rabatter
Mer information om bolaget
Frågor, svar och annan fakta

Teckna elavtal med Telge Energi

ElbolagEgenskaperOmdömeNästa steg
Telge Energi Timpris utan påslag
Låg månadsavgift
Ingen bindningstid
Se elpris →

Om Telge Energi

Telge Energi är ett elbolag på den svenska energimarknaden som har sitt ursprung i Södertälje. Företaget har en lång historia och har genom åren utvecklats till att bli en modern och innovativ energileverantör. Med en stark lokal förankring och ett brett utbud av tjänster, strävar bolagetefter att vara en pålitlig partner för både privatpersoner och företag. De har en uttalad inriktning mot hållbarhet och förnybar energi, vilket gör dem till ett attraktivt val för den miljömedvetna konsumenten.


Varför välja Telge Energi

Om du letar efter en energileverantör som kombinerar pålitlighet med innovation och hållbarhet, kan Telge Energi vara det rätta valet för dig. Här är några anledningar:

1. Pristransparens

Telge Energi är transparenta när det kommer till prissättning. Det finns inga dolda avgifter, och all information är lättillgänglig, vilket gör det enkelt för kunder att göra välgrundade beslut. De erbjuder timpris utan påslag och el till inköpspris till en låg månadsavgift.

2. Hållbarhetsfokus

Företaget prioriterar hållbarhet och arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan. De erbjuder bland annat gröna elavtal och investerar i förnybara energikällor. Bolaget använder sig av 100% förnybar el.

3. Lokal närvaro

Med en stark lokal förankring i Södertälje och närliggande områden, har Telge Energi en djup förståelse för de lokala behoven och förutsättningarna, vilket gör dem till en pålitlig partner. Samtidigt kan givetvis kunder i hela Sverige teckna bolaget som sin elleverantör.

4. Innovativa lösningar

Telge Energi är känt för sin innovationskraft och söker ständigt nya sätt att förbättra sina tjänster. Detta inkluderar allt från smarta hemlösningar till effektiva energisparprogram.

5. Kundcentrerad service

En annan styrka är deras kundservice. Med flera olika sätt att komma i kontakt och snabba svarstider, strävar de efter att alltid vara tillgängliga för sina kunder.

Dessa faktorer gör Telge Energi till ett attraktivt val för de som söker en pålitlig och framåtblickande energileverantör.


Omdömen och recensioner av Telge Energi

Telge Energi har generellt sett ett gott rykte bland sina kunder. De får ofta beröm för sin kundservice, som är känd för att vara både snabb och hjälpsam. Många uppskattar också företagets fokus på hållbarhet och deras transparenta prissättning.

Inget företag är dock perfekt, och det finns områden där bolaget kan förbättra sig. En del kunder har påpekat att företagets webbplats kan vara något svårnavigerad, särskilt för äldre användare. Det har också funnits önskemål om en utökad FAQ-sektion på webbplatsen för att snabbare kunna lösa enklare problem utan att behöva kontakta kundtjänst.

Sammanfattningsvis är Telge Energi en pålitlig och ansvarsfull energileverantör som får höga betyg för sin kundservice och sitt hållbarhetsarbete. Men som med alla företag finns det utrymme för förbättring, särskilt när det gäller användarvänligheten på deras webbplats.


Så tecknar du elavtal

Att teckna ett elavtal med Telge Energi är generellt en enkel process:

 1. Samla information: Innan du börjar, se till att du har all nödvändig information om din nuvarande energianvändning och dina behov.
 2. Utforska alternativen: Besök deras webbplats för att se vilka typer av elavtal som erbjuds och jämföra priser.
 3. Välj avtal: Välj det avtal som bäst passar dina behov, vare sig det är ett fastprisavtal eller ett rörligt prisavtal.
 4. Ange uppgifter: Fyll i dina personliga och bostadsrelaterade uppgifter i det onlineformulär som tillhandahålls.
 5. Bekräftelse: Efter att du har godkänt avtalet, kommer du att få en bekräftelse via e-post eller SMS.
 6. Uppsägning av tidigare avtal: Om du byter från en annan leverantör, kommer Telge Energi i de flesta fall att sköta uppsägningen av ditt gamla avtal.
 7. Aktivering: Ditt nya avtal kommer att aktiveras på det datum som anges i bekräftelsen, och du kommer att börja få din el från Telge Energi.

Erbjudanden

Telge Energi är inte bara uppmärksammade för sin kundservice och hållbarhetsarbete, utan också för sina attraktiva erbjudanden och kampanjer. Dessa specialerbjudanden varierar över tid och kan inkludera allt från rabatter på elavtal till förmånliga paketlösningar som kombinerar el och andra tjänster.

Välkomsterbjudanden

För nya kunder brukar det finnas välkomsterbjudanden som kan inkludera en rabatt på de första månadernas elräkning eller en gratis månad av en tilläggstjänst.

Lojalitetsprogram

För långvariga kunder finns det lojalitetsprogram som kan ge tillgång till exklusiva erbjudanden eller förmåner som gratis energirådgivning.

Säsongsrabatter

Under vissa delar av året, som sommaren eller vintern, kan det finnas säsongsrabatter. Dessa kan vara särskilt fördelaktiga för kunder som har en högre energiförbrukning under dessa perioder.

Konsument.se strävar alltid efter att redovisa alla aktuella erbjudanden som gör att du som konsument kan spara pengar på ditt elavtal.


Telge Energi elpriser

När det gäller elpriser har Telge Energi två huvudtyper av avtal att välja mellan: Fast elpris och Rörligt elpris. Båda har sina för- och nackdelar, och det bästa valet beror på dina personliga preferenser och livssituation.

