Credifi

Credifi lån omdöme (2024)

Credifi erbjuder en kontokredit upp till 50 000 kr, anpassad för snabb och flexibel finansiering. Deras introduktionserbjudande för nya kunder, fri från uppläggningsavgift och ränta på belopp över 16 000 kr, gör dem till ett attraktivt val, trots att det är en högkostnadskredit. Med en effektiv ränta som kan vara hög, är det viktigt att kunderna överväger sin återbetalningsförmåga noggrant.

Konsument.se rekommenderar generellt privatlån före högkostnadskrediter.

Låna hos Credifi →

Exempel: En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 876 kr, 1 543 kr, 1 507 kr, 1 470 kr, 1 433 kr, 1 397 kr, 1 360 kr, 1 324 kr, 1 287 kr samt 1 250 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 186.81 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 447 kr. Kreditens löptid och där tillhörande kostnader kan komma att förändras vid utökning av krediten.

Vad är Credifi? Vilka står bakom?

Credifi, drivet under Luma Finans AB, är ett svenskt konsumentkreditinstitut som erbjuder flexibla kreditlösningar i form av en kontokredit utan säkerhet. Genom att kombinera enkelhet med tillgänglighet, strävar bolaget efter att möta sina kunders finansiella behov med snabba kreditbeslut och direktutbetalningar. Registreringsprocessen är utformad för att vara så smidig som möjligt, vilket gör det möjligt för kunder att ansöka om kredit när som helst och var som helst.

Credifi står under tillsyn av både Finansinspektionen och Konsumentverket, vilket säkerställer att de följer alla relevanta lagar och regler. Detta bidrar till en trygg och säker tjänst för kunderna. Med en stark betoning på ansvarsfullt lånande, uppmuntrar bolaget sina kunder att noggrant överväga sin ekonomiska situation innan de tar ett lån, för att undvika potentiella ekonomiska svårigheter i framtiden.

Genom att erbjuda en tjänst som är både snabb och flexibel, men samtidigt ansvarsfull och reglerad, positionerar sig Credifi som en pålitlig partner för de som behöver tillfällig finansiell hjälp.


Översikt av Credifi

EgenskapBeskrivning
Lånebelopp2 000 – 50 000 kr
Löptid2 månader – 1 år
Ränta43,5 – 236,5 %
Effektiv räntaUpp till 3097,97 %
Åldersgräns18 år
Minsta inkomstDeklarerad inkomst
BetalningsanmärkningOK
RäntesättningIndividuell
LånetypKontokredit
KreditupplysningBisnode / Creditsafe
Lån utan UCJa
DirektutbetalningJa, till alla större svenska banker
HelglånJa
Räntefritt lånJa, delvis
SkuldsaldoEj tillåtet med aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
MedsökandeNej
Betalningsfria månader30 dagar
Ansök med BankIDJa
Lån utan BankIDNej
Ansök med Freja eIDNej
AutogiroInformation ej tillgänglig
E-fakturaInformation ej tillgänglig
AmorteringFlexibel
InkassobolagArvato Finance AB / Gothia
ÅngerrättJa, 14 dagar

Fördelar och nackdelar med Credifi

Att välja Credifi för dina kreditbehov innebär att du får tillgång till en tjänst som prioriterar snabbhet och flexibilitet. Här är en genomgång av de främsta fördelarna och nackdelarna:

Fördelar:

 • Snabbhet: Credifi erbjuder snabba kreditbeslut och direktutbetalningar till de flesta svenska banker, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för akuta finansiella behov.
 • Flexibilitet: Med möjligheten att låna mellan 2 000 och 50 000 kr och en flexibel återbetalningsplan, ger Credifi kunderna möjlighet att anpassa lånet efter sina specifika behov.
 • Tillgänglighet: Bolaget kräver ingen kreditupplysning via UC, vilket kan vara fördelaktigt för de som vill undvika att deras kreditvärdighet påverkas negativt.
 • Betalningsanmärkningar är inget hinder: Credifi accepterar ansökningar även från de med betalningsanmärkningar, vilket ökar tillgängligheten för en bredare grupp av låntagare.

