Lumify

Lumify lån omdöme (2024)

Lumify är en flexibel och tillgänglig kreditgivare på den svenska marknaden, som erbjuder krediter upp till 70 000 kr utan säkerhet. Med en tydlig inriktning på snabba beslut och enkel registrering, positionerar sig Lumify som en attraktiv lösning för de som snabbt behöver tillgång till extra finansiering. En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av Lumifys erbjudande är deras första låneerbjudande till nya kunder, där de kan låna utan uppläggningsavgift och ränta för belopp om 16 000 kr eller högre, vilket dock följs av en aviavgift och ränta efter den första betalperioden.

Det är dock viktigt att notera att Lumify marknadsför högkostnadskrediter, vilket innebär att lånen kan ha en hög effektiv ränta. Exempelvis kan en kredit på 9 500 kr med en återbetalningstid på tio månader resultera i en effektiv ränta på totalt 186.81 %. Detta understryker vikten av att noggrant överväga sin ekonomiska situation och återbetalningsförmåga innan man ansöker om en kredit.

Konsument.se rekommenderar alltid privatlån före högkostnadskrediter.

Låna hos Lumify →

Exempel: För ett utnyttjat kreditbelopp om 9 500 kr till 43,50 % nominell ränta (totalt 1 987 kr) med en återbetalningstid på 10 månader och 1 205 kr i uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt totala aviavgifter om 600 kr blir det totala beloppet att återbetala 14 447 kr och ger en effektiv ränta på totalt 186.81 %. Delbetalningarna fördelas enligt följande; 1 876 kr, 1 543 kr, 1 507 kr, 1 470 kr, 1 433 kr, 1 397 kr, 1 360 kr, 1 324 kr, 1 287 kr samt 1 250 kr. Kreditens löptid och där tillhörande kostnader kan komma att förändras vid utökning av krediten.

Vad är Lumify?

Lumify är ett varumärke under Luma Finans AB, ett licensierat konsumentkreditinstitut som erbjuder flexibla kreditlösningar i form av en kreditlina, som är en form av snabblån, utan säkerhet. Med en enkel och snabb ansökningsprocess via deras webbplats, strävar Lumify efter att tillhandahålla finansiella lösningar som är tillgängliga dygnet runt. Lumify står under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket, vilket garanterar att de följer svensk lagstiftning och god inkassosed.


Egenskaper och krav för Lumify

EgenskapBeskrivning
Lånebelopp2 000 – 70 000 kr
Löptid2 månader – 1 år
Ränta43,5 – 236,5 %
Effektiv ränta1,47 – 2685,61 %
Åldersgräns18 år
Minsta inkomstDeklarerad inkomst
BetalningsanmärkningNej
RäntesättningIndividuell
LånetypKontokredit
KreditupplysningBisnode / Creditsafe
Lån utan UCJa
DirektutbetalningJa, till alla större svenska banker
HelglånJa
Räntefritt lånNej
SkuldsaldoMåste inte ha aktiv skuld hos Kronofogden
MedsökandeNej
Betalningsfria månader1 månad
Ansök med BankIDJa
Lån utan BankIDNej
Ansök med Freja eIDNej
AutogiroInformation ej tillgänglig
E-fakturaInformation ej tillgänglig
AmorteringFlexibel
InkassobolagArvato Finance AB / Gothia
ÅngerrättJa, 14 dagar

Fördelar och nackdelar

Att välja Lumify för dina kreditbehov innebär att du får tillgång till en tjänst som prioriterar snabbhet och flexibilitet. Här är en genomgång av de främsta fördelarna och nackdelarna med att välja Lumify för dina kreditbehov.

Fördelar:

 • Snabbhet: Lumify erbjuder snabba kreditbeslut och direktutbetalningar till de flesta svenska banker, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för akuta finansiella behov.
 • Flexibilitet: Med möjligheten att låna mellan 2 000 och 70 000 kr och en flexibel återbetalningsplan, ger Lumify kunderna möjlighet att anpassa lånet efter sina specifika behov.
 • Tillgänglighet: Lumify gör ingen kreditupplysning via UC, vilket kan vara fördelaktigt för de som vill undvika att deras kreditvärdighet påverkas negativt.
 • Ingen säkerhet krävs: Du kan ansöka om en kontokredit utan att behöva ställa någon form av säkerhet.

