Ferratum

Ferratum lån omdöme (2024)

Ferratum erbjuder flexibla kreditlösningar som är anpassade för att möta kundernas behov av snabb finansiering. Med möjligheten att ansöka om en kontokredit upp till 40 000 kr, är Ferratum ett lättillgängligt alternativ för de som snabbt behöver tillgång till extra pengar. Företaget betonar vikten av ansvarsfullt lånande och varnar för riskerna med högkostnadskrediter, inklusive risken för betalningsanmärkningar vid utebliven återbetalning.

Ferratum strävar efter att skapa en användarvänlig och behaglig bankupplevelse, vilket återspeglas i deras enkla online-ansökningsprocess och snabba lånebesked. Deras tjänster är helt digitala, vilket innebär att kunderna inte behöver skicka in några fysiska dokument för att ansöka om lån.

Konsument.se rekommenderar alltid privatlån före högkostnadskrediter.

Ansök om lån hos Ferratum →

Exempel: Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Vad är Ferratum?

Ferratum är en del av Multitude Group och erbjuder finansiella tjänster i form av flexibla krediter. Företaget grundades 2005 och verkar i 15 länder, med målet att erbjuda snabba och enkla låneprodukter till sina kunder. Företaget fokuserar på att tillhandahålla lån som är lättillgängliga via en digital plattform, vilket möjliggör för kunder att snabbt få tillgång till pengar när de behöver det mest.


Egenskaper och krav

Ferratum erbjuder flexibla finansiella lösningar genom en kontokredit. Här är en detaljerad översikt över de viktigaste egenskaperna och kraven för deras tjänster:

EgenskapBeskrivning
Lånebelopp1 000 – 40 000 kr
Löptid4 månader – 4 år
Ränta43,5% – 53,31%
Effektiv räntaUpp till 54,05%
Åldersgräns21 år för kontokredit
Minsta inkomst120 000 kr per år
BetalningsanmärkningAccepteras, om anmärkningen är äldre än 6 månader
RäntesättningIndividuell
LånetypKontokredit
KreditupplysningCreditsafe
Lån utan UCJa
DirektutbetalningJa, till Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken; Nej till Danske Bank
HelglånJa
Räntefritt lånNej
SkuldsaldoBetalningsanmärkningar accepteras, men inte skulder hos Kronofogden
MedsökandeNej
Betalningsfria månaderJa, upp till 3 gånger per år
Ansök med BankIDJa
Lån utan BankIDNej
Ansök med Freja eIDNej
AutogiroInformation ej tillgänglig
E-fakturaInformation ej tillgänglig
AmorteringFlexibel
InkassobolagAlektum
ÅngerrättJa, 14 dagar

Fördelar och nackdelar

Att välja Ferratum för snabblån eller kontokredit innebär att väga fördelarna mot nackdelarna noggrant:

Fördelar:

 • Tillgänglighet: Ferratum accepterar ansökningar med betalningsanmärkningar, vilket gör dem tillgängliga för en bredare grupp av låntagare.
 • Flexibilitet: Med erbjudanden om kontokredit och möjligheten till betalningsfria månader erbjuder Ferratum en hög grad av flexibilitet för sina kunder.
 • Snabbhet: Ferratum är kända för sin snabba handläggning och utbetalning, särskilt till större banker, vilket kan vara avgörande i situationer där pengar behövs omgående.
 • Digital process: Hela ansökningsprocessen, från ansökan till godkännande, kan genomföras digitalt vilket sparar tid och är bekvämt för användaren.

Nackdelar:

 • Höga kostnader: De höga räntorna och avgifterna som är associerade med Ferratums lån kan leda till en betydande ekonomisk belastning över tid.
 • Risk för överskuldsättning: Snabblån och kontokrediter med höga räntor kan leda till en ond cirkel av skulder om de inte hanteras ansvarsfullt.
 • Begränsad information: Viss information om specifika villkor och avgifter var svår att hitta, vilket kan göra det utmanande för kunder att få en fullständig överblick över lånet.

Det är viktigt för potentiella låntagare att noggrant överväga dessa faktorer innan de beslutar sig för att ta ett lån från Ferratum. Att jämföra olika alternativ och noggrant överväga sin egen återbetalningsförmåga är avgörande steg för att undvika ekonomiska svårigheter i framtiden.