Nackdelar:

 • Höga räntor: Med en räntespann på 43,5 – 236,5 % kan kostnaden för lånet bli betydligt hög, särskilt jämfört med andra kreditalternativ på marknaden.
 • Kostnader: Utöver räntekostnader kan det tillkomma avgifter som uppläggningsavgift, aviavgift och förlängningsavgift, vilket ökar den totala kostnaden för lånet.
 • Begränsningar för skuldsaldo: Personer med aktivt skuldsaldo hos Kronofogden kan ha svårt att bli godkända för ett lån. För dessa personer rekommenderar vi nystartslån.

Credifi erbjuder en praktisk lösning för de som snabbt behöver tillgång till pengar och värdesätter enkelhet i låneansökningsprocessen. Det är dock viktigt att noggrant överväga de totala kostnaderna och jämföra med andra finansieringsalternativ innan ett beslut fattas.


Recension av Credifi

Credifi, en del av Luma Finans AB, erbjuder alltså kontokrediter som utmärker sig genom snabbhet och flexibilitet. Deras kreditlösning är designad för att tillgodose behovet av omedelbar ekonomisk hjälp, med en kreditgräns upp till 50 000 kr som kan anpassas efter individuella behov.

Unika egenskaper

Credifis kontokredit skiljer sig från traditionella lån genom att erbjuda en dynamisk kreditgräns som ger kunderna frihet att utnyttja medel efter behov, vilket erbjuder en betydande flexibilitet i ekonomisk planering. Denna flexibilitet är särskilt värdefull i situationer där omedelbara eller oförutsedda utgifter uppstår.

Ansvarsfullt lånande

Bolaget lägger stor vikt vid ansvarsfullt lånande och uppmuntrar sina kunder att göra en noggrann bedömning av sin återbetalningsförmåga innan de tar ett lån. Genom att tillhandahålla detaljerad information om lånevillkor och kostnader strävar Credifi efter att säkerställa att kunderna fattar informerade beslut.

Digital tillgänglighet

Med en helt digital ansökningsprocess som använder BankID för snabb och säker verifiering, gör Credifi det enkelt för kunder att få tillgång till krediter. Denna digitala tillgänglighet, tillsammans med möjligheten till direktutbetalning till kundens bankkonto, gör bolagets tjänster till en praktisk lösning för dem som behöver snabba pengar.

Viktiga överväganden

Trots fördelarna med bolagets tjänster är det viktigt för låntagare att vara medvetna om de höga kostnaderna som kan följa med snabblån och kontokrediter. En grundlig genomgång av lånevillkoren och en realistisk bedömning av återbetalningskapaciteten är avgörande för att undvika ekonomisk stress.

Sammanfattningsvis tillhandahåller Credifi en värdefull tjänst för de som söker snabb och flexibel tillgång till krediter. Genom att kombinera snabbhet, flexibilitet och digital tillgänglighet med en stark inriktning på ansvarsfullt lånande, erbjuder företaget en ansvarsfull och praktisk lösning på marknaden för snabblån.


Grundkrav för att ansöka om kredit

För att ansöka om en kredit hos Credifi behöver du uppfylla vissa grundkrav. Dessa krav är utformade för att säkerställa att krediten kan hanteras på ett ansvarsfullt sätt både av långivaren och låntagaren. Här är en sammanfattning av de viktigaste kraven och processen:

Grundkrav:

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal för att ansöka.
 • Svenskt personnummer: Ett giltigt svenskt personnummer krävs.
 • Svenskt mobilnummer och kontonummer: Du behöver ha ett svenskt mobilnummer samt ett svenskt bankkontonummer för att pengarna ska kunna överföras till dig.
 • Kreditprövning: Credifi genomför en kreditupplysning via företaget Creditsafe och/eller Bisnode för att bedöma din ekonomiska situation.

Ansökningsprocess:

 1. Ansökan: Processen börjar med att du fyller i en ansökan på Credifis webbplats. Det tar endast ett par minuter från det att ansökan påbörjats tills den godkänns.
 2. Identifikation: Du identifierar dig med hjälp av BankID, vilket säkerställer en snabb och säker ansökningsprocess.
 3. Beslut: Efter att ansökan och kreditprövning är genomförd får du snabbt ett besked. Om din ansökan godkänns, specificeras villkoren för krediten.
 4. Utbetalning: Om du har ett bankkonto hos någon av de större svenska bankerna (Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken), sker utbetalningen normalt sett inom 15 minuter efter att krediten beviljats.