Nackdelar:

 • Höga räntor: Med en räntespann på 43,5 – 236,5 % kan kostnaden för lånet bli betydligt hög, särskilt jämfört med andra kreditalternativ på marknaden.
 • Kostnader: Utöver räntekostnader kan det tillkomma avgifter som uppläggningsavgift, aviavgift och förlängningsavgift, vilket ökar den totala kostnaden för lånet.
 • Begränsningar för betalningsanmärkningar: Personer med betalningsanmärkningar eller aktiv skuld hos Kronofogden kan ha svårt att bli godkända för ett lån.

Lumify erbjuder en praktisk lösning för de som snabbt behöver tillgång till pengar och värdesätter enkelhet i låneansökningsprocessen. Det är dock viktigt att noggrant överväga de totala kostnaderna och jämföra med andra finansieringsalternativ innan ett beslut fattas.


Alternativ till Lumify – liknande lån

LångivareBeloppNom. räntaLöptidAnmärkningUtan UCNästa steg
Nstart30.000 - 500.000 kr17,80 - 27,95%2 - 15 årAccepteras-Ansök nu
Ferratum1 000 kr - 50 000 kr43,99%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →
Flexkontot3 000 kr - 30 000 kr43,98%3 mån - 8 år Ja JaAnsök nu →
Brixo3 000 kr - 50 000 kr28,95%6 mån - 4 år Ja JaAnsök nu →
Credifi2 000 kr - 50 000 kr43,50%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →
Saldo1 000 kr - 20 000 kr19,50 - 39,50%3 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
DayPay1 000 kr - 20 000 kr39,00%1 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
Klara Lån5 000 kr - 500 000 kr6,48 - 39,50%1 - 8 år OK JaAnsök nu →
ViaConto1 000 kr - 30 000 kr43,50%3 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
Fairlo10 000 kr - 70 000 kr20,00 - 29,00%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →

Lumify recension

Lumify, under varumärket Luma Finans AB, erbjuder alltså konsumentkrediter som är utformade för att ge snabb och flexibel finansiell hjälp till sina kunder. Med en möjlighet att låna upp till 70 000 kr, riktar sig denna kreditgivare till de som behöver tillgång till extra medel på kort varsel. Här är en närmare titt på vad de erbjuder och hur det fungerar.

Snabb och flexibel kredit

Denna kreditgivare skiljer sig från traditionella banker genom att erbjuda en snabb ansökningsprocess och möjligheten till direktutbetalning. Kunderna kan välja hur mycket de vill låna och får sedan besked inom några minuter. Pengarna överförs direkt till kundens bankkonto, vilket gör denna tjänst till en praktisk lösning för akuta finansiella behov.

Enkel ansökningsprocess

Registreringsprocessen hos denna kreditgivare är både bekväm och enkel, tillgänglig dygnet runt via deras webbplats. Detta gör det möjligt för kunder att ansöka om kredit när som helst, utan att behöva anpassa sig efter traditionella banktiders öppettider.

Kostnader och villkor

Det är viktigt att notera att denna kreditgivare marknadsför högkostnadskrediter. Exempelvis kan en kredit på 9 500 kr med en återbetalningstid på tio månader resultera i en effektiv ränta på totalt 186.81 %. Detta understryker vikten av att kunderna noggrant överväger sin återbetalningsförmåga innan de tar ett lån. Vid utebliven betalning riskerar kunden att få en betalningsanmärkning, och för stöd rekommenderas kontakt med budget- och skuldrådgivningen i kommunen.

Sammanfattningsvis erbjuder denna kreditgivare en snabb och flexibel lösning för de som behöver tillgång till extra pengar snabbt. Med en enkel ansökningsprocess och möjlighet till direktutbetalning, är de ett attraktivt alternativ för akuta finansiella behov. Det är dock viktigt att kunderna är medvetna om de höga kostnaderna som är förknippade med denna typ av kredit.

Ansök hos Lumify →


Grundkrav för att ansöka om kredit hos Lumify

För att ansöka om en kredit hos Lumify behöver du uppfylla vissa grundkrav. Dessa krav är utformade för att säkerställa att krediten kan hanteras på ett ansvarsfullt sätt både av långivaren och låntagaren. Här är en sammanfattning av de viktigaste kraven och processen:

Grundkrav:

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Svenskt personnummer: Ett giltigt svenskt personnummer krävs för att ansöka.
 • Svenskt mobilnummer och kontonummer:

Du behöver ha ett svenskt mobilnummer samt ett svenskt bankkontonummer för att pengarna ska kunna överföras till dig.