Recension av Ferratum

Ferratum är en av de stora spelarna på marknaden för snabblån och kontokrediter, känd för sin snabbhet och flexibilitet. De har byggt upp ett starkt rykte som en pålitlig långivare, med en lång historia av att hjälpa människor i ekonomiska knipor. För många är varumärket det första valet när det gäller att snabbt få tillgång till pengar, tack vare deras enkla ansökningsprocess och snabba utbetalningar.

Varför Ferratum sticker ut

Ferratum skiljer sig från mängden genom sin användarvänlighet och tillgänglighet. Med en helt digital ansökningsprocess som stöder BankID, kan du få besked om ditt lån på bara några minuter. Detta är perfekt för dig som behöver pengar akut och inte har tid att vänta på långa bankprocesser.

En viktig påminnelse

Även om Ferratum erbjuder en viktig tjänst för de som snabbt behöver tillgång till kontanter, är det viktigt att komma ihåg att privatlån ofta erbjuder bättre räntor och villkor. Vi på Konsument.se rekommenderar alltid att du överväger alla dina alternativ noggrant och, om möjligt, väljer ett privatlån framför ett snabblån för att spara pengar på lång sikt.

Flexibilitet och anpassningsbarhet

Ferratum erbjuder inte bara snabblån utan även en hög grad av flexibilitet med sina produkter. Du kan välja kreditutrymme på din kontokredit, beroende på vad som passar din ekonomiska situation bäst. Dessutom är Ferratum öppna för att låna ut till personer med tidigare betalningsanmärkningar, vilket breddar deras tillgänglighet.

Sammanfattning

Som en av de största och mest välkända aktörerna på marknaden för snabblån, står Ferratum ut som ett pålitligt val för de som behöver pengar snabbt. Deras engagemang för snabbhet, användarvänlighet och flexibilitet gör dem till en favorit bland många låntagare. Kom dock ihåg att alltid överväga alternativen och, om möjligt, välja ett privatlån för bättre ekonomiska villkor.


Låneprodukter

Ferratum fokuserar nu helt på att erbjuda sina kunder tillgång till flexibla kreditkonton, vilket markerar en anpassning av deras tjänsteutbud för att möta de omedelbara finansiella behoven hos en modern och mobil kundbas. Genom att erbjuda upp till 40 000 kr i kredit, positionerar sig Ferratum som en ledande aktör inom snabb och tillgänglig finansiering.

Flexibelt kreditkonto

Det centrala i Ferratums erbjudande är deras flexibla kreditkonto, som ger kunderna möjlighet att snabbt få tillgång till pengar upp till den beviljade kreditgränsen. Denna flexibilitet gör det möjligt för låntagare att använda medlen för en mängd olika ändamål, från oförutsedda utgifter till planerade inköp, med fördelen av att endast betala ränta för det utnyttjade beloppet.

Digital ansökningsprocess

Ferratum har helt digitaliserat ansökningsprocessen för sitt kreditkonto, vilket innebär att kunder kan ansöka, bli godkända och få tillgång till medel helt online. Denna process underlättas av användningen av BankID för identifiering och signering, vilket inte bara ökar säkerheten utan också effektiviteten i lånehanteringen.

Ansvarsfullt lånande

Trots den enkla tillgången till kredit understryker Ferratum vikten av ansvarsfullt lånande. De varnar för riskerna med högkostnadskrediter och uppmanar sina kunder att noggrant överväga sin återbetalningsförmåga innan de tar ett lån. Ferratum erbjuder även resurser och rådgivning för de som behöver hjälp med sin ekonomi.

Sammanfattning

Med sitt fokus på flexibla kreditkonton erbjuder Ferratum en modern och användarvänlig lösning för snabb finansiering. Genom att kombinera teknologisk innovation med en stark betoning på kundservice och ansvarsfullt lånande, fortsätter Ferratum att vara en attraktiv lösning för de som söker omedelbar tillgång till pengar.


Så ansöker du

För att ansöka om en flexibel kredit hos Ferratum behöver du följa en enkel och helt digital process. Här är de grundläggande stegen och kraven som framgår från deras webbplats:

Grundkrav för att ansöka:

 • Svenskt personnummer: Du måste ha ett giltigt svenskt personnummer.
 • Svenskt bankkonto: Pengarna överförs till ett svenskt bankkonto som du måste inneha.
 • BankID: Du behöver ett BankID för att kunna identifiera dig och slutföra ansökan digitalt.

