Ferratum

Ferratum är en av de största aktörerna när det kommer till snabblån. Ferratum har sedan starten år 2005 haft över 2 miljoner kunder och har mer än 500 anställda. Företaget var först i Europa med att lansera tjänsten mobila smslån.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 1.000 – 35.000 kr
Löptid: 5 – 377 månader
Eff. ränta: 47.64%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Ja

Krav

Minst 21 år gammal
Deklarerad inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Ferratum
Bolag: Ferratum Sweden AB
Org. nr: 556695-9655
FI institutnummer: 80084

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

 

Exempel: För ett lån på 10 000 kr, som du återbetalar på 12 månader och i tid, skulle det totala beloppet du betalar tillbaka i slutet av den 12e månaden vara 12 145 kr. Om du under tiden tar ytterligare lån eller beslutar att betala tillbaka i lägre månadsavgifter än minsta månadskostnaden, ändras återbetalningstid den totala summan att betala tillbaka.


Ferratum omdöme 2018

FerratumFerratum Bank har sedan 2014 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med bl.a. utlåning och betalningsförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Ferratum är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Ferratum Lån

Ferratum Credit

Ferratum Credit är ett kreditkonto online där du som låntagare har fria uttag med fritt belopp upp tills dess att din kreditgräns är nådd. På så sätt är Ferratum Credit ett lån där du har möjlighet att låna pengar under en längre period för en månadsränta på 9,45 % – med reservation för att räntan kan ändras. Maximalt kan du ansöka om en kredit på 35 000 kronor, och som minst 1 000 kronor.

Ferratum

Fakturan för att betala av lånet kommer den 28:e varje månad och du väljer själv hur mycket av lånet du vill betala tillbaka – men minst 10 % av lånebeloppet måste betalas tillbaka varje månad. Du har tillgång till ditt kreditkonto dygnet runt och kan välja att ansöka om nya uttag när behovet uppstår. Du behöver inte nyttja hela ditt kreditbelopp vid ett tillfälle utan kan istället välja att ta ut klumpsummor när behovet uppstår.

Återbetalningstiden för din kredit är som minst 5 månader och 377 månader som max.


Kreditupplysning via Creditsafe

Istället för att ta kreditupplysning via UC använder sig Ferratum av Creditsafe. Det gör att det är mindre risk för att din kreditvärdighet påverkas av kreditupplysningen, eftersom att den bara kan ses av andra banker och låneföretag som använder sig av samma kreditupplysningsföretag.

Villkor och ansökan

För att få ansöka om lån hos Ferratum gäller en del villkor. Det innebär att du måste vara minst 21 år gammal, ha en deklarerad inkomst, vara folkbokförd i Sverige och att du inte får ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Du kan ha gamla betalningsanmärkningar och ändå bli beviljad ett lån, så länge som du kan påvisa att du har en sund ekonomi idag.

När du ansöker om ett lån måste du även kunna identifiera dig genom så kallade säkra inloggningsmetoder vilket antingen är ID via internetbank eller genom mobilt BankID. Om du ansöker via hemsidan är det kostnadsfritt, ansöker du via SMS betalar du standard SMS-taxa (för exakt kostnad måste du kontakta din operatör).

Utbetalningen sker omgående om du har ansökt via hemsidan och blivit beviljad lånet. Hur lång tid det tar innan pengarna är inne på ditt konto beror på vilken bank du har och vid vilken tid du ansökte om lånet. Om du använder Nordea kommer pengarna att finnas på kontot direkt. Har du en annan bank och utbetalningen sker innan klockan 12.00 kommer du att ha pengarna på kontot klockan 17.00 samma dag, annars dröjer det till klockan 12.00 nästa dag förutsatt att det är en helgfri vardag.

Öka kreditgränsen

Om du har Ferratum Credit kan du efter att ha haft ditt konto i sex månader ansöka om en högre kreditgräns, om du har visat upp en god återbetalningsförmåga. Ska du ansöka om en utökad kredit går du till din profil på hemsidan, och där kan du välja att höja din kreditgräns. Högsta kreditgräns är 25 000 kronor. När du gör det måste du identifiera dig vilket du gör genom antingen ID via internetbanken eller genom ditt BankID.

Kundservice hos Ferratum

Ferratum har en kundtjänst som finns tillgänglig på vardagar mellan klockan 8.00 till 21.00, och på helger mellan klockan 11.00 till 18.00 om frågor uppstår. Kundtjänsten går att nå via telefon, mejl eller en livechatt på hemsidan. På deras hemsida kan du som kund gå till ”Mitt konto” om du vill få en översikt eller ansöka om ett uttag på krediten.


Vanliga frågor

Kan jag skjuta upp min betalning genom att förlänga lånet?

Nej, hos Ferratum kan du inte välja att skjuta upp ditt förfallodatum. Detta är på grund av att fakturabeloppet är det samma som den minsta möjliga betalningen som är godkänd för ditt lån. Om du därmed missar att betala på förfallodatum kommer ärendet att skickas till inkasso.

När måste jag börja betala tillbaka mitt lån hos Ferratum?

Din faktura skickas till dig den 16:e varje månad och har alltid 13 dagars återbetalningstid vilket innebär att förfallodatumet är den 28:e dagen varje månad. Fakturan skickas via e-post och ifall du inte fått någon faktura bör du först kolla din skräpkorg innan du kontaktar kundtjänst. Det belopp du ska betala tillbaka står angivet på fakturan men du har även möjligheten att betala in mer än vad som står på fakturan. Dock måste du minst betala tillbaka 10 % av ditt lån varje månad. Till exempel; har du ett lån på 3 000 kronor är minsta återbetalning 300 kronor plus tillämpliga avgifter.

Varför blev jag inte beviljad lånet hos Ferratum?

Om du har gjort en ansökan hos Ferratum och inte blivit beviljad lånet kan det finnas olika anledningar till varför. De vanligaste anledningarna är att du inte uppfyller standardvillkoren för lånen, alltså du har inte fyllt 21, du är inte folkbokförd i Sverige, du har ingen deklarerad inkomst eller så har du ett skuldsaldo hos Kronofogden. Det kan också bero på att du har ett tidigare lån som är obetalt, att du har uppgett fel information eller att du inte klarade kreditprövningen.

Gå vidare till webbplatsen


Ferratum
Genomsnitt 4.7 (93.33%) baserat på 24 betyg

Senast uppdaterad: 2019-02-04 av Lars Jonsson (Konsument.se)