 • Kreditprövning: En sedvanlig kreditprövning genomförs via företaget Creditsafe och/eller Bisnode. En omfrågekopia skickas alltid ut till dig i samband med kreditupplysningen.

Ansökningsprocess:

 1. Ansökan: Processen börjar med att du fyller i en ansökan på Lumifys webbplats. En genomsnittlig ansökan tar bara några minuter att slutföra.
 2. Identifikation: Du identifierar dig med hjälp av BankID, vilket säkerställer en snabb och säker ansökningsprocess.
 3. Beslut: Efter att ansökan och kreditprövning är genomförd får du snabbt ett besked. Om din ansökan godkänns, specificeras villkoren för krediten.
 4. Utbetalning: Om du har ett bankkonto hos någon av de större svenska bankerna (Nordea, SEB, Swedbank, eller Handelsbanken), sker utbetalningen normalt sett inom 15 minuter efter att krediten beviljats.

Viktigt att tänka på:

 • Ekonomisk förmåga: Det är viktigt att du bedömer din ekonomiska förmåga att återbetala krediten innan du ansöker. Lumify betonar vikten av ansvarsfullt lånande.
 • Försenad återbetalning: Om du inte kan återbetala enligt överenskommelsen kan det leda till extra kostnader och räntor. Vid uteblivna betalningar riskerar du även att kreditavtalet sägs upp i sin helhet.

Fakta om Lumify

InformationstypBeskrivning
BolagsnamnLuma Finans AB
Institutnummer hos FinansinspektionenInformation ej tillgänglig
Organisationsnummer556902-7344
AdressHammarby Allé 93, 120 63 Stockholm, Sverige
Kundserviceinfo@lumify.se
WebbplatsBesök Lumify

Frågor och svar

Hur lång tid tar ansökan?

En genomsnittlig ansökan hos Lumify tar bara några minuter från start till godkännande. Det kan dock ta längre tid om ytterligare information behövs eller om ansökan kräver manuell granskning.

Behöver jag skicka in några dokument?

Normalt sett behöver du inte skicka in några dokument när du ansöker, tack vare identifiering med BankID. I vissa fall, särskilt om din inkomst har förändrats nyligen, kan Lumify dock begära in dokumentation som styrker din inkomst.

Tar Lumify en kreditupplysning?

Ja, en kreditupplysning genomförs via Creditsafe och/eller Bisnode för att bedöma din ekonomiska situation. En omfrågekopia skickas alltid till dig i samband med detta.

Hur mycket kan jag låna?

Du kan ansöka om krediter från 2 000 kr upp till 70 000 kr hos Lumify.

Hur snabbt får jag pengarna?

Om du har ett konto hos en av de större svenska bankerna (Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken), kan du förvänta dig att pengarna överförs till ditt konto inom 15 minuter efter att krediten beviljats. För andra banker kan utbetalningen ske under dagen om ansökan godkänns på morgonen eller förmiddagen en vardag, annars nästa vardag.

Varför nekades min ansökan?

En ansökan kan nekas av flera anledningar, men ofta beror det på att Lumify inte kan säkerställa din förmåga att återbetala krediten utan att det påverkar din ekonomi negativt. Som ansvarsfull kreditgivare är det viktigt för Lumify att inte försätta kunder i en försämrad ekonomisk situation.

Hur betalar jag tillbaka min kredit?

Du kan betala tillbaka din kredit antingen online via Zimpler för en snabbare och smidigare process, eller genom att betala till Lumifys bankgiro. Kom ihåg att ange ditt kreditavtalsnummer som OCR-nummer.

Kan jag betala tillbaka hela krediten i förtid?

Ja, du kan alltid välja att slutlösa din kredit i förtid. Kontrollera det exakta beloppet som ska betalas via din profil på Lumifys webbplats eller genom att kontakta kundtjänst.

Gå vidare till Lumify →


Källor och vidare läsning

 • Lumify.se

Sidansvarig

Anders Larsson
Anders Larsson
Finansexpert hos Konsument.se
Anders Larsson är utbildad ekonom med lång erfarenhet från finansbranschen. Anders är huvudansvarig för informationen om lån och krediter på Konsument.se. Det innebär att han regelbundet kontrollerar och sammanställer uppgifter om olika lånetyper och långivare.

Senast uppdaterad: 2024-02-27 av Anders Larsson