Ansökningsprocess:

 1. Fyll i lånebeloppet: Bestäm hur mycket du vill låna inom ramen för den flexibla krediten upp till 40 000 kr.
 2. Identifiera dig med BankID: Använd ditt BankID för att säkert identifiera dig under ansökningsprocessen.
 3. Komplettera låneformuläret: Fyll i resten av låneformuläret med nödvändig information.
 4. Acceptera lånet: Efter att du har fyllt i formuläret accepterar du lånevillkoren med ditt BankID.
 5. Pengarna på kontot: Vid en godkänd ansökan överförs pengarna till ditt bankkonto inom en bankdag.

Ferratum understryker vikten av ansvarsfullt lånande och varnar för riskerna med högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd och rådgivning rekommenderas kontakt med budget- och skuldrådgivningen i din kommun.


Fakta

InformationstypBeskrivning
BolagsnamnMultitude Bank plc
Institutnummer hos FinansinspektionenInformation ej tillgänglig
OrganisationsnummerC56251
AdressST Business Center 120, The Strand, Gzira, GZR 1027, Malta
KundserviceInformation ej tillgänglig från den tillhandahållna källan
WebbplatsBesök Ferratum

Alternativ till Ferratum

LångivareBeloppNom. räntaLöptidAnmärkningUtan UCNästa steg
Nstart30.000 - 500.000 kr17,80 - 27,95%2 - 15 årAccepteras-Ansök nu
Ferratum1 000 kr - 50 000 kr43,99%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →
Flexkontot3 000 kr - 30 000 kr43,98%3 mån - 8 år Ja JaAnsök nu →
Brixo3 000 kr - 50 000 kr28,95%6 mån - 4 år Ja JaAnsök nu →
Credifi2 000 kr - 50 000 kr43,50%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →
Saldo1 000 kr - 20 000 kr19,50 - 39,50%3 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
DayPay1 000 kr - 20 000 kr39,00%1 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
Klara Lån5 000 kr - 500 000 kr6,48 - 39,50%1 - 8 år OK JaAnsök nu →
ViaConto1 000 kr - 30 000 kr43,50%3 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
Fairlo10 000 kr - 70 000 kr20,00 - 29,00%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →

Vanliga frågor och svar

När kommer pengarna?

Om din ansökan om en flexibel kredit hos Ferratum godkänns, överförs pengarna vanligtvis till ditt bankkonto inom en bankdag. Tiden kan variera beroende på din bank och när under dagen din ansökan godkänns.

Kan jag ansöka med en betalningsanmärkning?

Ja, de tillåter ansökningar från personer med betalningsanmärkningar under vissa förutsättningar. Det är dock viktigt att notera att en betalningsanmärkning kan påverka din möjlighet att få lån och de villkor som erbjuds.

Hur ansöker jag om en flexibel kredit hos Ferratum?

Du ansöker enkelt genom deras webbplats. Processen är helt digital och du identifierar dig med BankID. Efter att du har fyllt i och skickat in din ansökan får du ett omedelbart lånebesked på skärmen.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Ja, du kan när som helst välja att betala tillbaka hela din skuld före löptidens slut. Kontakta deras kundservice för att få information om hur du går tillväga.

Vad händer om jag inte kan betala tillbaka i tid?

Om du inte kan betala tillbaka ditt lån i tid är det viktigt att du omedelbart kontaktar Ferratum för att diskutera din situation. De kan erbjuda lösningar som en betalningsplan. Att inte betala i tid kan leda till extra avgifter och påverka din kreditvärdighet negativt.

Erbjuder Ferratum räntefria lån?

Nej, de erbjuder inte räntefria lån. Deras kreditprodukter inkluderar räntor och eventuella avgifter som specificeras i låneavtalet.

Hur mycket kan jag låna från Ferratum?

De erbjuder flexibla krediter upp till 40 000 kr. Den exakta kreditgränsen som erbjuds är baserad på en individuell bedömning.

Behöver jag ha en fast inkomst för att ansöka hos Ferratum?

Ja, företaget kräver att du har en stabil ekonomisk situation för att kunna ansöka om lån. Detaljerade krav på inkomst kan variera, så det är bäst att kontrollera direkt med företaget för specifika villkor.

Läs mer

 • Ferratum.se

Fortsätt till Ferratum nu →


Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är utbildad ekonom med lång erfarenhet från finansbranschen. Anders är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare.

Senast uppdaterad: 2024-02-25 av Anders Larsson