Viktigt att tänka på:

 • Ekonomisk förmåga: Det är viktigt att du bedömer din ekonomiska förmåga att återbetala krediten innan du ansöker. Credifi betonar vikten av ansvarsfullt lånande.
 • Försenad återbetalning: Om du inte kan återbetala enligt överenskommelsen kan det leda till extra kostnader och räntor. Vid uteblivna betalningar riskerar du även att kreditavtalet sägs upp i sin helhet.

Fakta om Credifi

Credifi är som tidigare nämnt ett varumärke under Luma Finans AB, ett företag som erbjuder konsumentkrediter i Sverige. De är ett licensierat konsumentkreditinstitut som står under tillsyn av både Finansinspektionen och Konsumentverket, vilket säkerställer att de följer svensk lagstiftning och god inkassosed.

InformationstypBeskrivning
BolagsnamnLuma Finans AB
Institutnummer hos FinansinspektionenInformation ej tillgänglig
Organisationsnummer556902-7344
AdressHammarby Allé 93, 120 63 Stockholm, Sverige
Kundserviceinfo@credifi.se
WebbplatsBesök Credifi

Vanliga frågor och svar om Credifi

Hur lång tid tar ansökan?

En genomsnittlig ansökan hos Credifi tar bara några minuter från start till godkännande. Det kan dock ta längre tid om ytterligare information behövs eller om ansökan kräver manuell granskning.

Behöver jag skicka in några dokument?

Normalt sett behöver du inte skicka in några dokument alls, tack vare identifiering med BankID. Ibland kan Credifi dock begära in dokumentation som styrker din inkomst, särskilt om din inkomst har förändrats nyligen.

Gör Credifi en kreditkontroll?

Ja, de utför en kreditkontroll genom Creditsafe och/eller Bisnode för att bedöma din återbetalningsförmåga. Detta är standardförfarande för att skydda både långivare och låntagare.

Vilket belopp kan jag låna från Credifi?

Företaget erbjuder krediter från 2 000 kr upp till 50 000 kr. Beloppet du kan låna beror på din ekonomiska situation och resultatet av kreditkontrollen.

Hur lång tid tar det innan jag får pengarna efter ett godkänt lån hos Credifi?

Om du har ett konto hos en av de större svenska bankerna kan du förvänta dig att pengarna överförs till ditt konto inom 15 minuter efter godkännande. För andra banker kan det ta längre tid.

Vad händer om min låneansökan nekas?

En nekad ansökan kan bero på flera faktorer, såsom otillräcklig inkomst eller hög skuldsättning. Credifi, som en ansvarsfull långivare, nekar ansökningar för att förhindra ytterligare ekonomisk stress för potentiella låntagare.

Hur återbetalar jag mitt lån hos Credifi?

Återbetalning sker online via din profil på deras webbplats, vanligtvis genom deras samarbetspartner Zimpler. Det är viktigt att följa den återbetalningsplan som upprättats för att undvika extra avgifter.


Källor

 • Credifi.se
 • Finansinspektionen

Alternativ till Credifi – liknande lån

LångivareBeloppNom. räntaLöptidAnmärkningUtan UCNästa steg
Nstart30.000 - 500.000 kr17,80 - 27,95%2 - 15 årAccepteras-Ansök nu
Ferratum1 000 kr - 50 000 kr43,99%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →
Flexkontot3 000 kr - 30 000 kr43,98%3 mån - 8 år Ja JaAnsök nu →
Brixo3 000 kr - 50 000 kr28,95%6 mån - 4 år Ja JaAnsök nu →
Credifi2 000 kr - 50 000 kr43,50%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →
Saldo1 000 kr - 20 000 kr19,50 - 39,50%3 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
DayPay1 000 kr - 20 000 kr39,00%1 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
Klara Lån5 000 kr - 500 000 kr6,48 - 39,50%1 - 8 år OK JaAnsök nu →
ViaConto1 000 kr - 30 000 kr43,50%3 mån - 3 år OK JaAnsök nu →
Fairlo10 000 kr - 70 000 kr20,00 - 29,00%3 mån - 8 år OK JaAnsök nu →