Fast elpris

Ett fastprisavtal ger dig möjlighet att låsa in ett bestämt pris per kWh för en viss period, oftast ett eller flera år. Detta ger dig en förutsägbar kostnad men kan också göra att du missar eventuella prisnedgångar på elmarknaden.

Rörligt elpris

Om du är villig att ta en större risk kan ett rörligt prisavtal vara mer lämpligt. Här varierar priset du betalar med marknadspriset, vilket kan leda till både högre och lägre månadskostnader.


Telge Energi för företag

För företagskunder erbjuder Telge Energi en rad skräddarsydda lösningar som är utformade för att möta företagens unika energibehov. Här är några av de tjänster och förmåner som företagskunder kan dra nytta av:

 • Energirådgivning:
  • Telge Energi erbjuder specialiserad energirådgivning för företag.
  • Denna tjänst inkluderar en genomgång av företagets nuvarande energianvändning och rekommendationer för hur man kan minska energikostnaderna.
 • Flexibla avtalsalternativ:
  • Företaget erbjuder en rad olika avtalsstrukturer, inklusive fastprisavtal och rörliga priser.
  • Detta gör det möjligt för företag att välja en lösning som bäst matchar deras verksamhetsbehov och risktolerans.
 • Hållbarhetsinitiativ:
  • För de företag som har ett starkt fokus på hållbarhet, erbjuder Telge Energi gröna elavtal.
  • Dessa avtal garanterar att all el kommer från förnybara källor som vind, sol eller vattenkraft.
 • Kundsupport:
  • Telge Energi har en särskild kundtjänstavdelning för företag.
  • Denna avdelning är utrustad för att hantera mer komplexa frågor och problem som företag kan stöta på, och erbjuder snabb och effektiv service.

Solceller

För de som är intresserade av att investera i förnybar energi direkt i sitt hem eller på sin arbetsplats, erbjuder Telge Energi solcellslösningar. Företaget har en helhetslösning som inkluderar allt från rådgivning och planering till installation och underhåll av solcellspaneler.

Rådgivning och planering

Bolaget erbjuder en inledande konsultation där de utvärderar fastighetens lämplighet för solceller och ger en uppskattning av den potentiella energiproduktionen.

Installation

Företaget tar hand om hela installationsprocessen, inklusive nödvändiga tillstånd och dokumentation. Allt arbete utförs av certifierade installatörer.

Underhåll och support

Efter installationen erbjuder bolaget löpande underhåll och support för att säkerställa att solcellssystemet fungerar optimalt.

Ekonomiska fördelar

Förutom de miljömässiga fördelarna kan en investering i solceller också vara ekonomiskt fördelaktig på lång sikt, särskilt med tanke på de statliga stöd som finns tillgängliga för sådana investeringar.

Genom att erbjuda dessa solcellslösningar strävar bolaget efter att göra det enklare för kunder att ta steget mot en mer hållbar energianvändning.


Kundtjänster och kontaktinformation

När det gäller att kommunicera med sina kunder, gör Telge Energi det enkelt och bekvämt genom att erbjuda flera olika kontaktmöjligheter.

 • Telefon: För de som föredrar att prata direkt med en person, finns det en kundtjänstlinje med generösa öppettider.
 • E-post: Om du har en fråga som inte är brådskande, kan du skicka ett e-postmeddelande. Företaget siktar på att svara inom 24 timmar.
 • Chatt: För snabba frågor finns en chattfunktion på företagets webbplats, vilket kan vara ett snabbt och effektivt sätt att få svar.
 • Sociala medier: Bolaget är också aktivt på sociala medier som Facebook och Twitter, där de delar nyheter och svarar på kundfrågor.
 • FAQ: På företagets webbplats finns en omfattande FAQ-sektion som kan vara till hjälp för att snabbt lösa vanliga problem eller frågor.

Företagsinformation

InformationDetaljer
FöretagsnamnTelge Energi
Grundat1994
ÄgareFortum
HuvudkontorSödertälje, Sverige
VerksamhetsområdenElproduktion, elhandel, energirådgivning
Antal kunder150 000+
Hemsidawww.telgeenergi.se
Kontaktnummer010-810 99 00

Vanliga frågor och svar

Hur fungerar övergången om jag byter från en annan leverantör?

Övergången kan i de flesta fall skötas av Telge Energi själva, vilket inkluderar uppsägning av ditt tidigare avtal. Detta gör bytet smidigt och enkelt för dig som kund.

Vad händer om jag flyttar?

Om du flyttar inom Telge Energis verksamhetsområde kan du enkelt flytta med ditt nuvarande avtal. Kontakta kundtjänst för att arrangera detta.

Hur miljövänlig är energin jag köper?

Bolaget har ett starkt fokus på hållbarhet och erbjuder gröna elavtal som enbart använder förnybar energi.

Finns det några dolda avgifter?

Nej, Telge Energi har en helt transparent prismodell. Alla avgifter och kostnader specificeras tydligt i avtalet.

Hur får jag teknisk support?

Teknisk support erbjuds via flera kanaler, inklusive telefon och e-post. Det finns även en onlineportal för enklare självbetjäning.


Källor och vidare läsning


Sidansvarig

Karin Johansson
Karin Johansson
Elexpert hos Konsument.se
Karin Johansson är huvudansvarig för elområdet på Konsument.se och arbetar dagligen med frågor, information och jämförelser som berör elavtal, elbolag och elpriser. Karin har en lång och gedigen erfarenhet från elbranschen.

Senast uppdaterad: 2023-12-22 av Karin Johansson